CO SI O TOM MYSLÍTE: Vadí vám nejasný původ milionů některých politiků?

Ukládat do banky miliony a přitom pobírat sociální dávky je zřejmě v české politice normální. Běžné je zjevně i to, že politici placení z veřejných peněz nemíní vysvětlit, odkud mají jiné příjmy. Vadí vám to, nebo to považujete za něco, s čím je nutné se smířit? Napište své názory a přečtěte si zkušenosti ostatních čtenářů.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

2. 11. 2007 8:06

Dobrý den.

Za povšimnutí stojí také to že všichni vč. mně, kteří doposud přispěli do této diskuse jsou nepřihlášení. Nesvědčí to náhodou o tom, že v tomto státě je něco totálně špatně?

Matloch

+60
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

1. 11. 2007 15:16, mirka

prosím vás a kde by tchýně sebrala tolik peněz

-2
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 31 komentářů)

1. 11. 2007 15:13 | stará garda

Čunek musí z kola ven. Kde to jsme, že nějaký okresní politik ze zapadákova si takhle rychle naskočí do senátu a do vlády. My se tu dřeme léta, staří pardálové, hlídáme se navzájem, budujeme si pracně vztahy a on by to měl všechno obejít. To přece nemůžeme připustit. Kdo ví co by nám tu chtěl zavádět. Nechce respektovat naše pravidla. Je nebezpečný.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 11. 2007 12:36

Slušně vychovaný člověk nekrade. A pokud své peníze získal poctivě, nemusí se stydět říci jak konkretně. Jenže to, co se kdysi říkávalo, že "slušný člověk do politiky nejde", asi platí ve zvýšené míře. A protože nikdo z nich nemá jistotu, že tam zůstane několik období, tak krade rychle, aby se "zabezpečil". A spoléhá na to, že z toho vybruslí díky pokrouceným zákonům, nebo díky domu, že je ve straně, která zrovna vládne - ta přece spřízněnou duši "podrží". Takže závěrem - škoda se zlobit, nevěřím tomu, že se něco zlepší.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 11. 2007 12:23 | Jiřina

Názor Jarmily mi děsně vadí,to by všichni lidé museli podvádět a krást.Odsuzuji to u všech lidí,nejen u politiků.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 11. 2007 10:32 | Jarmila

Nevím, jestli se Čunek do politiky dostal jako rovný, čistý a neúplatný, natolik ho zase neznám, ale někomu ten chlap musí strašně vadit, když se ho takovou dobu snaží média zdiskreditovat. Jedna aféra stíhá druhou a žádná mu nic nedokázala. Jestli ukládal milióny: a byly stoprocentně jeho? Údajně je ulkádal na účet tchyně, v tom případě byly tchyně a pokud by je tchyni sebral, četli bychom dneska o aféře, jak Čunek okradl vlastní tchyni. To, že je ukládá na účet tchyně ještě neznamená, že to jsou jeho peníze. Já jsem taky nesla do banky milión v igelitce a ukládala ho na účet, akorát mi ten milión aní účet neříkal pane.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 11. 2007 9:44 | Nikola

Ježiš, znám spoustu majetných lidí, kteří berou podporu v nezaměstnanosti. Prostě si přes sezónu v hotýlku/pronájmem kempu vydělají a pak jdou na pracák. Nebo znám i manažerku, která byla rok na podpoře, protože brala víc než jiní vydělají. Lidi už jsou takoví a chtít aby byli čestní, je utopie. Proč si myslíte, že se 30% dětí rodí svobodným matkám? Ne protože by je chlapi opustili, ale protože víc vyždímají stát. Takoví čestní blbci, jako já, co se vdávají, jsou dneska exoti.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 11. 2007 9:24 | Eric

To, že PCZ píšou o uměle vyhnané aféře (Cui prodest?) jistého vicepremiéra neznamená nic jiného, než, že se i zde chtějí svézt na vlně demagogie a polopravd. Mrzí mě to. Úroveň tohoto serveru bývala vysoká a nemá zapotřebí klesat na úroveň MFD. Komu vadí p. Čunek? Socanům, kteří by tímto rádi zakryli Grossovy miliony z neznáma. Kalouskovi, který má pocit méněcenosti a asi si myslí, že na jeho působení na MO už všichni zapomněli. Kdepak. Čunek vadí všem pseudohumanistům kvůli aféře s cikány, ale ti nemají moc ho ze židle dostat, snad přes zeleno-rudou pakáž, ale o tom pochybuji. Pád koalice je i jejich pádem. Definitivním.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 11. 2007 7:37 | Honza

Ono asi dost záleží na tom jaké sociální dávky podle jakého zákona. Ty novější o "hmotné nouzi" se snaží tvářit jako přísnější a pokud máte zpeněžitelný majetek, neměl byste na ně mít nárok. Ale v době sociálního pana Čunka tento zákon ještě neplatil tj. šlo o jiné dávky.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 11. 2007 7:26

Sociální dávky jsou od toho, aby lidem v nouzi pomohly překonat jejich špatnou momentální ekonomickou situaci,což jak je vidět u pana Čunka nevzniklo. Bez ohledu na to, zda vzniká či nenevzniká tzv. zákonný nárok. Je to otázka charakteru a osobní morálky. S tím se ovšem musí každý vypořádat sám, ale pak by neměl vstupovat do politiky. Druhá rovina je otázka naší politické kultury. V politickem boji se používají všemožné prostředky. Je zajímavé.že tyto kauzy se odkrývají po letech a to v době schvalování rozpočtu a nastartování reformních kroků. Co nelze podložit argumentama, to se provede tímto způsobem.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 11. 2007 6:49 | xyz

Nevím, ale pokud v té době, co pobíral dávky ukládal miliony, tak je musel odněkud mít (těžko si je vydělal jako automechanik, resp. bezpečnostní technik) a to pak byl příjem, který byl povinen uvést. Ve formuláři není pouze kolonka na příjmy ze závislé činnosti, ale je tam spoustu dalších možností příjmů. Znám i dnes případ, kdy dotyčný má značný příjem z podílu na zisku (daněný srážkovou daní, takže nemusí podávat daňové přiznání) a ve formuláři tento příjem prostě neuvede a klidně pobírá sociální dávky dál, protože pokud uvede, že nepodával daňové přiznání, tak to sociálka na fin.úřadě nezjišťuje.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 11. 2007 6:34 | pxx

Nevím, ale říkají, že pokud je člověk delší čas nezaměstnaný ( a součet příjmů všech osob v domácnosti nedosahuje životního minima ), tak pak dostává část sociálky od města a že do formuláře sociálky ve městě se vypisuje i majetek, hotovost - a oni můžou asi říci něco v tom smyslu, že vy máte nějaký majetek navíc ( např. chatu ), tak ho prodejte a žijte z toho a pak až vám dojdou peníze tak vám teprve dáme.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 11. 2007 1:58 | jezevec

Pokud je mi známo tak sociální dávky jsou vztažené k PŘÍJMU, nikoliv k majetkovým poměrům. Takže ten kdo má malý příjem, má právo na dorovnání příjmu do nějaké sociální hladiny - jeho majetek a třeba i disponibilní hotovost může být i značná ale to není pro výpočet dávek relevantní. Navíc pokud není zákon o prokazování původu příjmů (a nemýlím-li se není dokonce dosud) - tak není a neplatí. Ani pro čunka. Nakolik je to chucpe je jiná otázka, ale účelovost causy nelze nevidět.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 2/2

2

Následující

Spočítejte si

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Ondřej Fryc

podnikatel a investor, zakladatel Mall.cz

Tomáš Sokol

advokát

Ondřej Fryc
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů
×
Tomáš Sokol
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services