Gambler v dluzích nebo na dávkách už si nezahraje. A další páky na hazard

Ministerstvo financí chystá zákon, který má znamenat průlom v regulaci hazardu v Česku – hazardní hráčství se prý vymklo kontrole a stát kvůli němu přichází o miliardy ročně. Automaty zmizí z hospod, benzinek i okolí škol. Člověk v dluzích nebo na dávkách už bednu ani ruletu neroztočí. A ostatní jedině s průkazkou. Co si o chystaných opatřeních myslíte vy? Hlasujte!

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

20. 11. 2014 16:18, Michal

A co tak v oblasti, kde nic není a nikomu to nebude vadit ( např. V bývalé uhelne pánvi) postavit České Las Vegas. A všude jinde hazard zakázat. Kdo chce, tak si tam zajede a ostatní to nebude obtěžovat.

+14
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

20. 11. 2014 11:16, Jan

1. Jako prohibice, jen se to naprosto odsune do ilegality a nabude mnohem více kriminální rozměr. Bílí koně budou za mírný poplatek propůjčovat svou "bezúhonost" hráčům a další a další obcházení. Nový báječný korupční bod pro státní správu atd. atd...
2. Ač nehraji, jsem rozhodně proti. F.Kavka v praxi. Takový diktát a postupné zbavování svéprávnosti je nepřípustné. Co si soudruh Stát vymyslí dále? Demonstrovat jen s povolením registru? Jít do kina na horor pouze s potvrzením? Na úřad, jen když je můj úředník v dobré náladě? Milovat se jen při úředně ověřeném svolení obou stran a svědka? :-)) ... Proboha, jsme svobodní a svéprávní.
3. Ať se úředníci přestanou maskovat starostí o duševní zdraví. Kde jsou čísla kolik je závislých hráčů? Porovnejme to s kuřáky a alkoholiky, co asi vyjde? Co asi způsobuje více škody ? Půjdeme tedy na skleničku jen přes registr? Kuřák si zapálí jen s povolením úředníka?
4. Jde tu o unikající peníze, to ano. Ale tam musí fungovat zdravé mechanismy a standardní nástroje, nač vymýšlet na záplatu další záplatu s ještě více dírami?

-22
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 14 komentářů)

20. 3. 2022 16:07 | Jurra

Jsem v registru a podařilo se mi na internetu za měsíc prohrát přes 100 000 jak je to možné?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

11. 7. 2015 0:05 | Klára

Mysli někdo i na zaměstnance a majitele...ne !!! My přijdeme 4 o práci a máme 2 letou dcerku ...stejne budou lidi hrát. ..nebudou v sázet peníze ale když se to u stolu vyhrotí budou sázet domy...byla jsem toho svědkem ...kdy při kartách frajer vsadil barák. ..Měli by radši vzít dávky cikánům ...frajerky si berou od chlapů tisíce z čorek na ulici na nákup oblečení mají kočárky za deseti tisíce ...a co...oni peníze nepotřebují. ..tím bych začala q ne někomu brát práci ...ne mluvě o tom , že to jsou stovky tisíc co do toho majitele dali ...nikdo nema právo je o to připravit. ..
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

9. 1. 2015 0:05

Dobry vecer, vicemene souhlaaim s vyse napsanym. Jen si pridam svou trosku do mlyna. Kuc. Gramitnost ceskeho naroda co se tyce ochrany osobnich udaju, financniho vzdelani apod. je dle meho na nizke urovni. Kazdy to zname ze sveho okoli. Jde tedy o to neustale dale a vicevzdelavat. Ne zakazovat a skatulkovat. Je to az bych rekl dost drze. Pripomina mi to scenu, kdy se B. Willis jako hl. hrdina filmu 5ty element rano probere a computer mu sdeli co smi, nesmi rikat a kolik ma na den povolenych cigaret. Autor navrhu uz nesdeluje, zda se budou moct penize prevadet do dalsiho obdobi nebo zda budou mit hrani zakazane cele rodiny dluznika apod. Tyto extremni napady se daji vzdy velmi lehce obejit, ale pripoustim, ze pro bezuhonneho obcana je to zajimavy napad. Atak mne napada, jestli by si nechteli ti bezuhoni obcane postavit sve vlastni bezuhonne NElasNEvegas, kde by se mohli zdravit pouzesesobe rovnymi...nebo se tomu rika Nebe a jen se nemuzou dockat az tam skonci? Hhih. Schody jsou dlouhe a stale do kopce damy a panove a tudiz konzumu zdar a hazardu zvlaste. Automaty at zmizi z hospod, od skol, urci se limit automatu na pocet obyv.apod.Pokud se jen toto podari, muzeme byt aspon nejaky cas na vladu hrdi a soukromi nasich sousedu zustane tam, kde ma byt.
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 11. 2014 20:02 | Zdenka Adámková

Hazard,ale hodne omezeny.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 11. 2014 17:20 | kombajn v kombiné

Já jsem pro. Uděláme to jako v USA. Rezervace pro Indiány a právo provozovat v nich hazard. Mohly by být tak dvě nebo tři. Jedna třeba s centrem kolem Mostu a Litvínova, jak říkáte, druhá někde na severní Moravě. Prostě tam, kde je Indiánů nejvíc. Myslím, že by na kasina, herny a lunaparky měli talent.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 11. 2014 16:18 | Michal

A co tak v oblasti, kde nic není a nikomu to nebude vadit ( např. V bývalé uhelne pánvi) postavit České Las Vegas. A všude jinde hazard zakázat. Kdo chce, tak si tam zajede a ostatní to nebude obtěžovat.
+14
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 11. 2014 12:39 | Armani

Dobry a co Fortuna atd.????
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 11. 2014 11:19 | onli

Pokud bude regulace navrzena a schvalena dle not v clanku vyse, tak bych si vsadil, ze efekt pro Babisku bude v lepsim pripade zaporna nula. Pouze nas to vrati do doby mistnosti pro zvane za vycepem. Sorry, lidskou invenci a chut si hrat zadny zakon nesvaze..
-12
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 11. 2014 11:16 | Jan

1. Jako prohibice, jen se to naprosto odsune do ilegality a nabude mnohem více kriminální rozměr. Bílí koně budou za mírný poplatek propůjčovat svou "bezúhonost" hráčům a další a další obcházení. Nový báječný korupční bod pro státní správu atd. atd... 2. Ač nehraji, jsem rozhodně proti. F.Kavka v praxi. Takový diktát a postupné zbavování svéprávnosti je nepřípustné. Co si soudruh Stát vymyslí dále? Demonstrovat jen s povolením registru? Jít do kina na horor pouze s potvrzením? Na úřad, jen když je můj úředník v dobré náladě? Milovat se jen při úředně ověřeném svolení obou stran a svědka? :-)) ... Proboha, jsme svobodní a svéprávní. 3. Ať se úředníci přestanou maskovat starostí o duševní zdraví. Kde jsou čísla kolik je závislých hráčů? Porovnejme to s kuřáky a alkoholiky, co asi vyjde? Co asi způsobuje více škody ? Půjdeme tedy na skleničku jen přes registr? Kuřák si zapálí jen s povolením úředníka? 4. Jde tu o unikající peníze, to ano. Ale tam musí fungovat zdravé mechanismy a standardní nástroje, nač vymýšlet na záplatu další záplatu s ještě více dírami?
-22
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 11. 2014 10:49 | juřa

připadá mi to ještě radostnější než za komunistů, stát si neví rady tak plošně hodí všechny do jednoho pytle, naše 3 cesta stojí ve všem za velké ho..., začnu privatizací, vytěsněním malých akcionářů, nákup zbraní jednou firmou,zdravotními knížkami tuším IZIP, pře padáky - normální a zlaté, povolením herních automatů - kalousek, a nakonec ožralý ruský mužik - mám dojem že jsme pro srandu nejen Evropě ale celému světu, proboha proč se nenajde někdo nezkorumpovaný a normální a nepodívá se k Němcům, Rakušanům jak to dělají, vždycky přijde nějaký dement který si udělá svoji verzi a ta banda opilců na malostranském náměstí mu to schválí, zbytečným senátem to projde, figurka na hradě s ruskými poraděnky to taky přežvýká a my pod hradem jen čumíme co to stvořili zase za zhovadilost, PANE BOŽE ZA CO !!!!!!!! protože jsme 20 let stádo a dobře nám tak !!!!!!
-9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 11. 2014 10:24 | Vohralík

Věřím, že zákon definuje co je a co není hazard, a věřím, že tam nezapočítá Cizí banky na našem území a podnikání lichvářských finančních firem, ve vlastnictví mnohdy velkých hazardních hráčů ... Hazard je jen špička ledovce, který kouká z vody, když useknete to co je vidět ... nepomůžete si! Riziko tu je dál a brzy, velice brzy ho uvidíte na hladině :-) NA TO JE ZÁKON napsaný přírodou.
-7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 11. 2014 10:22 | jezevěc

Co všechno se ještě bude kontrolovat elektronicky? Při vstupu do hospody bude turniket, kam strčíš občanku, když ti nebude osumnáct, rozsvítí se červený světlo, vůbec tě tam nepustí. Když se rozsvítí žlutý, pivo dostaneš, ale nezagemblíš si, když bude modrý, dostaneš pivo, ale kořalku ne, protože po kořalce padáš na hlavu, tuhle sis ji rozbil. Když se rozsvítí fialová kontrolka, dostaneš jenom limonádu, poňáč systém ví, že máš cukrovku. A když se rozsvítí oranžová, budeš muset hned zkraje ukázat šrajtofli, že máš keš. A tak dál. Gratulujeme, bavte se dobře!
-8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 11. 2014 9:40 | Martin

Prohibice nezabrani chlastu, zakaz nezabrani gambleni. Jenom je zkriminalizuje a presune z hlavniho salu hospody do tajneho kumbalu vzadu...
-9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 11. 2014 7:04 | Balů

Stát nás ubezpečuje jak bude bránit gemblerům ve hře, hlavním důvodem není však blaho rodin, zabrana trestným činům a drogám, hlavním a posledním důvodem o co jde jsou peníze, pokud by to stát s námi myslel dobře jak deklaruje, zabránil by zlodějinám - jinak řečeno přerozdělování různým Grosům, Nečasům, Topolánkům, Bartákům, Kavanům a dalším zlodějům až po obecní zastupitelstva, zakázal by dovoz a výrobu cigaret, alkoholu......jenže z čeho by pak žil a přerozděloval - tzn.umožnit rozkrádat státní rozpočet pomocí různých dotací které křiví ekonomiku až hanba, např zelená úsporám je taková lumpárna až se tají dech, stát umožní firmám které se navázaly na tuto lumpárnu naprostý monopol, kotlíkové - další zhovadilost pod záminkou životního prostředí - proč nezvýhodnit ekologická auta a elektromobily odpuštěním daní - no protože by z toho neměl nikdo vývar, naprostá zhovadilost příspěvek na zaměstnávání OZP 8.900 zaměstnavateli + úlevy na zdravotním , sociálním a dani ze mzdy - důsledek nezaměstnanost mladých lidí, pracující důchodci - pokud pracuje na teplém státním místečku proč by tam nezůstal, lampasáci a policajti s výsluhou stále ve státní službě jako civilové, ne stát nedělá nic pro lidi jen pro své chráněnce, pryč z tohoto bordelu za 25 let jsme tam kde jsme byli a ještě hlouběji, jen hlupáci fandí tomuto státu vedenému partou zlatokopú........
-9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Šárka Grossová

podnikatelka

Petr Brůna

podnikatel, Husky

Šárka Grossová
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Petr Brůna
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services