Výpočet čisté mzdy 2024
Interaktivní grafiky
Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank
Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více
Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny
Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více
Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla
Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více
Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky
Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více
Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety
Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více
Doporučujeme
Přihlášení k newsletteru
Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.
Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.
Vladimíra Glatzová
advokátka
Michal Sýkora
bývalý hokejista a investor
0,00 %
z 4 duelů
0,00 %
z 4 duelů
Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů
Ručení za neplatiče DPH: odsoudí za vraždu každého, u koho se najde zbraň?
Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)
Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy
24. 4. 2013 7:31, Fredy
Je to k popukání. Osobně jsem již v únoru posílal na FÚ seznam 5 účtů, které u DPH používáme. Dali tam jen jeden a ani na několikeré urgence nereagovali. Několikrát jsem tam telefonoval a bylo mi řečeno, že to jednak nestíhají a pak, že je tam nějaký problém v software. Asi i proto rozhodli o prodloužení evidence účtů do října letošního roku. Ovšem pak je úsměvné vyjádření Generálního finančního ředitelství - ("Poskytneme podnikatelům širší časový prostor, aby si mohli v praxi aplikaci k ověřování účtů osvojit a dále aby se s ní, respektive s předmětným zákonným ručením důkladně seznámili".) Oni ten prostor vytváří hlavně pro sebe, aby opravili a doladili to, co spískali.
A jak to probíhá v praxi? Firmy si, mezi sebou, posílají žádosti o uvedení čísel účtů, které používají a které garantují. Dokonce toto zahrnují i do obchodních smluv. A některé toho využívají a opožďují se s platbou z důvodu, že číslo účtu není v evidenci FÚ.
Prost, v tomto státě jen čekám na to, kdy budu podezřelý ze znásilnění jen proto, že mám pinďoura....
Další příspěvky v diskuzi (celkem 8 komentářů)
29. 4. 2013 13:23 | D.J.BoBo
Takže, protože nemám a ani nepotřebuji firemní účet, budu od října nespolehlivý? Po těch 13ti letech poctivého placení budu nespolehlivý? To jsme to dopracovali ...
25. 4. 2013 18:32 | Jan Novák
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
24. 4. 2013 16:45 | fg
Citace - Fredy / 24.04.2013 07:31
Podezrely ze znasilneni v tomhle state jiz jses, staci, aby na tebe nekdo ukazal prstem.
24. 4. 2013 16:43 | fg
24. 4. 2013 15:42 | Pavel
24. 4. 2013 11:53 | jezevec
24. 4. 2013 7:34
24. 4. 2013 7:31 | Fredy
A jak to probíhá v praxi? Firmy si, mezi sebou, posílají žádosti o uvedení čísel účtů, které používají a které garantují. Dokonce toto zahrnují i do obchodních smluv. A některé toho využívají a opožďují se s platbou z důvodu, že číslo účtu není v evidenci FÚ.
Prost, v tomto státě jen čekám na to, kdy budu podezřelý ze znásilnění jen proto, že mám pinďoura....