Roman Vaněk: Peníze se v gastronomii válí na zemi, jen je málokdo umí sebrat

Ondřej Tůma | rubrika: Rozhovor | 8. 6. 2013 | 12 komentářů
„Ohrnujeme nos nad něčím, čemu jsme začali za bolševika říkat hotovka. To je ale paradoxně ta složitá kuchyně. Radši jdeme na idiotský kuřecí plátky s broskvema a eidamem,“ říká v exkluzivním rozhovoru šéf Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

8. 6. 2013 18:11

Ti, co jen neremcají, nestěžují si, totiž právě dělají něco užitečného.

Zobrazit celé vlákno

+19
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 12 komentářů)

18. 1. 2017 7:08 | Hana

Dobrý den, gastro zařízení do svého podniku nakupuji na stránkách http://www.gastrocentrum-pisek.cz/. Mají opravdu velký výběr a k tomu skvělé ceny. Vřele doporučuji.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 7. 2015 13:17 | Bob

Jak je to v nás, vždy se řekne "za bolševika", ale hotovky se prodávaly a byly velmi dobré už dávno před bolševikem. Na tom stála česká kuchyně od nepaměti a pokud se dodržovaly normy, tak to jídlo nemělo chybu
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 8. 2014 16:21 | DenisZ

Připojuji se, že pro mně jsou lepší jídla - hotovky než nějaká lukrativně (!) upravovaná ošizená jídla zvané minutky.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 9. 2013 0:55 | honzík

Víte,pane Vaněk že kolikrát nejde tak ani o kuchaře,jako o majitele těch restaurací ,vesměs je u nás zavedeno že hromada majitelů nemá k tomuto oboru ani úctu,hrdost ,neuvědomují si že kvalitní jídlo je jak já říkám lepší lék jak antibiotikum.Tito restauratéři totiž v životě tento obor nedělali měli však jednu velkou výhodu ,hromada z nich měla peníze nebo odvahu se zadlužit s vidinou rychlého zbohatnutí.A tady to začíná ,kvůli snižování nákladů se kupují nekvalitní suroviny,sestavují se jídla tak aby je dokázal udělat i primitiv ,protože v hromadě restaurací vaří kamarádi nebo hromada nekvalifikovaných lidí ,samozřejmě ti se taky méně platí ,pokud je tam kuchař a může být sebekvalitnější a má kolem sebe takový personál časem na vše rezignuje a bud se jim podřídí nebo odejde ,z devadesáti procent ale kam příjde je to to samé,možná to neplatí všude a čest těmto podnikům .
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 6. 2013 8:30 | Regina

Dost vaší myšlence fandím, už proto, že syn je kuchař a opravdu ho to baví. Je fakt, že málokdo, kdo k téhle profesi nečuchl, ví, jak těžká dřina to je. Na nabídky kurzů Prakulu koukám pravidelně, ale přiznám se, že se ostýchám se přihlásit. Vařím podle maminky, ta vařila podle babičky, a tak jsem vděčná, když zjistím, že to je vlastně dobře. A co jsem si létama ověřila, že opravdu platí: v jednoduchosti je krása. Třeba takový pstroužek na másle, kmíně a zakapaný citronem nemá chybu a víc fakt nepotřebuje. Zato taková svíčková, co rodina, to jiný recept .-)
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

9. 6. 2013 22:55 | Jan

Hezky se to říká a píše, hůř se to uvaří, když není z čeho. I Velkoobchody prodávají sajrajt, jako maloobchodní řetězce a dlouho vybíráte ten dobrý velkoobchod. Mezi tím vám spousta hostů uteče k hamburgerům. No a sehnat dobrého kuchaře je také kumšt.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

9. 6. 2013 16:30 | Basq

Třeba v Táboře jsem narazil na restauraci U Zeleného stromu. Než jsem se k ní dostal, přešel jsem po náměstí asi 5 hospod, kde měli jenom minutky. Tato hospoda mě zaujala právě poctivou českou kuchyní. A bylo z čeho vybírat. Jen tak dál
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

9. 6. 2013 1:10 | Gregorova

Je velka pravda,ze v ceskych restauracich nechteji a nebo nemaji zajem varit jidla-hotovka.Par let jsem ucila ceske kuchare varit ceskou kuchyni,dnes ji malokdo umi poradne a kvalitne uvarit-skoda,dnes hodne lidi provozuji restaurace,nemaji zadnou radnou kvalifikaci,praxi take ne a to je velka skoda pro ceskou gastronomii.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

8. 6. 2013 20:43 | eďa

Přesně tak.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 6. 2013 18:11

Ti, co jen neremcají, nestěžují si, totiž právě dělají něco užitečného.
+19
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 6. 2013 12:41

Proč jsou jen diskuze plné remcalů jako vy. Vaněk je super kuchař, co umíte vy?
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 6. 2013 11:25 | John Bral

Vy je prostě umíte sebrat, aniž by jste uvařil cezenou nudli. Dovážet levné víno a prodávat draze je taky kumšt. Na zemi se opravdu ty prachy neválejí. Jinak jste zřejmě dobrý odborník na vydělávání peněz
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Takhle vám vysajou účet. Podívejte se na triky podvodníků

Takhle vám vysajou účet. Podívejte se na triky podvodníků

Přijde e-mail, SMS, zpráva na Facebooku. Píše banka, doručovací služba nebo i finanční...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Jan Libich

ekonom

Zdeněk Tůma

ekonom a politik

Jan Libich
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Zdeněk Tůma
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services