Platy (politiků) vzhůru letí! Co si o tom myslíte?

Milí občané, s bolestí v srdci oznamujeme, že už nemůžeme dál. Nemůžeme dál sloužit veřejnému blahu a naší zemi za současné platy. Ústavní soud nám nařídil, abychom si přidali desetitisíce. Se skřípěním zubů, s nevolí a odporem jeho verdikt přijímáme. Vaše škrtvláda & spol.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

3. 8. 2012 5:06, Dlaskinka

Co by to chtělo opět rok 1989,demonstraci ,třeba i zvonit klíčema,toto už není možné,takhle si to většina z nás asi nepředstavovala,co se to tu děje jen a jen korupce ,zvyšování platů na nesprávných místech,okrádání obyčejných lidí,proč si to ti nahoře nezkusí žít z minima,v lokalitách ,Most,Chomutov,Šluknovský výběžek,kde se člověk bojí vyjít večer ven.Co 50.letí co příjdou po celoživotní práci ,na ÚP a hledají marně,mladí nás živit nebudou,ti mají sami se sebou dost práce.Drogy,násilí.Obyčejným lidem se platy snižují a ti nahoře si je zvyšují?Aco OZP těm se důchody berou i ty částečné a je vrstva lidí, kteří ho dostanou pro nic?Asi všichni patří tam kam DR.Rath....Věřím p.Babišovi ,že se mu podaří tento binec zkorigovat on si aspoň ty své finance vydělal sám a dává je na správnou věc a né ,že čeká kdo mu co dá....50 letá unavená ,máma 3 dětí v část.inv.do důchodu ještě 11 let dobrá vyhlídka.Hanka z Kadaně ,Chomutovsko

+25
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

3. 8. 2012 9:02, MoB

Vy si asi neuvědomujete, že za 20 tisíc by tam asi těžko pracovali lidi, co to dělat umí... jistě, v každé hospodě najdete prakticky kompletní vládu, včetně několika ústavních právníků, atd... kteří by to za těch 20 táců možná vzali. Vy byste takovou vládu chtěl? Já ne.

Zobrazit celé vlákno

-30
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 33 komentářů)

2. 8. 2012 17:18 | Bedřich

U nás zcela normální. Do vedení státu a státní správy se dere banda bezohledných hajzlů, mezi kterými je slušnému člověku na zvracení. Doporučuji propustit 50% státních zaměstnanců, snížit o 50% počty parlamentních a vládních exhibicionistů a rozpustit 50% politických stran. Myslím, že by se nám hodně ulevilo a lépe dýchalo.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

2. 8. 2012 14:14 | J.Bubla

Politice si stále testují co si mohou dovolit. A stále jim vychází, že prakticky všechno. Poslední lakmusový papírek by tzv. registr vozidel. V podstatě buzerace vedle neustálé výměny občanských průkazů, pasů, průkazek invalidů, kreditek pro sociálně potřebné atd.které si politici vymysleli zřejmě pro své potěšení z práskání bičem nad občany, kteří je živí. Součástí zkoušky je i test trpělivosti občanů realizovaný systémy, které nepracují. A co jim vychází: Tisíce osob - spíše ovčanů - opakovaně a marně docházejících v určené dny a hodiny na úřady. Není nic horšího než vidět v reportáži sedět odevzdaně desítky mužů v plné síle v čekárně na úřadě a a ještě si pochvalovat, že už tak sedí čtyři hodiny ale přesto je spokojen protože obsadit místo se mu podařilo až na několikátý pokus. Kdyby tato rezignovaná individua byla skuteční občané, už po několika dnech "testu" by se zorganizovali a odjeli před náš "Reichstag" s vyhrůžkami jeho vypálení a zúčtování s osazenstvem. Samozřejmě za podpory medií. Mají tedy politici jistotu, že si na poddané ovce mohou dovolit opravdu všechno? Ať si odpoví každý sám sobě podle míry své občanské hrdosti.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

2. 8. 2012 13:42 | oskar

Kolik je dost , tuto otázku si klade snad každý ,páni politici nikoli pro ně není nikdy dost s výsměchem a bez studu se nám obyčejným občanům vysmívají a dále páchají svým rozhodováním škodu celému národu pokud konečně nezavřeme zloděje v límečku,kteří ustavičně okrádají stát tak nebude co rozdávat a chudoba se dotkne všech bez rozdílu.Sedlák pokud nezorá, nezaseje prostě nesklidí to těm panákům nahoře ještě nedošlo že pokud nebude práce lidi si nevydělají tak oni nemůžou mít platy 100 000tisíc a více protože na ty platy nebude .Politikům bych platy snížil na polovinu bez možnosti podnikání a nesli by odpovědnost za svoji práci pokud né škodu zaplatí ze svého hasiči a policie těm bych přidal :
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

2. 8. 2012 13:27 | Kavale jiří

Rozhodnutí Ústavního soudu směřovalo výhradně pouze k soudcům obecných soudů, nikoliv k ústavním činitelům, což potvrdil i předseda ÚS okamžitě po vládním návrhu ministra práce a soc. věcí.
„Je správné, že se mají zvýšit platy politiků a soudců“ hlasovalo témněř 98,5% NE z 28.302 čtenářů na "Seznamu" . Při širším průzkumu bude pravděpodobně výsledek srovnatelný . Je to určitě dobrý signál veřejnosti k Parlamentu ke změně. Každopádně se měří dvojím metrem , jestliže opatření , že pracující v důchodu si již dále nebudou držet právo odečítat od svého příjmu slevu na poplatníka ve výši 24.840 korun ročně a budou tak přicházet měsíčně o více než o dvatisíce. Kromě jiného je toto v hrubém rozporu s Listinu základních práv a svobod (dále jen „Listina“), která je hlavní součástí ústavního pořádku ČR viz. Čl. 112 odst.1 Ústavy. Každý pracující občan má stejná práva hospodářská a sociální. Čl. 28 Listiny se mj. uvádí , že zaměstnanci mají právo na spravedlivou odměnu za práci.
+14
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

2. 8. 2012 13:19 | anna

Je to prostě špinavost, těm dole musí stačit k životu zlomek platu těch nahoře, vždyť třeba nejnižší mzda je asi 7100 čistého, jak z toho mají lidi proboha žít? A je jich dost- okolo sta tisíc. A další zaměstnanci pracují za mzdy jen o stokoruny vyšší! Hlavně že vláda říká, že se mzdy nemohou zvýšit, nejsou na to peníze, no hlavně že pro panstvo je pořád kde brát a přidávat! Asi si neuvědomují, že platy jejich i všech státních zaměstnanců jdou z daní těch dole!
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

2. 8. 2012 13:09 | Martin

S článkem souhlasím - platy jednoznačně oddělit. Politiky královsky platit? To už se děje, v rámci současných finančních možností tohohle státu. Vždyť mají mnoho možností, kterých bohatě využívají, jak si "přivydělat". Takže jejich současné platy zachovat jako strop. Co by se mělo radikálně změnit, je jejich práce pro tuto zemi! Jen slušní lidé by měli mít tu výsadu takových příjmů a výhod! Na rozdíl od nich si soudci další státní zaměstnanci ve služebním poměru přivydělávat nesmějí (krom pěstování zeleninky na zahrádce, nějaké té přednášky a podobně velmi finančně atraktivních milostivě povolených přivýdělků). Takže u soudců souhlasím s minimálně nesnižováním nebo rozumnému navyšování platu. A co ostatní státní zaměstnanci - policisté, hasiči, celníci..? Těm se jen ubralo. Také by měli mít takové platy, aby byla zajištěna jejich "nezávislost" - jak o tom mluví sami o sobě soudci - a minimálně aby se jim platy zákonem nesnižovaly. Nebo jsou něco méně než soudci?
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

2. 8. 2012 11:02 | Makoň

K jednomu z příspěvků - Ústavní soud také vydal/dosud neznámé/ rozhodnutí, že:TI,kdo spravují obec,by neměli ztratit ani na okamžik ze zřetele,že nejsou majiteli obce a že její správa není jen poručníkování tě,kteří obec tvoří".
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

2. 8. 2012 10:49 | Makoň

No proč ne.Když si důchodci žijí nad poměry - viz dnešní článek na EURU,tak proč by se jim nemohli přirovnat i politici.Nebo je to jinak?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

2. 8. 2012 9:42 | MoB

Najednou je jim ústavní soud dobrý :) inu, každý důvod je dobrý, když je možné se legálně nakapsovat. A ještě to svést na někoho jiného. Přitom podle kvality práce by měli chodit domů s minimální mzdou. Čili se zvýšením platů politiků hrubě nesouhlasím. Bohužel to je asi tak jediné, co s tím můžu dělat... :(
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

2. 8. 2012 7:11 | olly

Kolik by politici zasloužili? Pětadvacet na zadek! Proč ještě kradou? To mi hlava nebere.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

2. 8. 2012 7:05

Už někoho napadlo politiky a úředníky odměňovat pouze za dobře vykonanou práci a dát jim hmotnou zodpovědnost / penále za špatně odvedenou práci (a to retrospektivně i pro minulé vlády a za celé funkční období)? V takovém případě by se státní pokladna rychle naplnila penězi z penalizací a možná by to smázlo i celý veřejný dluh. Bohužel by si to ale naši zodpovědní rozpočtáři museli nařídit sami, takže při současném politickém systému je to pouze utopie. Jedno řešení tady ale je, říká se mu přímá demokracie. Pustili se do toho na Islandu - hledejte informace o revoluci na Islandu...
+19
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

2. 8. 2012 6:43 | Antonín

Dobrý den, Já si myslím, že by neměli mít přidáno. Žádnou dobrou práci neodvedli. Jo klidně, až nějakou dobrou práci odvedou, tak budiž, mohli by mít přidáno. A nejhorší a to je výsměch lidu, že když si oni přidávají a lidem ubírají. Je to jedna a ta samá banda a i v čele z prezidentem. Tady ti vládci nadávali na komunisty, že stát rozkradli, ale tady ti součastní vládci to stačili za 20 let rozkrást. To se komunistům nepodařilo ani za těch 40 let. Byli komunisti parchanti, ale zase jsme měli silnice, domy , továrny atd. A ted za těch mocipánu máme co? Nic. Továrny rozkradeny a všechno krachuje. Práce málo a nebo vůbec. Každý člověk by měl mít na práci nárok. A něco stejně musí příjít, takhle to dál přece nemůže donekonečna fungovat. Místo aby byli politici rádi, že tady v republice mají lidi a vážili si jich tak jím koupou do zadku. Co by politici dělali bez lidi, jak by žili, kdyby se všeci odstěhovali a zbyli by jen tady politici, to si buhužel neuvědomují. Jak potom má člověk jít volit, když to je jedna banda vedle druhý. A ODS? To jsou podle mě ti největší zlodějí a TOP 09 jím ještě přihrává. A tahle je to pořád dokola. To bych mohl psát a psát. Jednou provždy bych s něma zatočil. Toto nikam nepovede. Jenže já s tim nic neudělám. To by museli lidi se vzchopit a jit na Prahu a politiky naházet do Vltavy a začít uplně jinak. Ale jak by to dopadlo s novýma lidma u koryta, to ví jen Pánbůh. Antonín.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

2. 8. 2012 5:58 | Folwarczny Jaroslav

Je to pěkný bordel...
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 2/2

2

Následující

Spočítejte si

Výpočet životního minima 2024

Počet členů rodiny

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Dana Bérová

exministryně a podnikatelka

Roman Šmucler

podnikatel

Dana Bérová
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Roman Šmucler
ÚSPĚŠNOST
75,00 %

z 4 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services