Potřebuju advokáta, ale nemám na něj: Právní zastoupení pro chudé

Petra Dlouhá | rubrika: Jak na to | 30. 9. 2015 | 26 komentářů
V trestním řízení přidělí nemajetnému obhájce ex offo. Ale co když se člověk bez peněz potřebuje nebo musí soudit v civilním procesu nebo správním řízení? Žádný nárok na bezplatného advokáta pro chudé v Česku neexistuje. Jisté možnosti, jak se domoci právního zastoupení zdarma, ale jsou. Ročně je využijí stovky lidí. Poradíme.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

29. 10. 2015 14:08, Anna

Advokáti, to je extra sorta. Jdou jenom po penězích. A výsledek sporu je jim lhostejný. Taková je moje zkušenost. Jestliže je 9000 advokátů a téměř 2000 stížností na AK za rok, pak je to každý čtvrtý. A to je dost, ne ?
Představte si, že by každý čtvrtý zaměstnanec špatně pracoval !

+33
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

29. 11. 2021 7:20, Jana Gorolova

Chci se zeptat byla jsem na výslechu u policie a nevypovídala jsem když za mnou přijeli policisté podruhé i s advokátem mého ex-přítel dočetla jsem se ve své výpovědi že jsem se ke všemu doznala co s tím moh

-3
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 26 komentářů)

19. 1. 2017 17:44 | Jirka

Sám jsem zkusil po radě České sdružení pomoci obětem dopravních nehod s tím, že pomoc jako taková je zdarma. První o co jsem byl požádán byly dokumenty k nehodě a hned poté o zálohu na právní úkony. Chápu, že nic není úplně zadarmo ovšem takhle si opravdu pomoc nepředstavuji zvlášť když záloha dělá téměř polovinu způsobené škody. Je hezké se domoci práva jenže když to ve finále bude stát víc než způsobená škoda tak si říkám jestli má vůbec smysl se nějakým pravém řídit.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

23. 12. 2016 10:42

V Brně vládne soudní a exekuční mafie. Aby se dostala k našemu majetku, tak prohlásila mámu za nezpůsobilou k právním úkonům (takže nesměla rozhodovat o svém majetku a opatrovníkem ustanovili město! Po roce a 2 měsících!) a mě dala do insolvence (na základě nepodložené směnky jedné estébácké svině). I když jsme měli právo na bezplatné právní zastoupení, tak nám byla upírána pomoc. Nakonec jsme téměř všechny kauzy prohráli, máma se spravedlnosti nedožila - už je 2,5 roku po smrti a mne čeká smutný konec bez právní pomoci a okradený o majetek! Jak komunisti kradli před NENÁPADNÝMI LISTOPADOVÝMI ZMĚNAMI, TAK KRADOU I PO NICH!!!
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 8. 2016 19:34 | Lenka

Mám dvojčátka který se narodili 2006 přišla jsem o byt protože nás přítel táta dvojčat opustil tak že samá ubytovna na sociálce mi řekly že na holobyt nemám nárok a když volají na azily jsou plné jenže vždy mi napíší k soudu že azil odmítám a že se o děti nestarám jdou po mě už od 2009 a ted mi vyhrožují že děti dají do pěstounské péče děti se bojí že nás rozdělí potřebuji právníka který by nám mě a mým dětem pomohl ale nemám tolik financí jsem v koncích prosím pomozte nám !!!
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 7. 2016 10:49 | Jan

Požádal jsem u A.K.o právníka.Poslali dotazník,a pak si vyžádali rozsudky.Po odeslání rozsudku vrchního soudu se již neozvali, čímž mi zastavili dovolání k Ústavnímu soudu.V tomto případě mně podvedl mi přidělený advokát Mgr.Rybař,který se spojil v obou případech,ve kterých mně zastupoval s žalovanými.CO mám dělat?Vim,že to neudělal zadarmo.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 10. 2015 14:08 | Anna

Advokáti, to je extra sorta. Jdou jenom po penězích. A výsledek sporu je jim lhostejný. Taková je moje zkušenost. Jestliže je 9000 advokátů a téměř 2000 stížností na AK za rok, pak je to každý čtvrtý. A to je dost, ne ? Představte si, že by každý čtvrtý zaměstnanec špatně pracoval !
+33
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

30. 9. 2015 10:32 | list

jo někdy kolem roku 2002 jsem požádal přímo advokátní komoru aby mi přidělila advokáta v nesmyslné trestní věci,advokátní komora mi advokáta přidělila obratem pro mou osobu zdarma. Jenže přidělený advokát z centra Prahy (starší pán před důchodem)vůbec nebyl nadšen,vyloženě ho štvalo ,že požaduji aby se např.účastnil výslechu u policie. Sám dokonce řekl,že je to jeho první případ přidělený adv.komorou a že mu za to komora zaplatí tak málo že se mu ani nevyplatí vyplňovat formuláře. Byl dost nepříjemný ,až když jsem sehnal a vytáhl při každé schůzce obálku s 1-2 tisíci, tak byl o trošku ochotnější. Nakonec mě to stálo stejně asi 5 tisíc. Advokát pak náhle zemřel snad na srdce . A já u soudu ani nebyl ,od soudu pak přišlo jen písemné zastavení tr.činu v mé věci.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 2/2

2

Následující

Spočítejte si

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Miloš Zeman

prezident

Jan Dienstl

podnikatel, Czech Coal

Miloš Zeman
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 4 duelů
×
Jan Dienstl
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 3 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services