Podomní prodej už nefunguje, Bohemia Energy skupuje dodavatele

Jana Poncarová | rubrika: Co se děje | 18. 8. 2016 | 30 komentářů
Když se uvolnil trh s energiemi a spotřebitelé si mohli vybírat dodavatele, některé společnosti vsadily na podomní prodej. „Proslavila“ ho především Bohemia Energy. Obchodníky vysílá do terénu dodnes. Poslední tři roky ale získává zákazníky také jinak – skupuje menší dodavatele.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

18. 8. 2016 8:31, Pavel

Já jsem přešel k 3E Energy před lety a jsem u ní stále a je mi vcelku jedno, že ji koupila Bohemia Energy - cenově je 3E Energy stále mezi nejlacinějšími a to je hlavní hledisko.
To, že 3E Energy nyní spadá pod Bohemia Energy je mi šumafuk, dokud budou ceny dobré, tak zůstanu, protože tahat sem nějaké morální hledisko je pofidérní, nebo si snad někdo myslí, že se ostatní dodavatelé chovají vůči klientům mravně? Tak to ani náhodou!

+11
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 30 komentářů)

26. 8. 2016 13:46 | Luboš

Upřímně, firma je to kontroverzní o tom žádná, ale když se to vezme z té světlé stránky, tak pokud tyto fúze částečně nahradily podomní prodej, tak si myslím, že se řadě lidem uleví. Jasně, jejich volba to sice není, že jejich dodavatele koupila zrovna jiná firma, ale vždy se s tím dá nějak vyjít a úniková cesta je tu vždy. Nicméně jak tu píše třeba pan Standa - 3E prej BE nechává fungovat nadále samostatně, jen je má pod sebou, takže ono to zas tak horký si myslím nebude. Na mě to dělá dojem, že BE chce být prostě jen největší a konkurence schopná velkým dominantním společnostem, což bych řekl, že už se jí daří.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 8. 2016 16:06 | Tereza V.

My třeba u nás doma máme zkušenost s jejich obchodní zástupkyní a té jsme vděčni. Za rok s nimi ušetříme 1200,-, takže každý měsíc stovku z elektřiny což je fajn. V porovnání s hlavním dodavatelem jsme to neměli. Takže je to třeba brát na dvě strany, teda aspoň z mého pohledu...
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 8. 2016 12:40 | Lukáš Plíhal

Nic špatného na těchto sloučeních firem nevidím. Z pohledu zákazníka mám alespoň větší jistotu, že můj dodavatel nezkrachuje, že je v podpoře velké stabilní firmy a pokud by došlo k nějakým změnám, tak mám vždy nárok na odchod. Europe Easy Energy mi vždy fungovali dobře, takže Bohemka by byla jen proti sobě, kdyby nám něco chtěla měnit, lidi by to hnedka využili pro odchod, takže jaký by to pak mělo smysl toto sloučení... žádné. Myslím si že to bude celý v klídku, zatím se nic nezměnilo.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 8. 2016 7:46 | Makoň

BE mají právoplatně pověst podvodníků. Jejich podvodní obchodníci , aby obešli zákaz podomního prodeje, se objednají telefonem jako zástupci ČEZ či RWE s tím že jdou překontrolovat všechny slevy, které zákazník může mít. Když si je takhle spotřebitel pozve do bytu,začnou se hrabat neoprávněně ve smlouvách a slibovat lepší a vyšší slevy. Když takhle člověka oblbnou, strčí pod nos tablet, aby na něm člověk podepsal smlouvu. Tu vlastně spotřebitel nikdy před podpisem nečetl a písemně ji dostane protizákoně až za nekolik týdnů cíleně aby si neuvědomil, že může do 14 dnů od smlouvy odstoupit. Vůbec nerespektují některá ustanovení občanského zákoníku, např. že se den podpisu smlouvy do lhůty 14 dnů nepočítá či že smlouvu mají předat bezprostřeně po podpisu. Když se někdo jejich praktikám vzepře, nastane psychologická masáž a vydírání, kterým většina spotřebitelů nakonec podlehne. Je smutné, že naši poslanci neumožnili odejjít od takových podvodníků při fůzi. Zbývá jen čekat, až dojde ke zvýšení ceny za energii. Pak může kdokoliv takovou smlouvu ukončit.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 8. 2016 14:34 | Irena

U 3E jsem byla velice spokojena,ceny opravdu dobré,ale jakmile se sloučily s Bohemkou,/u které jsem mimochodem byla na podomní prodej a stálo mě to 900,-Kč/,tak je to katastrofa,zálohy mi zvýšili o 540,-Kč i když jsem měla přeplatek.Okamžitě jsem změnila dodavatele.Myslím si,že lidé poznají a udělají totéž.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 8. 2016 14:05 | čmelař

Jsem toho názoru, že těchto všemožných fúzí společností bude do budoucna jen a jen přibývat. A vlastně proč ne. Moc nechápu k čemu je, že je trh zahlcen několika desítkami energetických společností, velké dominantní firmy to akorát podněcuje k tomu, aby se jim bránili například tímto způsobem, jakým to pojala právě Bohemia energy, která si tím akorát upevňuje své postavení na trhu.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 8. 2016 10:12 | Standa

Taky jsem se k 3E dostal skrze aukci (úsporu mi vypočítalo na 4500,-) takže za ten rok mi to u nich určitě stojí a Bohemia energy se nijak neobávám, někde jsem četl, že nechávají 3E běžet jakoby svojí cestou, takže to mě celkem uklidnilo. Myslím si, že to bude v pohodě.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 8. 2016 9:35 | jindr

Já jsem přešel k 3E, také už před lety kdy přišli na trh a jsem velmi spokojen, mají vstřícný a slušný způsob jednání s klientem. spoustu benefitů, když jsem zjistil, že je koupila BE byl jsem velmi rozladěn a naštván, protože jsem si zažil hrozné nervy s BE s jejich chováním a přístupem ke klientům. Jsou to bezohlední vlčáci. Uvidím jak se změní jejich chování. Ujistili mne, že se jejich strategie nezmění. A když ano, tak půjdu jinam. Manažery BE by měli zavřít jsou to darebáci.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 8. 2016 8:31 | Pavel

Já jsem přešel k 3E Energy před lety a jsem u ní stále a je mi vcelku jedno, že ji koupila Bohemia Energy - cenově je 3E Energy stále mezi nejlacinějšími a to je hlavní hledisko. To, že 3E Energy nyní spadá pod Bohemia Energy je mi šumafuk, dokud budou ceny dobré, tak zůstanu, protože tahat sem nějaké morální hledisko je pofidérní, nebo si snad někdo myslí, že se ostatní dodavatelé chovají vůči klientům mravně? Tak to ani náhodou!
+11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 8. 2016 7:46 | Martin

Ucastnil jsem se aukce energii od dTestu. Vyhrala 3E a uspora proti soucasnosti byla asi 2000,-/rok. Ale kdyz jsem zjistil, ze 3E byla koupena Bohemia Energy, tak jsem radeji zustal u soucasneho dodavatele, ktery se chova ferove od zacatku. Nebudu svymi penezi podporovat majitele BE, kteri vydelavaji okradanim duchodcu pri podomnim prodeji.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 2/2

2

Následující

Spočítejte si

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Tomáš Sokol

advokát

Jan Dienstl

podnikatel, Czech Coal

Tomáš Sokol
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Jan Dienstl
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services