Diskuze: My ty peníze musíme vyčerpat! Stát hledá „nový Apple“
Začínající podnikatelé prý nemají koho poprosit o investici. Vláda jim tedy dá miliardu a půl. Znovu ale řeší důsledek místo příčiny. Vy byste do „debilů ze Dne D“ svoje peníze vložili? Já ne.
Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)
Další příspěvky v diskuzi (celkem 4 komentářů)
22. 6. 2012 20:48 | Rada
I tak by to ale podle mě bylo lepší než to, co je popisováno v článku. To totiž vypadá jako další supertunel.
22. 6. 2012 17:08 | fg
trochu mi uniká, proč jste NEPRAVDIVĚ poukázal zrovna na GE Money. Konkrétně mě minulý měsíc odmítli poskytnout úvěr kvůli nízké bonitě, zatímco všechny ostatní banky se o mě rvali. Ale to jen tak na okraj. A jelikož se v bankovním sektoru pohybuji, musím říct, že o tom máte zcela zcestnou představu.
U start-upů takhle postupovat nejde. Investor není „debil“. Investor investuje, investor nerozdává. Důvod pro investici je zhodnocení peněz a to se bez kvalifikovaného posouzení neobejde. Ovšem zásadní rozdíl je, zda investici posuzuje investor – vlastník peněz, který má zájem peníze ochránit a směrovat rozumně, na rozdíl od ouředníka, který už z principu je bez zkušeností a neumí ocenit hodnotu peněz, neumí odhadnout rizika a nemá ani páru o potenciálu.
To Honza:
Podnikání penězi podporovat nutné je, ale souhlasím, že stát by měl podporovat snižováním daní a překážek a ne nekvalifikovaným rozdáváním peněz daňových poplatníků.
22. 6. 2012 9:15 | Honza
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
22. 6. 2012 8:12 | Neugebauer