Boj o poplatky za vedení úvěru přitvrzuje. Ve hře je pět miliard!

Ondřej Tůma | rubrika: Co se děje | 7. 3. 2013 | 10 komentářů
Do boje proti poplatkům za vedení úvěru se vkládají velké advokátní kanceláře, které chtějí celý případ pohnat před soud. Co je k tomu motivuje? Plnou moc k zastupování jim dalo už přes čtyřicet tisíc lidí. Co by stál prohraný soudní spor banky a kolik by za prohru platili jejich klienti?

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

7. 3. 2013 16:02, Petr Němec

Dobrý den,
do podnikání mi nikdo neleze, je to podnikání BSP, potažmo advokátů. S tématem poplatků jsem osobně spjat a jsem s trochou nadsázkou takový "otec" onoho boje. To ale znamená, že mám i určitou odpovědnost. Pozitivní je, že když nějaký subjekt banky porazí, bude to vlastně i můj úspěch, sic na tom nebudu mít už žádný podíl, i tak budu před kamerami (zní to hloupě, ale je to tak). Ale pokud nějaký subjekt selže a nebo zastoupené klienty nějak poškodí, bude to i má ostuda, sic s tím taky nebudu mít nic společného, ale zase budu před kamerami, bohužel. Proto se mi nelíbí, že tu někdo nabízí službu, která je zcela zjevně nevýhodná a klamavá, protože, a skutečně mi takové emaily přišly, to lidé spojují se mnou a i se na mne zlobí. Ať je klidně sto subjektů, které to budou dělat jen za přísudek, je to OK, tak má právní pomoc v ideálním světě fungovat, ale pokud to ještě někdo dělá jak za podíl z poplatků tak za přísudek, tak to je už na hranicí vkusu. Hromadný postup je efektivní právě v tom, že to mohou advokáti dělat jen za přísudek, protože hromadný postup snižuje jejich náklady. Pokud si někdo bere ještě něco navíc, tak buď neumí podnikat efektivně a nebo se prostě snaží získat více, než je dle mého vkusné.
Hezký den
Petr Němec

Zobrazit celé vlákno

+30
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 10 komentářů)

7. 3. 2013 20:35 | nomen lumen

Neřek jsem, že máš v kalhotech ani že máš hledat lopatu, nebo jo? Spíš jsem řek opak, bych řek. Ale obezřetnosti fakt nikdy není dost.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

7. 3. 2013 19:38 | mrversio

lumen omen Nejsem strachy podělaní ani nepotřebuji kopat 2 metry pod zem.Jen chci říct obezřetnost není nikdy dost tot vše.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 3. 2013 19:30 | lumen omen

Neboj, nekousnou tě. Kdyby stáli proti tobě, doporučoval bych brnění a zakopat dva metry pod zem a strachy se podělat. Ale nestojí. Klienta nepodrazí, to by se jim nevyplatilo, kór v takhle sledovaný kauze.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

7. 3. 2013 19:24 | mrversio

Já nevím co si mám myslet o Společnosti BSP Lawyer Partners.Dal sem jim důvěru plné moci a ted když čtu články o společnosti ,tak to budí nedůvěru.Snad se mýlím ale člověk by měl dávát velký pozor .
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 3. 2013 16:02 | Petr Němec

Dobrý den, do podnikání mi nikdo neleze, je to podnikání BSP, potažmo advokátů. S tématem poplatků jsem osobně spjat a jsem s trochou nadsázkou takový "otec" onoho boje. To ale znamená, že mám i určitou odpovědnost. Pozitivní je, že když nějaký subjekt banky porazí, bude to vlastně i můj úspěch, sic na tom nebudu mít už žádný podíl, i tak budu před kamerami (zní to hloupě, ale je to tak). Ale pokud nějaký subjekt selže a nebo zastoupené klienty nějak poškodí, bude to i má ostuda, sic s tím taky nebudu mít nic společného, ale zase budu před kamerami, bohužel. Proto se mi nelíbí, že tu někdo nabízí službu, která je zcela zjevně nevýhodná a klamavá, protože, a skutečně mi takové emaily přišly, to lidé spojují se mnou a i se na mne zlobí. Ať je klidně sto subjektů, které to budou dělat jen za přísudek, je to OK, tak má právní pomoc v ideálním světě fungovat, ale pokud to ještě někdo dělá jak za podíl z poplatků tak za přísudek, tak to je už na hranicí vkusu. Hromadný postup je efektivní právě v tom, že to mohou advokáti dělat jen za přísudek, protože hromadný postup snižuje jejich náklady. Pokud si někdo bere ještě něco navíc, tak buď neumí podnikat efektivně a nebo se prostě snaží získat více, než je dle mého vkusné. Hezký den Petr Němec
+30
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

7. 3. 2013 15:52 | Petr Němec

Dobrý den, nemáte pravdu, www.nekale-praktiky.cz poplatky vymáhají přes AK Pajerová, a to ona si účtuje oněch 25 % z poplatků a zároveň celý přísudek. Není tedy pravdivé tvrzení, že to dělají jen za 25 %. Pokud jde o BSP, v rejstříku je jejich struktura plně dohledatelná, včetně držitelů akcií, sic nejsem příznivec akcií na majitele. S pozdravem, Petr Němec
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

7. 3. 2013 15:15

Proč hysterickou? Prostě mu lezou do zelí a jemu se to nelíbí a udělá to levnějc. To je podnikání. Mimochodem – Omega Solutions sice nejsou občanské sdružení, ale za občanské sdružení se tak trochu vydávají :))
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

7. 3. 2013 14:15 | J.Bubla

Tentýž problém je u stavebních spořitelen. Jak u etapy spořící, tak úvěrové. Nicméně takové podmínky jsou ve smlouvě když ji klient uzavírá. Pokud se mu to nelíbilo ...? Těžko bycha honiti. Jiná věc je, když banka výši poplatku za vedení účtu v průběhu smlouvy zvyšuje. Tam by klient měl mít možnost od smlouvy odstoupit. Současně by měla mít banka povinnost vyplatit nejen naspořenou částku a vstupní poplatek, ale i ušlý úrok za dobu kdy by smlouva pokračovala podle původně sjednaných podmínek. Klientů stavebních spořitelen je o několik řádů víc než hypotéčních úvěrů. Tam by si advokáti opravdu mohli vydělat. Zároveň by proces určitě přispěl ke kultivaci dosud bohorovného chování bank (spořitelen).
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 3. 2013 12:35 | JML

Nechápu hysterickou reakci pana Němce, vždyť zcela popírá smysl soukromého podnikání. Firma Omega Solutions je prostě komerční subjekt a smyslem jeho existence je tvorba zisku, není to občanské sdružení.
Advokát může mít zisk z tzv. přísudku (nákladů právního zastoupení), komerční firma ale na přísudek nemá nárok, tak vydělává jinak a sice na přímé provizi z vymožené částky, nevidím v tom problém. Na principu provizí staví podnikání nejen inkasní agentury, ale i firmy, které se specializují na vymáhání náhradů škody (např. známá služba Click2claim).
A v tom, že někdo vlastní českou firmu prostřednictvím Kypru také nevidím problém. Firma BSP Lawyer Partners, se kterou pan Němec spolupracuje, má také netransparentní vlastníky (akcie na majitele) a to už panu Němcovi asi nevadí...
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 3. 2013 11:45 | Adam Varmuža

No, nejen poplatky za vedení, ale i další směšné částky by se měly začít řešit, jako například Raiffeisen stavební spořitelně - zaslání výpisu vyčíslení dlužné částky k překlenovacímu úvěru - 5 000 Kč!
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Výpočet RPSN

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Zdeněk Grondol

podnikatel, Czech International

Jiří Pehe

politolog

Zdeněk Grondol
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Jiří Pehe
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services