Česko hledá demagoga

Michal Kašpárek | rubrika: Publicistika | 25. 10. 2013 | 13 komentářů
Přestože Demagog.cz přináší cenný druhý pohled a stovky plácnutí uvádí na pravou míru, nemůžete ho brát jako nezpochybnitelný zdroj informací, natož pramen statistik.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

25. 10. 2013 12:45, Roger

Honzo, a Vy si myslíte, že i když jejich cílem není hodnotit politika, s čímž zajisté souhlasím, tak že jim reálně nemohou uškodit?
Včera jsem sledoval předvolební debatu a zrovna Babiš zopakoval výrok, že tu už 23 let vládnou stále titíž lidé a tytéž strany. Obávám se, že vzít tento výrok doslova a označit daného politika za lháře, protože tu tehdy vládl Klaus, pak Zeman, a následně Topolánek, je naprostá demagogie a nepochopení toho, co daný řečník chtěl říci. Toto je typ výroků k zamyšlení, vyjádření určitého názoru a řekněme i způsob komunikace daného člověka. Ale tvrdit, že to je lež? Jsou páprdové z demagogu padlí na hlavu? Oni si fakt myslí, že Babiš myslel či tvrdil, že tu vládla stále ODS a v čele měla od roku 1990 Nečase? Tímto konkrétně se u mne demagog.cz definitivně shodil a myslím, že by to mělo být zakázáno. To, že pak své hodnocení vysvětlí podle mne není dostatečnou omluvou.

Druhá věc, taky Babiš na demogag.cz i včera, a sice cena židlí na ministerstvech. Jedno za 2000 a druhé za 6000. Tam mu dali za pravdu. Jenže ve skutečnosti stály 1995 resp. 6125 => nepůjdu teď na demagog, abych našel úplně přesné cifry, ale spíše položím otázku. Jak velká odchylka je ještě pravda, a jaká je už lež? Třeba u paní Němcové, i když podstata byla podobná, větší odchylku (podle tohoto článku) už neuznali...
Je nesmyslné pak uvádět nakolik je kdo lžívý či věrohodný.

Zobrazit celé vlákno

+7
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

25. 10. 2013 9:26, Honza

Článek správně upozorňuje na úskalí demagoga, ale zejména v závěru je až zbytečně tvrdý. Předpokládám, že ten server si ani neklade za cíl nějak hodnotit celkovou kvalitu politika. Jen se je prostě snaží chytat při lžích a trochu ty lži rozmáznout.

-1
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 13 komentářů)

26. 10. 2013 13:36 | Roger

Podle mne je chování jeho rowdies pochopitelné. Není fér takové spekulace zveřejnit nyní, kdy není možno se bránit, vysvětlit některé věci atd. během jediného dne Věřím, že bude dost času, aby se tyto věci vyjasnily.
Mimochodem, většinou volíme nejmenší zlo, protože nikdo není svatý. Vybavila se mi nyní předvolební debata, kdy se do Okamury pouštěli (konkrétně nedoceněný Moravec, který pak skákal do řeči a nedal možnost se vlastně bránit) za to, že má účast v Senátu jen 70%. Dobře, možná to je pravda, jenže pokud je to tak, že přesto Okamura patří mezi 10% nejčastěji přítomných senátorů. pak je to zrovna tak nefér, když se ta informace vytrhne z kontextu.
Je nereálné myslet si, že Babiš dělal vždy vše naprosto poctivě - ale použít to tímto způsobem ve prospěch těch, co naší zemi neprospěli na rozdíl od něj ničím, a celé roky ji beztrestně okrádají, aniž by tvořili hodnoty, pracovní místa, atd. - jenom proto, aby ji rozkrádat mohli dále - to považuji za velmi nízkou hru, útočícího na velmi 'neuvědomělého' voliče. Babišovu protiakci pak chápu jen jako bleskový boj proti této nefér hře. Předpokládám - je-li na těch spekulacích něco pravdy - bude plno času, aby toto přišlo na přetřes po volbách. Mám však za to, že tato fakta byla známá dávno, a že kdyby byla nějak klíčová, tak se s nimi naložilo jinak a dříve.
Fredy, tady opravdu vidím jen snahu zmanipulovat určité procento nerozhodnutých voličů, a proto protiakci chápu (třebaže zatím ani není potvrzená, kdo za ní stojí).
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 10. 2013 11:56 | Fredy

Rogere, klidně by to tak mohlo být, ale proč pak Babiš a jeho rowdies objíždí republiku a všechen Reflex skupují?
Nabízí se jediná odpověď. Aby se ty informace nedostali k očím těch, kteří věří že Babiš něco změní.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 10. 2013 8:54 | Roger

Tak ono taky, že Reflex otiskne své spekulace v neprospěch subjektu, který má potenciál měnit zaběhané pořádky, právě jediný den před volbami, je natolik do očí bijící, že to obsahu celého článku dává docela hořkou pachuť. A i když jsem si ho dneska vyhledal na Internetu (předpokládám jde o podobné nebo stejné znění), tak právě toto načasování v mých očích podrývá serióznost a důvěryhodnost informací v něm obsažených. A také mne pochopitelně vede k úvaze, zda autor, potažmo Reflex, nebyl ve skutečnosti přemotivován z externích zdrojů :-(.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 10. 2013 21:46

Myslíte, že by mi také zavolal? .....
https://www.youtube.com/watch?v=o1CrTjGlDc4
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 10. 2013 18:53

bacha na Bábiša, aj Teba si kúpi...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 10. 2013 14:56 | Fredy

Jeden "demagog" se rozhodl, že si přečte jeden časopis a to hned v tisícovkách kusů ..... :)
http://www.reflex.cz/clanek/zpravy/52402/utok-na-reflex-kdosi-skupuje-nove-vydani-pry-kvuli-volbam.html
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

25. 10. 2013 14:46 | jp

"Věnujte stejnou pozornost tomu, co není, jako tomu, co je, radí ve výborné knize Antifragile myslitel Nicolas Nassim Taleb." To mi připomíná výborné Co je a co není vidět od F. Bastiata.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

25. 10. 2013 12:45 | Roger

Honzo, a Vy si myslíte, že i když jejich cílem není hodnotit politika, s čímž zajisté souhlasím, tak že jim reálně nemohou uškodit? Včera jsem sledoval předvolební debatu a zrovna Babiš zopakoval výrok, že tu už 23 let vládnou stále titíž lidé a tytéž strany. Obávám se, že vzít tento výrok doslova a označit daného politika za lháře, protože tu tehdy vládl Klaus, pak Zeman, a následně Topolánek, je naprostá demagogie a nepochopení toho, co daný řečník chtěl říci. Toto je typ výroků k zamyšlení, vyjádření určitého názoru a řekněme i způsob komunikace daného člověka. Ale tvrdit, že to je lež? Jsou páprdové z demagogu padlí na hlavu? Oni si fakt myslí, že Babiš myslel či tvrdil, že tu vládla stále ODS a v čele měla od roku 1990 Nečase? Tímto konkrétně se u mne demagog.cz definitivně shodil a myslím, že by to mělo být zakázáno. To, že pak své hodnocení vysvětlí podle mne není dostatečnou omluvou.
Druhá věc, taky Babiš na demogag.cz i včera, a sice cena židlí na ministerstvech. Jedno za 2000 a druhé za 6000. Tam mu dali za pravdu. Jenže ve skutečnosti stály 1995 resp. 6125 => nepůjdu teď na demagog, abych našel úplně přesné cifry, ale spíše položím otázku. Jak velká odchylka je ještě pravda, a jaká je už lež? Třeba u paní Němcové, i když podstata byla podobná, větší odchylku (podle tohoto článku) už neuznali... Je nesmyslné pak uvádět nakolik je kdo lžívý či věrohodný.
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 10. 2013 12:07 | Fredy

Mám stejný názor. Ti, cop mají (mnohdy slepou) důvěru v nějakou stranu, či politika, tak v tom budou vždy hledat nějaké ALE .....
Pokud by se tyto stránky dostaly více do podvědomí novinářům, ale i samotným politikům, tak by se to mohlo odrazit na celkové politické kultuře u nás.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 10. 2013 10:07 | pavlína

ale server demagog si skutečně neklade za cíl nějak komplexně hodnotit politiky, pro nějaký hlubší výklad by tu měli být kvalifikovaní a placení novináři.. demagog.cz konstatuje fakta, doplňuje informace, u každého výroku uvádí proč je hodnocení takové, jaké je.. člověku, který si přečte víc než úvodní graf, to může poskytnout nějaký plastičtější obrázek.. pokud někdo skončí u grafu s počtem nepravd, je to stejné, jako když v novinách čte jen titulky..
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

25. 10. 2013 9:26 | Honza

Článek správně upozorňuje na úskalí demagoga, ale zejména v závěru je až zbytečně tvrdý. Předpokládám, že ten server si ani neklade za cíl nějak hodnotit celkovou kvalitu politika. Jen se je prostě snaží chytat při lžích a trochu ty lži rozmáznout.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

25. 10. 2013 7:41 | Roger

opravy:(:(:
=...plátek několikA nemyslících zoufalců...= =Tady jsem četl nějaké vybrané případy, mne napadají další.=
omlouvám se
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

25. 10. 2013 7:37 | Roger

Celkem dobrý článek, i když sám bych k demagogu.cz byl podstatně tvrdší, a dokonce si myslím, že by tento plátek několik nemyslících zoufalců mohl být nejednou zažalován za pomluvy.
Tady jsem vybrané nějaké případy, mne napadají další. Faktem je, že největším demagogem je server sám, a co mi vadí, že to nedává otevřeně najevo. Jak správně píšete, demagogií není jen co se řekne, ale i co se neřekne, Dobrá myšlenka, která demagogovi uděluje nedostatečnou dvojnásob. Smutné je, že ať to lidi berou s rezervou nebo ne, tak jim to minimálně do podvědomí pár lží uloží. Ne všechno si detailně čtu, ale vím, že Okamura je největší lhář, i když jsem si to do té doby nemyslel :-(.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Výpočet životního minima 2024

Počet členů rodiny

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Petr Toman

advokát

Milan Zemánek

podnikatel, Miton

Petr Toman
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Milan Zemánek
ÚSPĚŠNOST
66,67 %

z 3 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services