Ve sněmovně se nehrálo jen o DPH! Šlo také o revoluci v dávkách na bydlení

Petra Dlouhá | rubrika: Co se děje | 6. 9. 2012 | 29 komentářů
Válka o DPH, vzpoura v ODS, vláda v ohrožení… Nečas zvyšuje sázky: když zákon neprojde, končí. To jsme včera slyšeli ze všech stran. Málokdo však registroval, že se ve sněmovně hrálo také o zásadní změnu dávek na bydlení – zlatou žílu majitelů ubytoven pro chudé.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

6. 9. 2012 6:19, czernekova

Bydlím přímo před sociálkou, vidím jak romové si přijíždí autem pro své dávky, od obchodů se nechávají odvážet taxíkem - a na ulici je 1 obchod s potravinami ale zato 5 heren a 2 zastavárny. Obchod se stěží drží nad vodou, ale zastavárny a herny jsou plné.
Na druhé straně kamarádka s důchodem 8131 po úhradě nájmu v pečovatelském domě musí vyjít s 1200 kč na měsíc a z toho ještě více než 300 kč dává za léky,které musí užívat,. Není to paradox? kamarádka celý život pracovala, romové mají daleko vyšší důchod než ona, protože se vypočítává z průměru.

+24
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

6. 9. 2012 7:21, Johny

1. Jsem zklamán postojem poslanců "odpadlíků". Jak správně autorka poznamenává, zákon prošel trojím čtením a oni si najednou teď vzpomenou, že pro něj nebudou hlasovat. Kdybych byl v kůži pana Nečase, tak Nečas v řadách ODS rozpoutám, a to výrazně. Copak se takhle dá pracovat? To je materiál, posteskl by si pan Šimek.
2. Jakékoliv dávky od státu bych zrušil. Nesouhlasím s naším ombudsmanem, že stát má občanovi garantovat nějaké bydlení. Proč proboha? Jsi neschopen si své (i třeba jednoduché a základní) bydlení zajistit a zaplatit? Tak holt nebudeš mít střechu nad hlavou. Příměr k silnicím se mi líbí: postavil bych raději hodně mostů - stát by mohl nabízet bydlení pod mostem:-) Ať stát staví nájemní byty, ale ať jejich pořízení a provoz jsou uhrazeny z nájmů. Ze svých daní, co platím, nechci dotovat takové, co uvádí paní CZERNEKOVA o příspěvek výše. Systém nebude nikdy spravedlivý, tak ať raději není žádný.

-7
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 29 komentářů)

6. 9. 2012 10:47 | Slávka

Myslím si,že by měl být příspěvek na bydlení odlišen od jeho kvality v souvislosti s cenou v oblasti obvyklou.To,že naprosto hygienicky závadné ubytování v domě blížímu se zřícenině je stát ochoten poskytovat doplatky ve výši rovnající se nájmu novostaveb a na straně druhé se nijak nezajímá k čemu tyto prostředky majiteli slouží je neodpustitelné. Majitel domů z Přednádraží v celé kauze vystupoval jako naprosto nezainteresovaný člověk.Problém řešilo město,policie a nájemníci.Nikde jsem nezaznamenala zmínku,že má majitel také k nájemníků nějaké povinnosti.Tento job je jeden z nejlukrativnějších.Stačí si jen vybrat peníze z účtu a ani nemusím vlastně vědět,o kterou nemovitost se jedná. Ovšem zákon bude postaven ipět tak,že těmto podnikatelů se sice o něco bezpracné zisky sníží,ale řadu dalších snažících se rodin o přežití,zcela zlikviduje.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

6. 9. 2012 10:45 | mary

Můj názor: Pokud se budou neustále osekávat sociální dávky, které nejsou tím největším problémem státní pokladny (největším problémem je korupce v nejvyšší sféře) tak se můžeme těšit na zmrzačené žebrající děti, ještě více zlodějíčků atd., atd., dobrá myšlenka byla zajistit sociální podporu výměnou za jakoukoliv odvedenou práci (zametání, úklid,stavění hladové zdi), prostě něco, hlavně aby se nevytratily pracovní návyky. Každý člověk by měl mít ze zákona nárok na důstojný život.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

6. 9. 2012 10:44 | Pavel

Vám to nepřijde jako logický nesmysl, argumentovat pro vysoké sociální dávky vyšším výběrem DPH? To jako když někomu dám 100% a pak od něj 15% (nebo kolik to teď je, nestačím ty změny sledovat) tak na tom vydělám? Podle mého skromného názoru, když těch 100% nedám, tak naopak 85% ušetřím.
+12
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 9. 2012 9:57 | xxx

Az budete stary nebo nemocny,tak verte,ze takhle uz nikdy psat nebudete.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 9. 2012 9:05

vase kamaradka se spoleha pouze na stat? pokud pracovala, i za komance mohla mit treba duchodove pojisteni. mela by tedy mit neco nasetreno. kazdopadne vypocet duchodu je trochu jinej nez si myslite.
vase kamaradka se ma jeste dobre. generace husakovych deti bude mit duchod sotva polovicni oproti vasi kamaradce.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 9. 2012 8:45 | on li

S Vasim resenin uplne dekonstrukce socialniho statu nemuzu souhlasit. Na jednu stranu by to prineslo sice nezanedbatelne uspory, ale na druhou mnohem vyssi naklady a pokles vyberu DPH (potraviny), spotrebni dane (alkohol, cigarety) atd. Preci jen vycvicit armadu na boj s vnitrnim nepritelem a posilit stavy policie by prislo pomerne draho. A navic je tu eticky rozmer. Nechat lidi (ment. a fyz. postizeni, matky s detmi atd.), kteri se o sebe opravdu nedovedou postarat mi prijde nefer. Domnivam se, ze to, co dela Necasova vlada resp. p. min. Drabek je celkem sympaticke a racionalni reseni. Na druhou stranu chapu, ze to neni uplne popularni - nicmene oproti Vasemu "konecnemu reseni" je to odpoledni caj se zakuskem na navsteve u teticky :-)
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 9. 2012 8:01 | Hugo

O tom blábolu s výpočtem důchodu pro cikány z průměru už se toho napsalo mraky... Jenže říkala to Máňa v konzumu, tak je to směroplatné, že? Zkuste se podívat na www.hoax.cz...
+10
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 9. 2012 7:21 | Johny

1. Jsem zklamán postojem poslanců "odpadlíků". Jak správně autorka poznamenává, zákon prošel trojím čtením a oni si najednou teď vzpomenou, že pro něj nebudou hlasovat. Kdybych byl v kůži pana Nečase, tak Nečas v řadách ODS rozpoutám, a to výrazně. Copak se takhle dá pracovat? To je materiál, posteskl by si pan Šimek. 2. Jakékoliv dávky od státu bych zrušil. Nesouhlasím s naším ombudsmanem, že stát má občanovi garantovat nějaké bydlení. Proč proboha? Jsi neschopen si své (i třeba jednoduché a základní) bydlení zajistit a zaplatit? Tak holt nebudeš mít střechu nad hlavou. Příměr k silnicím se mi líbí: postavil bych raději hodně mostů - stát by mohl nabízet bydlení pod mostem:-) Ať stát staví nájemní byty, ale ať jejich pořízení a provoz jsou uhrazeny z nájmů. Ze svých daní, co platím, nechci dotovat takové, co uvádí paní CZERNEKOVA o příspěvek výše. Systém nebude nikdy spravedlivý, tak ať raději není žádný.
-7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

6. 9. 2012 6:19 | czernekova

Bydlím přímo před sociálkou, vidím jak romové si přijíždí autem pro své dávky, od obchodů se nechávají odvážet taxíkem - a na ulici je 1 obchod s potravinami ale zato 5 heren a 2 zastavárny. Obchod se stěží drží nad vodou, ale zastavárny a herny jsou plné. Na druhé straně kamarádka s důchodem 8131 po úhradě nájmu v pečovatelském domě musí vyjít s 1200 kč na měsíc a z toho ještě více než 300 kč dává za léky,které musí užívat,. Není to paradox? kamarádka celý život pracovala, romové mají daleko vyšší důchod než ona, protože se vypočítává z průměru.
+24
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 2/2

2

Následující

Spočítejte si

Výpočet životního minima 2024

Počet členů rodiny

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Jiřina Hajduková

podnikatelka, Komas

Ladislav Blažek

podnikatel, pánské oděvy Blažek

Jiřina Hajduková
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Ladislav Blažek
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services