Sociálka a strážníci si došlápli na „problémové rodiny“. Kdo si došlápne na ně?

Dali jste si po večeři dvě piva? Zabarikádujte dveře. Nebo se začněte chystat na zásah komanda ze sociálky. Zazvoní u vás v půl deváté večer, vtrhnou do bytu i s městskou policií a reportérem s kamerou. Pěkně se podrobíte dechové zkoušce! Že ne? Fajn, píšeme si, že váš výsledek byl pozitivní. A za to vám, milá pani, můžem klidně odebrat děti.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

21. 9. 2013 9:32

Naprosto s váma souhlasím. Na sociálních dávkách se můžu kdykoliv ocitnout já, Vy, nebo kdokoliv jiný. Nepaušalizuji. Reagoval jsem jen na konkrétního pána z videa. Byl to donedávna můj soused. Je to cca dva měsíce, co se odstěhoval do protějšího bloku.Ten následující incident se odehrál v našem vchodě, kde má rodinu.

Mrzí mně, že média rozmazávají něco, o čem zhola nic neví. Jsou tu poznatky......, pracovnice OSPOD jdou na kontrolu,zjistí, že se zakládají na pravdě. Pak nastupují terénní sociální pracovníci a pracují s těmi rodinami. Pokud rodiny nechtějí spolupracovat,nechtějí měnit svůj styl života jejich věc. Mají na to právo, ale když tam neustále vyjíždí MP či PČR pro rušení nočního klidu, narušování občanského soužití a domácímu násilí, pak se rodina nemůže divit, že se tam znovu ukáže OSPOD a v doprovodu MP.

V Janově jsou velkým problémem drogy. Čím dál víc rodičů( zejména na sociálních dávkách bez rozdílu barvy pleti) i zcela malých dětí jsou uživateli návykových látek. Rodiče peníze utratí za svou dávku a děti špinavé, hladové následně vybírají zbytky jídla z kontejnerů, kradou v obchodech, nebo kovový šrot v okolních zahradách a dřou se s tím do sběrny. Zaslouží si takový život? Myslete si co chcete, já s těmito kontrolami zcela souhlasím.

Zobrazit celé vlákno

+98
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

20. 9. 2013 22:15, J.Bubla

Takhle nakonec dopadneme všichni. Tohle jsou jen lakmusové papírky, co si státní správa a moc mohou ještě dovolit. Jako byla ona pověstná pendreková technopárty, blahé paměti. Policie a státní zastupitelé mají stíhat všechny přečiny o kterých se dozví. že by nečetli a nedívali se na televizi?

-41
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 62 komentářů)

21. 8. 2016 1:42 | placha krystina

Proci ne delate kontroli vecer?
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

16. 10. 2015 8:53

Nepustila bych je v žádném případě do bytu. Moje 2 malé děti už v 8 hodin leží vykoupany napapany v posteli. Dechovou zkoušku bych klidně podstoupila venku ale se zákazem aby to někdo kameroval. A druhej den bych šla za právníkem a podat žalobu k soudu máme svoje práva a nemůže nás nikdo takhle diskriminovat a urážet. Kam ten svět spěje KATASTROFA. Pokud vím tak socialka nedává přídavky že svých peněz dává to stát. A kdyby ke mě přišli večer chtěla bych vidět nějaký papír že nato mají povolení přijít večer. Jak od socialky tak od policajtů i toho debilniho reportéra kterej nemá žádný právo kamerovat co se děje, to byla jen jeho zvědavost, a mimochodem nás obira stát víc než nám on dává co například vysoký daně apod.Mi se máme prizpusobovat i když to sami jako každá matka sama s detma máme těžký a oni nám naservirujou něco nepříjemného. Tohle si myslím o tom já a nikdo nemá právo urážet rodiče a nedělat cirkusy před detma večer a kdykoliv jindy.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 8. 2015 19:16 | lakylak

nebojte se brzo bude lip,nikdo nam rozkazovat a nařizovat nebude
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

30. 6. 2015 7:24 | bekby

berem máme strach ze nám vezmou deti i když jim nechybí nic.Bo paní sociální je husta jak prase.ale Já si myslím že se ji to nemusí vyplatit.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 1. 2014 21:30 | LUCIE

Vite co je na tomto nejlepsi pred 3mi lůety sem odesla od pritele ktery me deno dene mlatil pred detmi,vyhazoval nas ven kde sme musely cekat az se z toho vyspi nikdo nam nikdy nepomohl ani socialka ani policie.Jednou po nejeke dobe prisla socialni pracovnice s policii a deti mi odebraly pro tyrani psychycke.do te doby nikdo nic neresil kdybich to tehdy dala do medii tak by se to asi resilo tady se stejne jedna jen o par lidi.mely by se spise zajimat jak takovymdle vecem zabranit a resit vcas a znam plno pripadu a nikdo nic neresi.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 9. 2013 22:51 | Rada

"Tak budeme sedět pěkně v teple, v kanceláři a čekat na to, až tu 40ti kilovou ženskou zabije a zmrzačí děti?"
Ano a pokud vím, jde o zcela běžný postup.
Velmi pochybuji, že na základě zásahu, ze kterého je záznam, se podaří pána uvěznit nebo oddělit od té ženy. A pokud se to podaří, tak to asi bude tím, že nežijeme v právním státě, ale ve státě, kde potrestají člověka preventivně a to jen proto, že příslušné orgány pojmou podezření, že by určitý člověk mohl něco spáchat.
Pokud už pán něco spáchal, nechť je souzen a odsouzen. S tím nemám nejmenší problém. Pokud ale už něco spáchal, proč u něj byl prováděn zbytečný zásah? Proč už nesedí v cele předběžného zadržení nebo ve vazbě? Případně proč už alespoň není vykázaný z bytu?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 9. 2013 22:31

"No a zrovna v tomto případě to vypadá na to, že noční klid nerušili a že ženu (zrovna) nebil." Tak budeme sedět pěkně v teple, v kanceláři a čekat na to, až tu 40ti kilovou ženskou zabije a zmrzačí děti? Pak budou titulky : Co dělala policie, kde byla sociálka? Můj názor je, takovým věcem předcházet. Pokud máte jiný, vyvracet Vám ho nebudu.
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 9. 2013 21:14 | Rada

No a zrovna v tomto případě to vypadá na to, že noční klid nerušili a že ženu (zrovna) nebil.
Kdyby řešili paní modřiny (nevím, zda je měla nebo neměla, na záznamu není prakticky vidět), tak bych nic nenamítal. Oni ale řešili, zda je pán pod vlivem alkoholu/drog a to se mi vůbec nelíbí. Vám by to třeba nevadilo, mně by ale rozhodně vadilo kdyby mě policie v mém bytě vyzývala, abych se podrobil zkoušce na alkohol/drogy. Nelíbilo by se mi to ať už bych požil nebo nepožil...resp. kdybych požil, možná by mi ta kontrola tolik nevadila, po požití alkoholu bývám tolerantnější.
"...zavolám na souseda a MP ho rozespalého vytáhne z pelechu, tak tam asi není co řešit." To je sice pravda, pokud se to ale opakuje, začne to většinu lidí dost obtěžovat.
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 9. 2013 19:20 | Robert Adámek

Tak tohle přesáhlo hranice všeho možného co si lidé od sociálky a policie mužou dovolit tvrdě postihnout
-22
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 9. 2013 18:32

Nevím, jak pracuje MP ve vašem městě, nebo ve městě vašich příbuzných, ale v Litvínově si ověřují, zda ten noční klid rušíte. Pokud přijedou a slyší rušení nočního klidu, mají co řešit. Pokud ze zlosti, závisti či pomsty zavolám na souseda a MP ho rozespalého vytáhne z pelechu, tak tam asi není co řešit.Jinak kontroly probíhají vždy jen od pondělí do čtvrtka.
Na tom videu nejde ani tak jen o ten alkohol, ale o ty doprovodné jevy požití. Vždy, kdy se pán opije (a to je dosti často ), bije ženu a děti a to tak, že o tom ví celý vchod. Pokud by si vypil, zalezl do postele a byl klid, tak po něm neštěkne ani pes. Problémových rodin je tu v okolí více než dost, takže si myslím, že by ho opravdu neřešili. Problémem je tam domácí násilí !!!
Jinak v Janově pokud vím se odebírali děti jen v rodinách, kde rodiče DELŠÍ DOBU užívali drogy. A byly to rodiny jak romů, tak bílých.
+15
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 9. 2013 10:48 | Rada

Sousedi klidně můžou tvrdit, že noční klid rušíte. Stačí když máte sousedy s duševními problémy a budete mít nezvaných návštěv od policie a různých úřadů tolik, že se vám to líbit nebude (osobní zkušenost příbuzných).
Z toho videa jsem se nedozvěděl, zda mělo jít o test na drogy nebo na alkohol. Ono je to ale jedno, u vás by mohli dělat test třeba zrovna na alkohol. Vám by tedy nevadilo kdyby se u vás občas v pátek nebo v sobotu večer zastavili policisté a sociální pracovnice a zkontrolovali by vás jestli jste nepožil?
Na ČT se tomuto videu také věnovali a názor nějaké odbornice byl takový, že není trestné konzumovat alkohol v přítomnosti dětí a že kdyby se kvůli tomu mohli zabavovat děti, museli by je zabavit nejméně polovině rodičů.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 9. 2013 18:01

Stát se to může. Pokud MP či PČR přijede na oznámení a nic se neděje, nemá co řešit. Neruším noční klid, nevyvolávám konflikty se sousedy apod. Test bych klidně podstoupil, drogy jsem nikdy neužíval. A mám klid. Nemyslím si, že by ty testy dělali opakovaně jen tak kdekomu, není to jistě levná záležitost.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 9. 2013 12:02 | Rada

OK, nenapadlo mě, že byste měl informace z takové blízkosti. To, že je rodina problémová ale podle mě ještě neznamená, že by se v jejich případě mělo postupovat protizákonně.
V tomto případě možná skutečně jde o velmi problémovou rodinu, která zanedbává výchovu dětí. Co ale kdyby opakovaně někdo volal policii na vás, protože by se vám chtěl pomstít? (takový případ znám). Líbilo by se vám kdybyste se musel doma podrobovat dechové zkoušce na alkohol? Líbilo by se vám kdyby vám napochodovali policisté se sociální pracovnicí až do chodby?
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 9. 2013 9:32

Naprosto s váma souhlasím. Na sociálních dávkách se můžu kdykoliv ocitnout já, Vy, nebo kdokoliv jiný. Nepaušalizuji. Reagoval jsem jen na konkrétního pána z videa. Byl to donedávna můj soused. Je to cca dva měsíce, co se odstěhoval do protějšího bloku.Ten následující incident se odehrál v našem vchodě, kde má rodinu.
Mrzí mně, že média rozmazávají něco, o čem zhola nic neví. Jsou tu poznatky......, pracovnice OSPOD jdou na kontrolu,zjistí, že se zakládají na pravdě. Pak nastupují terénní sociální pracovníci a pracují s těmi rodinami. Pokud rodiny nechtějí spolupracovat,nechtějí měnit svůj styl života jejich věc. Mají na to právo, ale když tam neustále vyjíždí MP či PČR pro rušení nočního klidu, narušování občanského soužití a domácímu násilí, pak se rodina nemůže divit, že se tam znovu ukáže OSPOD a v doprovodu MP.
V Janově jsou velkým problémem drogy. Čím dál víc rodičů( zejména na sociálních dávkách bez rozdílu barvy pleti) i zcela malých dětí jsou uživateli návykových látek. Rodiče peníze utratí za svou dávku a děti špinavé, hladové následně vybírají zbytky jídla z kontejnerů, kradou v obchodech, nebo kovový šrot v okolních zahradách a dřou se s tím do sběrny. Zaslouží si takový život? Myslete si co chcete, já s těmito kontrolami zcela souhlasím.
+98
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 9. 2013 0:35 | Broucajz

Kecáš. Kontrolovat může jen ten, koho tím pověří zákon a způsoby, který ten zákon stanoví. Nemůže si nějaká slepice ze sociálního odboru zavolat městskou policii a buzerovat lidi jak se jí zalíbí. Je zajímavé, že obecně se požaduje, aby byl u nás právní stát a taková zvůle státních orgánů se pak schvaluje. Fuj.
-21
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 9. 2013 23:30 | Rada

Vy bydlíte vedle nich? Odkud víte, že jde o stejného muže? V článku jsem se nedočetl, že by šlo téhož muže.
Jinak aby nedošlo k omylu - příslušníky Romské menšiny nijak nezbožňuji, nicméně paušální odsuzování mě dost vadí a rovněž mi vadí výkřiky o sociálních dávkách, které platí ti úspěšní, úžasní, spravedliví a dokonalí jedinci, kterých je plný internet. Někteří dokonce píši příspěvky v tom smyslu, že nebýt lidí na sociálních dávkách, žili by si v ještě mnohem větším blahobytu (což je ovšem nesmysl).
Jen málo lidí si uvědomuje, že sociálními dávkami si zajišťujeme relativní klid. Seberte všem sociální dávky a zároveň jim nedejte možnost vydělat si prací a bude to muset řešit armáda. A hádejte, kdo zvýšené náklady na armádu (a případně policii) zaplatí.
A nebo to armáda řešit nebude, v mnoha lokalitách ale bude tak nebezpečno, že si tam osamocený neozbrojený člověk nedovolí vkročit. Chtěl byste, abychom i v tomto dohnali rozvojové země?
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 9. 2013 22:26

přesně tak. Pán je zlitý pod obraz denně. Mlátí svou manželku ( i když byla těhotná ), bije své děti, narušuje občanské soužití a ruší noční klid.Byl i vykázaný z bytu pro domácí násilí. Bydlet vedle nich = jedna báseň.V pondělí se ten chudák z videa opět předvedl.V době, kdy děti chodí ze školy. Bylo jich u toho spousta.
http://www.e-mostecko.cz/zpravy/litvinov/1028-v-janove-tekla-krev-muz-chtel-zabit-udavace
+58
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 9. 2013 22:15 | J.Bubla

Takhle nakonec dopadneme všichni. Tohle jsou jen lakmusové papírky, co si státní správa a moc mohou ještě dovolit. Jako byla ona pověstná pendreková technopárty, blahé paměti. Policie a státní zastupitelé mají stíhat všechny přečiny o kterých se dozví. že by nečetli a nedívali se na televizi?
-41
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 9. 2013 22:00 | my home is my castle

Nedovedu si představit, že by kdokoliv takhle zazvonil u dveří mého domu....
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 9. 2013 18:54 | cepetr

No nevim.tenhle typ lidí nemusím ani anáhodou,ale vlézt někomu do bytu a kontrolovat jestli pil?!To už je silný kafe.
-6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 1/4

Předchozí

1

Spočítejte si

Výpočet životního minima 2024

Počet členů rodiny

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Vlastimil Tlustý

politik

Tomáš Březina

podnikatel, Best

Vlastimil Tlustý
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Tomáš Březina
ÚSPĚŠNOST
66,67 %

z 3 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services