Cesta peněz: kolik jich k vám nikdy nedojde

Michal Chleboun | rubrika: Komentář | 29. 8. 2012 | 28 komentářů
„Za melouch jsem dostal litr,“ konstatoval pan Kučera v hospodě, kam po parném letním dni zašel na svých tradičních pět orosených. „Za pětikilo jsem koupil benzin, přes tři sta jsem dal za cigára a zbytek utratím tady. A prachy jsou v čudu.“

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

29. 8. 2012 21:04, pepa

Někteří se v zásadě nikdy nedopracují pochopení rozdílu mezi stavem, kdy zkaženost poměrů je dílem jednotlivců na důležitých místech, a stavem, kdy je zkažen celý systém.

+22
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

29. 8. 2012 13:12

pokud ti vzroste ve tvym vypoctu treba spotrebni dan o 10 %, jsi na vice nez 100 %, coz je zjevnej nesmysl

Zobrazit celé vlákno

-5
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 28 komentářů)

29. 8. 2012 10:19 | eďa

Ale existuje. Tím je spirituální růst. Pokud spirituálně rostete, žádné peníze už potřebovat nebudete a také nedegenerujete své potomstvo výchovou do otroctví luciferovy technologie. Na cokoliv pomyslíte při duchovním růstu, to nastane, jen je třeba dávat velký pozor, protože platí, že se zhmotní i vaše strachy a obavy.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 8. 2012 10:07 | eďa

Ať počítám, jak počítám, stát vůbec, ale vůbec na nic nepotřebuji. Nepotřebuji odvádět 34% z hrubé mzdy za svého zaměstnance, nepotřebuji odvádět 11% na soc. a zdrav. poj., což je také daň,která jen zvyšuje inflační tlak, nepotřebuji odvádět 15% DPFO ani 13% daň spotřební či 20% na DPH. Všiměte si dohromady ušetřím 93 haléřů z každé jedné koruny. To není málo. Nepotřebuji tento podporovat bankrotářský systém, který jen generuje další mega dluhy a konečně ani nepotřebuji používat peníze a přesto jsem šťastný, neboť na co pomyslím, to mám.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 8. 2012 9:54 | pavel

No my se ženou platíme celkem dost. Sociální mne ani moc nemrzí, protože každý z nás měl rodiče a ti pobírali (pobírají) důchod a já nejsem takový sobec (a jako zaměstnanec ani nemůžu být), abych se o ně touto formou nepostaral. Na druhou stranu zdravotní pojištění, tak to je pod palbou kapitálu, který z něj chce urvat co nejvíce. Pod stejný tlak se ale dostává i sociální pojištění, které si chce kapitál rozebrat a profitovat na něm formou pilířů za pomoci vládních marionet.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 8. 2012 9:39 | MoB

Cesta peněz je klikatá, ale vždy končí v něčí kapse :) V lepším případě v kapsách potřebných (= efektivní užití peněz), v horším v úřednických (= náklady na systém) a v nejhorším případě v korupčnických (= také "náklady"). A jaká je struktura těch tří skupin lidí, to je zase úplně jiná písnička...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 8. 2012 9:17

mno, zkuste si to spocitat na rodine, kde kazdej z rodicu bere 15k hrubyho a maji dva adolescenty. zjistite, ze neplati skoro zadny primy dane. a pak mi neco povidejte o rovne dani:). kdyz to srovnam se svymi odvody, chce se mi brecet. ale nebrecim, a dve neprizpusobive rodiny stedre kazdej mesic zivim.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 8. 2012 8:43 | hm

Stát je opravdu jediná organizace jež může beztrestně zavraždit miliony lidí, okrást milióny lidi. Padělání peněz je na denním pořádku 8% nových nekrytých peněz každý rok. A kde má člověk zastání u mezinárodního soudu? Kde? Jediné jak se můžu odhlásit z tohoto otrokářského systému je přihlásit se do jiného. Jediné co mě napadá je dát se k Amishum ti alespoň nemusí platit daně, a obětovat životy za stát :D
Uvědomte si že jsme jen stádo krav většina z nás je tu od toho aby dávala mléko ale někteří jsou jen na porážku.Ale z ohrady :) z ohrady se dostaneme jen nohama napřed :D
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 8. 2012 8:01 | fanda

Stát. Kdo je to stát? Anonymní subjekt, který nikdy nic nemůže odskákat a případné problémy odskáčou zase jen jeho občané. Politici to budou držet dokud to jen půjde a jim samotným to bude vynášet i za cenu inflace a devastace jak ekonomické,tak morální. Vzhledem k jejich imunitě a pouze politické "odpovědnosti", jim to nemůže jak-koli osobně uškodit. I to je demokracie. Problém je, že neexistují jednoduchá řešení jak z tohoto marasmu ven.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 8. 2012 7:21 | Soňa

A takhle to máš.
Nejvíc mě na tom blaží představa (i když je dost ambivalentní), že při dalším zvýšení daní se rozšíří zástupy nezaměstnaných, živnostníci zavřou krámy a půjdou spolu s propuštěnými dělníky natáhnout (zcela oprávněně) ruku směrem ke státu, stát na ně bude muset vydat o to větší hromadu výdajů a tím pádem opět zvýší daně.....až jednoho dne... Dobře ti státe tak, vím že to zní příšerně ale když už naši vůdcové neslyší hlasy občanů a ekonomů, alespoň s nimi v.jebe krutá realita. Doufám, že to moc neodnesem
+12
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 2/2

2

Následující

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Martin Poš

podnikatel, Cybex

Eduard Kučera

podnikatel, Avast

Martin Poš
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů
×
Eduard Kučera
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services