Výpočet životního minima 2024
Rozšířená verze kalkulačky
Další kalkulačky
Interaktivní grafiky
Jakou kartu dostanete? Podívejte se na přehled podle bank
Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více
Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny
Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více
Lidl spustí obří výprodej, nabídne zboží ze skladů. Má ale podmínku
Obchodní řetězec Lidl uvolňuje místo ve svých skladech, od 12. do 21. prosince nabídne...více
Takhle vám vysajou účet. Podívejte se na triky podvodníků
Přijde e-mail, SMS, zpráva na Facebooku. Píše banka, doručovací služba nebo i finanční...více
Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety
Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více
Doporučujeme
Přihlášení k newsletteru
Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.
Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.
Roman Šmucler
podnikatel
Klára Samková
advokátka
52,27 %
z 44 duelů
50,00 %
z 22 duelů
Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů
Diskuze: Novinky ve třetím pilíři. Spoření na penzi bude víc sexy
Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)
Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy
12. 11. 2015 6:50, Harloff
Odměna pro správce fondů se z ročních výnosů zvýší z 10 na 15%, poplatky za správu se rovněž zvýší, a to z O,8 na 1,0%. Pro fondy nastává doba hojnosti. Do rizika přitom jde pouze klient, fond si bude strhávat nemalý peníz i při ztrátovém spravování fondu.
Další příspěvky v diskuzi (celkem 28 komentářů)
13. 11. 2015 13:42 | josef
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
13. 11. 2015 12:13 | Pavel
13. 11. 2015 10:31 | KM
13. 11. 2015 9:42 | ježišmarjájosefetoměpíchlousrdce
13. 11. 2015 9:26 | josef
13. 11. 2015 9:24 | josef
13. 11. 2015 5:26 | Fredy
Citace - Pavel / 12.11.2015 23:25
Přesně tak. A k tomu bylo v zákoně, že obec má povinnost se postarat o své rodáky. Proto byly dříve v obcích pastoušky a obec, tedy lidé v obci se střídali v pomoci těch, kteří tam byli. Dnes se tomu může říkat domovy pro seniory. Nehledě na to, že velká část lidí, kteří by tam byli bez vlastních příjmů a naspořených finančních prostředků, by mohla obci (městu) být ještě nápomocna v drobných pracích.
PS: Mě vždy fascinují sibylovské názory o armádě chudých, žebráků zlodějů....
13. 11. 2015 2:27 | Stejskal
13. 11. 2015 0:01 | KM
12. 11. 2015 23:25 | Pavel
12. 11. 2015 22:03 | KM
12. 11. 2015 19:12 | ppetr1
12. 11. 2015 19:06 | ppetr1
12. 11. 2015 17:23 | lajos
uvedu popelare jako priklad - prumerny plat popelare www.platy.cz je 15,208 KC hrubeho. pominu fakt, ze popelar (bez urazky) zrejme dela popelare, protoze neni kovany v investicich na akciovych trzich atp.
jak si ma z platu 12,548 cisteho nasporit na bezstarostny duchod?
do fondu kvalifikovanych investoru je vstupni ivestice nekde nad hranici 100tis euro, jestli se nepletu + hodnota investorova majetku 7x 100 tis euro. to asi nebude uplne pro naseho popelare? leda, ze by neco nekam v minulosti jeho predek odklonil.
mohl by treba zainvestovat sam - akcie Buffetova fondu jsou za babku!
nebo si muze sam nacitat vyrocni zpravy aby si mohl udelat obrazek o tom, ktere firme se bude dalsich 5-10-20 let darit. kdo to s tim byznysem mysli tak nejak vazne!
12. 11. 2015 16:13 | jj
12. 11. 2015 14:29 | Fredy
No vidíte a to nejste sám. Není tohle od státu vlastně krádež? Asi sám jistě také umíte zhodnotit ty vysoké odvody lépe, než stát. Proč tedy nejde někde podepsat reverz, že nebudu platit sociální pojištění a naopak se zřeknu důchodu?
Co se týče penzijního připojištění, tak to má jediný, pro většinu "pozitivní" smysl. A to ten, že se k těm penězům dostanou (až na výjimky) až v důchodovém věku. Jiný ne. Kdysi jsem někde dával konkrétní příklad pomyslného klienta, který ve 30 letech uzavře PP a do 60 let spoří pravidelně 1.000 Kč (průměr je nižší) a zhodnocení PF jsem uváděl také průměrné. Inflace je o nějaké procento vyšší a průměrný nárůst mez jakbysmet. Nebo-li onen klient, za 30 let, de facto prodělá..... Tak jsem si pohrál s vyšší mírou zhodnocení tak, aby PP mělo smysl. A tehdy mi vyšlo, že zhodnocení, pro 30 let spoření, pod 8%, nemá smysl. U 20-ti letého to může být méně, v pozdější nástupu více. Bral jsem v úvahu, že mladý člověk do 30 let má peníze spíše na hypotéku a uživení manželek na mateřské.
Zeptejte se, proč podobné výpočty nedělají finanční poradci svým ovečkám?
12. 11. 2015 13:36 | josef
12. 11. 2015 13:32 | josef
12. 11. 2015 13:08 | Fredy
Přečtěte si to ještě jednou. Nepíši každé, ale to, kde přispívá stát z našich daní. Chápu, anonymita daní......
12. 11. 2015 13:01 | josef
Stránka 1/2
Předchozí