Nepůjčujte si na auto v autobazaru, napaří vám megapoplatek

O leasingu a úvěrech na auto vůbec už jsme na Peníze.cz ledacos psali, ale takovéhle počty tu snad ještě nebyly. S poplatkem za uzavření úvěru můžete přeplatit cenu auta klidně o sedmdesát procent, říkají kolegové z odborného finančního serveru Finparáda. Bez plateb za pojištění, jehož uzavření často bývá podmínkou úvěru. Zasloužila by smlouva s takovými parametry, již mají v redakci, zápis do Guinessovky? Asi ne, zdá se, že nejsou výjimečné ještě horší!

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

20. 6. 2013 7:19, Ivan

Tak teď jsem zvědav, kolik se tady objeví falešných příspěvků od " spokojených klientů AAA". Spamování fake příspěvky je oblíbená P.R. taktika AAA.

+66
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

28. 9. 2015 19:26, Lubor

Já do áček jen prodával, vše bylo ok, já jsem s nima byl spokonený.

-3
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 27 komentářů)

20. 6. 2013 17:48 | Bartosz Ladislav

Před rokem jsem koupil A6 auto v AAA na proti ůčet za Oktávii a zbytek na ůvěr.Rezervoval jsem si auto přes internet s tím že byl bonus 10 000kč,okamžitě se mi ozvali a oznámili mi že auto je v Ostravě.Přijel jsem asi v 17h,řekli mi že to auto je v Brně a je prodáno aš si vyberu že tam mají to samé jen v jiné barvě,barva se mi líbila tak jsem si ho vybral,ročník 2002 za 135 000kč.Pak jsme šli na hodnocení Oktávie r.v 1999,zachovalá zeptali se mně kolik za ní chci já jsem řekl 50000tis,a ohodnotili mi ji na 30000tis,víc mi nemůžou dát tak jsem to s těškou hlavou prodal.Přišlo k sepisování ůvěru to už bylo asi 22 30hod,a paní Návratová mi sypala podmínky smlouvy tak že jsem ji vůbec nemoh rozumět řekl jsem ji až zpomalí a ona mi na to že nemá čas protože je moc hodin a vůbec mně neupozornila na to nejdůležitějsí že sepsání smlouvy stoji 20 000tis.Odjel jsem autem domů asi 24 00hod,a po ujetí asi 15km,mi začala automatická převodovka při rozjíždění trhat, přijel jsem domu a na druhý den jsem dojel do servisu a tam mi zjistili že tam není najeto 200000km ale minimálně 500000km utržená manžeta na levé straně pohonu kola vylámáne oba zámky u dveří a kufru a protékala nafta do motoru a to byla technická kontrola udělaná do 11.05.2014.Když jsem odpověděl na otázku kde jsem to kupoval tak se jen zasmáli a řekli mi že nemám jinou možnost neš to dát opravit protože to urgovat přes paní Topolovou nemá smysl a měli pravdu.O měsíc později jsem se díval na internet za kolik prodali oktávku za 70000kč,tak auto mně vyšlo na víc jak 200000kč s tím že jsem ůvěr do 14 dnů zrušil ale 20000kč jsem musel zaplatit.Vše jsem urgoval ale žádné řešení když podpíšeš,je vše marné tak jsem se nechal napálit ale za všecho může vláda za takové LICHVY.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 6. 2013 14:48 | stepan

I jáse kdysi takto nechal napálit v AAA. Nechali mě celý den čekat na úvěr, pak mi dali asi 20 listů k podpisu , až doma jsem zjistil, že RPSN je asi 20% a smlouva je nevypověditelná...Tak všichni pozor a ČTĚTE !!!
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 6. 2013 9:19

Take jsem zhruba pred 3 lety do AAA zavital.
Nejdriv jsem si po internetu objednal auto, ktere se mi libilo. Telefonicky se mi na muj emailovy dotaz ve velmi kratke dobe ozval zakaznicky servis a ze pry ho maji na pobocce (nekde v severnich Cechach, uz si nevzpominam kde..) a ze ho musi privezt, at se tedy zastavim pozitri. Pozitri dopoledne jsem jeste kontroloval, zda auto skutecne dorazilo. Pry ano. Odpoledne jsem se proto vydal na prohlidku do prazske AAA, auto tam nebylo. Pry jsem neuhradil poplatek za prevezeni vozidla 5.000,-, o kterem jsem do te doby neslysel ani slovo. Po nekolika minutach nikam nevedouci konverzace jsem se z panem dompluvil, ze se tedy pujdu podivat na podobne auto, kdyz uz jsem dorazil. Ukazali mi 2 podobna auta. S modelem vybranym na internetu se shodovala pouze cena. Stav tachometru byl temer dvojnasobny, auta na podhled velmi opotrebovana, po nastartovani motor klepal auty ze strany na stranu. Pro zajimavost jsem se jeste zastavil na jejich oddeleni sepisovani smluv. Smlouva uz byla pripravena. Pani take. Kdyz jsem ji pozadal, aby mi vysvetlili podminky financovani, odesla z kancelare a po nekolika minutach se tam objevil jeji kolega. Ten mi zacal neco vykladat o vyhodnosti uveru. Velice se divil, ze chci auto nakupovat v hotovosti. V hotovosti byla cena 180.000,-, na uver 150.000,-...podminky mi nevysvetlil ani on.
Znam lidi, kteri maji s AAA dobrou zkusenost. Napriklad muj kamarad tam koupil pred 6 ti lety Octavii za 170 a nemuze si ji vynachvalit. Kdyz prictu jako bonus k pivu se hodici historky s asistencnimi sluzbami, upadlymi casti vozu na Magistrale, byl to kauf jako hrom! Stala ho sice 2x tolik, ale je to super svezeni...
+13
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 6. 2013 9:07 | Honza

To samé je v Auto ESA. Při nákupu na úvěr je auto o desítky tisíc levnější. Pak je jasné, ze pes je zakopan v úvěru.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 6. 2013 8:05 | Marcela

Tak tohle jsem již zažila a bylo to v někdy v roce 2000.Měli jsme vybrané v AAA jiné auto,ale nakonec jsme se rozhodli a koupili jiné.Ale byl problém chybělo nám 90 tisíc korun.Doma jsem peníze měla ,ale byli jsme přesvědčováni prodejcem,ať si vezmeme leasing,proč zbytečně budeme vydávat hotové peníze.Tak nás oblbli, že jsme to podepsali.Když jsme přijeli domů a já si vše v klidu spočítala,tak jsem se zhrozila kolik peněz za 6 let přeplatíme.Ihned jsem volala na leasigovou společnost, že leasing zaplatím celý hned.Paní mě sdělila,že sice mohu,ale úroky nebo co ještě za 6 let jim musím stejně zaplatit,bylo to 36.000Kč.Tak jsem zaplatila a od té doby neberu na půjčku vůbec nic,když na to nemám ,nekupuji.Je také dobré všechny smlouvy si napřed vyžádat a vzít domů.Protože když něco kupujete ,určitě si pořádně člověk smlouvu nepřečte a prodejci vám řeknou jen to pozitivní.
+14
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 6. 2013 7:21 | Hugo

Ale když auta na půjčku ze srAAAAček jsou tak levná... Vidíte někde inzerát na auto za zajímavou cenu, kliknete na něj, a hele, ono je to auto ze srAAAAček a na úvěr... Kdybyste chtěli chechtáky vysázet na dřevo, je rázem o 50 tisíc dražší, no neberte to pak na úvěr...
+13
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 6. 2013 7:19 | Ivan

Tak teď jsem zvědav, kolik se tady objeví falešných příspěvků od " spokojených klientů AAA". Spamování fake příspěvky je oblíbená P.R. taktika AAA.
+66
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 2/2

2

Následující

Spočítejte si

Splátky úvěru

% z měsíčních výdajů

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Petr Kratochvíl

producent a podnikatel

Miroslav Ševčík

ekonom

Petr Kratochvíl
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Miroslav Ševčík
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services