Velký investiční seriál: Letadlo s garancí tvrdého přistání

Aleš Tůma | rubrika: Seriál | 4. 6. 2014 | 15 komentářů
Jak poznat pyramidový podvod? Jde to snadno. Jenže lidé jsou nepoučitelní a nová „letadla“ stále vzlétají. Věnujeme jim proto další díl Velkého investičního seriálu.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

4. 6. 2014 20:49, Honza

Ostatně nefungují obchodníci od Partners, majitelů tohoto webu, systémem MLM?

+18
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

4. 6. 2014 9:06, Karton

Příkladem moderního letadla je BITCOIN. Nikdo neví, kdo ho vymyslel, ani kdo ty bitcoiny produkuje. A mnoho lidí ty Bitcoiny kupuje a ti, kteří je produkují (t.zv. těží) na tom bohatnou. Všechno je opředeno matematickými vzorci, ale bitcoinů stále přibývá a mají stále větší hodnotu na burze.

-13
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 15 komentářů)

7. 9. 2015 22:50 | LOWSONG

Reaguje tu někdo na příspěvky ???
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

6. 9. 2015 21:19 | Ondřej Nový

Českou republikou se šíří projekt zvaný Perform-ers. Můžete mi napsat, co si o tom myslíte ??? Je to letadlo ???
-5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

6. 7. 2015 19:44

z pohledu výročních zpráv a těch fundamentálních hodnot jako jsou prostě ty čísla založený u banky tím učtem obratem v podstatě v tomhle větším případě už to nehrozí což se netýká investování jako takovýho ale chování těch firem není z jejich pohledu vůbec reální aby to bylo možný matematicky nezachytit dřív ale spíš problém u menších neprůhledných částech ekonomiky kde není minulost pohybu peněz nebo chování lidí pravidelný reporty stavu ekonomiky tý firmy na vstupu a výstupu nějaký verifikace ve významu resultů kontrolních ověří na straně možných zisků a uvěrů. v okamžiku kdy si někdo řekne ži vezme vod lidí prachy a nikdo vo tom nemá tušení tyhle non ekonomický šílenosti prostě většinou už fungující jak se říká bez toho aby se toho účastnila ta oficální ekonomika úvěrování jako banky investice . pokud to posvětí nějak stát nebo organizace jako čím je to blíž tomu tisku peněz tak to samozřejmě je tou fundamentální hodnotou kterou zákonem vlastní ty vlády státy skrze ty organizace tak logicky k tomu dochází těma šokama a upadna hypotečních společností ale to otázka toho že někdo vytvoří produkt a je o něj takovýhle zájem u funguje až to narazí na nějakou hranici ale to je spíš o tom kudy tu ekonomku rozhejbat co nejrychlejší s tím rizikem že vždy k tomu dojde z minulosti víme že to nejde bez toho a to je sázka toho jestli tady má ekonomie skomírat a nebo jednou za čas ten potenciál růstu narazí na to přetištění nebo přehodnocení ceny nějakého produktu co prostě nejde z logiky věci přehodnocovat když to lidi chtěj anti ekonomika otázka těch regulátorů je poznat nebo agentur a+ je poznat tu situaci a reagovávat kde už je a kde není problém. to problém spíš psychologický ta víra nemůže všude jenom omezovat to už by se zase nedalo vůbec investovat takže z minulosti se ví že to tak je a nedá se s tím nic dělat takže je to znalostí riziko investorů ty ostatní nemaj na výběr.- i když by chtěli tak nikdo nezná budoucnost dopředu s tou pravděpodobností v tý době která je prostě nejde takový rozhodnotí učinit aby bylo fundamentální a nebylo non investicní jenom protože není dost čísle ale existuje jenom obava že komodity jsou předražení to je známka na burze kolapsu ekonomiky. ale jinak to nehrozí. z pohled kvantity peněz.
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 7. 2014 15:23 | denis

EMTC-Czech a.s. , Praha 3, vydává letos obligace (dluhopisy) s 6,8%. Je to solidní společnost?
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

24. 6. 2014 11:01 | marto

Pokud si u MLM propočítáte rozdělení peněz, zjistíte, že polovina z prodeje jde na provize (prodejce, nadprodejce, jeho instruktor atd.) Jinak řečeno, to co se prodává je předražený výrobek nevalné kvality od neznámé firmy.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 6. 2014 21:02 | Roger

Dovolil bych si lehce nesouhlasit: U seriózního MLM by VEŠKERÉ tržby, resp. zisky měly jít z prodeje produktů nebo služeb, ne pouze z jejich větší části. Ale pak jsou zde další kritéria, jako třeba spravedlivý systém odměňování. Tím rozumím třeba i to, že nejsou zafixovávány nějaké pozice na základě dřívějších obratů (či dokonce školení), ale odměny se vyplácí čistě na základě podílu na zprostředkování obratu za dané období, nejčastěji v daném měsíci. Není-li toto splněno, jedná se tzv. načítací MLM a jeho podstata spočívá v tom, že nově příchozí jsou vždy znevýhodněni vůči těm, co jsou v systému déle, a tím pádem vlastně na 'pracují' na ty nahoře (v tom smyslu, že nedostanou zaplaceno část své odměny, aby bylo na výplatu zafixované pozice toho výše - pochopitelně to dříve nebo později prodraží i samotný produkt nebo službu). Na tomto principu pracuje dost oficiálně legálních MLM, nicméně je z nich také cítit letadlo, ovšem mistrovsky maskované, takže naivka do něj celkem snadno vleze :-(
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 6. 2014 20:46 | Roger

Důchodový systém pochopitelně funguje na jiném principu než letadlo s MLM strukturou, nicméně na tom, že by tam nikdo dobrovolně nepřispíval, kdyby nemusel, mnoho pravdy je.
Ovšem, zkuste zrušit důchodový systém, nechat to na lidech samotných, a zjistíte, že naprostá většina lidí místo toho, aby se na důchod zabezpečila, tak prostě volné prostředky jednoduše prožere teď hned.
Já mám úplně stejný názor i na celý zdravotní systém. Je to uzákoněný hnus, který je naprosto demotivující a který zvýhodňuje ty, co na své zdraví z vysoka kašlou (a ruku v ruce s tím, bohužel, celý prohlilý farmaceutický průmysl).
A vůbec, jakékoliv socialisticko(-zlodějské) manýry, které jsou dány zákonem, téměř vždy zvýhodňují méně schopné, méně aktivní, méně zodpovědné, méně prozíravé, méně opatrné, líné, zkrátka zvýhodňují zlo ve jménu pseudo-dobra (=solidarity). Ovšem, myslíte si, že kdyby se vše nechalo na dobrovolnosti, tj. třeba připojištění jednotlivých lidí, že by to něco vyřešilo? Osobně si ani nechci domýšlet, co by skutečně nastalo, nicméně při dnešní zhýčkanosti a rozmlsanosti lidské populace by to zajisté vyústilo v jistou formou katastrofy, okořeněnou pokryteckými kecy rádoby humanistů a ochránců lidských práv.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 6. 2014 11:44 | KLM

Nejvetsi letadlo v dejinach je statni duchodovy system - splnuje vsechny znaky letadla (z novych prispevatelu jsou vyplaceni soucasni a tem, co tam plati, se nikde nnic neuklada a doufa se, ze bude dost novych).
Protoze by nikdo do takoveho letadla neinvestoval, tak se na to udelal zakon. A toto je legalni. Kdy uz nekdo vymysli fungkcni mylenku druheho pilire (bud zmenou soucasneho nebo novou), aby uz to nebylo jen letadlo, zakonem vymahane?
S autorem nesouhlasim v mnoha vecech, ze lide jsou naivni a kdyby si obcas nekdo precetl noviny... Proste kdo zadal o hypoteku nebo uver vi o cem mluvim. Levne hypoteky, ale jste teprve druhy rok podnikatel? Prijdte az budete mit 2 priznani nashledanou. Chcete pujcit jen 20% ceny nemovitosti, to nas nezajima, prijdte za rok, za dva. Vase vypisy z uctu ze s pulrocnimi prijmy pokryjete minima pozadovana bankou za 2 roky nas uz vubec nezajimaji proste jste rizikovy klient. Totez banky v ruznych zemich - ty maji relativne levne penize ale jen do urciteho limitu. A kdyz penize maji v hypotekach a nejsou schopny je naraz vsechny vytahnout, tak si pujci a nebo lakaji lidi na vyssi urok. Vyssi urok je podezrely a je to zacarovany kruh ztraty duvery a maji dalsi vybery.
Kdo videl banky zevnitr, vi o cem mluvim. Proste obcas jsou v uverovani prekazky pro normalniho cloveka nepochopitelne. v CR bylo take nevim jestli v roce 97 nebo 98 obdobi nesmyslne vysokych uroku a firmam chodilo menime urokovou sazbu na 150% rocne a firmy shanely i penize od zamestancu - znamena to, ze byly ve vaznych problemech a zamestnanci byli naivni?
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

6. 6. 2014 14:02 | autor článku

No, s tím MLM máte pravdu, že je to napsané trochu nejasně, ale je tam uvedeno rozlišovací kritérium mezi solidní a podvodnou firmou, tj. aby většina tržeb byla z prodeje zboží nebo služeb.
To, že někdo má licenci ČNB je nutná podmínka serióznosti, ne postačující. Registraci u ČNB měl i slavný pan Štork. Regulátor není všemocný a vševidoucí a spoustu toho prostě nezachytí. Praktiky popsané v článcích o Ertragu nevyjímaje.
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 6. 2014 10:26 | hugo z hor

Pan Tuma je jen zamestnanec ktery musi byt hlasnou troubou sveho zamestnavatele,jinak ho kopnou do rriti,jako predtim chytraka analytika Sidla ,ktery zijic mimo realitu vyplodil schizofrenni paperback Jak ho vsichni -rozumej pojistovny-okradaji a ve sve kancelarske naivite mu nedocvaklo, ze pokud napise udani na klicove obchodni partnery sveho zamestnavatele, tak bude vykopnutej. Takze nechme pana odbornika nejvic nejodbornyho plkat co musi, dyt to plka na webu Partners, co byste tu cekali jinyho.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 6. 2014 20:49 | Honza

Ostatně nefungují obchodníci od Partners, majitelů tohoto webu, systémem MLM?
+18
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 6. 2014 20:41 | Honza

Pane Tůmo, Vy si nedáte pokoj. Nebýt dvou blábolů, byl by článek dobrý a věcný.
Těmi bláboly jsou:
1) Povídání o MLM jako o něčem, co funguje jen se startovacími balíčky oveček. Pokud je to kvalitní produkt, existují stálí odběratelé. Pokud ne, padne to. Na startovacích balíčcích by se žádný MLM neuživil. Osobně odebírám zboží od Greenways, aniž bych byl nějak zapojen do distribuce. Patřím k těm více než 70% "pouhých" zákazníků.
2) A zmínění firmy Ertrag und Sicherheit v té galerii. Na jednu stranu píšete o registraci u ČNB a o kousek dále mezi hříšníky vyvěsíte firmu, která registraci má zcela v pořádku. Mírný protimluv...

Snad každý soudný člověk musí u těch pomluvných článků pochopit, že se Vám, Partnerům, jako nepohodlná konkurence nehodí do krámu. A věřte tomu nebo ne, obrátí se to proti Vám.
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 6. 2014 20:17 | Roger

Článek jsem četl se zaujetím a víceméně souhlasným přikyvováním, až než jsem se dostal k následujícímu nesmyslu: "I multilevelové firmy fungují, jen dokud lákají nové ovečky. Těm ale slibují výdělky z podnikání, ne nutně zhodnocení vkladu. Vydělávají právě na prodeji různých „startovacích balíčků“ či v modernějším pojetí „webinářů.“ Z peněz od nováčků jsou placeny provize výše postaveným členům systému."
To, co tu autor nazývá multilevel marketingem, je ve skutečnosti právě letadlo. Myslím, když chce radit druhým, tak by sám měl alespoň základy této problematiky ovládat. Normální seriózní MLM firma vyplácí provize vyloženě POUZE z prodeje produktů, příp. služby. Aby to fungovalo, tak musí jít o produkt spotřební, který budou členové MLM struktury kupovat opakovaně. V tom případě ani není pravda, že MLM firmy fungují pouze pokud lákají nové ovečky. Autor evidentně nepochopil podstatu MLM, a jelikož vím, že se může jednat o výborný obchod, radil bych každému, aby se předsudků ohledně MLM ve vlastním zájmu zbavil, ale zároveň nenaletěl ledadlu pod hlavičkou MLM, jako jsou např. Lyoness, TalkFusion, nebo WGN, popř. rádoby MLM založená s nekalými úmysly na pozadí (napadá mne třeba již zaniklé NWA). Není to jednoduché se v tom vyznat, nicméně možné to je.
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 6. 2014 12:58 | excharlie

Takto je dost nepřesné. Spíš jr to záležitost pro skupinu lidí ,kteří tomu věří. Ten poslední článek o to Automatu na Bitcoin v Praze.
Dal sem si tu práci a vygooglil pár webů a forum. Ale nikde sem nenašel nějaké "fanatické přesvědčování". Nikdo vás do toho nenutí. Jako z toho filmu šmejdi. U kterého sem sice viděl pár ukázek. Ale i přesto ten rozdíl tam byl. Naopak někteří vypracovali docela rozumné kalkulace proč do toho nejít .Včetně konkrétních čísel např cena elektřiny atd.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 6. 2014 9:06 | Karton

Příkladem moderního letadla je BITCOIN. Nikdo neví, kdo ho vymyslel, ani kdo ty bitcoiny produkuje. A mnoho lidí ty Bitcoiny kupuje a ti, kteří je produkují (t.zv. těží) na tom bohatnou. Všechno je opředeno matematickými vzorci, ale bitcoinů stále přibývá a mají stále větší hodnotu na burze.
-13
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Ivo Lukačovič

podnikatel, Seznam.cz

Jan Procházka

ekonom

Ivo Lukačovič
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Jan Procházka
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services