Jak zkrotit samodura

Od samodura musíte potřebovat co nejmíň, kalkulovat s tím, co všechno potřebuje on od vás, a taky se nesmíte bát ukázat svou sílu.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

7. 3. 2014 13:31, Otto

Česká propaganda se tradičně na zájmy vlastního národa neohlíží. V zájmu mocipánů z USA a z Bruselu asi tzv. prozápadnost Ukrajiny bude. Je ale i v našem zájmu?
České členství v EU nebylo nikdy žádný zázrak. Dotace si v podstatě platíme sami a při započtení širších nákladů na členství jde o ztrátovou záležitost. Získáváme byrokracii, příležitost k dotačním podvodům, arogantní příkazy a neefektivitu danou zbytečným přerozdělováním. S obrovskou chudou Ukrajinou v Unii to lepší nebude. Nějaké montovny se přesunou dál na východ a my budeme jen o něco víc platit a ještě méně dostávat.

+16
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

7. 3. 2014 9:55, karel

fašisto

-8
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 13 komentářů)

2. 5. 2014 9:00 | XYZ

nic hloupějšího a nepravdivějšího jsem už dlouho nečetl. diskutují s přezdívkou AAA musí být idiot, kterému není rovno, to je můj závěr. v iráku se žádné chemické zbraně nenašly. to je fakt. nenašlo se ani nic žlutého "jaderného". irák používal kdysi, asi před 30 lety, chemické zbraně proti svým lidem, to je také fakt. jenomže v té době byl velkým spojencem USA (které ho potřebovaly pro válku s Iránem) a které tyto chemické excesy a vyvraždění statisíců Kurdů přikryly diplomaticky v OSN, takže to svět neřešil. jediný, kdo tenkrát na OSN protestoval byli Rusové a pár dalších zemí. je komedie, když USA chce bombardovat Irák za chemické zbraně 20 let poté, co samy USA přimhouřily všechny oči, když Irák, jako jejich spojenec, tyto zbraně použil.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 3. 2014 6:41 | AAA

Irák napadl a okupoval Kuvajt. Spojenci v čele s USA ho z Kuvajtu vyhnali a okupovali část Iráků. Saddam uzavřel příměří, ale podmínky nedodržoval. Pak přišla druhá válka v Iráku. Irák měl chemické zbraně (použil je proti vlastním lidem), měl našlápnuto k něčemu s jádrem. Před X lety se z Iráku do Kanady převezl "žlutý koláč", je to něco jaderného (myslím, nejsem odborník). Dále, podle dokladů chybí pár tun nějakého chem. nebo biologického svinstva, které si nakoupil Saddám. Tohle množství se dá převáže náklaďákem... S tou bezdůvodností bych si nebyl tak jistý
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 3. 2014 16:04 | Tomas

Poznámka že "Krym patří historicky Rusku" má hlavně naznačit, že přes všechny sporné momenty má Rusko na Krym pořád větší nárok než měly USA na invazi do Iráku.
Srovnání s Irákem jste se zdatně vyhnul a místo toho vytahujete Aljašku. Budiž. Prodej Aljašky byl obchod. Za Aljašku dostali Rusové zaplaceno z tehdejšího pohledu odpovídající cenu. Souhlasili s tím, že o ní navždy přijdou.
V případě Krymu šlo o propagandistický akt komunistického aparátu. Ten byl učiněn s vědomím, že na reálné vlastnictví daného území nebude mít žádný vliv. Jednotlivé svazové republiky byly v podřízeném postavení. Byly součástí jednotného autoritativního státu. Po jeho rozpadu se Ukrajina osamostatnila ale přitom si chce ponechat i Krym. Ten k ní ale byl formálně přičleněn jen proto, aby se upevnilo její podřízené postavení. Kdo to pojímá jako "nezištný dar", je buď hloupý, nebo přistupuje na účelovou interpretaci jedné strany.
Moje poznámka o Iráku odpovídá dostatečně i na naivní představy o civilizovanosti dnešní doby.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 3. 2014 22:41 | Gabriel Pleska

Milý Otto, dovolte jednu otázku. Co je to propaganda? A ještě jednu: Proč je podle vás tenhle text propaganda (myslíte-li to tak)?
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 3. 2014 21:30 | Květek

Krym patří historicky Rusku. Aljaška taky! Co mi na to odpovíte?Něco ve smyslu,že Amerika patří indiánům.Jeruzalém si taky postavil židovský národ a chudáci Palestínci je z jejich města vyhnali. Proboha jsme snad v civilizovanější době než v době nájezdů a dobyvatelů.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 3. 2014 16:01 | Tomas

Když USA svévolně napadly Irák pod naprosto vylhanou záminkou, tak to nebylo právo silnějšího? Mezinárodní právo je iluze, která má význam nanejvýš tam, kde žádná velmoc nemá své zájmy.
Krym patří historicky Rusku. K Ukrajině ho přičlenili komunisté, jejich rozhodnutí už ale nemají opodstatnění. Proč by tedy nyní Rusové toto území neměli chtít zpět, když se na Ukrajině dostává k moci pochybný režim opírající se o extremisty a fotbalové chuligány?
Sami jsme zažili "serióznost" ukrajinských prozápadních sil v době plynové krize. Proč bychom měli něco takového podporovat? V našem zájmu je spíš samodur, který si dovede zjednat pořádek. Bez toho totiž žádný plyn nebude. Nanejvýš bezzákonnost, nestabilita a možná i občanská válka. Opakování iráckého scénáře je největší nebezpečí pro Ukrajinu i pro Evropu.
Lze předpokládat, že bez jisté organizace a podpory by fotbaloví násilníci politiku ovlivňovat nezačali. Nevyřeší-li se situace rychle, bude Rusko nejspíš podporovat stejným způsobem ty své. Pro Rusy to může být lepší, než si nechat u hranic stavět americké základny a radary.
Nejít cestou ústupků znamená hájit vlastní zájmy a neplazit se přitom nejenom před samodurem, ale ani před nikým dalším. Důstojná proto není ani slepá poslušnost vůči tzv. spojencům.
+10
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

7. 3. 2014 22:10 | ihor sochan - ukrajinec

Bravo,to se mi ulevilo, už jsem si myslel že jsem sam kdo takto uvažuje . Nejde ani tak o osud Ukrajiny či jaký to bude mit ekonomický dopad na ČR nebo EU . Podle mně obrovske nebezpečí situace na Krymu spočiva v vytvařeni precedentu v mezinárodních vztazich -- od ted plati pouze pravo silnějšího ( samodura) - když bude chtit tak si zítra bezohledně odkrouhne část cizího uzemi kdekoliv se mu to bude libit.A ted nemluvim pouze o Rusku .Proč začala druha světova ? A kolik státu z těch co řikaly "nas se to přece netýka, my jsme daleko , mame mirovou smlouvu" - bylo Německem napadeno ? Cožpak se nedokážeme nikdy poučit??? Jit cestou kompromisu a ustupku znamena jen oddalovat agresi , pak se budeme jen divit a hlavu do pisku jako pštrosi nezastrčime .Nechci nikoho vyburcovat , jen tvrdim že pokud se budete před samodurem plazit -zašlapne ,nejdřiv vaši dustojnost a pak i vas samotne.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 3. 2014 17:01 | mamcaRBK

Já nemám nic proti Ukrajině. Ale proč si brát do EU dalšího chudáka! Je to přesně tak, jak píše Otto - montovny se přesunou na východ a my z toho nezískáme nic. A proč se pořád ohlížet jen na druhé? Máme dost problémů v Čechách. A až se ti chytráci ve vládě rozhodnou, že se připojí k Euru - my, obyčejný lidi to neovlivníme, tak se na Ukrajinu nedoplatíme. A kdyby to tam někomu pomohlo - je tam korupce mnohem větší než tady. Zeptejte se Ukrajinců, kteří tady pracují, za co všechno se tam musí zaplatit.
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

7. 3. 2014 14:23 | MoB

Myslím, že je v našem zájmu, aby Ukrajina patřila do civilizovaného světa a ne Putinovým asijským hordám. A jistě, Ukrajině bude chvíli trvat, než se dostane na úroveň aspoň těch novějších členů EU - ale jestli budou chtít, můžou za pár let předehnat i nás, protože my se furt jako pitomci točíme kolem dokola v debatě "proč je EU špatná" a "my přece máme vlastní cestu". Za tento mentální maras by mj. Klaus zasloužil přesdržku.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

7. 3. 2014 13:31 | Otto

Česká propaganda se tradičně na zájmy vlastního národa neohlíží. V zájmu mocipánů z USA a z Bruselu asi tzv. prozápadnost Ukrajiny bude. Je ale i v našem zájmu? České členství v EU nebylo nikdy žádný zázrak. Dotace si v podstatě platíme sami a při započtení širších nákladů na členství jde o ztrátovou záležitost. Získáváme byrokracii, příležitost k dotačním podvodům, arogantní příkazy a neefektivitu danou zbytečným přerozdělováním. S obrovskou chudou Ukrajinou v Unii to lepší nebude. Nějaké montovny se přesunou dál na východ a my budeme jen o něco víc platit a ještě méně dostávat.
+16
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 3. 2014 10:16

necekal bych, ze nejlepsi text o ukrajine najdu tady. kazdopadne vyborne!!!
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 3. 2014 9:55 | karel

fašisto
-8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 3. 2014 8:33 | MoB

Ještě bych řekl jedno: názorové lavírování, kterého jsme - pokolikáté už - svědky nejen u nás (to už jsme asi zvyklí...) ale i u celé EU nám rozhodně nepomůže a samodur v tom jasně cítí slabost.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Výpočet životního minima 2024

Počet členů rodiny

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Jan Řežáb

podnikatel, Socialbakers

Aleš Řebíček

exministr a podnikatel, Slavia Praha

Jan Řežáb
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Aleš Řebíček
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services