Srovnání termínovaných vkladů: Marné hledání slušného úroku

Kdo vám na ročních a dvouletých termínovaných vkladech nejlíp zhodnotí sto tisíc a milion korun? Úrokové sazby jsou nízké a nižší: má vůbec smysl nechávat teď peníze tak dlouho spát? Odpovědi v našem novém velkém srovnání termínovaných vkladů.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 5 komentářů)

8. 8. 2014 21:19 | Sto.Dgo

pokračovat nemusíš,a vubec nemusíš si z toho brát příklad.. pujčky nemám což je jedna věc,a druhá jeta,že termińáky si zakládám pravidelně měsíčně několik let,a v mém případě u starých termiňáku 3-5let zpět jsou ještě slušné uroky,takže mi to dělá v čistém skoro 3/4 platu co vydělám v práci. proto v případě nutnosti bych si tu pujčku klidně vzal...a říkám aj za cenu že bych na tom měl prodělat..druhá věc je ta že pujčka není jako pujčka, určitě je rozdím když se pokazí něco v domácnosti,nebo jenějaké situace, druhá je ta pokud bych kupoval barák nebo byt...taky nemušíš spořit v CZK,EUR nebo USD .. mám větší částku v RUB.8,5%. pak 4,7% vCZK a hromadu menších nad a kolem 3% tak jak postupně klesali . pokud koupím ledničku,Tv, pračku, za 2 měsíce se mi to stoho zaplatí.. tak proč bych si nato odkládal? odložím si akorát splátky,a platím to skoro bez navýšení naráz.a nekupuji to každý měsíc..nemyslel jsem pujčku na barák..těžko se o tom bavit.. protože vše má své pro a proti,co vyhovuje mě,nemusí být dobré pro sto ostatních a obráceně.. začátek byl na pro mě houby.ale ted aj kdyby se něco pokazilo,došel o práci tak teď postupně 5 let budou každý měsíc termiňáky končit..a každý měsíc mám přístup k právě končícímu Tv takže je to jak výplata...jinak pracuji-rukama, tak jak hromada jiných,takže žádný odborník nejsem..a jak ste řekl,chytrý nejsem..ale s tímhle momentálně jsem spokojený, ikdyž hledám něco lepšího..radit bych Vám neradil,co se týče peněz,jen dycky říkám co bych udělal já.. a každý at si to udělá podle sebe,protože to bude jen on sám ,kdo se pak z toho bude muset vysekat.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 8. 2014 14:17 | jao

Promiňte, ale říká vám něco pojem složený úrok? Jak může být úrok po dvou letech při stejné úrokové sazbě dvojnásobkem úroku za rok, je-li úrok vyplácen ročně?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 8. 2014 21:14

Člověče, ty máš desítky termíňáků, sbíráš z nich úroky po desetikorunách a na druhý straně máš půjčky? Pokud tomu tak skutečně je, pak raději nebudu pokračovat v popisu tvých rozumových schopností...
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

7. 8. 2014 21:04 | Primos

V dnesni dobe, pokud beru v uvahu jen banky jsou absolutne nejlepsi terminovane vklady na pet let: Evropsko-ruska banka 2,2%, pri fixaci 2,5% a Equa banka ktera ma take 2,2%, ta ma take zajimavy sporici ucet v Eurech az 1,5% a terminovany vklad v Eurech na tri roky s 2,1%.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 8. 2014 8:57 | Sto.Dgo

Pěkný článek...Sám mám několik desítek terminovaných vkladů(TV) v různých částkách.Dal sem tomu přednost před spořícima učtama,kde uroky jsou pohyblivé a myslím si že na jednu stranu to není zas tak špatné.Vybýral jsem podle uroku,podminek k založení,a přednost jsem dal měsíčnímu vyplácení uroků na učet..ted po nějaké době,mi ruzné TV končí a druhé TV si obratem zakládám..navíc za tu dobu měsíčně se připíšou uroky,které zpětně investuji..možná je to blbost ale finanční rezervu sem přestal řešit,protože za tu dobu i po těch pár desetikorunách za TV to celkově měsíčně udělá zajímavou částku, kterou v případě potřeby mohu využít i na splácení pujčky (ikdyž bych třeba natom jako prodělal,ale mám to bez práce a starostí).... Je ale fakt že uroky už nestojí za řeč, a hned tak rychle se to nezmění.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Kolik musíte spořit na?

let
%

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Vladimír Franz

umělec

Libor Malý

podnikatel, zakladatel Jobs.cz

Vladimír Franz
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Libor Malý
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services