Diskuze: Končíme s podnikáním! Jak zrušit nebo pozastavit živnost: Pár dobrých rad
V podnikání to nešlape, jak jste si představovali. Potřebujete pauzu. Chcete změnit obor. Vrátit se do zaměstnání. Nebo se odebrat do penze. Důvodů pro ukončení živnosti je nespočet. Jak na to? A je rozdíl, jestli živnost rušíte, nebo jen pozastavujete? Jak obtížné je obnovení? Poradíme.
Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)
Další příspěvky v diskuzi (celkem 4 komentářů)
17. 3. 2020 7:53 | Alois
21. 9. 2018 13:09 | Karel40
26. 6. 2018 10:39 | Jana Braňková
Za prvé, Czech Point sice funguje jako centrální registrační místo, ovšem přerušení živnosti tam nevyřizují - vyřizují pouze přihlášení k živnosti. Pokud tedy chcete živnost přerušit, nejsnadnější je vše vyřídit přes datovou schránku nebo zajít přímo na živnostenský úřad. Pokud nestihnete pracovní dobu (jako se to stalo mně), lze si stáhnout změnový formulář a ten podat přes podatelnu. Nezapomeňte zaškrtnout, že chcete, aby za vás úřad vše ohlásil na příslušném finančním řadě, sociálce a zdravotní pojišťovně.
Za druhé, když jsem si telefonicky ověřovala u různých živnostenských úřadů, jestli je možné přerušení živnosti oznámit poštou, tak se mi dostalo negativních odpovědí. Vyšlo mi tedy, že jediné způsoby vyřizování přes živnostenský úřad jsou: osobně, datová schránka, podatelna.
22. 8. 2015 8:53 | xyz