Jak přežít (v) zaměstnání: Odpovědnost zaměstnavatele za škodu

Jiří Lojda | rubrika: Seriál | 22. 5. 2014 | 3 komentáře
Jako by někdy nestačilo, že jsme v práci od nevidím do nevidím a nad výplatou zrovna nejásáme, ještě můžeme přijít k úhoně. Jaká jsou tedy naše práva, pokud nám zaměstnavatel způsobí škodu? Tak to se dozvíme v tomto díle našeho seriálu.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 3 komentářů)

27. 9. 2014 21:10 | zdenek555

Nemohu najít tvůj mail, ozvi se znovu a napiš přímo adresu mailu Zdeněk
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

27. 9. 2014 20:55 | petr kalousek

mám stejnou zkušenost můj spor po úrazu, který jsem si nezavinila sama-firma hrubě porušila bezpečnost práce,jsem částečně invalidní, rovněž mi nikdo neplatí náhrady, plnili po začátku, nikdo se o mne nezajímal, když zjistili co se stalo přestali platit-dělali mrtvého brouka,ničí mi soustavně život, nejen oni, ale i Kooperativa, která se ohání tím co firma. Udělal se podjatý znalecký posudek-kde jsem téměř zdravá,znalci neměli téměř nic-mám důkazy, žádné snímky neviděli neměli vůbec moji celou kartu, ale to není účel posudku, jeho podstatou je se člověka zbavit. Firma se mi odměnila tím, že mi dali §55 nemá nárok vůbec na nic na pracáku jsem pouze registrovaná a budu čekat roky jestli se to někdy zvrátí, nyní téměř po 8 měs.čekání bylo první stání-soudkyně radí-usmiřte se..to bych nemusela dávat k soudu, copak se obyčejní lidé budou s takovými firmami tahat,navíc závodní lékař mění zdravotní způsobilost-nezpůsobilost na přání firmy změnil svá rozhodnutí už cca za ty roky 10x-nemáte se kam dovolat, žádná právní opora je mi k blití..můžete písnout na můj email můžeme pohovořit
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

8. 6. 2014 16:43 | Zdenek555

Můj spor s bývalým zaměstnavatelem se táhne od roku 2002,kdy jsem byl propuštěn pro údajnou nadbytečnost, přes to, že zaměst. věděl o tom, že trpím nemocí z povolání a bude mi vystavena lékařská dokumentace. Po propuštění, ke dni 31.6.2001 mi byla doručena písemná zpráva z Kliniky prac.lékařství 25.7.2001 o mojí NzP, za kterou zodpovídal můj již bývalý zaměstnavatel. Snažil jsem se rozumně dohodnou se zam., i pojišťovnou Kooperativa o doplácení rozdílu ve mzdách, ale bez úspěchu. Podal jsem žalobu na doplácení těchto rozdílů, ale z neznalosti jsem nežaloval neplatnost výpovědního důvodu. Nastal kolotoč neskutečných podrazů a falešného tvrzení ze strany právníků pojišťovny, kteří využili mojí naivity a přesvědčení, že soudy budou objektivní a nestranní....případ v současné době visí na zmanipulovaném znaleckém posudku, který měl ve své podstatě určit, ... kolik bych si býval vydělal u jiného zaměstnavatele, kdybych byl plně zdráv... znalec s klidným svědomím cituje rozsudky NS ČR, které se v minulosti v podobných případech skutkem zabývaly, ale při tom všem - klidně vypočítá z ničeho ( bez mzdového listu ) průměrný plat ve třech podnicích a tyto takzvané průměry opětovně sečte a vydělí, čímž získá určitý průměr, který vydává za objektivní zprávu o mém výdělku. Tímto samozřejmě nejen snižuje úmyslně hodnotu dělnické práce, ale i průměrný plat, který by si každý mohl u těchto konkrétních zaměstnavatelů vydělat, ale především úmyslně nahrává pojišťovně, aby nemusela vyplácet oprávněné nároky poškozeného zaměstnance.Dalším obrovským průšvihem je skutečnost, že pokud tento " právní názor " projde soudem, který ho uzná, tak pojišťovna získá právní oporu pro další poškozené zaměstnance....výdělek ( ušetřené peníze ) by šli do milionů... V našem právním státě tedy nic neobvyklého...
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Eduard Kučera

podnikatel, Avast

Mojmír Čapka

podnikatel, Brisk

Eduard Kučera
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Mojmír Čapka
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services