Trvalé následky a úrazové pojištění: Na co se můžete opravdu spolehnout

Nedávno jste na Peníze.cz četli příběh muže, jehož manželka skončila po těžké autonehodě s mnohačetnými zraněními v kómatu. Přinášíme pokračování. Žena měla uzavřenou úrazovou pojistku pro případ trvalých následků úrazu. „Nikdy dřív by mě nenapadlo, že ji bude potřebovat,“ říká Petr. Na co se můžete spolehnout, když se pojistíte?

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

16. 8. 2016 12:35, Tomáš

Dobrý den, rád bych se zeptal na výpočet plnění u trvalých následků - konkrétně jizvy na obličeji: 010 - Jizvy v obličeji a na krku nad 2 cm za každý další 1 cm 0,5 %. Jizva má cca 4cm a je široká cca 2mm.
Ve smlouvě mám uvedeno:
Pojistná částka za trvalé následky úrazu 400 000 Kč
Pojistná částka za trvalé následky úrazu včetně progresivního plnění za trvalé následky úrazu 2 000 000 Kč
Denní plnění za dobu nezbytného léčení úrazu (15) 100 Kč
Je možné že za jizvu která je takhle velká, vystouplá a je na první pohled vidět dostanu pouhých 6000kč. Když za pojistku platím měsíčně 1520kč. To mi přijde dost směšné. Děkuji za odpověd.

+127
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 10 komentářů)

16. 3. 2022 23:11 | Jakub

Dobrý den, mám jizvu 5cm nad okem a další 2 cm od víčka. Byl to pracovní úraz. Nemám úrazové pojištění a bolestné mi bylo vyplacené. Má cenu toto řešit jako trvalé následky? Pokud se jedná o jizvy na obličeji?
+17
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

9. 1. 2021 21:19 | svatoslav

Dobry den ,měl jsem těžky uraz hlavy, mam pojistku flexibilmi životni pojištěni ,kde je zakladni vyměr na 250 000 kč, a bylo mi od pojištovny vyplaceno jen 150 000 kč kde jsem dostal obodovani jen na 30% likvydatorem trvalych nasledku.děkuji za odpoved s pozdravem svatoslav
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 10. 2018 17:26 | Miguel

Dobrý den, ano, možné to je, trvalé následky (TN) by měl posuzovat specialista/chirurg v daném oboru. Pokud jizvy neomezují Vaší činnost, jsou tedy "pouze" viditelné, pojistitel nemusí uznat procentuální ohodnocení Vašeho lékaře. Samozřejmě máte možnost se odvolat na jejich výpočet, a doporučím je dotlačit na jejich smluvního lékaře, aby dané jizvy prověřil přímo on.
Bavíme-li se o denním odškodném za úraz, je potřeba se podívat do jednotlivých pojistných podmínek či vyhledat soubor, kde jsou uvedeny jednotlivé léčby s přiměřenou léčbou (zjednodušeně máte úraz léčíte se 100 dní, ale dle tabulek, které jste podepsal jeho léčba trvá 30 dní, pojistil může zkrátit pojistné plnění právě na 30 dní - ovšem v případě komplikací, tj. infekce,.. může pojistitel dobu léčby prodloužit - nejčastěji procentuálně).
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 2. 2017 15:19 | Olda

Rád bych se zeptal co mě čeká pakliže jsem popálen s 50% 3. Stupně a nemám úrazové pojištění dostanu nějaké peníze?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 2. 2017 15:17 | Olda

Rád bych se zeptal co mě čeká pakliže jsem popálen s 50% 3. Stupně a nemám úrazové pojištění dostanu nějaké peníze?
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

16. 8. 2016 12:35 | Tomáš

Dobrý den, rád bych se zeptal na výpočet plnění u trvalých následků - konkrétně jizvy na obličeji: 010 - Jizvy v obličeji a na krku nad 2 cm za každý další 1 cm 0,5 %. Jizva má cca 4cm a je široká cca 2mm. Ve smlouvě mám uvedeno: Pojistná částka za trvalé následky úrazu 400 000 Kč Pojistná částka za trvalé následky úrazu včetně progresivního plnění za trvalé následky úrazu 2 000 000 Kč Denní plnění za dobu nezbytného léčení úrazu (15) 100 Kč Je možné že za jizvu která je takhle velká, vystouplá a je na první pohled vidět dostanu pouhých 6000kč. Když za pojistku platím měsíčně 1520kč. To mi přijde dost směšné. Děkuji za odpověd.
+127
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 3. 2016 12:41 | pavel

mám zkušenosti s pojišťovnou Generali a nikdy si u ní nic nesjednavejte.je to nejhorší pojišťovna jakou znám. jen tahá z lidí peníze ale když má dát ona tak se k vám postaví zády.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 7. 2014 16:50 | cml11

Spolehnout se na pojišťovnu nikdy nedá. Vyplácení pojistného není v jejím zájmu a má celá oddělení na to, aby veškeré výplaty minimalizovala. Prakticky vždy si najde nějakou metodu krácení. Na druhou stranu vyplacené pojistné v tomto případě není zase tak malé. Z pěti milionů lze udělat minimálně 10tis. měsíční doživotní rentu, když k ní přičteme osmitisícový důchod od státu, jsme cca na úrovni mediánové čisté mzdy. To není tak zlé. Přesto by ale bylo velmi žádoucí, kdyby skutečně došlo na soudní přezkoumání případu. Postižení uvedené v textu je z hlediska pracovního uplatnění bez pochyb totální a kromě vyššího odškodného v konkrétním případě by tady především mohl vzniknout velmi přínosný precedens.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 7. 2014 16:25 | Podlesni

Opravdu se spolehnout lze na to, že jakákoliv pojišťovna nebude za pomocí právníků, odborníků na tyto situace, platit víc než musí, nejlépe nic, neboť bude mít např svědka, že přestože paní byla na přechodu, tak se řádně nerozhlédla nejprve na tu a pak na tu stranu.....
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 7. 2014 10:22

Nejvyšší progrese u trvalek neznamená automaticky nejvyšší pojistné plnění při nižších stupních, zde vychází Generali nepříliš dobře a spíše se více soustředí na závažnější úrazy, tak je naopak výborná. Naopak velmi dobře vychází Pojišťovna ČS, Uniqa a Kooperativa. Generali doporučuji od 10,1% s progresí až 800%, je to za vynikající poměr cena vs. užitná hodnota. 95% veškerých proplacených trvalých následků je do 35% tělesného poškození a tady Generali rozhodně nehraje prim, spíše konkurence.
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Marek Dospiva

podnikatel, Penta

Pavel Kohout

ekonom

Marek Dospiva
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 2 duelů
×
Pavel Kohout
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services