Bohemia Energy vs. Centropol: Horor se změnou dodavatele elektřiny

Tisíce domácností řeší nepříjemnou situaci. Před nějakou dobou podepsali smlouvu s novým dodavatelem elektřiny. Ten měl vyřídit i všechny přestupní náležitosti u starého dodavatele, dostal na to od odběratelů i plnou moc. Před Vánoci čekalo odběratele nemilé překvapení: místo úspory po nich najednou chtějí platby za elektřinu hned dvě firmy najednou.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

7. 4. 2016 12:43, Jan Tomášek

Eru kalkulačka je fajn, ale neobsahuje všechny nabídky a to konkrétně ty akční, že je pouze v rámci těch standardních, co firmy nabízí permanentně. Mně třeba teďka od Bohemia energy přišla nabídka, kterou mi kalkulačka ani nevygenerovala, tarif je výhodnější a na dobu neurčitou.

+20
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

13. 7. 2019 8:51, Tomas Vidras

Nekolikrat se mi stalo, ze cez volal a posilal mym zakaznikum nespocet dopisu, kterym se je snazili ziskat zpet. Kdyz nereagovali, volaji a tvrdi ze je BEE podvodna spolecnost. Cimz velice spini svoje jmeno tim, ze hatí nejvetsi konkurencni firmu, ktera Cezu prebrala pres pul milionu zakazniku.

Zobrazit celé vlákno

-3
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 91 komentářů)

30. 11. 2016 16:17 | vaclav

Pepíku dávám Ti za pravdu. Já podal žádost o ukonceni smlouvy z důvodu změny odběratele. Za tři dny jsem dostal email že poštou dostanu dvojmo ukončení smlouvy a jednu podepsanou mám doporučeně poslat zpět..Dva dny po té zvoní muž ptá se jste Jan já to je syn a je na montáži a vrátí se v pátek. Já jsem od ČEZ a prokázal se průkazem a máme tu nahlášen černý odběr tak vám musím odebrat elektroměr v tu chvíli zastavilo auto RWE a ten muž to samé o plynoměru. Já prosím vás máme tu dvě malé děti to musí být nedorozumění a přinesl každému výtisk emailu oni zavolali a že si musí zapsat stavy a syn musí co nejdříve uzavřít překlenovaci smlouvu aby zrušil černý odběr. Syn to stihl ještě v pátek.Následující měsíc hned prvního konečně přišla obálka a v obouch smlouvách stav elektroměru a plynoměru byl odhadem když jsem to šel porovnat co mám natočeno skutečně tři týdny po ukončení smlouvy na elektroměru ještě 5 KWh předplaceno a plynu 21m/3. Oni šmejdi úmyslně poslali distributorům plynu a elektřiny jenom ukončení bez stavu počitadel a dobře věděli že nás odpojí což se nestalo. Od ČEZu a RWE jsme dostali omluvný dopis. Toto se událo v r.2011. V pondelí mi volala nějaká šmejdka pí Dvořáková na můj mobil a jestli mluví s panem avyslovila celé moje jméno a jsem odběratelem od bohemia energi otázal jsem se odkud má moje údaje neodpoveěděla. Z toho usuzuji že BE porušuje zákon a dává informace o bývalých klientech a nelikviduje tuto svoji děravou databázi. ! (Pí Dvořáková je již třetí kdo mi volal na stejné téma)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

7. 9. 2016 8:15 | Petr Neuman

Dneska najít levnějšího dodavatele není vůbec složité, ale jistě mi dáte za pravdu, že nejde jen o to najít levného dodavatele, u mě třeba rozhodovalo i to, jestli mi společnost bude schopna nabídnout smlouvu bez závazku na dobu neurčitou, zda pro mě jejich podmínky budou odpovídající, či je budu moci případně kontaktovat i během víkendu, jelikož jsem během týdne často pracovně vytížen. Odpovídající společnost jsem si vyhledal pomocí kalkulátoru tzb a nejlépe mi na mé požadavky pasovala společnost Bohemia energy. Oproti původnímu dodavateli jsou určitě levnější, dle posledního vyúčtování to bylo o 2480,-, podmínky mi přijdou standardní a infolinka jak v týdnu, tak ve zkrácené době i o víkendu, takže pro mě vše co jsem chtěl mají.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 7. 2016 15:49 | Láďa V.

Já jsme zákazníkem bohemie energy už třetím rokem. Předtím jsem měl klasické dodavatele, ale byl jsem nespokojen, co si budem povídat jsou drazí. Takže na tento popud jsem přestoupil k lacinějším. Ročně si baj oko přijdu na jednu měsíční zálohu, co se mi za plyn i elektrickou energii vrátí zpátky do kapsy. Takže jsem spokojen s docíleným výsledkem.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

27. 6. 2016 17:33 | pepik

CHTEL JSEM UKONCIT SMLOUVU S BE ALE VYJEBALI SE MNOU ŽE SE SMLOUVA AUTOMATICKY PRODLUŽUJE A JESTLI CHCI TAK MÁM ZAPLATIT 6000Kč.KDYŽ TO UKONČÍTE Z DŮVODŮ STĚHOVÁNÍ TAK ZE ZÁKONA MUSÍ UMOŽNIT UKONČENÍ BEZ POKUTY A KDYKOLIV.JAK JEDNODUCHÉ NAJDĚTE KAMARÁDA SEPIŠTE FIKTIVNÍ NÁJEMNÍ SMLOUVU - UKONČETE - PŘEJDĚTE POD JMÉNEM KAMARÁDA K JINÉMU DODAVATELI - PO MĚSÍCI UKONČETE S KAMARÁDEM SMLOUVU - DOHODNĚTE SE S NOVÝM DODAVATELEM ŽE NA SMLOUVĚ PŘEPÍŠETE JMÉNA A VYJEBALI JSTE S TĚMA ČUR.KAMA JEDNOU PRO VŽDY!(JEDNA RADA:BE JSOU LÍNÍ SI ZJISTIT STAV PLYNOMĚRU TAK PŘI UKONČENÍ NAHLAŠTE O 200m3 MÍŇ PLYNU)
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 6. 2016 16:34 | Martin Charvát

Dodavatele jsem měnil už dvakrát a vždy jsem si odstoupení raději řešil sám, abych měl vše v pořádku vyřešené a dotažené až do konce. U mé poslední změny k Bohemia energy jsem to řešil úplně stejně, i když mi nabízeli, že podepsáním plné moci vše vyřeší za mne, ale to jsem odmítl. Je s tím sice více práce, ale já mám klid, že jsem nic nezanedbal. Převod proběhl v pořádku a s Bohemií jsem spokojen, solidní firma.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

24. 5. 2016 13:47 | Jindřich

Souhlasím s paní Hrubou, je na člověku na jaké podmínky je ochoten přistoupit, vždy závisí jen na něm zda to podepíše. Proto jsem zastáncem toho, uzavírat veškeré smlouvy na jejich autorizovaných místech nebo přes internet. Sice se smlouvy asi žádným způsobem neliší, ale přeci jen takto to ve mě vzbuzuje větší důvěru. Sám jsem si smlouvu u Bohemie zřídil přes internet a řekl bych, že to pro mě byla dobrá zkušenost, bylo to rychle vyřízené a hlavně mi do toho nikdo nekafral. Výhoda byla v tom, že jsme mohl volit i variantu bez závazku, takže další plus.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

8. 5. 2016 10:56 | Helena

Nedopatřením jsem podepsala smlouvy k mým 14 pronajatým bytům v Praze (které se souhlasem jejich majitelů dále podnajímám) u BOHEMIA ENERGY entity s.r.o. Od těchto smluv chci odstoupit pro podvod (už je po zákonném termínu na odstoupení). Podvod podle mého názoru spočíval v tom, že se mi vnutil do bytu a za Bohemia Energy jako zástupce prezentoval jiný člověk, než který byl ve smlouvě jako zprostředkovatel a záměrně mi dal podepsat tablet (resp. elektronickou smlouvu na tabletu) tak, abych si nevšimla, že se podepisuji k jinému zástupci. Důkaz k tomu mám, protože jsem si zkopírovala jeho občanský průkaz i průkazku od Bohemia Energy. Ve smlouvách s Bohemia Energy je však uveden zástupce jiný. Navíc tento člověk po mně chtěl bez dokladu 3 000 Kč prý kvůli tomu, že s těmi 3 000 Kč vyřídí přechod od současného dodavatele ihned bez sankcí. Nakonec jsem ty 3 000 Kč od zprostředkovatele vymohla zpět tak, že mi je vložil na účet s uvedením svého jména. Bohemia Energy na můj dopis o odstoupení reagovala tak, že mi neodpověděla, ale pokusila se vybrat z mého účtu 217.800 Kč jako sankci za odstoupení od smlouvy – toto mi sdělila moje banka. Mám šanci se BOHEMIA ENERGY entity s.r.o. zbavit, aniž bych utrpěla škodu? PhDr. Helena Hofmannová – praha@konys.cz, 721 621 333, www.konys.cz (právně podloženou radu uhradím).
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

30. 4. 2016 15:37 | Ch. Hrubá

Martine, smlouvu na odběr energií samozřejmě nemusí uzavírat vlastníci nemovitostí. Je úplně normální, že si nájemníci uzavírají smlouvy s energetickými společnostmi na sebe. Ostatně oni odebírají, ne vlastníci. Smlouvy na dobu určitou se uzavírají běžně, u všech energetických společností. Pokuty za nedodržení jsou různé. Nikdo vás ale nenutí takovou smlouvu uzavírat, pokud chcete smlouvu na dobu neurčitou, vypověditelnou bez sankcí kdykoli – není přece problém. Podmínka, která není ve vaší smlouvě, pro vás neplatí, neexistuje. Tak to vypadá, že zkurvená je akorát vaše schopnost myslet.
+12
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 4. 2016 12:25 | Martin Hvolka

Jedna z nejzkurvenějších společností na trhu v ČR, která umožňuje podepsat smlouvu na odběr energií i nevlastníkům daných nemovitostí s garancí pokuty 6500Kč za odběrové místo. Smlouva je zrušitelná pouzte do 14ti dnů a poté na dva roky bez šance odejít!!!!! V podmínkách bod jedna garance nižší ceny plynu či elektřiny platí na dva až deset let dle doby sjednání, bod pět garance se nevztahuje na nové zákazníky??????????? To je co za megasračkovou podmínku, která není uvedena na smlouvě, ale na jejich stránkách??????
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 4. 2016 15:09 | Smejkyn

Mne na zacatku kvetna nabiha Jubilejko a taky ho mam na neurcito. Rikal jsem si, ze je tak aspon ozkousim jaci jsou, tedka ma jit od kvetna jeste cena dolu za plyn, tak jsem celkem zvedav na cenu co nastavi. S prvotnim vypoctem jsem mel dostat za rok kolem 3 litru dolu, tedka by to mohlo kapnout jeste o neco vic.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

7. 4. 2016 12:43 | Jan Tomášek

Eru kalkulačka je fajn, ale neobsahuje všechny nabídky a to konkrétně ty akční, že je pouze v rámci těch standardních, co firmy nabízí permanentně. Mně třeba teďka od Bohemia energy přišla nabídka, kterou mi kalkulačka ani nevygenerovala, tarif je výhodnější a na dobu neurčitou.
+20
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

6. 4. 2016 14:04 | Daniel

Pán Uka „Od distribuce si energii koupí a zákazníci zákonitě platí vyšší cenu, za marži, kterou si přirazí. Proto nemohou být NIKDY levnější než ČEZ nebo RWE“ Tak to je dokonalá lež na úrovni čezu, eonu a rwe !! Nejhorší co by mohl zákazník který se v tom nevyzná udělat je kontaktovat se s vyškolenými lháři čezu, eonu či RWE. Ve skutečnosti je to přesně naopak a na to jsou fakta že eon, čez, rwe a další vyjdou pro zákazníka nejdráž. Každý si to může srovnat s konkurenční fakturou při porovnání ceny za jednotku, paušálu atd. Nejrychleji je to porovnatelné na portálu ERU: http://kalkulator.eru.cz/ po vyplnění veličin a kliknutí na porovnání nabídek, nebo ještě rychleji tady: http://www.imagehosting.cz/?v=snmekowqw.jpg Kde výše jsou levní a níže jsou zloději. Dodám tu jednu z mnoha zkušeností a to třeba s Bohemkou: Již pár let se snižuje cena energií což bylo možné sledovat i v TV správách. Solidní dodavatelé více či méně adekvátně reagovali, ale Bohemka drží stále stejné ceny (bohužel nyní už i EEE) a tím si vlastně slevu za kterou nakupuje strká do kapsy. Tento fakt lze vyčíst i z faktur pokud je porovnáte s fakturou solidního dodavatele (cena za jednotku atd). Když jsem od Bohemky před rokem utíkal k EEE, volala mi operátorka, cituji: Proč přecházíte k dražšímu dodavateli? Já – protože je levnější a když jsem nechtěl přistoupit na vaši „skvělou“ nabídku Fiksace, tak jste mi dali nejdražší tarif bez mého souhlasu. Ope: Že je levnější? Tak si můžeme porovnat ceny a uvidíte že jsou dražší. (jenže já měl zrovna před sebou faktury obou dodavatelů, protože pomáhám lidem mj. s energiemi) Já – tak se na to podívejme. Op. mi začala hlásit ceny obou dodavatelů a ceny Bohemky hlásila o chlup levnější. Já – Milá paní, ceny od Bohemky mi hlásíte bez DPH! Chvíli ticho a pak op. aha, ale paušální poplatek máme nižší. Já – Paušální poplatek má EEE cca poloviční. Zase chvíli ticho. Pak op. no, vypadá to že EEE je o něco levnější, ale mohu vám dat nový tarif se slevou! Já – To jste mohli už dávno a místo toho jste mi dali nejdražší. Op. No, pro vás asi už nemohu nic udělat, na slyšenou – a položila. Dnes (po roce) je situace s EEE podobná, propadli se na 16 místo právě proto že nezlevňuje jako ostatní a operátor EEE mi potvrdil že to má na svědomí Bohemka. Nyní všem, kterým jsem pomohl k EEE zařizuji přechod k levnějším s dobrou, nebo velmi dobrou podporou.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

31. 3. 2016 15:56 | Petr Dvorník

Nemohu s Vámi souhlasit, služby mají obdobné jako firmy, které zde uvádíte. Já u nich jsem, výslednou cenu mám nižší a jsem s nimi i celkově spokojen.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 3. 2016 16:26 | Uka

Je opravdu hodně zvláštní, že se tu někdo pokoušíte postavit se na stranu takových podvodníků. Živím se jako energetický poradce a pravidelně se setkávám s tím, že mi lidé řeknou, že jsou spokojení, ,,Vždyť nám vraceli,, říkají. To, že Vám vrací, je ovšem věc jiná. Jsou to peníze,které vy jim zaplatíte za nejdražší kWh na trhu, kterou si oni nasadí. Je třeba se podívat na svůj elektroměr či plynoměr, kde vždy najdete ČEZ a RWE. Ani jedna z firem nejsou distribuce, tudíž nemají vlastní ,dráty ani trubky, :) Od distribuce si energii koupí a zákazníci zákonitě platí vyšší cenu, za marži, kterou si přirazí. Proto nemohou být NIKDY levnější než ČEZ nebo RWE. Jsou to pouze sliby, malůvky a nesmyslné lži, kterým lidé velice často naletí, a čím je člověk starší, tím s ním mávají více, protože jsou si vědomi, že si s tím už neporadí. Často se setkávám s tím, že starým lidem automaticky prodlouží smlouvu, už ne ale na 24 ani 36 měsíců, nýbrž rovnou na 5 a 10 let, a to jen na základě monitorovaného předchozího rozhovoru, do kterého ti nebožáci řekli jedno jediné ano. Dále rádi rozdávají žárovky zdarma, kde nicnetušící neví, že když budou chtít od společnosti odejít, zaplatí za žárovky 2,500-3,000 Kč. Cena těchto žárovek ovšem není ani tisíc korun a mnohdy narazíte na některou, která nesvítí. Dále rádi mění původní produkt na tzv. FIX15 či FIX16, sníží cenu o pár korun a slíbí Vám, že se Vás nedotkne žádné zdražování. Už nepoví, že ani žádné zlevňování, když ceny elektřiny pravidelně klesají již sedm let a plyn v 5/16 půjde o 8-10 % dolů. Když se rozhodnete smlouvu zrušit, telefonicky to samozřejmě nejde a ještě Vás minuta hovoru stojí 10,-. A že to trvá, než Vás spojí s operátorem, který Vám jen lže a případně vyhrožuje odpojením hodin, které jsou vlastníkem společností ČEZ a RWE. Písemně Vaše dokumenty zdržují a vracejí tak dlouho, že Vám mezi tím smlouva naběhne na další období a když se rozhodnete ji zrušit osobně,musíte jet do Prahy,kde mají jedinou pobočku. Nejjednodušší je obrátit se na energetického poradce na zákaznické linky ČEZ nebo RWE, kde Vám domluví schůzku a zjistí, jestli se dá se smlouvou něco dělat. Mnohdy to skutečně jde, aniž by to lidé věděli a zároveň za Vás vše vyřeší právní oddělení, aby s tím neměl zákazník žádnou starost. Buďte opatrní a nebojte se zeptat. Jak říkám, často se smlouva řešit dá, bez pokut a poplatků, popř.se dovíte, kdy a jakým způsobem se se smlouvou dá pracovat. Uka* Mohu poradit. Pište na LucyKocius@seznam.cz
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 3. 2016 8:56 | Eva

Bohemia energy je jedna velká katastrofa.Pokud chcete reklamaci,nebo převod na jiného odběratele připravte se na šílený maraton.Pobočku téměř nikde nemají a pokud voláte na jejich linku ,dejte si velký pozor-JE PLACENÁ.Rozdíl ceny doučtování byl opravdu prazvláštní-nejprve přišel doplatek 20tis.kč,po první reklamaci 13tis.kč,po 2reklamaci 5tis.kč a po 3reklamaci 1200kč.Protelefonováno 350kč,reklamačních formulářů cca.50ks. Závěrem MOTTO-BOMEMIA ENERGY-JIŽ NIKDY VÍCE-RADŠI KULKU DO PALICE.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 3. 2016 21:32 | Kverulant

Doporučil bych všem cojsou s cenou u bohemia energy kliknout na Srovnání energie v reklamním sloupku vpravo. Pak se jim asi protahnou obličeje,určitě budou Bohemií zklamáni
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 2. 2016 17:26 | marcela poláková

Dobrý deň chcela by som vedieť na koho sa obrátiť s dotazom odber elektriny na čierno? Uherske Hradiste poskytovatel je Bohemia dekuji
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 12. 2015 18:08 | Jiří Kotík

Šmejdi Bohemia Energy a jak od nich úspěšně utéct?
Vidím tady v diskusi u několika příspěvků, že si je evidentně psali sami BEE, protože co tam píší, nic není pravda! BEE patří naopak k těm nejdražším. Když jsem dělal cca před měsícem na kalkulátoru porovnání, tak BEE vycházela jedna z nejhůř! A zkoušel jsem zadat i jiné vyúčtování. Kdo má zájem, pošlu mu klidně výstup. BEE je taky asi jedna z nejhorších (možná úplně nejhorší), co se týká jednání se zákazníky a NEvstřícnosti. Otec byl před 4 roky ukecán ženskou po telefonu a přešel k Bohemia Energy. Za tu dobu to byly jen samé sliby, ve skutečnosti neušetřil odproti původnímu EONU nic. Je hrůza, co operátorka dokázala otci po telefonu nalhat, jen aby od něho získala souhlas s dalším (NEVÝHODNÝM) Dodatkem smlouvy se závazkem na další dva roky! Navíc samozřejmě mu nesplnila, co slíbila po telefonu. A tak jsme podali doporučeně výpověď s dostaečným předstihem. Operátorka otci tvrdila, že nový Dodatek bude platný a navazovat na předchozí od 1.1.2016, kdy končí 2 letý závazek. Počítali jsme tedy s tímto termínem jako s výročním dnem smlouvy a tedy termínem ukončení. Potvrzení o tom, že jsme jim podali výpověď od nich přišlo až za 2,5 měsíce po několika tel. urgencích! A navíc v potvrzené výpovědi bylo zase jen uvedeno, že je to k datu výročí, ale datum neuveden! POZOR, to je ale právě to zásadní, co jsme potřebovali 100% vedět, aby nový dodavatel na to mohl přesně navázat. Při sjednání nové smlouvy jsme právě uvedli, že chceme od nich počátek dodávek k datu 1.1.2016. Oni nás ale upozornili právě na to, že tento datum nemusí být dnem výročí smlouvy a že by nám BEE vystavila pokutu 6050,– za „předčasné ukončení smlouvy“. Při dotazu na BEE vám však tento termín (záměrně)NIKDO NKDY NESDĚLÍ ani neporadí jak správně tento datum vyčíst a nahlásit novému dodavateli, a tím Vás dál dřzěli v šachu. Naopak rychle zaslali dopis, že navrhovaný termín k ukončení smlouvy je předčasné ukonšení smlouvy a že by nám dali pokutu a navrhují, abychom stornovali převod k jinému dodavateli… ŠMEJDI JEDNI! Zamotalo se to ještě tím, že ve smlouvě je také plyn a tam tedy datum může být zase jiný… Nakonec nám pomohlo se obrátit na ERU (Energetický regulační úřad) a ti nám velice ochotně poradili jak se těch šmejdů zbavit. Pokud jste také u BEE a chtěli by jste jinam, klidně napište, velice rád Vám pomůžu od BEE utéct k lepšímu a tak aby vás netrestali. BEE mě tak nasr***i, že jsem jim slíbil, že je připravím o hodně zákazníků! (jiri. kotik@gmail.com)
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 11. 2015 16:41 | Joseph

nezkousel jsem od nich odejit, ale myslim ze pokud vy chcete, mel by jste se ridit tim co je ve smlouve a nebo se zkuste zeptat te firmy ke ktere chcete jit, me taky bohemka pomohla pri prechodu, kdyz jsem s nimi vyrizoval levnejsi tarif, tak mi dali podesat i plnou moc a dal jsem se o to nestaral, tak to zkuste treba tak.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 9. 2015 16:41 | Milada

BE? Nikdy víc!Smlouva na dobu určitou a pak zkuste odejít.Reakce na dopisy,telefonáty a e-maily nulová,dělají vše pro to,aby proběhla prolongace stávající smlouvy.Ti Vás jen tak nepustí!
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Tomáš Karpíšek

restauratér a podnikatel, Ambiente

Daniel Beneš

manažer

Tomáš Karpíšek
ÚSPĚŠNOST
50,00 %

z 2 duelů
×
Daniel Beneš
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services