Roman Vaněk: Peníze se v gastronomii válí na zemi, jen je málokdo umí sebrat

Ondřej Tůma | rubrika: Rozhovor | 8. 6. 2013 | 12 komentářů
„Ohrnujeme nos nad něčím, čemu jsme začali za bolševika říkat hotovka. To je ale paradoxně ta složitá kuchyně. Radši jdeme na idiotský kuřecí plátky s broskvema a eidamem,“ říká v exkluzivním rozhovoru šéf Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk.

Přidat nový příspěvek

Diskuze na webu www.penize.cz se vždy věnují pouze tématu, k němuž se vztahují. Rozhodně nesuplují funkci Poradny. Máte-li proto jakýkoliv dotaz, obraťte se prosím přímo na naše odborníky, kteří vám rádi pomohou. Na dotazy vložené do Poradny standardně odpovídáme do čtyř pracovních dnů, obvykle se ale dočkáte reakce mnohem dříve. Pokud dotaz vložíte do diskuze, s velkou pravděpodobností na něj nikdo nezareaguje. Děkujeme za pochopení.

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

8. 6. 2013 18:11

Ti, co jen neremcají, nestěžují si, totiž právě dělají něco užitečného.

Zobrazit celé vlákno

+19
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 12 komentářů)

18. 1. 2017 7:08 | Hana

Dobrý den, gastro zařízení do svého podniku nakupuji na stránkách http://www.gastrocentrum-pisek.cz/. Mají opravdu velký výběr a k tomu skvělé ceny. Vřele doporučuji.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 7. 2015 13:17 | Bob

Jak je to v nás, vždy se řekne "za bolševika", ale hotovky se prodávaly a byly velmi dobré už dávno před bolševikem. Na tom stála česká kuchyně od nepaměti a pokud se dodržovaly normy, tak to jídlo nemělo chybu
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 8. 2014 16:21 | DenisZ

Připojuji se, že pro mně jsou lepší jídla - hotovky než nějaká lukrativně (!) upravovaná ošizená jídla zvané minutky.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 9. 2013 0:55 | honzík

Víte,pane Vaněk že kolikrát nejde tak ani o kuchaře,jako o majitele těch restaurací ,vesměs je u nás zavedeno že hromada majitelů nemá k tomuto oboru ani úctu,hrdost ,neuvědomují si že kvalitní jídlo je jak já říkám lepší lék jak antibiotikum.Tito restauratéři totiž v životě tento obor nedělali měli však jednu velkou výhodu ,hromada z nich měla peníze nebo odvahu se zadlužit s vidinou rychlého zbohatnutí.A tady to začíná ,kvůli snižování nákladů se kupují nekvalitní suroviny,sestavují se jídla tak aby je dokázal udělat i primitiv ,protože v hromadě restaurací vaří kamarádi nebo hromada nekvalifikovaných lidí ,samozřejmě ti se taky méně platí ,pokud je tam kuchař a může být sebekvalitnější a má kolem sebe takový personál časem na vše rezignuje a bud se jim podřídí nebo odejde ,z devadesáti procent ale kam příjde je to to samé,možná to neplatí všude a čest těmto podnikům .
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 6. 2013 8:30 | Regina

Dost vaší myšlence fandím, už proto, že syn je kuchař a opravdu ho to baví. Je fakt, že málokdo, kdo k téhle profesi nečuchl, ví, jak těžká dřina to je. Na nabídky kurzů Prakulu koukám pravidelně, ale přiznám se, že se ostýchám se přihlásit. Vařím podle maminky, ta vařila podle babičky, a tak jsem vděčná, když zjistím, že to je vlastně dobře. A co jsem si létama ověřila, že opravdu platí: v jednoduchosti je krása. Třeba takový pstroužek na másle, kmíně a zakapaný citronem nemá chybu a víc fakt nepotřebuje. Zato taková svíčková, co rodina, to jiný recept .-)
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

9. 6. 2013 22:55 | Jan

Hezky se to říká a píše, hůř se to uvaří, když není z čeho. I Velkoobchody prodávají sajrajt, jako maloobchodní řetězce a dlouho vybíráte ten dobrý velkoobchod. Mezi tím vám spousta hostů uteče k hamburgerům. No a sehnat dobrého kuchaře je také kumšt.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

9. 6. 2013 16:30 | Basq

Třeba v Táboře jsem narazil na restauraci U Zeleného stromu. Než jsem se k ní dostal, přešel jsem po náměstí asi 5 hospod, kde měli jenom minutky. Tato hospoda mě zaujala právě poctivou českou kuchyní. A bylo z čeho vybírat. Jen tak dál
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

9. 6. 2013 1:10 | Gregorova

Je velka pravda,ze v ceskych restauracich nechteji a nebo nemaji zajem varit jidla-hotovka.Par let jsem ucila ceske kuchare varit ceskou kuchyni,dnes ji malokdo umi poradne a kvalitne uvarit-skoda,dnes hodne lidi provozuji restaurace,nemaji zadnou radnou kvalifikaci,praxi take ne a to je velka skoda pro ceskou gastronomii.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

8. 6. 2013 20:43 | eďa

Přesně tak.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 6. 2013 18:11

Ti, co jen neremcají, nestěžují si, totiž právě dělají něco užitečného.
+19
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 6. 2013 12:41

Proč jsou jen diskuze plné remcalů jako vy. Vaněk je super kuchař, co umíte vy?
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 6. 2013 11:25 | John Bral

Vy je prostě umíte sebrat, aniž by jste uvařil cezenou nudli. Dovážet levné víno a prodávat draze je taky kumšt. Na zemi se opravdu ty prachy neválejí. Jinak jste zřejmě dobrý odborník na vydělávání peněz
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Ušetřete s Peníze.cz

Naši čtenáři s námi ušetřili už  14 860 810 Kč. Podívejte se na poslední poptávky a vyzkoušejte nás také. Vše je zcela zdarma.

Spočítejte si

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Poradna

Tým odborných poradců je tu pro vás.

Poslední dotaz: Zahradní sekačka
Poradna > Spotřebitelská poradna

Otázka: Dobrý den, koncem prosince 2020 jsme přes e-shop koupili zahradní sekačku. Začala se užívat s první trávou, tudíž v dubnu 2021. Po zhruba 6 sečeních začala vykazovat problém - přetrhlo se lanko pojezdu... více

Spotřebitelská poradna

Doporučujeme

Radost z pádu Babiše střídá strach z ODS. Co čekat od Fialy?

Radost z pádu Babiše střídá strach z ODS. Co čekat od Fialy?

Občanská demokratická strana bude dominovat budoucí vládě a mnoho lidí se ptá: co čekat...více

Eurozóně hrozí zombifikace, varuje centrální bankéř Michl

Eurozóně hrozí zombifikace, varuje centrální bankéř Michl

„Japonsko je odstrašující případ, žije v zombie ekonomice. Teď hrozí podobný scénář zemím...více

Nejde o to, kdo vynese koš, ale kdo na to myslí. Mentální zátěž je neviditelná domácí práce

Nejde o to, kdo vynese koš, ale kdo na to myslí. Mentální zátěž je neviditelná domácí práce

Mentální zátěž označuje nerovnost v rozložení činností v domácnosti, které zpravidla organizuje...více

Tall body positivity. Osobní příběh o tom, čemu čelí vysoké ženy

Tall body positivity. Osobní příběh o tom, čemu čelí vysoké ženy

Fotky holek, které ať už hrdě nebo nejistě odhalují větší břicho, jizvy nebo třeba to,...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Michal David

hudebník a podnikatel

Zdeněk Jahoda

podnikatel, Emco

Michal David
ÚSPĚŠNOST
64,12 %

z 131 duelů
×
Zdeněk Jahoda
ÚSPĚŠNOST
56,91 %

z 123 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services

Používáte nástroj pro blokování reklamy. Pokud nám chcete pomoci, vypněte si blokování reklamy na našem webu. Zde najdete jednoduchý návod. Děkujeme.