První pojišťovně hrozí pokuta od ČNB za jejího poradce

Helena Kolmanová, která má v ČNB na starosti oblast ochrany spotřebitele: „Strašně mi vadí, že se životní pojistka téměř vždy sjednává na první schůzce.“

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

22. 4. 2014 7:48

Možná bych to poupravil: na ty složenky, leasing a jiné věci musejí vydělávat zejména mladí lidé, kteří se bezhlavě vrhli do koupě luxusních aut, obleků a drahých hodinek, aby ukázali svým vrstevníkům, které si přejí nebo už se jim podařilo znáborovat, že jsou ve vatě. Že je to jen naleštěná bída, to je věc jiná. Doblblí a přemotivovaní z MLM seminářů chtějí být co nejrychleji a mnohdy za jakoukoliv cenu na manažerských pozicích, kde na ně budou vydělávat "ti obyčejní pěšáci" pod nimi. Víte který poradce nebo manažer je tím nejvýkonějším ? No přece ten extrémně zadlužený ! Podívejte se na mladé manažery z OVB ze Zoubkovy větve, jsou uvedeni i v dokumentu pana Kalvody Hvězdný prachy ve čtvrtém díle. Tam uvidíte skutečné motivy těchto mladých lidí ve finančních MLM firmách. Je jim úplně jedno, že poškodí nebo okradou klienta, jedna slečna tam doslova říká něco v tom smyslu, že "když klienta neojebeš Ty, objebe ho někdo jinej" nebo něco v tom smyslu. A jestli si myslíte, že si lidé v těchto firmách něco dělají z paní Kolmanové nebo ze samotné ČNB, tak jste na obrovském omylu. Ta dáma ani samotná ČNB je vůbec nezajímá, jdou po rychle vydělaných penězích. A taky že ne, když v dokumentu uvedený manažer "propálil" nové Lambo za několik milionů...
Pochopte konečně, že pojišťovny se mezi sebou nikdy nedomluví na společném postupu proti šmejdům, ta která s tím začne jako první to okamžitě pocítí na produkci a tu zase chce akcionář - rázem se tak z pojišťovny stane černý Petr. To by pojišťovny musely začít držet za jeden provaz společně. Současně zapomeňte na to, že by se mezi sebou domluvily MLM firmy a ostatní hráči na trhu, už dnes je mezi nimi nenávist a řevnivost, jakou neuvidíte v žádném jiném oboru. Jediný, kdo je schopen něco změnit je legislativa a ČNB. Pokuty, pokuty a pokuty, opakovaně a v citelné výši, klidně i několik milionů za každou jednotlivou zprasenou smlouvu. A nebuďme naivní, že pojišťovny tento typ smluv nedokáží rozpoznat. Dokáží to velmi dobře, ale nechtějí. Zatím...až bude mít každá pojišťovna na pokutách zářez ve výši několika desítek nebo stovek milionů, tak si konečně začnou velmi pečlivě hlídat, co jim a kdo jim v jaké kvalitě nosí produkci životního pojištění. Do té doby se nic nezmění, nezapomeňte, že žijeme v České republice.

Zobrazit celé vlákno

+28
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

22. 4. 2014 15:57

Citace - Vítězslava / 22.04.2014 14:32

Aktivně ŽP nenabízím a s tímto jsem byla na přepážku pojišťovny i přijata, jsem duší "majetkářka". Pokud už někdo potřebuje úrazové pojištění, pracovní neschopnost nebo jiná rizika,např. invaliditu nebo smrt, tak nabízím rizikové životní pojištění bez jakéhokoliv spoření.


Máš pevně danou mzdu (to se ti pak rozumuje!). A zřejmě nemáš daný žádný plán prodeje, což je podivné.

"Pokud už někdo potřebuje..."
Nechápeš podstatu práce prodejce pojištění. To právě on vyvolává potřebu po pojištění. Kdyby si lidi chodili pro pojištění sami, tak sedím v kanclu každej den od rána do večera.

Zobrazit celé vlákno

-11
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 57 komentářů)

21. 4. 2014 21:50

PAvle, fakt to neplatí pro JAKÝKOLI motivační seminář, nemáš pravdu. Ale dobře se tak hledá viník, co...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 4. 2014 21:47

MArxi, neviditelná ruka trhu tam, kde se musí dodržovat legislativní předpisy nevyřeší nic.
KOntrola ze strany ČNB byla zanedbaná, ale díky novému OZ mají už konečně zákazníci a klienti násobně víc možností, jak se s nepoctivými poradci vypořádat.
+14
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 4. 2014 21:43

to, že v životním pojištění se vyplácí odkupné až po 2 letech, je ustanoveno od r. 2004 jako §58(1-3) zák. 37/2004Sb. o pojistné smlouvě. To nikdo ze zdejších chytráků neví ? Kdo takovou věc za uplynulých 9 let někde kritizoval ???
Je to standardní konstrukce pojistného produktu s rezervotvornou složkou.
Znovu opakuji, že jádro problému je opravdu malá informovanost klientů a jejich nízké finanční vzdělání a to má bohužel stát máslo na hlavě
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 4. 2014 21:10

nic nechápeš ty. Je tu legislativa, podle které se vždycky nepoctivá distribuce pojištění postihovat dala, ale nikdo se tím nezabýval. To, co se pak na trhu děje, je výsledek slabé kontroly a malé úrovně vzdělání lidí. Stát se na všechno vykašlal.
Pro jednoduše uvažující kritiky je ale samozřejmě snazší, začít hon na čarodějnice s názvem MLM.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 4. 2014 20:31 | Karel Marz

Ve většině příspěvků se více či méně dotýkáme podstaty problému a tím je systém samotný. Ono se najednou ukazuje, že neviditelná ruka trhu nevyřeší vše. Nebo tedy vyřeší, ale rozhodně ne příznivě pro obě strany.
Rozhodli jste se lidem vzít možnost obživy a učinit je tím poslušné a svolné dělat cokoli? Toto je výsledek. Vsadím se o co chcete, že většinu těch zprasených smluv na životní pojištění neuzavírali majitelé luxusních aut a ještě luxusnějších vil, ale zoufalci, kteří potřebují nějak uživit sebe a svou rodinu, zaplatit složenky, koupit dětem jídlo a nové boty. Práce není, sociálka dává málo nebo nic, nezbývá než okrást bližního.
+9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 4. 2014 16:28

Zatím jsme tu neřešili, proč se vůbec sjednávají životky jako rezervotvorné produkty nebo na nesmyslné daňové odpočty. To je totiž velmi důležité.
On zájem o pojištění jako takové je minimální. Poptávka naprosto neodpovídá nadídce - na trhu je totální převis n. nad p. Mám na mysli skutečný zájem o pojištění, kdy si ho klient zachová i přes aktuálně nepříznivou životní situaci. Komu by ten nadpočet agentů furt sjednával rizikové životky, když o ně není zájem?
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 4. 2014 16:08

Ten, kdo pojistnou smlouvu ve finále přijme do správy je přece pojišťovna, takže mastnou pokutu by měla dostat především pojišťovna. Nebuďme naivní, že by byla smlouva stopnuta samotnou MLM společností, proč by to dělali ? Vždyť by neměli z čeho uživit svoje desetistupňové pyramidové struktury. Zapomeňte na to, že by si kvalitu sjednaných ŽP hlídaly MLM firmy samy, to jde do přímého rozporu s jejich fungováním. Pojišťovna by měla takovouto smlouvu vrátit zpět popř. tam poslat svého člověka, aby se osobně zočí do očí přesvědčil, že takto sepsanou smlouvu klient chtěl. V momentě, kdy by klientovi pracovník pojišťovny řekl, že první dva roky bude první a poslední korunu placenou do pojistky platit jako provizi pojišťovákovi, tak to klient stáhne zpět. A jestli se to pojišťovně vyplatí ? No to si pište, pořád je to levnější než dostat za každou takovou zprasenou smlouvu pokutu ve výši několika milionů korun. Ryba smrdí od hlavy a pojišťovny jsou ve finále tím, kdo řekne ano bereme nebo ne, nebereme, až si to prověříme. Máte pocit, že je normální, aby si velmi mladí lidé "výhodně spořili" do IŽP měsíčně několik tisíc korun ? Tyto otázky by si měli klást lidé na taxaci v pojišťovnách, protože pojišťovny pak vyplácejí za podobné prasárny na IŽP pojišťovákům statisícové provize.
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 4. 2014 15:58

Pane Mirku, obelháváte sám sebe a moc dobře to víte. Schválně si udělejte ve svém okolí průzkum, jaké mínění mají obyčejní prostí lidé o finančních poradcích a jako otázku číslo dvě klientům položte otázku PROČ. A garantuji Vám, že se budete divit. Já si takovýto průzkum ve svém okolí udělal, to když do MLM lákali mého syna, kterému je 21 let a došel úplně doblbnutý z motivačního semináře. 90% všech dotázaných lidí mi sdělilo, že mají zkušenost velmi špatnou a společným jmenovatelem byla slovesa typu lež, podvod, zlodějna, neodbornost, hladovost po penězích, manipulace, nesdělování úplných informací apod. Já synovi pustil videa pana Kalvody z Hvězdných prachů, aby viděl skutečnou tvář MLM finančního poradenství. Syn si naštěstí udělal velmi krátký průzkum i ve svém okolí u svých věkem blízkých vrstevníků - výsledek byl stejný. Pojišťovák = "finanční poradce" = automaticky zloděj, podvodník a lhář. A víte, od koho to ti mladí lidé, nepolíbení setkáním s finančním poradcem měli ? No přece od rodičů...
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 4. 2014 15:49 | Jirka

MLM sítě nacpou nováčkům do hlavy, že je třeba prodávat super extra výhodné investiční životní pojištění, a ti to pak prodávají komukoliv, kdo jim přijde pod ruku. Nehledí na to, zda je IŽP pro klienta vhodné nebo není. Prostě IŽP je provizně nejlíp placené a vo to go.
Co se týká pokuty pojišťovně. No nevím - v prvé řadě by měl dostat mastnou pokutu ten "finanční poradce", který prasárnu typu pojistné 100.000 ročně do IŽP pro svobodnou matku (apod.) sjednal. V druhé řadě by měla dostat ještě mastnější pokutu MLM firma, která toho "finančního poradce" vyškolila, aby práskal IŽP padni komu padni. No a pojišťovna? Třeba v tomto výše uvedeném případě pojišťovna těžko posoudí, zda byla pojistka uzavřena dle požadavků a přání klienta či nikoliv. Pojišťovna bude těžko zpětně zjišťovat, co je klientka zač, zda má finanční prostředky na takovouto pojistku atd. Obzvlášť v případě, že onen "finanční poradce" sepíše s klientkou tzv. "Záznam z jednání s klientem" tak fikaně, že na první pohled bude vše OK. A z vlastní zkušenosti pojišťovacího (nikoliv "finančního"!!) poradce vím, že cca 95% klientů žádné papíry, které jim dám podepsat, víceméně nečte a kdybych byl nějaký hajzlík, tak mi prostě podepíšou všechno, co jim podepsat dám. Samozřejmě tím nechci říci, že v článku uvedená pokuta pro pojišťovnu není v pořádku, může jít o úplně jiný případ.
Ještě jedna věc - nějak pořád nechápu, proč si většina pojišťováků říká "finanční poradci". Pojištění není prvoplánově o financích, nýbrž o pojištění! Co ví tzv. "finanční poradce" třeba z MLM sítě o obchodování na burze, o investování ve fondech, o burzovních indexech apod.? Kulové. Tak jak se pak asi postará o finance klienta? Blbě!
Já osobně dělám v pojišťovnictví už nějaký ten pátek a stále jsem pojišťovací poradce a nikoliv "finanční poradce".
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 4. 2014 15:17

V nemecku si v pojistkach uspesne "nasporily" na prilepsenou dve generace senioru a zadny zvlastni humbuk se kolem toho nekonal Je to opravdu jen o tom,aby klienti vedeli proc aza jakych podminek si co porizuji.cili chybi nam financni gramotnost,ok?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 4. 2014 15:11

Absolutně nechápeš, o čem je řeč.
To multilevel v prodeji finančních produktů je základem zla. Nemá smysl se zabývat lidmi, kteří jsou v jádru zloději. Ale mlm v distribuci finančních produktů může za to, že je na trhu přeagentováno tak o miliardu procent. Což logicky vede k tomu, že se sjednávají nesmysly a zlodějiny. Nejde totiž o nic jinýho než o holé přežití.
Mlm samozřejmě svoje místo na světě mít má. Je jako stvořený pro sítě, které prodávají kosmetiku a všechny ty zdravé přírodní potravinové doplňky. Škoda, kterou napácháš prodejem 1 balení předraženého prášku na praní od Amway, je totiž nicotná. Tvůj známý si ten prášek zkrátka příště nekoupí.
Horší je to v případě mlm finančních sítí. Je-li můj příjem závislý na počtu agentů pode mnou, tak je sháním ber kde ber. Třeba mezi matkami na rodičovské a mezi studenty. Co a komu sjednávají tihle finančně negramotní lidí bez životních zkušeností? Inu to je zcela zřejmé.
Navíc je celé to rádoby poradenství prodej. Využívá se neznalostí, důvěřivosti, nedostatku času atd. Jako v každém prodeji. Z toho plyne, že lidi věří tetičce ze školní kuchyně, která byla na víkendu s Kapitolem, nikoli agentovi, který na schůzku přinese 5 doktorátů z ekonomie.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 4. 2014 13:19 | brbla

ta , kterou mám na mysli bude asi postižena za průsery, do kterých byla namočena, protože si nedokázala ohlídat makléřskou firmu, nejednu, která bouchala nebankovní úvěry, podmíněné uzavřením IŽP jako "pojistky" resp. záruky. A smluvní pokuta pro výpověď pojistky činila výši provize za sjednání této pojistky.
Toto byly opravdu naprosto extrémní prasárny.
Jestli někdo uzavře pojistku, měl by být detailně seznámen s tím, jak funguje. NA to existují dosavadní paragrafy.
A je jedno, jestli člověku prodá životní pojistku a nepoučí jej dostatečně samostatný pojišťovák, makléř nebo na přepážce České pošty, nebo někdo z MLM firmy.
MLM pranýřujete jako něco, co je obecným zlem, ale průšvih je nízká finanční gramotnost národa, nic víc.
MLM je jen obchodní model , zaměřený na rekrutování spolupracovníků a tvorby obchodní struktury, nic víc, ten za nic nemůže.
Pro finanční gramotnost ale stát neudělal zhola nic, tam hledejme prapůvod problémů
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 4. 2014 11:07 | Mirek

Petr a taky Pavel o příspěvek výše tady dští oheň a síru na kdejakého finančního zprostředkovatele. Jako nějaké postavičky z bible. Docela by mě zajímalo, jak přišli k těm číslům. Jeden - devět z deseti mají "historicky" špatnou zkušenost, ukradli jim statisícové! prostředky. Druhý - sedm až osm z deseti životních pojištění je sjednáno neeticky (co to je?), účelově (a co je toto?)a lživě, je třeba vydělávat na Lamborghini a obleky od Armaniho. Jak jste přišli k těm poměrům a číslům? Snad ne historická zkušenost? Trochu kecy, ne? Tomu se dá velmi snadno pomoct. Jednoduše takovou smlouvu neuzavřít. Nikde nemáte zákonnou povinnost to udělat. Naopak máte zákonnou povinnost platit daně a z těch je pak placena paní Kolmanová a zbytek jejich spolupracovníku z ČNB. Možná by ta slavná ČNB mohla iniciovat zákon, aby pojišťovny nesměly tvořit a nabízet rezervotvorná pojištění a bylo by po problému. Pojišťovny jsou tu od toho, aby pojišťovaly. Tak ať to dělají a zhodnocování odložené spotřeby ať nechají na jiné. Pokud jsou takáto pojištění na trhu, tak se prostě prodávají. Není to správné, ale není to nezákonné. Paní Kolmanová pak může vést "tvrdé" rozhovory s kým chce.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 4. 2014 10:47

Petře, tomuto oboru vůbec nerozumíš. Protože jsi tupohlavý zaměstnanec.
Že jsou mezi prodejci finančních produktů, to je pravda. V jaké oblasti ale pracují výhradně poctivci, kteří neokrádají ani zákazníky ani zaměstnavatele? V žádné.
Kořenem všeho zla nejsou agenti samotní, ale multilevelové spolky Partners, OVB, Swisslife, Broker Consulting atd. Žádný agent si (k tvému podivu, že) nepřeje konkurenci, přesto je v ČR registrovaných 150 000 pojišťováků. Proč? Protože tyto multilevelové struktury zavlekly do oboru takové množství agentů, které vůbec neodpovídá skutečné potřebě. Fakticky byl/je/bude každý druhý čecháček pojišťovák.
Proto taky vůbec neplatí ty tvoje bláboly o Lamborghini. Nováčci vydělávají tak 10 000.
Ta kráva z ČNB má řešit právě tyhle multilevely a totální přeagentování na trhu. Proč to nedělá? Je hloupá? Nechápe svoji práci? Je podplacená ze strany multilevelů? Pro státní rozpočet je tak přínosných těch 10 000 a 2 000 za registraci agenta?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 4. 2014 9:54 | Petr

Paní Kolmanové nesmírně fandím, správně by měla ČNB dávat pojišťovnám pokutu 5 mio za každou neetickou, účelovou a lživě sjednanou smlouvu životního pojištění (což je tak sedm až osm z deseti). Když by pak pojišťovna dostala takovou pokutu 5 mega několikrát do roka, třeba dvacetkrát, tak by si příště sakra rozmyslela, jestli bude bezhlavě přijímat všechno, co jim kdokoliv přinese. Jak jinak si mám vysvětlit, že na centrálu pojišťovny příjde smlouva na roční pojistné 100.000 Kč a klientem je mladá slečna ve věku 24 let. Pojišťovák jí doporučil vybrat stavebko, kde si naspořila 200.000 Kč a hezky jí to bouchnul do IŽP s ročním pojistným 100.000 Kč. Druhý rok slečna zaplatí opět 100.000 Kč a třetí rok uvidí kulový, ale pojišťováček už nic nevrací,je z obliga. Že slečna přišla o veškeré peníze ? No a co, je zapotřebí vydělávat na Lamborghini, luxusní vily a obleky od Armaniho. Pak se ale pojišťováci a finanční poradci nesmějí divit, že jsou společností vnímáni jako špína, spodina rovna podvodníkům, zlodějům a lichvářům. Mrkněte se na záběry skrytou kamerou v dokumentu od pana Kalvody (www.hvezdnyprachy.cz na 4.díl o finančních poradcích), toto je přátelé ta pravá tvář finančního poradenství, bude vás přecházet zrak !!!
+13
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 4. 2014 9:12 | Pavel

Zajděte si na jakýkoliv motivační nebo náborový seminář MLM poradenských firem, uvidíte tam promítat drahá auta, luxusní vily, soukromé vrtulníky, krásné ženy a neomezené pasivní příjmy x set tisíc měsíčně. Co je k tomu zapotřebí ? Sjednávat na co nejvyšší měsíční úložky běžně placené IŽP a znáborovat pod sebe do pyramidové MLM struktury co nejvíce podobně smýšlejících a konajících lidí, nejlépe těch, co moc nepřemýšlejí, tedy náctiletých. Nebuďte naivní, MLM firmy tuto činnost nevykonávají z nějaké charity, ale proto, že chtějí vydělávat, chtějí generovat zisk, o nějakého klienta potažmo jeho blaho jim vůbec nejde. Zeptejte se deseti různých lidí na finanční poradce, devět z nich vám potvrdí, že s nimi mají historicky špatnou zkušenost, mnohým lidem tito finanční poradci ukradli prostřednictvím IŽP statisícové finanční prostředky. Takže svoji pověst zlodějů, šmejdů a podvodníků mají zcela právem. A ČNB ? Naprosto bezzubá, nějaká pokuta pojišťovně ve výši 5 mega je jak 5 korun...
+19
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 4. 2014 6:02 | Tarzan

Budilovi z Tábora dejte další !
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 3/3

3

Následující

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Roman Vaněk

kuchař a podnikatel

Jan Mládek

politik

Roman Vaněk
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Jan Mládek
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services