Očima podnikatelů a živnostníků: Jak změní EET vaše podnikání?

Tentokrát se v naší anketě neptáme odborníků na ekonomiku a finance, ale podnikatelů – malých i velkých. Právě jich se zavedení elektronické evidence tržeb dotkne nejvíc. Andrej Babiš s ní plánuje vybrat miliardy korun navíc. Co tomu říkají jeho pokusní králíci? A kolik je to bude stát?

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

23. 3. 2016 21:04, Restauratér

To je řečí okolo EET že to prodraží služby a pivo. Já mám také hospodu a EET mě vůbec netrápí. Nejsem plátcem DPH a tedy mě hlášení na FŮ také nezajímá a od zavedení EET přecházím na bezhotovostní platbu za služby, tohoto se totiž EET netýká. To znamená že štamgasti dostanou fakturu s číslem mého účtu a platbu za jídlo a pití mi pošlou na účet se splatností 14 dnů. Pivo mám za 18,-kč a tuto cenu budu mít i nadále. Reakce kolem EET ze stran restauratérů a podobných podnikatelů jsou tedy totálně nesmyslné, jsem také jedním z nich a postoj mám úplně jiný. Řemeslník živnostník také třeba měsíc pracuje zadarmo a po dokončení práce vystaví fakturu se splatností 14 dnů, proč by tedy tohle nemohli dělat i restauratéři to tedy vážně nechápu, ještě jim odpadne manipulace s hotovostí a případný lupič má smůlu.

+80
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

25. 10. 2016 11:11

Dobrý den,také mám restauraci, ale nebrat hotovost a vystavovat všem kdo přijde faktury, to je opravdu k smíchu.Myslím, že nikdo není zvědavý na to platit faktury po 18,-Kč.A když se třeba někdo dobře nají a napije a fakturu v částce třeba 500,-Kč Vám nezaplatí co budete dělat potom?Půjdete se o to soudit?Myslím, že se tím nebude nikdo ani zabývat.Je to opravdu směšné.Platby pouze na faktury jde zavést v určitých oborech, ale to restaurace určitě není.V tom případě, je lepší vše zavřít a jít na pracák.

Zobrazit celé vlákno

-65
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 27 komentářů)

31. 7. 2015 12:30 | uziv

Naštěstí to Bureš nestihne zavést včas a nebude mu na to stačit ani celý rok 2016. Takže to není třeba řešit.
-5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

31. 7. 2015 11:19 | eďa

Naprosto souhlasím s postojem T.Okamury. Zločincům prostě házet perli nebudu. A EET na tom nic nezmění a ani nemůže. Je to jen další zločinecký tunel na daňové nevolníky. Podívejte se na Řecko, jak si poradili s takovými superlumpy, co nevědí kdy přestat škodit. Zakládají ve velkém směnný obchod. A tenhle super buran a škodná v revíru na tu EET, řepku a nenaždanost do nebe dojede, o tom nepochybuji ani vteřinu.
-5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

31. 7. 2015 10:44 | xls

Další hřebíček do rakve podnikání. V podstatě už těch většina byznysu na vesnicích běží jen v minimálním režimu setrvačností, protože to někdo dělá, i když se mu to v podstatě nevyplácí. Ono mít hospodu, kde má člověk celý den tvrdnout a prodá pár desítek piv po 25,- není žádné terno. Než zavádět kvůli tomu internet, kupovat zařízení, zdržovat se tím a ještě řešit další problémy, tak se na to radši vykašle. Už teď v podstatě ekonomika na určité úrovni přestává normálně fungovat, tohle jí zabije. Zůstane pár kolosů, zahraniční montovny a hypermarkety, ostatní pochcípá.
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

31. 7. 2015 10:13 | Jiří

Popravdě jsem nečekal, že by byl Jančura proti. S taxikáři má asi pravdu, ale pokládat otázku, na tuto zásadní věc pro Ano, jejich sponzorovi, se mi zdá nelogické.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

31. 7. 2015 9:58 | Fanda

Na protest proti zhovadilosti EET a Babišově aroganci budu všem nabízet platbu bez dokladu a evidence. Jsem zvědav co s tím Nebureši uděláš.
-4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

31. 7. 2015 9:18 | Pavel

Takže opět se potvrzuje, co se opakuje už od začátku této story. Velké firmy to uvítají, protože pro ně to nepředstavuje významný náklad a zlikviduje jim to drobnou konkurenci. Drobní živnostníci s živností seknou a půjdou na pracák. Pro zakázníky se to projeví ve zdražení a horší dostupnosti služeb.
-4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

31. 7. 2015 8:44 | Petr

Nejsem proti elektronické evidenci. Ale! Ale rád bych, aby stát umožnil a nabídl technické i programové vybavení v českém jazyce. Zatím vše co daňové správě odvádíme je v různých i exotických jazycích a do programů jsou daňovou správou vkládány různé otravné a stupidní programy jako třeba u DFO je vkládán ASK, který nejde bez pomoci špičkového IT odborníka z počítače vymazat. Jen by mne zajímalo, kolik bokem berou úředníci za šmejdovské vnucení těchto programů a jestli tyto částky vůbec zdanili.
-6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 2/2

2

Následující

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Vratislav Randa

podnikatel, Tipsport

Leoš Novotný

podnikatel, Leo Express

Vratislav Randa
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Leoš Novotný
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services