Před 50 lety jsem nečekal, že z lízátek bude ikona, říká jejich projektant
Miloš Morávek je hradecký patriot a zkušený projektant, který v roce 1972 navrhl a prosadil...více
Interaktivní grafiky
Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety
Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více
Móda, káva, tetování. Projděte si nové značky, které zamířily do Česka
Do Česka letos zamířilo dvacet nových značek obchodů a služeb. U některých se budete divit,...více
Tihle muži se podepsali na vašich penězích. Od Tošovského po Michla
Posledního června si Jiří Rusnok sbalí diplomatku a v červenci už do práce nepřijde. V...více
Nemáte v peněžence poklad? Tyhle koruny jsou vzácné
Zlatý svatováclavský pětidukát z roku 1937, který se před týdnem vydražil za rekordních...více
Doporučujeme
OnlyFans mění pravidla pornoprůmyslu. Miliardový byznys zlákal i Čechy
Internetová firma Fenix International Limited vznikla teprve v roce 2016. Za dva roky...více
Myslet na sebe není sobeckost. Je to nutnost, pokud nechceme vyhořet, varuje psycholožka
Možná to znáte: na prvním místě je práce a děti a na sebe už člověku nezbývá čas. Může...více
Před 50 lety jsem nečekal, že z lízátek bude ikona, říká jejich projektant
Miloš Morávek je hradecký patriot a zkušený projektant, který v roce 1972 navrhl a prosadil...více
Poznáte RAPEX a RASFF? Mal by ich sledovať každý. Podnikatelia však neustále
Ak dbáte na zdravý životný štýl, informácie o nebezpečných produktoch by nemali uniknúť...více
Přihlášení k newsletteru
Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.
Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.
Ondřej Fryc
podnikatel a investor, zakladatel Mall.cz
Mojmír Čapka
podnikatel, Brisk
Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů
Používáte nástroj pro blokování reklamy. Pokud nám chcete pomoci, vypněte si blokování reklamy na našem webu. Zde najdete jednoduchý návod. Děkujeme.
Šedesát korun na hodinu stačí. Patnáct způsobů, jak se připravit o dýško
Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)
Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy
4. 7. 2012 10:20, pepik
No já tuto situaci vnímám podobně. "dýško" beru jako odměnu za něco navíc - když mě obsluha donese v putyce čaj s medem a citronem ( nikoli kyselinou citronovou ) nebo když nám v restauraci přinesou pro psa misku s vodou, aniž bych je o to žádal ap. prostě něco co nemají naceněné v jídelním lístku a je v tom vidět ochota a úsluha vůči hostům.
Rozhodně ode mě bohužel nemůžou čekat, že když si dám meníčko za 65,- a mattonku za 25 tak budu zaokrouhlovat na kilo..., to spíš při té židovské ceně pití odmítnu a půjdu si za poloviční cenu koupit pětinásobné balení vedle do sámošky ( platí u meníček přes oběd, kde se rychle potřebuju najíst ) posedět večer s partnerkou na víně nebo na pivě je něco jiného - tam jde o to pití a společnost.
Teď řeším u zahrádek takový rozšířšnější způsob, jak dle mého "maximalizovat" spropitné a to kasírovat po každém přineseném pití. Toto jsem vyřešil jednoduše. Nedávám nic a spropitné dám až si objednávám poslední pivo.
A jestě jedna perla k té "šedé ekonomice" byl jsem v jednom "nóbl" podniku, kde jsem po útratě potřeboval pro zaměstnavatele potvrzení o pohoštění. No řeknu vám, že se do toho zaangažoval téměř celý hotel, nechali si z restaurace vyjet přesný účet a na můj dotaz zdali tam mohou připsat i to spropitné, které bylo téměř 250,- mě suše odpověděli, že nemůžou. Toto byl dańový doklad prosím. Takže příště bez korunky navíc...
Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy
12. 11. 2012 20:26, Tomáš
Ono by to pane šedá ekonomiko chtělo asi trochu se vyznat v gastronomii a vzít si zvyklosti i jiných zemí. Neukazovat trapně na ČR a uvědomit si, že třeba v USA a Austrálii je hranice pro dýška 20%, u nás 10%. Pokud na to někdo nemá ať do slušných restaurací a barů neleze ať si jde stoupnout ke stánku nebo do bufáče.
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
Další příspěvky v diskuzi (celkem 27 komentářů)
4. 7. 2012 13:05
4. 7. 2012 12:20 | pepik
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
4. 7. 2012 12:02
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
4. 7. 2012 10:23 | xls
4. 7. 2012 10:20 | pepik
4. 7. 2012 8:52 | Petr
Podle článku mám ocenit obsluhu? ZA CO? Za to, že dělají svoji práci? Za to, že si zapíšou objednávku, pak jídlo donesou a nakonec odnesou talíře? Taková "složitá a náročná" práce si má zasloužit nejaké speciální ocenění? Opravdu?
A jedna okrajová záležitost. Spropitné jsou jasně černá ekonomika (chtěl bych vidět pingla, jak to daní) a tu nehodlám podporovat.
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
4. 7. 2012 6:56 | F.
Stránka 2/2
Následující