Zlato na ústupu!

Máloco vzbudilo letos v investičním světě takový poprask, jako propad cen zlata. Na vrcholu stála trojská unce přes 1900, dneska není ani za 1390 dolarů. Šlo jen o korekci, nebo byla příčina ještě jinde? Podívejte se na přehlednou infografiku z dílny SaxoBank.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

1. 11. 2013 20:05, Radek Hauser

Velmi dobrý názor.Nemůžu jinak než souhlasit.Zlato je dlouhodobá investice a je potřeba si uvědomit, proč ho mít v portfoliu.Podle statistik 90% Čechů investuje, ale vše jen do finančních produktů.Co se stane, když nastane problém s měnou nebo bude období vysoké inflace?Pokud přijde státní bankrot, tak v extrémním případě bude mít většina Čechů v ruce jen výpis z účtu.
Přijde mi rozumné nemít vše jen ve finančním sektoru.Určitě je dobré si dát část do finančních produktů, část do nemovitosti a část do zlata a stříbra.VStáty jsou stále více předlužené a kladu si otázku, jak se jednoho dne dluhy vyřeší.Jsem přesvědčený, že státy si dluhy budou platit vsokou inflací a pak to vyřeší měnovou reformou a dluhy účetně smažou.Dluhy ale nezaplatí stát, ale všichni střadatelé.Ostatně měnový reforma v Československu v roce 1953 mluví za vše.Bohužel na minulost se zapomíná, ale zeptejte se vašich babiček, jak to v té době proběhlo.Mě rozhodně dává smysl investice do zlata a stříbra.

Zobrazit celé vlákno

+2
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 8 komentářů)

1. 11. 2013 20:05 | Radek Hauser

Velmi dobrý názor.Nemůžu jinak než souhlasit.Zlato je dlouhodobá investice a je potřeba si uvědomit, proč ho mít v portfoliu.Podle statistik 90% Čechů investuje, ale vše jen do finančních produktů.Co se stane, když nastane problém s měnou nebo bude období vysoké inflace?Pokud přijde státní bankrot, tak v extrémním případě bude mít většina Čechů v ruce jen výpis z účtu. Přijde mi rozumné nemít vše jen ve finančním sektoru.Určitě je dobré si dát část do finančních produktů, část do nemovitosti a část do zlata a stříbra.VStáty jsou stále více předlužené a kladu si otázku, jak se jednoho dne dluhy vyřeší.Jsem přesvědčený, že státy si dluhy budou platit vsokou inflací a pak to vyřeší měnovou reformou a dluhy účetně smažou.Dluhy ale nezaplatí stát, ale všichni střadatelé.Ostatně měnový reforma v Československu v roce 1953 mluví za vše.Bohužel na minulost se zapomíná, ale zeptejte se vašich babiček, jak to v té době proběhlo.Mě rozhodně dává smysl investice do zlata a stříbra.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 5. 2013 17:02

Radil bych podívat se na dlouhodobý vývoj cen zlata. Možná bych raději investoval do zlata přes něco co může mít v budoucnu i historickou hodnotu - např. zlaté mince, starožitnosti ze zlata (musí to být v méně kusech a ne současná masivní výroba). Protože cena zlata v minulosti dokázala, že po ochladnutí zájmu investorů, dokáže bý v medvědím trendu velmi velmi dlouho (obvykle do nějaké finančně nejisté doby). Mnohem lépe to může být v budoucnu s průmyslovými kovy, jak už psal výše eďa. Rozhodně se vyplatí diverzifikovat.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 5. 2013 15:49 | Sto.Dgo

Jsou to dva roky co lidi blbly po zlatě ..to většina těch lidí "pánů rádcu investorů" co je nejlepší a co ne, a co ted píše o tom jak je na tom zlato špatně..asi už zapoměla že když investovali do zlata, tak to byla dlouhodobá investice na dýl jak 10 let..teď zlato kleslo během dvou let a už je zle a vše je špatně... po přečtení většiny článku o tom co je dobré a co ne to má jedno společné..nikde se nazapře čech.za minimální, investici, maximální zisk v co nejkratší době... nejlépe na druhý den..
zlatu nerozumím ale pokud investuji dlouhodobě tak je podle mě jasné že výkyvy tam budou, a nebudu dělat závěry po dvoch letech v třeba dvacetileté investici.. podle mě cana na horu pujde,ikdyž ne tak rychle jak doposud... ale třeba začne stoupat až během několika let..
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 5. 2013 12:54 | czhunter

Říká se, že když si o nějaké investici začnou vykládat i uklízečky (čti "každý", abych je neznevážil), je právě čas z ní vycouvat. Něco na tom asi bude ...
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 5. 2013 10:53

To jsou ti naši investiční poradci. Většina z nich před 10ti letech o zlatu ani nemluvila a potom když se cena zvýší o několik 100 %, tak začnou doporučovat k nákupu. Potom klesne z maxima o několik 10% a najednou je to tragédie. Dokud bude v oběhu dostatek peněz a možnost měnových manipulací, tak si myslím, že zlato pod 1000 neklesne, ale každý dle svého selského rozumu. Osobně jsem přestal kupovat zlaté mince po roce 2009. Zvýšila se ražba a výrazně cena.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 5. 2013 8:43 | eďa

Kdepak investice do zlata - do třpytu, kdy jeho cena se odvíjí podle spekulace. Myslet si, že zlato jednou nahradí měnu, tak to je kouzelný mýtus. Lepší investice je do stříbra s využitím ve zdravotnictví, či ještě lepší je investice do platiny a vůbec nejlepší investicí z kovů je palladium, které je využívano ve vědě a průmyslu, např. k výrobě elektrod pro výrobu elektřiny z tzv. těžké vody.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 5. 2013 8:19

Kdo investoval před věma, třemi, čtyřmi, deseti... vydělal.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 5. 2013 6:33 | Tarzan

Je konec zlaté horečky kdo investoval před rokem prodělal !
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Kamil Vacek

podnikatel a investor

Dušan Kunovský

podnikatel, Central Group

Kamil Vacek
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Dušan Kunovský
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services