Výpočet čisté mzdy 2023
Interaktivní grafiky
Kolik bere ajťák, prodavač, bankéř? Nový přehled mezd
Velký mzdový průzkum společnosti Grafton Recruitment zmapoval finanční ohodnocení stovek...více
Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny
Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více
Kde prodávali špatný benzin, naftu nebo LPG? Nový přehled pokut od ČOI
Projděte si seznam pokut za prodej nekvalitních pohonných hmot, které nabyly právní moci...více
Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety
Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více
Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky
Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více
Doporučujeme
Přihlášení k newsletteru
Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.
Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.
Dalibor Dědek
podnikatel
Ivo Lukačovič
podnikatel, Seznam.cz

100,00 %
z 2 duelů

0,00 %
z 0 duelů
Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů
Hledáme práci: Jak se chovat na pohovoru
Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)
Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy
22. 10. 2012 17:36, Pi-jan
Vážení z HR, nevím, zda-li jste někdy procházeli tímto procesem a zda-li jste uspěli. Srdečně je mi to jedno. Vaše rady jsou k ničemu, když na jedno dobře placené místo se hlásí cca 40 a více uchazečů. Ten má předkus, ten blekotá, ten nemá zkušenosti a praxi a každý má nějakou vadu. Nikdo není dokonalý. Já sháním adekvátní zaměstnání již pátým rokem a jezdím po pohovorech jako šílenec.
Jedno zjištění ale mám. Pozice jsou obvykle předem obsazeny a vyhlášení výběrového řízení bývá obvykle formalita. Bez dobrých známých se neobejdete, protože ti mohou doporučit. Pakliže ani jedním nedisponujete, v podstatě nemáte šanci. Také jsem si všiml, že na různé pozice jsou až nepřiměřené požadavky a mnohdy i zbytečné. Kvalitní pracovník, a to může jít o jakýkoliv obor, nemusí být vždy jen vysokoškolák se vzděláním. Mnohdy jsem byl svědkem, jak takový učenec, je v práci úplný budižkničemu.
Byl jsem vojákem, ale profesinálem v elektronice. Myslíte, že v kraji, kde je jen strojírenství se to pozicemi v elektronice jen hemží? Nikoliv. Musím brát i takové pozice, které prostě mému vzdělání a praxi nevyhovují. Vzhledem k tomu, že jsem zvykl být v práci přesný a precizní, jsem se dostal až k funkci výrobního ředitele. Jenže.......... nemám VŠ a platí mne jako dělníka bez přezčasů. Mám svůj plán, samozřejmě, ale v době kdy jsem hledal zaměstnání mi žádná agentura HR nepomohla, neb ta má zájem jen a jen o lidi, kteří jim přinesou velké peníze a zbytkem lidí se nezabývá. Všechny své životopisy jsem na všech HR nechal propadnout. Co si sám neudělám, to nemám.
Běžte s návodama do háje.
Další příspěvky v diskuzi (celkem 12 komentářů)
20. 5. 2021 21:25 | pavelnovak
18. 4. 2014 13:40
4. 4. 2013 18:06 | Yetty
Čímž odpověď je jasná, stávající pozici mám, ale myslím, že ve Vaší společnosti mám větší perspektivu na kariérní růst. Vidím potencilá, který bych rád využil... Atd. o předchozím zaměstnavateli nemusí padnou žádná špína.. Jen jste se rozhodl hledat lepší..
2) Pokud bych práci neměla, sdělila bych, že mi určité věci nevyhovovali, ale jedná se o interní záležitosti. A vzhledem k tomu, že hodlám být loajální pro nového zaměstnavatele, tak stejnou loalalitu zachovám u toho předcházejícího. Standardně na tohle nikdo neřekne ani popel...
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
5. 3. 2013 18:30 | Luděk
22. 10. 2012 22:24 | jezevec
22. 10. 2012 17:36 | Pi-jan
22. 10. 2012 16:40 | jezevec
22. 10. 2012 13:02 | Honza
22. 10. 2012 11:01 | Jára
22. 10. 2012 10:27 | Honza