Důchodci si penze vzít nenechají! Proč by taky měli? Co si o tom myslíte?

Budou důchodci za pár desítek let pojídat kořínky a umírat hlady, protože spoléhali jen na státní penze? Určitě ne! Už jen proto, že si zkrátka zvolí někoho, kdo jim důchody zachová. Taková volební síla totiž nepůjde ignorovat.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

4. 5. 2012 18:36, Ing.Jan Švarda

U nás nepotřebujeme sociálního inženýra, postačuje samolibý absolvent VSCHt Kalousek. Ve všech vyspělých zemích se bere ohled na seniory. Je nutné uvážit, že starší generace má u voleb velmi dobrou účast. Vždyť preference levice již o tom vypovídá. Senioři nejsou reprezentováni knížetem, který zastává zájmy své a svých spolutopáků. ODS se staví do prokmotrovské pozice a také svůj stín nepřekročí. Vláda není Nečasova, ten je jen asistent Kalouska. Nejde o války generací ale o rozumné vládnutí a tedy o odchod Kalousků, Drábků a Peake(symbol přeběhlictví). Dlouho to nepotrvá.

+17
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

3. 5. 2012 18:00

jak muze byt tunelovan duchodovy ucet, ktery separatne funguje pouze par let, prevazne s vyssimi deficity, ktere se budou prohlubovat? pohadky komunistu o prosustrovani uctu jsou bachorky pro jejich volice.

Zobrazit celé vlákno

-22
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 53 komentářů)

3. 5. 2012 15:46 | Karolko

Důchodce je člověk, kterého z pracovního procesu vytlačuje příroda. I když by práce byla stejně končí. Když má vhodný důchod utrácí za léky, potraviny, něco může dát svým potomkům a podporuje stavební firmy pro stavbu domovů důchodců a dává práci personálu atd. Taky to může být dobrý byznys se o důchodce starat. Umírá někdy později ale častěji i dříve. Obnovitelný zdroj. Můžeme si ustanovit politickou stranu a za nás může kandidovat někdo do sněmovny, parlamentu, na Hrad. Nejhorší je to, že není práce pro mladé, kteří nemohou založit rodiny, střední generace nemůže normálne fungovat a platit si pojištění na důchod. A lidi okolo padesátky? Už bych nechtěl být v jejich kůži. Prožil jsem hezké dětství, nádherné mládí a v klidu živil rodinu. Byl to globální standard. A teď je to globální průšvih. Bylo mi 60 a nevadí mi to. Základní potřeby si hradím. Nepotřebuji auto, bazén, velkej barák a netlačím přeplněný vozejk z marketu. A důchodce rozklepanej s hůlčičkou taky nejsem. Mám najeto letos 1000 km na horském kole a do důchodu jsem musel protože není práce pro mne když mi bylo těch 60. Vláda se vidí v pokřiveném zrcadle k obrazu svému. A poslanci, senátoři, lobbisté a různé emince šedé? Kolik se jich vystřídalo za těch 15, 20 a 25 let? Kdo za to může?
+10
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 5. 2012 14:16 | Pavel

Předpokládáte správně. Já jsem si třeba před odchodem do důchodu pořídil vlastní a tedy levné bydlení, našetřil něco na penzijním připojištění něco na SS a také mám menší investici a drobné placené aktivity. Vůbec jsem na to nepotřeboval nějakou stranu a vládu, která by mě řekla jak na to.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 5. 2012 13:58

vite, doporucuju vam jednu vec. zjistete si kolik cini hruby domaci produkt, a kolik hruby narodni duchod. tyto dva pojmy vam odpovi na vas prispevek. a zjistite, ze nemate pravdu:)
mala napoveda: hruby narodni duchod se lisi od HDP tim, ze se do nej jednoduse receno zapocitavaji pouze statky vyrobene rezidenty, cili firmami s domicilem v danem statu. zjistite, ze procentuelni rozdil je nizsi nez treba v rakousku, a ze nejhure jsou na tom irove a lucemburcane. my nijak nevybocujeme. naopak velmi dobre jsou na tom treba kuvajtane:). ´
tim padem vase populisticke, nicim nepodlozene vykriky o tunelovani zahranicnich firem jsou prinejmensim zabavne.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 5. 2012 13:48 | Max

Předpokládám že většina důchodců ještě nejsou úplní dementi a že časem pochopí, že důchodový účet je možné doplnit i tzv. vícezdrojovým financováním a budou volit strany, které to navrhnou a zavedou. Proto věřím, že před příštíma volbama uvidíme i hesla, že pokud chtějí ještě nějakou dobu dožívat musí volit KSČM a ti s nepřekonatelným odporem vůči komunistům pak soukromopodnikatelské ČSSD. Bez výměny vlády a zvýšení státu, ev. státního důchodového fondu na vlastnictví infrastrukturního monopolního majetku to nepůjde. Dnes nakupujeme v řetězcích, pracujeme v podnicích, finance nám zpravují banky a pojišťovny všechny se zahraničními vlastníky a tak i většina zisků plyne do zahraničí. Dokonce i tu vodu a teplo nám dodávají firmy se zahraničními majiteli. A ti všichni vysávají tuto zemi a proto chybí na důchody, na zdravotnictví, na školství, na sociální programy. Bez návratu ke smíšenému hospodářství a vyššímu podílu státu na ziscích hospodářství to dále nepůjde. Musíme zahnout doleva a více se opět přiblížit k socializmu. Pouze za smíšeného hospodářství - po zlaté střední cestě jsme schopni důstojně dožívat.
-7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 5. 2012 13:22 | stupl

když si budou důchodci ve volbách vyskakovat, zbaví se volebního práva a hotovo.asi mají moc času a nudí se. radši se zvedne odchod do důchodu na 80, když jsou tak čilí. někdo přece musí dělat na mladé do 50-ti na podporách. tím se přece strašně ušetří, když se místo důchodu zaplatí někomu mladšímu podpora nebo jiná dávka...
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 5. 2012 12:26 | Michal Kára

Je mi líto, ale nechápete. To, o čem píšu vůbec nesouvisí se solidaritou. Já říkám, že když zvyšujeme počet lidí, kteří na "společnou hromádku" nepřispívají a jen z ní berou, tak na jednoho člověka zbývá průměrně pořád méně a méně. Solidarita pouze řeší "jak rozdělit tu hromádku", ale nic nezmění na to, že průměr bude dále klesat a jako celek se budeme mít hůř a hůř. A to, že lékařský věda udržuje při životě lidi, kteří už nejsou schopni na tu společnou hromádku přispívat je fakt (a nehodnotím, jestli je to z morálního hlediska dobře nebo špatně, pouze z "ekonomického").

Stejně tak spoření na důchod za téhle situace není moc řešení, protože vyprodukovaných statků (např. potravin) bude stejně nebo méně a bude se o ně muset o ně dělit víc lidí. Takže pokud budete mít naspořeno, tak možná budete mít potravin dost, ale na úkor někoho jiného - a pokud ten někdo jiný bude mít volební právo, tak to stejně nakonec dopadne tak, že vám ty naspořené peníze seberou. Peněz se nenajíte (ani zlata).
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 5. 2012 11:49 | hynek šichman

je vidět, že se této vládě daří poštvat mladý proti starým.za mích mladých let, sme nereptali proč děláme na starý lidi,proč oni se válej doma a mi musíme dělat tak jako to dělá dnešní mládež.já za to nemůžu že sem starej,dělal sem přes čtyřicet let a dostal sem horentních 10000 kč.důchot, skterého si musím kupovat každý měsíc moře léků.já nehřeším na žádnou vládu, ale co se děje za kampaň proti důchotcům, to stojí za pováženou.
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 5. 2012 11:49 | Vodník Česílko

Vždycky mě baví, když nějaký brouk Pytlík začne prorokovat, jak bude vypadat svět za 30 let. Zkuste si představit svět řekněme před sto lety (1912), a hádejte, kdo asi tehdy dokázal správně odhadnout stav světa za 30 let (1942). Takže na mě ty hrůzostrašné předpovědi o tom, co všechno čeká budoucí důchodce, nedělají žádný dojem. Já sám si spořím, ale ne kvůli důchodu, ale prostě proto, že životní karamboly se prostě zvládají líp, pokud má člověk pod zadkem nějaké úspory (a čím víc, tím líp). Mimochodem, po příštích volbách, ať už budou kdykoli, nás čeká skoro jistě vláda ČSSD s podporou komunistů, která může celý důchodový systém a samozřejmě i důchodovou reformu současné vlády zase úplně překopat.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 5. 2012 11:43

Achjo, kam se poděla lidská solidarita, v jaké společnosti to žijeme? Neříkám, že lékařství v některých momentech zbytečně neudržeje při "životě" vážně nemocné a zraněné, kteří by si sami asi raději přáli smrt, ale to se přece nedá spojovat s problémem důchodců a seniorů. Tady jde přeci o to, aby i staří lidé mohli mít důstojný podzim života! Samozřejmě, že bychom se tu měli naučit zajišťovat na stáří, myslet zodpovědně a nespoléhat jen na to, co nám dá stát. Ale takovéto výrazy, co používáte?? "jde o to, že udržování důchodců při životě má hodně nákladů a prakticky žádné výnosy společnosti nepřináší" To je vážně smutné:-( Člověče, vždyť přeci nejde myslet pořád jen ekonomicky, to by tu vznikl nějaký spletenec kapitalistického fašizmu
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 5. 2012 10:01

nechápu,proč se musí stále psáti nebo-li diskutovati,že nejsou peníze na důchody,lidi než odešli do důchodu,pořádně platili a odváděli daně,takže páni politici nestrašte důchodce,že nejsou peníze na penze....byly by,kdyby naše vláda uměla hospodařit s penězi,jelikož je vše rozkradené,vytelunelované a rozkrádá se vesele dále,tak proto v našem státě nejsou na nic peníze a dělají se jen škrty,tam,kde už se vzíti nemá z čeho,at se dělají škrty tam a těm,kdo tuto republiku rozkradl a rozkrádá dále,zabavte jim majetky,které nabyly neoprávněně a podfukem....
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 5. 2012 9:31 | romek10

JE čas volit jinou stranu DSSS A Svobodních strane,,aby penziste i socialni rodiny netrpěly za vlady ods,čssd,a jiny.
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 5. 2012 11:42 | Babca

Všechno souvisí se vším. Během 20ti let se uvedlo do života obrovské množství informačních a komunikačních technologií a porevoluční vláda rozhodla o tom, že staří musí od válu. Mladí nastoupili a spolu s uvedenými technologiemi ve spolupráci s vládou a hlavně s bankami se postarali o spotřebování našetřených peněz v našem důchodovém systému aby se postupně stali sami rukojmími bank s tím, že někteří se dopustili i trestné činnosti viz konsolidační banka. Bez přítomnosti morálky a dobrých meziílidských vztahů s aplikací zkušeností starších nebude fungovat žádná ani ta nejmodernější technologie, protože lidé se dělí na chytré a hloupé, nemocné a zdravé a nyní nově na mladé a staré kde mladí nám důchody ukradli a nyní se na nás neohlíží. Když půjdeme jako staří k volbám, ano zvolíme takovou vládu, která nám naše důchody v množství, které nám umožní důstojně dožít. Pokud se týká války mezi mladými a starými tak ta již začala, ale nejsou to staří kteří útočí, ale mladí - sráží nebo vytlačují nás ze silnict nadávají nám v obchodech u pokladen, naposled mému muži mladý 17letý chlapec z motocyklu,kterým jej málem srazil sdělil: dědku jdi mi z cesty nebo tě rozmašíruju a ujedu. Tak je nabíledni, že raděj bude vláda ochraňovat cikány než důchodce.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 5. 2012 11:26

Jen nechejte na hlavě. Až bude válka důchodců proti mladejm, tak se ukáže, kdo měl ještě vojenskej výcvik a kdo si jenom válel šunky u maminek.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 5. 2012 11:13

zrejme se podle vas ti duchodci poslednich 25 let maji tak spatne, jsou sedreni a chudi, ze se dozivaji vyssiho veku:). tim roste pocet duchodcu na ukor produktivniho obyvatelstva. priste by to chtelo mene hnevu a vice faktu:)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 5. 2012 10:57 | pavel

Důchodců se nebude nikdo ptát.Důchod jim ukradne stát tak, jak to dělá dnes.Copak se důchodce může nějak bránit?Vždyť se někteří ani důchodu nedožijí, natož aby se ještě dokázali ubránit.A to je celá ta lumpárna dnešní vlády.Propočítala si, kolik důchodců se může dožít 70ti let tak prodloužila odchod do důchodu.A když dnes těm důchdcům dávají takový klstýr, že důchodci z toho nespí tak na stres a někteří na hladovění zemřou mnohem dříve.Vláda zločinců!!!Proto volme všichni komunisty a nezatracujme je kvůli minulosti.Většina těch překabátěných nejhorších komunistů je dnes v ODS,TOP09 a ČSSD!Ať nová strana ukáže,jak se změnila.Dejme nim tu poslední možnost!!
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 5. 2012 10:53 | MoB

Nechci vám brát iluze, ale žádná politická strana nebude mít jiné řešení, než zvedat daně, zvyšovat věk odchodu do důchodu, snižovat náhradový poměr. Akorát se budou lišit v tom, v jaké kombinaci z toho namíchají naši budoucnost. Protože tváří v tvář demografickému vývoji prostě těch možností moc není....
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 5. 2012 10:45

samozrejme, s tim paralenem to byla nadsazka. ono by se melo take stanovit (miru etiky neresme), od jakeho bodu je profitabilni cloveka udrzovat pri zivote a kdy uz je to jen mrhani penezi. kysele jablko musi byt snedeno. ale najdete nekoho z politiku, kdo se obetuje a sni ho:)
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 5. 2012 10:32 | Michal Kára

Kdyby to bylo jen o zaplacení paralenu... jde o to, že udržování důchodců při životě má hodně nákladů a prakticky žádné výnosy společnosti nepřináší. Takže dlouhodobě je to ekonomicky neudržitelné.
-9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 5. 2012 10:27 | Futurista

Kde nic není, ani smrt nebere. Důchodci si penze vzít nenechají, pokud žádné peníze nebudou. Je úplně jedno, jestli si budou spořit v soukromých či ve státních "fondech", které nakonec někdo vytuneluje, znárodní nebo znehodnotí inflací, aby bylo z čeho zaplatit státní dluhy.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 5. 2012 10:04

Mně to vychází na 27 tisíc korun. Roční průměrný výdělek 42 000 eur, důchod průměrně 42 % z toho. Kurz 25 Kč. Celé vydělit 12 měsíci: http://www.oecd.org/dataoecd/33/19/47272420.pdf
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Spočítejte si

Výpočet životního minima 2024

Počet členů rodiny

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Pavel Mertlík

exministr a ekonom

Zdeněk Matějovský

podnikatel, Povlečení Matějovský

Pavel Mertlík
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Zdeněk Matějovský
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services