Řešení krize zdravotnictví: zodpovědným tisícovka na ruku. Co si o tom myslíte?

Využijete každou příležitost trochu si přivydělat? Příští rok se vám možná naskytne jedinečný melouch pro celou rodinu. Popis práce: péče o vlastní zdraví. Odměna: tisícovka na hlavu. Vyplácená cash. Co si o tom myslíte?

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

1. 3. 2013 8:54, Mahas

heslovite - nestiham

1. platy - s hyenismem a vydiranim bezte vite kam, doktori chteji pomerove to same, jako je to v soukrome sfere, pokud to nebude, budou pokracovat jevy, ktere jsem vyjmenoval vyse a to si piste , ze budou. Navic - ten pozadavek je nejen zcela legitimni, ale byl jiz jednou schvalen a potvrzen podpisem. BTW CR ty platy doktoru vpohode muze utahnout, ale to by nesmela davat smesny 7,58% HDP do rozpoctu a nesmela by byt platba zdravotniho pojisteni OSVC na 50% toho, co odvadi zamestnanci. Tohle ministr slyset nechce.
2. placeni atestaci - blud, plati jen pro USA a to jeste ne vsude, v Evrope nikoliv, alespon o tom nevim, v CR ten lekar uz "plati" svymi nizkymi prijmy do atestace, takze chtit po nem, aby to platil pak podruhe, tomu ja rikam svinstvo, soudci ten 3x nasobek platu maji dokonce v zakone a ted se budou soudit o dorovnani u Ustavniho soudcu
3. najdete mi jedinou vetu, kde jsem byt jen naznacil, ze je holisticky pristup sarlatanstvim. Nebo ze bych byl nepristupny te myslence, to je -bohuzel - ciste a jen vase projekce. Akupunktura je uznava metodika i v alopaticke medicine, CLK ji uznava, ale pojistovny ji odmitaji hradit. To same pro bylinky, etikoterapii ( pokud to nenavlecete na psychiatrii/pschologocike vysetreni a lecbu ). Ja se jen ptam, kdo to bude skolit, za kolik a v jakem rozsahu a to nejdulezitejsi, kdo to bude vsechno platit. Jako nadstavbova atestace, pro zacatek vyborny napad, jako kolecky v ramci nekterych oboru, dle meho nesmysl, kdyz ani tu lecbu pak nemuzete vykazata pojistovne.

Zobrazit celé vlákno

+34
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

1. 3. 2013 9:37

Vy jste opravdu lékař, který skládal Hippokratovu přísahu?

Zobrazit celé vlákno

-4
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 22 komentářů)

28. 2. 2013 7:48 | Fredy

Je to nanejvýš úsměvné, ale neřeší to problém, jako takový. Především je zde špatný o zdravotním pojištění a o zdravotních pojišťovnách. Dnes je skoro jedno, ve které zdravotní pojišťovně momentálně parkujete. Konkurují si jen v pár nepodstatných věcech. Ale největší problém je zdravotnictví, jako celek. Dnes není snaha vyléčit, ale jen léčit a to, pokud možno, do konce života. Lékaři jsou ve vleku farmaceutických firem, od nichž dealeři denně bombardují svěřené lékaře a nabízí jim různé výhody, provize a další odměny, jen aby nezapomněli lidem nutit právě ty jejich preparáty.
Co chybí českému zdravotnictví je celostní medicína a férový přístup k pacientům.
A prevence? Jedinou prevencí, která má smysl, je zdravý životní styl, dostatečný pohyb na čerstvém vzduchu, využití léčitelské schopnosti přírody (byliny) a věřit svému tělu. Skoro každé tělo má schopnost se samo léčit, jen mu k tomu musíme vytvořit podmínky. Tohle nenahradí žádná almužna stran pojišťoven.
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 2. 2013 5:26 | Mahas

Ach jo, vymyslime kolo !!!! Jedinym - dle meho - resenim, je neco na styl pokladenskeho systemu. Pacient plati pojistny plan, ma jasne danou spoluucast, vi predem, kolik bude platit, kdyz pujde do spitalu, ma moznost si vybrat z vice variant - neco jako system ve Svycarsku. Pokud se rozhodne spatne, je to jeho problem... Svycarsky model funguje, neni socialne nespravedlivy. Proste nejaka tisicovka rocne vubec nic neresi, protoze vam zase omezuje kam smite jit a vy nevite vlastne proc a narizuje vam neco, ale odmena je v nedohlednu. Zatimco kdyz se vy rozhodnete, ze pujdete na zdravotni prohlidku, protoze pristi rok budete mit jednoznacne garantovanou nizsi spoluucast, budete si moci nastavit pro vas ekonomicky vyhodnejsi pojistny plan ( a pojistovne se to taky vyplati, protoze za vas s vysokou pravdepodobnosti bude platit mene nebo nic, dbate na prevenci ), tak to vas motivovat bude. Tenhle vagni plan Hegera je o nicem... Aspon podle meho.
+13
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 2/2

2

Následující

Spočítejte si

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Martin Roman

manažer, ČEZ

Daniel Volopich

podnikatel

Martin Roman
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Daniel Volopich
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services