Život v Zemanově mocnářství. Na co se těšit a čeho se děsit s Rusnokovou vládou

Vláda nikým nezvolená.Vláda v pravém slova smyslu dosazená. Obývá Strakovu akademii a spravuje zemi. Jediným vodítkem pro naše očekávání jsou barvité životopisy jejích členů a osobnost muže, který jejich vládu (silou) nastolil: Miloše Zemana. Co od nich čekáte?

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

25. 7. 2013 12:53, jp

Několik postřehů. Často se tady nadává na minulou „pravicovou“ vládu. Uznání si předchozí vláda opravdu nezaslouží, ale není pravicová! V našem Parlamentu jsou jen strany levicové, některé méně (TOP 09), některé více (ČSSD) a některé ještě více, jejichž ideologii jsou ochotni prosazovat i zavrženíhodným způsobem, násilím (KSČM). Co bylo pravicového na krocích minulé vlády? Zvyšování daní z příjmu („solidární“ přirážka), zvyšování a ručení za DPH, zvyšování daně z nemovitostí? Skutečná pravicová vláda by nejprve hledala úspory. Zkoumala by, jestli některé úřady náhodou nejsou zbytečné, neotravují pouze lidem život, a zda-li by nebylo lépe je přímo zrušit, tím ušetřit. Počty státních úředníků rostly a rostou za všech vlád! Zkoumala by také jednotlivé výdajové položky ministerstev a zamezila tomu, aby se utrácelo jen proto, že „to máme v rozpočtu a jinak bychom to museli vracet“. Snažila by se o vyrovnání státního rozpočtu. Utrácejme jen tolik, kolik jsme si vydělali. Levice už se chystá, jak bude „stimulovat“ ekonomiku vládními výdaji. Kde na to vezme? Samozřejmě na dluh. Bude zvolena, pokud jí lidé uvěří, je snadné slibovat, slibem nezarmoutíš, dluhy zaplatí příští generace (narozené a ještě nenarozené děti). Na každý dluh by mělo být pohlíženo jako na investici, zda-li se navrátí. Nedělám si iluzi, že i kdyby došlo k zázraku a ekonomika vytvořila přebytky, že by se, lidově řečeno, „neprožraly“. Šetření bude u politiků vždy nepopulární. Dluhy, bez ohledu na výrok jednoho spojence s Marťany, jednou budou muset být splaceny a budou – přes pokles životní úrovně (za stejné peníze bude stát přinášet menší množství či kvalitu služeb), v horším případě přes státní bankrot, inflaci, měnové reformy. To už tady také bylo.

+53
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

25. 7. 2013 13:34, for

Věřím, že Rusnokova trafikantská vláda, nadiktovaná hradem ,půjde od válu. Věřím, že 101 bude hájit práva voličů, věřím, že si nenechají brát i otisky prstů přímo na hradě a nedají lžikráli notářsky ověřené podpisy. Věřím, že 101 nepoleze hradu ani vládě hradu do zadku.

-27
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 20 komentářů)

16. 8. 2013 9:18 | ed4

Když tak čtu ta moudra zde, tak si myslím, že by snad bylo dobré vytvořit vládu z těchto odborníků. Nynější vláda nebyla nikým zvolena, což neznamená, že by měla být apriori špatná, ale byla VYVOLENÁ, což je dobře
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 8. 2013 9:46 | plácal

čezko má nízké úroky kvůli bezprecedentnímu tisknutí peněz a ještě stále relativně nízkému zadlužení i přes zdvojnásobení soudruhem zlodějem chemikem, díky kterému a jeho squadře azuře klesáme na dluh...
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 7. 2013 8:12 | Popleta

Plácáte. Ta vláda toho dost zvorala, ale o zbídačeném lidu, to jsou jen hloupé řeči. To samé o státní kase. Zkuste se jen zamyslet, jestli by zbídačená země měla takové úroky, jaké má ČR.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 7. 2013 12:10 | Slávka

Skutečnou pravici nemůžeme mít. Takto nazývané spektrum naší politiky je tvořeno z velké části z komunistických převlečníků,kariéristů bez pevného názoru. Mají tady volné pole působnosti na rozdíl od těch,kteří zůstali v KSČM a jsou neustále za stálost svých postojů na indexu v rozporu se zásadami demokracie.Neopominutelné části voličů byl jejich regulérní volební hlas vyřazen z volné demokratické soutěže. Vadí mi LIDEM jako samozvaná strana,která se podílí na vládě. Nevadí mi LEV21,která má stále jen hlas voleného poslance. Vadí mi útoky na prezidenta,kterému neschopnost parlamentních stran nahrála na smeč.Proto stojím na jeho straně. Mám si vážit více Kalouska,který vymetl kdejakou stranu,aby si založil svou vlastní a pro kariéru snad chystá novou? Mám si vážit ODS, která nedokázala uhlídat v únosných mantinelech ani svého premiéra? Mám si vážit B.Sobotky,který nedokáže ukočírovat stranu a vlastně neví,co chce? Mám si vážit parlamentu zapouzdřeného do svých vnitřních problémů,který této zemi přinesl jen ekonomický a morální propad? Bohužel,jedinou stálicí na naší politické scéně je KSČM,ať se to komu líbí nebo ne. Všechny vrcholné politiky pseudopravice by bylo třeba pohnat před soud za vlastizradu (když už tam chtěli Klause).Podařilo se jim zprofanovat pravicovou ideologii,udusat víru v demokracii a demoralizovat lidi tak,že zlodějinu a podvod berou jako její neoddělitelnou součást.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

26. 7. 2013 10:38 | Opravář

Máte tam pár překlepů. Opravuji: Pravice i levice se poznají podle skunků.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 7. 2013 9:48 | jp

Timy: díky, také jsem rád, když se věci nazývají pravými jmény. Pravice a levice, tak jako jiné věci v životě, se pozná podle skutků, ne podle historických "nálepek". Pravicovou, resp. klasicky liberální, stranu v ČR máme. Není zatím v Parlamentu, ale myslím, že by si šanci zasloužila: Svobodní. Říkám to i po výbuchu VV. Od těch jsem ale nic nečekal – marketingový maskot John na většinu konkrétních dotazů odpovídal před volbami stylem: "Zvolte nás a uvidíte"... Jako jediní požadují snížení role státu (balíku peněz, se kterým hospodaří) a vycházejí z učení rakouské ekonomické školy, která, na rozdíl od Keynese a podobných příznivců zásahu státu do ekonomiky, dává smysl! Samozřejmě, člověk může být nyní skeptický, ale domnívám se, že pravicově smýšlející člověk u nás nemá, co ztratit, a může být pouze příjemně překvapen.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 7. 2013 8:27

Občané vládnou tak, že to celou tuhle gauneriádu od sametu volí a hlavně platí v odvodech a daních - dohromady v dobrovolném výpalném.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 7. 2013 21:24 | Timy

Dodatek: Plně se ztotožňuji s názorem pisatele jp: V ČR neexistuje pravicová strana! Toto tvrdím už dlouho a jsem rád, že nejsem jediný, kdo si této skutečnosti všiml. Všichni, kteří se ohánějí tím, že až vyhraje levice, bude se země zadlužovat, nechť si uvědomí, že se země zadlužuje neustále bez přestání. I za vlády "jakožepravicových" stran. Jestliže někdo volí ODS nebo TOPku a tvrdí o sobě, že volí pravici, tak je leda tak naivní hlupák, který se nechá velmi snadno zmanipulovat.
+21
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

25. 7. 2013 21:06 | Timy

"Tady máte vy kverulanti vládu ,která utratí i to co nemá"
Tímto se ale vyznačují i všechny předchozí vlády a pochybuju, že to v budoucnu bude jinak.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 7. 2013 15:53 | Martin Zikeš

Skoro každý se ohání stranou LIDEM, že nebyla právoplatně zvolena do parlamentu. Ale jaksi se zapomíná na jinou stranu, která také zabírá v parlamentu místa, na něž nebyla vůbec zvolena. Tím je LEV 21 užvaněného Paroubka. Právě toho, který také rozmrcasil českou politickou scénu. A návrat hokejisty Šlégra zpátky do sportu se slovy "že je čistší!" (sic!) ve stínu dopingových afér v atletice, cyklistice, zákeřných, až likvidačních faulů v hokeji atd. je pro mě komedií. Osobně jsem pro úsporná opatření, protože mě jímá hrůza, že naše dluhy budou platit děti našich dětí a možná ještě další generace. S levicovou vládou bychom zabředli do ještě větších dluhů, jenom aby splnila své sliby. Tomu dáme, tomu taky... je jejich oblíbená říkačka. Kdybych utrácel více, než kolik vydělávám, kde bych skončil? Na nás jednotlivce se posílají exekutoři, koho bychom tak mohli poslat na vlastní stát?
+10
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

25. 7. 2013 15:26 | MoB

Tato vláda je z principu špatná, protože za ní nejsou volby, kde by konkrétní politici museli vysvětlovat a obhajovat, co a proč chtějí dělat, jestli/až budou vládnout. Místo toho je v ní pár lepších (Rusnok, ...) či horších (Fischer, ...) strýců a tet, které si tam navybíral - a teď pozor, přijde překvápko - prezident Zeman. Cokoliv tato vláda udělá, bude možno poměřovat přáními toho, kdo ji ustanovil: ne voličů, ale prezidenta Zemana. Také tato vláda, nejsa vládou politickou, nebude muset v budoucnu obhajovat, co udělala, nebude s tím muset dál žít, jako s tím musejí žít politické strany v případě standardní politické vlády. A také proto se můžeme nadát ještě věcí nevídaných. Mark my words.
+9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

25. 7. 2013 15:01 | iva

Tenhle stát je už dávno někde ,vše si vyřešili v 89 , tak co se tady vůbec řeší? My občané údajně vládneme , tomu přece už nikdo nevěří , ale je zajímavé , že to pořád "šlape".
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

25. 7. 2013 13:35 | jp

K Zemanově, pardon, Rusnokově vládě. Nejsem příznivcem, ani voličem, minulé vlády, ani levicových stran. Kladu si jen otázku, jak je možné, že vládnou ti, co nevzešli z voleb (to se týká/týkalo i strany Lidem) a nemají ani důvěru? Jak to, že neexistují jasná pravidla, kdo může vládnout a také například lhůty pro konání prezidenta? V principu, minulá vláda měla byť formální právo dovládnout (zaplatí za to preferencemi) – vyměnit Nečase za Němcovou a jet dál. Neříkám, že je to skvělé, ale jde o princip. Takto může prezident dosazovat lidi podle své libovůle a obcházet demokracii. Co by mu nyní například bránilo, aby premiérem učinil Šloufa, ministrem financí Václava Klause, ministryní zahraničí jeho manželku, dosazoval podezřelé lidí napojené na podsvětí? Tato vláda by sice asi nedostala důvěru, ale bez absence lhůt by mohla v klidu dovládnout do voleb. Rusnokova vláda může být hypoteticky stokrát lepší než Kalousek a spol., jak se tady často uvádí, ale v principu je způsob, jakým se dostala k moci špatný a velmi nebezpečný. Neschvaloval bych to, i kdyby mi to pro tentokrát vyhovovalo. Příště to nemusí být Rusnok, ale někdo mnohem horší (subjektivní), člověk pak nemusí souhlasit, ale už bude pozdě. Měla by být nastavena jasná pravidla a lhůty: například vítěz voleb sestavuje vládu, neuspěje-li, přichází na řadu druhý nejsilnější hráč atd., prezident musí konat do tehdy a tehdy. Současná situace je bez přehánění ohrožením demokracie.
+16
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

25. 7. 2013 13:34 | for

Věřím, že Rusnokova trafikantská vláda, nadiktovaná hradem ,půjde od válu. Věřím, že 101 bude hájit práva voličů, věřím, že si nenechají brát i otisky prstů přímo na hradě a nedají lžikráli notářsky ověřené podpisy. Věřím, že 101 nepoleze hradu ani vládě hradu do zadku.
-27
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

25. 7. 2013 13:02

Není to pravda. Strana může mít sebepravicovější program, ale v koalici je to vždy výsledek nutných kompromisů. Politika jsou kompromisy. To lidé stále nechápou. Že ten výsledek potom nestojí za nic, není chyba politiků, ale nastaveného systému. Debatujme tedy o změně tohoto systému!
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 7. 2013 12:53 | jp

Několik postřehů. Často se tady nadává na minulou „pravicovou“ vládu. Uznání si předchozí vláda opravdu nezaslouží, ale není pravicová! V našem Parlamentu jsou jen strany levicové, některé méně (TOP 09), některé více (ČSSD) a některé ještě více, jejichž ideologii jsou ochotni prosazovat i zavrženíhodným způsobem, násilím (KSČM). Co bylo pravicového na krocích minulé vlády? Zvyšování daní z příjmu („solidární“ přirážka), zvyšování a ručení za DPH, zvyšování daně z nemovitostí? Skutečná pravicová vláda by nejprve hledala úspory. Zkoumala by, jestli některé úřady náhodou nejsou zbytečné, neotravují pouze lidem život, a zda-li by nebylo lépe je přímo zrušit, tím ušetřit. Počty státních úředníků rostly a rostou za všech vlád! Zkoumala by také jednotlivé výdajové položky ministerstev a zamezila tomu, aby se utrácelo jen proto, že „to máme v rozpočtu a jinak bychom to museli vracet“. Snažila by se o vyrovnání státního rozpočtu. Utrácejme jen tolik, kolik jsme si vydělali. Levice už se chystá, jak bude „stimulovat“ ekonomiku vládními výdaji. Kde na to vezme? Samozřejmě na dluh. Bude zvolena, pokud jí lidé uvěří, je snadné slibovat, slibem nezarmoutíš, dluhy zaplatí příští generace (narozené a ještě nenarozené děti). Na každý dluh by mělo být pohlíženo jako na investici, zda-li se navrátí. Nedělám si iluzi, že i kdyby došlo k zázraku a ekonomika vytvořila přebytky, že by se, lidově řečeno, „neprožraly“. Šetření bude u politiků vždy nepopulární. Dluhy, bez ohledu na výrok jednoho spojence s Marťany, jednou budou muset být splaceny a budou – přes pokles životní úrovně (za stejné peníze bude stát přinášet menší množství či kvalitu služeb), v horším případě přes státní bankrot, inflaci, měnové reformy. To už tady také bylo.
+53
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

25. 7. 2013 9:32 | štefa

Co si o tom myslíte? yslím si o tom jedinou věc,že k podpoře ODS jsem ztratil důvěru již za vlády Topolánka!Tato stranaq kdy dnes ji fandí snad 10% populace jde do úpadku díky vládě Nečase,kde v období vlády tohoto kmána došlo ve vlasti k největší korupci,rozkrádání republika z nejvyšších vládních míst a okrádáním lidu navyšováním daní,které stejně státní kasu od úpadku nezachrání.Za vlády nečase a vládního trijsleoence došlo k.Vše vám voliči zpočítají při očekávaných volbách a nedivte se tomu,že většina národa bude volit lev ici,protože vláda pravice za posledních 7 let přivedla tento lid k bídě a nestěstí!.átní kasu a je to vidět na výsledcích.Proto již nikdyODS a TOP
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

25. 7. 2013 7:59

Nejoblíbenější politici jsou populisté. Takovej Gross byl i lump. Ale to se lidem líbí.
+9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

25. 7. 2013 7:36 | alfa

Pořád je lepší Rusnokova vláda než vláda Kalouskova (Nečas pouze šaškoval jak pískala hloupá sekretářka a Kalousek)..... Pořád je lepší zde mít prezidentem Zemana než chrápajícího degenerovaného šlechtice......
+45
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

25. 7. 2013 7:35 | Roman Lipek

Stačí když Kalousek a jeho banda TOP zlodějů půjde sedět.
+18
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Výpočet životního minima 2024

Počet členů rodiny

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Jaroslav Brychta

finanční analytik

Martin Poš

podnikatel, Cybex

Jaroslav Brychta
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů
×
Martin Poš
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services