Cirkus Klaus jde do finále. Co si o tom myslíte?

Amnestie, která v první vteřině vypadala jako lidské gesto dosluhujícího mocnáře, se zvrtla v cirkus. Principál Klaus zabalancoval na tenkém laně a národu ukázal, že ho má za smečku cvičených medvědů. Zadělal si tak definitivně na to, co nikdy nevydýchá: historie mu nasadí klaunský nos.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

31. 1. 2013 8:43

Schwarzenberští pacholci už neví čím by na sebe upozornili.

+1364
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

31. 1. 2013 17:42, jindra

Stálo by to za statistický výzkum. Na všech serverech se setkávám s tím, že příspěvky vstřícné ke KS jsou někdy trochu ostré ale z 90% napsané kultivovaně, bez urážek, hloupých výpadů. U příznivců MZ je to naopak. U těch se také ve zvýšené míře projevuje nedostatečná znalost gramatiky. Utvrzuje mě to v názoru, že v posledních volbách prohrála ta kultivovanější část národa.

-279
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 17 komentářů)

1. 2. 2013 19:34 | Petr

Ruku v ruce s Kalousem velice šikovně nechají zmizet 42mld-ový přebytek z ledna 2013 !!!§§§§ Aby bylo proč v rámci "ŠETŘENÍ" (NE)zvednout opět daně !!!!
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 2. 2013 0:07 | lingamín

touché!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 1. 2013 23:29 | Rada

Souhlasím s Vámi. Je škoda, že neemigruje duo Klaus Zeman. Bohužel nejspíš ani to by nepomohlo. Národ by si podrobil obdobný zjev...třeba by se opět vyšvihl Paroubek. Mám takové tušení, že o Jirkovi Paroubkovi ještě tak jako tak uslyšíme (trik se stáhnutím se a comebackem funguje bezvadně). Jen doufám, že J. P. nebude nástupce Miloše Zemana. Po vítězství vypitého jezevce by mě to už vůbec nepřekvapilo.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 1. 2013 20:39 | Eva Bernaciková

Lépe bych to nenapsala. :-)
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 1. 2013 20:31 | Eva Bernaciková

Paní (slečno) Dlouhá, výborně jste vystihla současný i budoucí stav na Hradě. Já budu, bohužel, již třetí volební období bez "svého prezidenta". Co však považuji za daleko horší, než toto konstatování, je zjištění, že se nízká, neslušná, arogantní, šovinistická, hochštaplerská a lobbystická politika nezmění a nemá šanci změnit, dokud bude působit na stejně nízké lidské pudy, hesly a bonmoty, na které tak rádi slyšíme. A vůbec nám nevadí, že účel světí prostředky, tak jak tomu bylo za křižáckých tažení, katolických inkvizic a komunismu. Nevadí nám a nestojí nám celá budoucnost dětí a vnoučat ani za to, abychom si něco o kandidátech nestranně zjistili, přečetli, než se nezávisle rozhodneme volit. Bylo by to mnoho práce... Lepší a lidovější, takové od podlahy (zemanovské, jelcinovské, brežněvovské, atd.) je, bezpracně hopsat se zaklínadlem na rtech "kdo neskáče, není Čech". Vždyť naše budoucí hlava státu je tak blízká nám samotným, tak lidová, kouří, klopýtá, uráží, vysmívá se hendikepovaným, má tak veliké ego, chová se jako slon v porcelánu, no výkvět národa. A nesmiřitelný protivník V. Klaus? Předpokládám návrat do vysoké politiky a jmenování premiérem nové možná i předčasné vlády v duchu 90tých velkokoaličních zásad. A morální marasmus bude pokračovat dále. Ale neemigruji, přece jen jsem tady doma.
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

31. 1. 2013 18:42 | Fredy

No jeden takový příznivec Zemana Vám se rozčílil natolik, že Vám naklepal pomalu 300 minusových bodu. Ovšem neopomněl sám sobě naťukat 550 těch líbivých. Už to hovoří samo za sebe a je jedno, že si buď nedává žádný nick, či každý den jiný..... :)
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 1. 2013 17:42 | jindra

Stálo by to za statistický výzkum. Na všech serverech se setkávám s tím, že příspěvky vstřícné ke KS jsou někdy trochu ostré ale z 90% napsané kultivovaně, bez urážek, hloupých výpadů. U příznivců MZ je to naopak. U těch se také ve zvýšené míře projevuje nedostatečná znalost gramatiky. Utvrzuje mě to v názoru, že v posledních volbách prohrála ta kultivovanější část národa.
-279
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

31. 1. 2013 17:16 | V.Mlich

Na mě teda arogance prší hlavně z tohoto článku. Doufám, že "cirkus" odchodem z Hradu teprve začne, tam byl Klaus příliš mimo dění. Jeho hlavný úkol ho teoprve čeká. Ovšem je divné, že se o těchto věcech a takhle mluví na serveru, který by se podle mě měl věnovat ekonomice a ne plivání na lidi.
+9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

31. 1. 2013 7:42 | j. fišer, třebíč

dnes tomuto trafikantovi věřím (trafikant proto, že si koupil trafiku na hradčanech) amnestii připravili kmotři a on s nečasem ji jen podepsali on potom dopředu doopravdy nevěděl, co podepisuje
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

31. 1. 2013 15:40 | hrabe Uvalsky von Uvaly

Moc hezky napsané. GODFATHER KIKINA KLAUS and family se nám před druhým kolem prezidentské volby pěkně odkopali. Ono není divu. Co by se například takový Klaus mladší z PORGU neozval, když mu jde o zdroj peněz (našich peněz ze státního podniku ČEZ), které mu odsypává Martin Roman pod dohledem tatínka - Kmotra. Jedno z mnoha koleček "malá domů" se uzavřelo před zraky celého národa. Klaus a spol. jen potvrdili, že nedávná amnestie byla opravdu trapně maskovaným a horkou jehlou ušitým závěrečným úklidem po privatizaci a následném zlodějském "přerozdělení" zprivatizovaného veřejného majetku, ničím jiným. Chudák jen Viktor Kožený, že u toho taky nemohl být. Ta Klausova životadárná očista by jistě aspoň trochu ošplouchla i jeho. Slova o vítězství pravdy a lásky z úst Václava Klause po prezidentské volbě považuji za výraz jeho pohrdání českým národem a vypovídají myslím dostatečně o charakteru tohoto člověka. K blízké budoucnosti: Před amnestií Kmotr všech kmotrů Prof. Václav Klaus sliboval, že před svým odchodem do Kellnerovy trafiky na Hanspaulce ještě udělí několik milostí. Těžko se v tuto chvíli domnívat, jestli namísto milostí zvolil přeci jen o něco jistější způsob ve formě amnestie, protože toho smetí, které bylo potřeba zamést pod koberec, bylo na několik málo milostí prostě moc. Spíše si myslím, že můžeme čekat ještě dodatečný úklid v podobě oněch predikovaných milostí. Prostě, na koho se nedostalo při amnestii, nechť nezoufá, neboť pro toho má GODFATHER v rukávu milost (a Jiří Kajínek mezi nimi pochopitelně nebude). Do 7. března zbývá dost času a dívat se v cirkuse Klaus bude na co. Ještě budeme všichni koukat, co je možný! 7. března budeme mít jasno. A co bude po 7. březnu? Na hrad usedne kamarád z Prognostického ústavu, ruka ruku umyla, myje, bude mýt dál a pojede se dál. Minimálně 5 let pořád ještě pěkně s kopce dolů.
+14
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

31. 1. 2013 12:48 | Jean Laroux

Cirkus nekončí. Jen končí vystoupení jednoho šaška a za oponou už si připravuje své číslo další šašek.
+22
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

31. 1. 2013 10:36 | Kamil Kdosi

Článek vystihuje moje cítění. Jsem toho názoru, že smyslem amnestie bylo zamést stopy po divoké privatizaci 90. let a následném masivním rozkrádání majetku českých občanů. Pan Klaus držel jako ministr financí a později jako premiér nad zloději ochrannou ruku a to především tak, že neměl zájem na tom, aby privatizace dostala primárně právní rámec. To jsou přece jasná a neoddiskutovatelná fakta. Svým nekonáním spustil nekonečný propletenec korupčního jednání mezi nepoctivými státními úředníky, podnikateli, soudci, advokáty a části policie, který dnes dusí celý náš společenský systém, ekonomiku pak zvláště. Odtud pak pramení blbá nálada mezi většinou lidí. Pan Kalus totiž povýšil hmotný stimul nad duchovní hodnoty. A to přímo brutálním způsobem, když vydával signály, že peníze jsou vždy jen peníze, a jejich původ a účel není třeba ze zásady zkoumat. Pan Klaus je výraznou měrou podepsán také pod devastační morálkou současných vládnoucích "elit" a je přitom úplně jedno, ze které politické strany právě tato elita vychází. S panem Zemanem totiž zahráli nedostižné opoziční divadlo,málem směřující k oficiálnímu systému dvou stran, avšak kvázistran, které mezi sebou nebudou demokratickým způsonbem soupeřit, ale naopak nedemokraticky držet politickou basu. Přitom samozřejmě navenek ukázat, že ministři jsou pouze z vládní strany, ale zákulisně si pak rozdělit finančně výnosná místa ve správních a dozorčích radách státních a polostátních firem a institucí. K tomu ještě oba pánové přidali legrační tvrzení o vyvedení společnosti z krize. Pan Klaus odejde do svého institutu, na jehož provoz právě potřebuje peníze. Bude potřebovat peníze i na další politické aktivity. Spoustu peněz. Položme si otázky: čí peníze, od koho,kdo mu je dá? Z tohoto úhlu pohledu je účel a smysl amnestie jasnější. Lidský faktor nějakého pocitu milosrdneství je zde druhotný. Jako prezident (zneužil) využil svého ústavního práva a finanční prostředky mu potečou různými, samozřejmě těžko identifikovatelnými penězovody, právě od těch zlodějů, nad kterými dvacet let držel ochrannou ruku. Nedivím se snaze některých lidí, aby se pan Klaus dostal před soud. Je to však chiméra a právně nemožné. Měl by být však alespň morálně odsouzený. A to nejen za soukromou amnestii, ale především za dlouhodobé poškozování zájmu českého státu a ekonomiky zvláště, a také za podíl na devastaci morálky občanů naší republiky. Pan Klaus se také v posledním desetiletí svou zákulisní politikou za účinného přispění party hradních kamarádů a rádců podílí na vytvoření příznivého klimatu pro nástup rudé koalice. Zní to sice paradoxně, ale je tomu tak. Zdaleka nejde pouze o jeho snahu preferovat ruské firmy pro výstavbu dalších jaderných bloků v Temelíně.Jeho preference volby pana Zemana za prezidenta to pouze stvrzuje. A zase: původ peněz na Zemanovou prezeidentskou kampaň od zpola ruské firmy Lukoil, zde není důležitý.. Pravicovou a konzervativní fazónu, kterou se tak dlouho pan Klaus holedbal, pod vlivem své ješitnosti, samolibosti a arogance zaměnil za nacionalistickou a mravně pokleslou pózu, která mu zřejmě lépe vyhovuje.
+51
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

31. 1. 2013 8:52

Nějak se zapomíná na amnestii Johannese Schwarzenberga. Soudci si neví rady co s ním, když jeho táta místopředsada vlády, ministr zahraničí a předseda TOP 09 má plná ústa boje proti korupci a navíc Klausovu amnestii krizizuje.
-17
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

31. 1. 2013 8:43

Schwarzenberští pacholci už neví čím by na sebe upozornili.
+1364
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

31. 1. 2013 7:48 | Fousek

Nevím jestli jste si toho všimli... ale ti naší světově slavní ekonomové počítají snad jenom v miliardách. To je to potom fakt ekonomika... když z miliard odskakujou miliony, toho si nikdo nevšimá. To je jako dělení polena sekerou, kdo by počítal třísky, že ?
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

31. 1. 2013 6:59 | Fredy

Díky za článek. Je to napsané tak, jak by to měla pochopit i ta mlčící většina. Ale to se neděje. Ostatně to, že vyhrál druhý hlavní představitel tragikomedie zvané "Hra na demokracii", Miloš Zeman, je dost vypovídající. Možná, kdyby byla předvolební kampaň delší, tak že by více lidem zapálilo ......
Osobně Klausovi přiznávám jednu zásluhu a to je rychlé dělení státního majetku i když těch létajících třísek nebylo málo. Ale to ostatní je již modernější kopie mafiánských praktik opsané odněkud z Palerma ... Klaus a Zeman byli/jsou ti, kdo určili, co je u nás pravice a co levice. K tomu si založili, respektive přetransformovali dvě politické firmy ODS a ČSSD, které spolu na jevišti soutěží, ale v zákulisí kují pikle. Hra na politiku nepostrádá napětí, dynamičnosti a časté střídání rolí a jejich protagonistů. A naivní lid se občas zasměje, občas je naštván, ale stále je udržován ve fandovské náladě obou táborů. Naše politika je něco, jako nekonečný zápas Sparty se Slávií, kde publikum jsme my všichni. Lidé sice občas chápou, že ten zápas je cinknutý, ale setrvávají na svých klubových pozicích. Hercům tohle vyhovuje. Pro ně by bylo největším neštěstím chytré publikum, které by, ruku v ruce, začalo pískat. Pískat tak silně, že by museli současní herci opustit jeviště kvapem. Bohužel, jak ukázala poslední presidentská volba, ta doba ještě nenazrála.
Co bude dál? Myslím si, že žádná velká změna nás nečeká. Současná levicová vláda, co si hraje na pravici, dokončí své tažení proti všem. Pak přijde nová (pro naivní snílky nadějná) vláda rudé koalice, která bude slibovat všem všechno, hlavně těm "chudým", část z toho i splní a účet zaplatí zase jen ti chudí, tak jak je zvykem. Nejbohatší nikdy žádné velké daně neplatí, chytří také ne, tak že to zbývá na ty, kteří počítají každou korunu a kterým se neprávem říká střední třída. Nebo-li ti, kteří dotlačí Sobotku s Filipem do Poslanecké sněmovny a potažmo do Strakovky. A tím bude transformace rudého socialismu, s krátkou kapitalistickou odbočkou, navrácena k socialismu s lidskou (evropskou) tváří. Rudý Senát, s rudým Ústavním soudem a nyní rudým presidentem, bude doplněn rudou Poslaneckou sněmovnou. Rudá záře na Kocourkovským Absurdistánem ...
+21
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

31. 1. 2013 3:03 | Bedrich

Zeman odstoupí za rok kvůli slintavce. Stane se poprvé po Masarykovi zas jeden dobrý člověk prezident. Klaus emigruje proto naštvaný do Izraele. A ten nový prezident od roku 2014 zase všechny propuštěné z vězení nechá zavřít. A za podvody v privatizaci budou uvězněni i všichni čeští miliardáři a jejich majetek bude zabaven. Kellner, jak Komárek, tak i Koláček, Tykač i Babiš a další desítky lidí. Také Karel Gott půjde do vězení za to, že z ukradených krásných zahraničních melodií nadělal odporný hnus s českými slovy. Protože bolševíci nedovolili západní písničky v radiu a jezeďáci žádali písničky s českými slovy.
-11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Petr Šourek

mediátor a podnikatel, Corrupt Tour

Miroslav Kalousek

politik

Petr Šourek
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Miroslav Kalousek
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services