Výpočet RPSN
Interaktivní grafiky
Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank
Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více
Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny
Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více
Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla
Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více
Takhle vám vysajou účet. Podívejte se na triky podvodníků
Přijde e-mail, SMS, zpráva na Facebooku. Píše banka, doručovací služba nebo i finanční...více
Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety
Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více
Doporučujeme
Přihlášení k newsletteru
Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.
Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.
Mojmír Hampl
viceguvernér ČNB
Marek Dalík
lobbista a podnikatel
0,00 %
z 1 duelů
100,00 %
z 1 duelů
Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů
Boj o poplatky za vedení úvěru přitvrzuje. Ve hře je pět miliard!
Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)
Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy
7. 3. 2013 16:02, Petr Němec
Dobrý den,
do podnikání mi nikdo neleze, je to podnikání BSP, potažmo advokátů. S tématem poplatků jsem osobně spjat a jsem s trochou nadsázkou takový "otec" onoho boje. To ale znamená, že mám i určitou odpovědnost. Pozitivní je, že když nějaký subjekt banky porazí, bude to vlastně i můj úspěch, sic na tom nebudu mít už žádný podíl, i tak budu před kamerami (zní to hloupě, ale je to tak). Ale pokud nějaký subjekt selže a nebo zastoupené klienty nějak poškodí, bude to i má ostuda, sic s tím taky nebudu mít nic společného, ale zase budu před kamerami, bohužel. Proto se mi nelíbí, že tu někdo nabízí službu, která je zcela zjevně nevýhodná a klamavá, protože, a skutečně mi takové emaily přišly, to lidé spojují se mnou a i se na mne zlobí. Ať je klidně sto subjektů, které to budou dělat jen za přísudek, je to OK, tak má právní pomoc v ideálním světě fungovat, ale pokud to ještě někdo dělá jak za podíl z poplatků tak za přísudek, tak to je už na hranicí vkusu. Hromadný postup je efektivní právě v tom, že to mohou advokáti dělat jen za přísudek, protože hromadný postup snižuje jejich náklady. Pokud si někdo bere ještě něco navíc, tak buď neumí podnikat efektivně a nebo se prostě snaží získat více, než je dle mého vkusné.
Hezký den
Petr Němec
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
Další příspěvky v diskuzi (celkem 10 komentářů)
7. 3. 2013 20:35 | nomen lumen
7. 3. 2013 19:38 | mrversio
7. 3. 2013 19:30 | lumen omen
7. 3. 2013 19:24 | mrversio
7. 3. 2013 16:02 | Petr Němec
7. 3. 2013 15:52 | Petr Němec
7. 3. 2013 15:15
7. 3. 2013 14:15 | J.Bubla
7. 3. 2013 12:35 | JML
Advokát může mít zisk z tzv. přísudku (nákladů právního zastoupení), komerční firma ale na přísudek nemá nárok, tak vydělává jinak a sice na přímé provizi z vymožené částky, nevidím v tom problém. Na principu provizí staví podnikání nejen inkasní agentury, ale i firmy, které se specializují na vymáhání náhradů škody (např. známá služba Click2claim).
A v tom, že někdo vlastní českou firmu prostřednictvím Kypru také nevidím problém. Firma BSP Lawyer Partners, se kterou pan Němec spolupracuje, má také netransparentní vlastníky (akcie na majitele) a to už panu Němcovi asi nevadí...
7. 3. 2013 11:45 | Adam Varmuža