Očima expertů: Co nás čeká po brexitu

Velká Británie překvapivě zamávala Evropské unii na rozloučenou a řekla své definitivní good bye. Co to přinese v praxi? Máme být rádi, nebo se obávat? Přečtěte si názory Bohuslava Sobotky, Vladimíra Dlouhého, Evy Zamrazilové a dalších osobností.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

29. 6. 2016 10:40, pepa

Zabou na prameni je německý ministr financí, jez nařídil evropským státům jen škrtat a škrtat. Kdyby se tak chovala soukroma firma, tak časem už nemá už žádný produkt na prodej a zkrachuje. Proto jedinou cestou jak snizit nejhorší nezaměstnanost, kterou má Evropa z vyspělých zemí /10% = 22 milionů, / je zaměstnat občany ve službách! Proto musí všechny zeme/i Itálie, Francie a Německo/, zvyšovat minimální i průměrne mzdy o 5% rocne-aby lidé mohli bohatnout a dát, tak práci dalším lidem ve službách. Tim i státy vyberou více na daních a zkonci jejich zadlužování. Bohatý občan znamena i bohatý stát , který pak má i dostatek penez na zdravotnictví, školství, důchody, výstavbu dálnic, armádu, policii a tedy na bezpečnost občanů. S občany bez penez nemůže kapitalismus fungovat viz nadvyroba v roce 1929 a nasledna 40-ti procentní nezaměstnanost, ktera vedla k nástupu k moci Hitlera, a k druhe svetove válce.

+90
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 24 komentářů)

27. 6. 2016 11:37 | ppetr1

co chtel pan Sobotka rici? - mluvi uplne stejne jako predstavitele EU - plky ,plky a zase plky.nikdy jsem se od politiku nedozvedel nejake reseni - jen snuzka rodoby krasnych slov O NIČEM!!abych to rekl presne - politici jsou ZABIJAKEM EVROPY!jsou naprosto mimo realitu - zajima je, jen a pouze jejich koryta.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

27. 6. 2016 8:12 | Bouček Antonín

Že diverzifikace nefunguje? Páteční vývoj: kvalitní státní dluhopisy a zlato nahoru, akcie dolů (evropské a japonské více než americké). Japonský yen v nebesích, libra vůči euru a dolaru klesá, dolar vůči euru stoupá, česká koruna vůči euru dolů (ale méně než forint či zlotý). To bych spíše řekl, že je ukázkový příklad, jak by v panice diverzifikace měla fungovat.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

27. 6. 2016 6:18 | tutenpes

EU je třeba od základu zreformovat, aby členům i občanům prospívala a ne škodila. Bruselské úředníky i zbytečný parlament EU zredukovat na polovinu a jejich příjmy upravit na úhradu nákladů + plat, který se rovná průměrnému platu v zemi, kterou zastupují. Že by potom za peníze vyzrazovali tajemství EU? Jaká to jsou tajemství, které se občan nesmí dozvědět? JO, a důchod takový, jaký je obvyklý v zemi, kterou zastupují. Každé 4 roky obměnit polovinu úředníků, žádný zlatý důl na doživotí.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

27. 6. 2016 3:53 | Josef

Z reakcí tkzv. proevropských politiků a úředníků se mi chce opravdu zvracet. Sotva v Británii dopadl poslední lístek referenda, kde 52 % lidí v jedné zemi řeklo, že v Unii být nechce, už by, místo sebereflexe a nápravy vlastních chyb, tuto zemi nejraději hned vykopli , aby litovala. Společenská deformace se projevuje bohužel i v názorech některých expertů v článku, kteří protexcionalismus v rámci EU považují za přednost a děsí se dopadů jeho ztráty ve vztahu k VB. Spolupráce mezi lidmi musí být přece založena na tom, že je to pro ně vzájemně výhodné a ne na tom, že jsou v nějaké EU, která je vysává a demoralizuje. O těchto EU kretenech a blafalech si myslím své, když každoročně vylepuji na přední sklo svého auta dálniční známky různých států.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 2/2

2

Následující

Spočítejte si

Výpočet životního minima 2024

Počet členů rodiny

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Klára Samková

advokátka

Jiří Rusnok

ekonom a politik

Klára Samková
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů
×
Jiří Rusnok
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 4 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services