Pirát Mikuláš Ferjenčík: Babišovi je svoboda slova ukradená

Čeští Piráti nemají zástupce ve Sněmovně, dělí se o jediného senátora. Proč se věnovat periferní partaji? Právě proto, že akcentuje jiná témata než strany ostatní a že má jiný styl. A navíc – mluvit o okraji je krátkozraké, Piráti mají lidi v obecních zastupitelstvech, mimo jiné v pražském. Jeho fungování poodhalí výrazná tvář českých Pirátů Mikuláš Ferjenčík.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

6. 3. 2016 20:49, Agent Bureš

Taky by šlo snížit daně všem, to by ovšem lidi nesměli volit ČSSD a ANO. Většina lidí nemá možnost utéct do daňového ráje, resp. nevyplatí se jim to. Taky bych uměl s penězi naložit lépe, než stát a dost pochybuji, že existuje někdo, kdo si myslí opak.
Pokud se značná část firem přestěhuje do daňového ráje, tak se stane snížení daní ještě méně pravděpodobné.

Zobrazit celé vlákno

+7
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

7. 3. 2016 8:40, Eskom

Už název této strany naznačuje, že její zakladatelé jsou zamrzlí puberťáci. Kdo to byli piráti? Námořní lupiči a vrazi a jestli tito jsou vzorem pro politickou stranu, tak si umím představit co od nich mohu očekávat. Nějak se to s tou demokracií přehání, úplná demokracie snad ani neexistuje, vždy bude někdo velet a někdo se podřizovat. Nebo si snad někdo myslí, že na vojáci mohou mít demokracii?
Také bych nechtěl, aby v parlamentě seděli takoví obrostlí poslanci, co od toho chcete čekat, vždyť jsou to hlupáci.

-23
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 13 komentářů)

13. 3. 2016 14:10 | keshavdev

Bohuzel si postojem k islamske okupaci odradili mnoho volicu do parlamentnich voleb, ale do mistnich mi nedela problem je volit - na prazskem Megaztratu delaji dobrou praci.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 3. 2016 19:32 | Denis

Svoboda slona dobrá, už se konečně vše dozvím. Začíná mně ale být z toho na blití. Kdejaký diletant, bez širokého rozhledu a vzdělání, odborně velice málo zdatný se pouští do diskuzí a komentářů. Občas posilněn v kavárně či hospůdce. Ne vždy, ale někdy poznáte diletanta např. když kritizuje novodobého Baťi, hrdinu dne Babiše, tvrdí, že 99% živnostníků jsou poctiví, zastává se ekonomických migrantů, tupě věří co nadiktují z EU, a stovky podobných výroků.
-5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

8. 3. 2016 10:30 | Angelus

To by mě zajímalo, kde jste přišel na to, že kdo nevolí je blbej. Co na tom záleží komu dám svůj hlas? 1) Politika přitahuje přiživníky a mizery, který se shledli v tom, že budou dostávat peníze od lidí, kteří by je dobrovolně nikdy nevydali. 2) Strany mají nějaký program a něco tvrdí. Po volbách udělají naprostý opak a nikdo nic nezmůže. Něco tvrdit, dostat za to peníze a pak se spojit s člověkem se stejným názorem by mělo být trestné. 3) Demokracie nefunguje a jedná se o sebedestruktivní systém, jelikož dříve nebo později si neproduktivní většina odhlasuje, že produktivní menšina je musí živit. Jakkoliv hlasovat v tomto systému je jen potvrzení, že s takovýmto systémeme souhlasím a považuji ho za legitimní. 4) Stavající systém politický stran je dle mého legalizovaná korupce. Vyhrají se volby a strany se začnou dohadovat, kdo bude vládnout a kdo bude v opozici. Nejde o konkrétní zákon, ale o situaci, ty budeš hlasovat tehdy a já ti pomůžu jindy při jiném hlasování. Co to je, když ne úplatek. 5) Jediná správná cesta, dle mého názoru (vy si myslete co chcete) je přestat tento systém financovat jak nejvíce to jde. Nebýt zaměstnanec, daňově optimalizovat a využívat služby lidí, kteří nechtějí doklad. Kdyby to udělal každý, tak systém zkrachuje velmi rychle.
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 3. 2016 9:57 | Pirat

Nevim, jestli na vojaci mohou mit demokracii, ale rozhodne bych nerad, aby tady vladl nejaky (jakykoliv) vojensky rezim !! Pokud nekdo posuzuje lidi dle jejich vnejsiho vzezreni a okamzite ho nazyva hlupakem, pak je zrejme, ze hlupak a velky je tady sam hodnotitel !! Kazdopadne Kotleba a jemu podobni maji jiste z takoych Eskomu radost !
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

7. 3. 2016 21:25 | jezevec

člověk tak blbej že ani nevolí, nemusí mít ani potřebu se k něčemu vykecávat v anketách na netu .... nebo taky rád hlasujete o prsních implantátech a kavárnách pro matky kojičky?
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

7. 3. 2016 18:04 | Ondra

Rozhovor teď stranou... proboha to je co ta anketa? Vždyť tam chybí možnost nevolil jsem a volit nebudu :)
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 3. 2016 8:40 | Eskom

Už název této strany naznačuje, že její zakladatelé jsou zamrzlí puberťáci. Kdo to byli piráti? Námořní lupiči a vrazi a jestli tito jsou vzorem pro politickou stranu, tak si umím představit co od nich mohu očekávat. Nějak se to s tou demokracií přehání, úplná demokracie snad ani neexistuje, vždy bude někdo velet a někdo se podřizovat. Nebo si snad někdo myslí, že na vojáci mohou mít demokracii? Také bych nechtěl, aby v parlamentě seděli takoví obrostlí poslanci, co od toho chcete čekat, vždyť jsou to hlupáci.
-23
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 3. 2016 0:27

demagogie - 4/5 a více ? čeho ?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 3. 2016 20:49 | Agent Bureš

Taky by šlo snížit daně všem, to by ovšem lidi nesměli volit ČSSD a ANO. Většina lidí nemá možnost utéct do daňového ráje, resp. nevyplatí se jim to. Taky bych uměl s penězi naložit lépe, než stát a dost pochybuji, že existuje někdo, kdo si myslí opak. Pokud se značná část firem přestěhuje do daňového ráje, tak se stane snížení daní ještě méně pravděpodobné.
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 3. 2016 9:34 | Angelus

Tak mě neakceptujte. Máte na to právo. Já naprosto repsktuji, pokud máte na svět jiný pohled.
Opravdu nemám problém respektovat, že "lidi jako já" nemají problém respektovat touhu některých lidí platit 4/5 a víc svého příjmu, spoléhat se na sociální dávky, přání aby se stát montoval čím dál tím více do života svobodných lidí nesmyslnými restrikcemi atd. Mě to totiž nic neudělá, když podobné lidi, jakkoliv je nechápu budu respektovat. Bohužel opačný stav neplatí, jelikož "lidi jako vy" pod pohrůžkou násilí požadují, aby "lidi jako já" ty tunely, dotace, sociální dávky, důchody, úředníky dotovali ať chceme nebo nechceme, jelikož sami ze svého by to nezafinancovali. Nevím co je demagogického na tom, že každý se o své peníze postará nejlépe sám a utratí je tam, kde z nich bude největší užitek. A to stát zcela jistě není.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 3. 2016 18:34 | PEPA

odmítám akceptovat takový demagogy jako seš ty
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 3. 2016 18:13 | Luckyman

Piráty nebrat. Podobně jako Zelení podporují muslimskou invazi do Evropy. Tydýti odtržení od reality. Pro mně jednoznačně nevolitelní.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 3. 2016 10:25 | Angelus

Je to jednoduché. Moje osobní maximum je 30% daňové zátěže. Víc nejsem ochoten akceptovat. DPH je 21%. Když započtu různé povinné poplatky, daň z nemovitosti, nepeněžní daně, které mi kradou čas (účetní, výkazy ČSU, povinnné školení, návštěvy úřadů atd.) tak jsem možná na 25%. Pak tu máme spotřební daň a daň z přijmu. Pod 30% se dostanu jen z daňovým rájem a extrémní daňovou optimalizací. Nadávat lidem, že se nenechají okrádat, když jim za jejich peníze nikdo neposkytne protihodnotu je fakt zcestné. Odmítám akceptovat, že bych měl dobrovolně zlodějům darovat víc než 80 jako normální zaměnstnanec jen proto, že si to 200 debilů odhlasovalo a přesvědčilo miliony ovcí, že je to tak v pořádku.
-5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Roman Šmucler

podnikatel

Daniel Beneš

manažer

Roman Šmucler
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů
×
Daniel Beneš
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services