Interaktivní grafiky
Jakou kartu dostanete? Podívejte se na přehled podle bank
Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více
Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny
Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více
Lidl spustí obří výprodej, nabídne zboží ze skladů. Má ale podmínku
Obchodní řetězec Lidl uvolňuje místo ve svých skladech, od 12. do 21. prosince nabídne...více
Takhle vám vysajou účet. Podívejte se na triky podvodníků
Přijde e-mail, SMS, zpráva na Facebooku. Píše banka, doručovací služba nebo i finanční...více
Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety
Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více
Doporučujeme
Přihlášení k newsletteru
Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.
Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.
Petr Němec
právník a mediátor
Josef Jeleček
podnikatel, Tedom
48,98 %
z 49 duelů
50,00 %
z 48 duelů
Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů
Diskuze: Milí úředníci, díky. Dělíte Česko od chaosu
Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)
Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy
28. 12. 2012 12:06, HonzaV
No dobře, ale je to asi jako kdybych chválil tu strašně mladou, hodnou, ochotnou a usměvavou servírku za to, že mi přinesla teplýho podmíráka. Ona za to nemůže, nosí, co jí výčepní natočí...
Pojďme se zamyslet spíše jestli nejsme ve špatné hospodě. Dvacet mi už dávno není, auta neprodávám, ale řadu služeb státem mi poskytovaných bych si dovedl představit hodně jinak (nebo vůbec). Nešťastnice s platem 15k (pročpak už dávno nedělá jinde, je-li jí to málo? :) )to nezachrání, ani kdyby si na úřad nastěhovala přespávat celou rodinu. Sorry.
Další příspěvky v diskuzi (celkem 10 komentářů)
30. 12. 2012 16:02 | Pepa Vyskoč
29. 12. 2012 17:08 | eďa
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
29. 12. 2012 14:14 | Fredy
Jako příklad uvedu finanční úřady. Jednám střídavě s pěti z nich. U jednoho je to super, tak jak si to představuji. Občas se vyskytne nějaký problém, nebo drobná chyba v nějaké daňovém přiznání. Tamní úředníci/úřednice prostě zvednou telefon a vše vyřeším raz dva. Případně pomocí mailu. Usnadní to práci nám i jim.
Ale je jiný FÚ, kde každou i drobnou, chybu řeší modrou obálkou a předvoláním na úřad. Už kolikrát jsem jim dával za příklad jejich kolegy ze sousedního města, ale bylo to marné. Oni stále melou svou tím, že to nemají v popisu práce a že jsem povinni, na jejich výzvu, se dostavit a na místě vše urovnat.
Už je tyto dva případy ukazují, že je někde něco špatně. Ti první asi pochopili, že jsou tady pro nás, daňové poplatníky a také mají velmi schopné vedení. U těch druhých to bude asi naopak. Ale jak to řešit globálně, to nevím.
Možná je moc úředníku, tudíž se nepozná kvalita. Prostě u nich chybí konkurence. Mnoho úředníků je tam proto, že jim to dohodil jejich otec, matka, známý .... Mnohdy tam pracují celé rodiny. Řekl bych, že kancelářská sesle se dědí z otce/matky na syna/dceru ....
Jeden známý by to řešil jako na vojně. Nechal by nastoupit do řady všechny úředníky na buzerplatz (parkoviště) a rozpočítat. Každý sudý by udělal krok v před, vpravo v bok a pochodem v chod na Úřad práce..... prý je tahle metoda nejlevnější (není třeba žádné milionové audity efektivnosti), nejrychlejší a nejspravedlivější. Ti, co by zůstali, by museli ukázat, že na to mají. Pokud ne, tak by je rychle nahradili ti, kteří losem neuspěli, ale počet by zůstal na 50%.....
Já vím, přílišná fantazie, ale nezní to špatně, že ano ... :)
29. 12. 2012 11:27 | Pepa
28. 12. 2012 21:16 | drban
28. 12. 2012 20:23 | eďa
28. 12. 2012 17:54 | ppetr1
28. 12. 2012 16:04 | Aja
28. 12. 2012 12:06 | HonzaV
Pojďme se zamyslet spíše jestli nejsme ve špatné hospodě. Dvacet mi už dávno není, auta neprodávám, ale řadu služeb státem mi poskytovaných bych si dovedl představit hodně jinak (nebo vůbec). Nešťastnice s platem 15k (pročpak už dávno nedělá jinde, je-li jí to málo? :) )to nezachrání, ani kdyby si na úřad nastěhovala přespávat celou rodinu. Sorry.
28. 12. 2012 11:00 | MoB