Deset procent nezaměstnaných: kreativní destrukce se teprve rozjíždí

Michal Kašpárek | rubrika: Komentář | 15. 2. 2013 | 14 komentářů
Přede dveřmi stojí drsná dekáda a nová metodika výpočtu nezaměstnanosti ji neodežene.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

15. 2. 2013 8:06, eďa

Ale kdepak státníky a další tlučhuby a všemožné další vyžírky rozhodně nepotřebujeme. To, co skutečně potřebujeme jsou nové technologie, které zajistí blahobyt bez nutnosti pracovat v robotárnách či na úřadech za almužny, technologie, co zajistí dostatek potravin téměř zadarmo, energie pro všechny zadarmo atd. Víte, fetiš zisku vede jen jedním směrem - do horoucích pekel a věčného zatracení vaší duše, neb každý strůjcem osudu svého.

+6
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 14 komentářů)

15. 2. 2013 15:17 | eďa

Ale Fredy. Stejně tak jako sám před sebou nikam neutečete, tak stejně tak ani návštěva Peru vám s fixaci vaší pozornosti na 3D nemůže pomoci. Nechme teď Čínu, Čínou a podívejme se tedy na 5. dimenzi trošku blíže. Představte si, že je volně přístupná všem těm, kteří mají dostatek volné energie. Dostatek této volné energie před vámi staví záměr, něco jako veliký dům a současně vás láká, abyste do něj vstoupil. Rozhodnete-li se vstoupit, zjistíte, že v téhle budově můžete žít neúvěřitelným způsobem a konat mystické činy. Nejen mít firmu, být účetním poradcem, bankéřem, pojišťovacím agentem, dopravcem, ale vším¨, nač jen pomyslíte. Vše, tedy i nemožné je vám hned zcela k dispozici a představte si, že ani žádné peníze nepotřebujete. Jste ve hře jen tím, že máte tuto volnou energii.J8 vím, vy raděj platíte mafii ve 3D výpalné. Jaká škoda. Tím ovšem nikdy žádnou volnou energii, tu, krerá přivolává vnímání a svět ve 5D, mít na povel nikdy nebudete. Jen se na sebe podívejte. Potácíte se ve 3D jako stařec, kdy se chvilku cítíte jako lovec a vzápětí hodiny jako lovná kořist. A čas běží.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 2. 2013 14:28

Čína a komunistický stát? Eďo, kam jste dal rozum. Čína je všechno možné, jen ne normální komunistický, či kapitalistický stát. Spíše, jak píše MoB, něco jako státní kapitalismus s prvky feudalismu a otrokářství.
Až tam poletíte, tak dávejte velký pozor. Osobně jsem tam byl asi třikrát a dvakrát v době, kdy se zde ještě chodilo povinně na 1 máje. Co je pozitivní, jsou jejich obyvatelé. Pokud tam jedete k někomu na doporučení (osobně k rodině, jejich dcera studovala s mým synem v Seattle), tak poznáte skutečnou tvář Číny. Hlavně tu odvrácenou, tedy vesnice a malá města, chudé provincie. Pán, u kterého jsme byli, byl tehdy ředitelem (choval se jako majitel) středně velkého pivovaru v menší městečku. Ale co Vám budu radit, však to poznáte sám.
A co se týče Vašeho pojetí kapitalismu, tak doufám, že za něj nepovažujete to, co je nyní praktikováno u nás, či v EU. To je jen liberálnější socialismus, který si na kapitalismus hraje...
A co se týče toho "pookřání", tak bych se, z dovolením, vydal raději někam jinam. V plánu mám Jižní Ameriku. Kromě Mexika, kde už jsem byl, tak mě zajímá třeba Brazílie a Peru. Třeba v tom Peru byste mohl najít vstup do té Vaší páté dimenze ...
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 2. 2013 14:04 | eďa

Státní kapitalismus, to je kouzelný výraz pro komunismus s lidskou tváří. Co třeba doposud pořádně nevyzkoušený nový světový pořádek ? Jeden vůdce, jedna měna a ostatní služebníci Satana a Sionu ? A ta nulová svoboda, co si pod ní mám představit, když už se narodíte v doživotním kriminále s železnou koulí u nohy a třeba i železnou maskou a chtějí, abyste se rychle naučil létat do teplých krajin pro jahody nebo alespoň pro čerstvý vzduch a za to dostanete jednu plasnivou housku a 2 dc kontaminované vody na den, to je ta nulová svoboda, co osvobozuje ducha. Pro mě je svoboda uvědomovat si všechno i to, že sloužíme jako živé bytosti vesmírným predátorům, že si nás chovají pro žrádlo, vibračně nás vysávají, protože jsme od nich převzali jejich mysl svárů, pochyb a strachů, např. z nedostatku potravy či peněz? Jo, svobodu lze jen zažít a nejlépe na vlastní kuži, kecat o ní, je ztrátou energie,můj milý MOBe.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 2. 2013 12:29 | MoB

Čína a komunismus? Ale no tak... V Číně je něco, čemu se říká státní kapitalismus. Komunismus opravdu nikde nefungoval. Jedinou výjimku, kterou jsem ochoten uznat, jsou kibucy, ale za jakou cenu... nulová svoboda jednotlivce. Toto chceš? A k té Číně - pro mě je to země s úžasnou historií a naprosto nechutnou nedávnou minulostí, ze které se jen pomalu vyhrabává. Někdy bych se tam také rád na skok podíval, ale s místními bych rozhodně neměnil.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 2. 2013 11:55 | eďa

Fredy, konspiračním teoriím i přesto, že je často poslouchám na setkáních s přáteli, moc nevěřím. Tvrdit, že nefunguje komunismus jen proto, že si ho nepřeji a nebo, že si ho nedovedu představit v praxi, totiž není totéž. Mrkněte do Číny. Celou EU včetně Vás jako ega má pěkně omotaného kolem svého jediného prstu pro vaši lepší představivost. "Nechtějí levné zdravé potraviny pro všechny, nechtějí energii zadarmo, protože by neměli na kom parazitovat svůj zisk". Prostě vám tahle hra zvaná Letadlo či kapitalismus, fašismus, sionismus atd. nefunguje a padá na ústa vleklou krizí hodnot zainteresovaných účastníků. Přiznejte si, že vizi žádnou nemáte a protože to víte, honíte kosmetiku permanentní dluhové krize návrhy na zrušení Zákoníku práce či zákazu deregulace tzv. svobodného trhu. Teď v březnu letím do Číny, pojeďte se mnou, třeba pookřejete změnou, kterou před vás vystaví záměr a změníte názor.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 2. 2013 9:59 | Fredy

Eďo, komunismus není cesta, ani cíl. Nikde na světě se nepovedl a nebude tomu lépe ani v budoucnu.
Autor má v mnohém pravdu, až na ten závěr, kde píše:
.....Víc než dřív potřebujeme státníky, kteří budou inspirovat, vyzařovat elán, šířit naději a dívat se za horizont končícího volebního období. Kteří konečně zreformují školství .....
Nikoliv. Potřebujeme místo státníků jen obyčejné státní služebníky, kteří budou míst na starosti pouze kontrolní a evidenční záležitosti. Nic nevymýšlet, o ničem moc nerozhodovat a hlavně se do ničeho nemontovat. Stát není podnikatel, výrobce, vývojář, vynálezce ..... a ani věštec, aby věděl, kdo, kdy a kde bude potřebovat. A pokud voláte po elitách, tak ty musí být všude jinde, než v čele státu. Pokud chcete vzory, tak je hledejte v podnikatelské sféře a ne tam, kde jsou jen natažené ruce.
A co se týče Zákoníku práce, tak také nesouhlasím. Ten je příčinou krize a nejen u nás. Obdobné zákoníky mají i jinde v Evropě. Hlavně tam, kde jsou největší průšvihy, jako Řecko, Španělsko a v budoucnu Francie .....
Jakékoliv pokusy o ovlivnění, či dokonce řízení volného svobodného trhu, vedly vždy nakonec k socialismu a následně k bankrotu.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 2. 2013 9:21 | MoB

Nemáš pravdu. Naopak, bude to komplikace: lidi potřebují motivaci. Dej jim všechno "jen tak, zadarmo" a nebudou mít motivaci. Konec civilizace pak bude neodvratný, aspoň takové civilizace, jak ji známe. A když jim to dáš "skoro zadarmo", tak zůstává v chodu veškerá ekonomika, postavená na zisku. Tvou cestou bych tedy do budoucnosti rozhodně jít nechtěl...
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 2. 2013 9:19 | MoB

Je to tak... doby, kdy si člověk s jedním místem a dokonce s jednou odborností vystačil na celý život, jsou nenávratně pryč. Tedy aspoň do té doby, než převezmou vládu stroje :) a SkyNet začne lidstvu ukazovat, zač je toho loket. Osobně jsem se smířil s tím, že to, že dnes dělám v IT, nemusí nutně znamenat že z IT odejdu do důchodu. Prostě to tak není. A skoro se mi to líbí - dělat celý život jednu věc je nuda. Chápu ale, že když má někdo s vyplazeným jazykem učňák a učení nezvládá, tak to asi vidí jinak. Ale tento rozpor prostě zůstane.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 2. 2013 8:06 | eďa

Ale kdepak státníky a další tlučhuby a všemožné další vyžírky rozhodně nepotřebujeme. To, co skutečně potřebujeme jsou nové technologie, které zajistí blahobyt bez nutnosti pracovat v robotárnách či na úřadech za almužny, technologie, co zajistí dostatek potravin téměř zadarmo, energie pro všechny zadarmo atd. Víte, fetiš zisku vede jen jedním směrem - do horoucích pekel a věčného zatracení vaší duše, neb každý strůjcem osudu svého.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 2. 2013 19:07 | eďa

Tak Fredy, kdepak se nám to touláš ?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 2. 2013 18:20 | eďa

S tím Duškem, jste mě fakt pobavil, jen tak dál. Ale co, když jinak nedáte a chcete se opravdu evolučně posunout o pár reinkarnací - budiž - tady je nápověda, jak si zvýšit svou vibrační energii, jak se osvobodit od predátorů, tedy mrkněte na tohle. Pracujeme s přáteli s těmito energiemi, byť v menším provedení, ale protože to sem nejde poslat odkaz a vy jste lačný po poznání pro nedovolené znaky, tak tady je nápověda: Dejte do vyhledávače, to už umíte tento text: Okem Boha Hóra 6 Sakkára - kvantový stroj. Až sui to prohlédnete, tak se ozvěte a věste, že jste právě dostal šanci mít šanci a povědomost o věcech, kde rozum nemůže zkousnout páč je od A až po Z v řiti,tedy i váš milý příteli a drahý Fredy.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 2. 2013 16:43 | eďa

Myslíte, či spíš myslíte, že myslíte tak, jak vám bylo dovoleno myslet ?
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 2. 2013 16:19

Citace - eďa / 15.02.2013 15:17

Ale Fredy. Stejně tak jako sám před sebou nikam neutečete, tak stejně tak ani návštěva Peru vám s fixaci vaší pozornosti na 3D nemůže pomoci. Nechme teď Čínu, Čínou a podívejme se tedy na 5. dimenzi trošku blíže. Představte si, že je volně přístupná všem těm, kteří mají dostatek volné energie. Dostatek této volné energie před vámi staví záměr, něco jako veliký dům a současně vás láká, abyste do něj vstoupil. Rozhodnete-li se vstoupit, zjistíte, že v téhle budově můžete žít neúvěřitelným způsobem a konat mystické činy. Nejen mít firmu, být účetním poradcem, bankéřem, pojišťovacím agentem, dopravcem, ale vším¨, nač jen pomyslíte. Vše, tedy i nemožné je vám hned zcela k dispozici a představte si, že ani žádné peníze nepotřebujete. Jste ve hře jen tím, že máte tuto volnou energii.J8 vím, vy raděj platíte mafii ve 3D výpalné. Jaká škoda. Tím ovšem nikdy žádnou volnou energii, tu, krerá přivolává vnímání a svět ve 5D, mít na povel nikdy nebudete. Jen se na sebe podívejte. Potácíte se ve 3D jako stařec, kdy se chvilku cítíte jako lovec a vzápětí hodiny jako lovná kořist. A čas běží.

Že Vy chodíte na besedy Jardy Duška. Třeba tuto: http://www.youtube.com/watch?v=-Ye6ZEZbAiY
Fantazie se meze nekladou, ale nemáte pravdu v tom, že nic nikomu neplatíte. Zrovna tímto příspěvkem jste zaplatil providerovi za internet, v každém jídle, vodě, elektrice ..... platíte daně. Včetně daně z nemovitostí. Prostě z tohoto se jen tak nevykroutíte.....
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 2. 2013 15:45 | eďa

Myslím, že to není o titulech, ale o přirozené inteligenci, o schopnosti vnímat beze slov, poznávat bez účení na katedrách vysokých učeních, mučeních i bez rozličných diplomů a koncesí sloužících k prosté reprodukci a obživě či spíš k živoření. Stačí se podívat na dnešní milióny otitulovaných před jménem i za jménem stojících v pěti řadách či zástupech zástupech před pracákem a stále přibejvaj další otitulovaní, co nevědí, k čemu to vysoké učení vlastně bylo dobré. Takže Ti, co by měli vést národ k lepším zítřkům, kam jsme to dobudovali od sametu, ať to nazýváme jakkoliv, třeba socialismus, to vidíme na každém jednom kroku i na statistikách, přestože se i tam velice progresivně poslední dobou čaruje, prostě pádu ekonomiky do depresního pásma se vyhnout nelze. Ti otitulovaní nejen že žádné pracovní místa nevytvářejí , ale naopak požírají pracovní místa oněch účňů a maturantům. Jak se říká: i sto první opici lze naučit spořit či sloupnout banán.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Spočítejte si

Výpočet životního minima 2024

Počet členů rodiny

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

David Ondráčka

ředitel Transparency International

Jiří Rusnok

ekonom a politik

David Ondráčka
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů
×
Jiří Rusnok
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 4 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services