Rekordní zvyšování daní! Kalkulačka na Peníze.cz vám spočítá, co vás to bude stát

Petra Dlouhá | rubrika: Co se děje | 13. 4. 2012 | 13 komentářů
Minulý týden to vypadalo, že česká vláda to má spočítané. Leckdo se radoval, že předčasné volby škrtnou z politiky Věci veřejné. Škrtat se ale nakonec bude jinde. U vás doma. O kolik? Máte to spočítané: na Peníze.cz.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

13. 4. 2012 10:45, Jana Maxová

Začnu citátem W. Churchilla , který docela dobře vystihuje situaci
" zajistit prosperitu zvyšováním daní to je jako sám sebe zvednou v kýblu ". Řekla bych, že je to velmi výstižné. Důkazem je spotřebitelská turistika již dnes a nákup PHM v zahraničí všemy kteří přes naše území pouze projíždějí.
Někdy se opravdu domnívám, že za vším je úmysl a ne zrovna dobrý poškodit tento stát a jeho občany.
Místo aby byla ekonomika nastartována vyšší spotřebou tak prostě bude zabržděna.
Navíc s ohledem na to, že zvýšené DPH budou platit i státní instituce ( policie, vezeňská služba apod.) tak bude nutné z rozpočtu tyto náklady
uhradit.Takže i z tohoto pohledu se jedná o kontraproduktivní jednání.
Možným řešením by bylo důsledně vybírat daně. A samozřejmě vyšetřit veškeré kauzy, které poškodily jak stát tak jeho občany a viníky odsoudit k náhradě škody.
Nazvučení českého předsednictví 750 000 000 Kč
Open CARD 1 000 000 000 Kč
Zelená Praha 250 000 000 Kč
Bezdrátová Praha (WiFi-Praha) 150 000 000 Kč
Arbitráž s CME 10 000 000 000 Kč
Aféra Český dům 100 000 000 Kč
Diag Human 2 000 000 000 Kč
Aktuální kauzy staveb tunelů v Praze 10 000 000 000 Kč
Podpora na fotovoltaické elektrárny 900 000 000 000 Kč

Částky jsou zaokrouhlené a uvedené 0 nejsou omyl. .Je tu samozřejmě mnoho dalších ale to by se sem snad ani nevešlo.Otázka je kdo byl a nebo bude někdy odsouzen k náhradě škody. Jana

+43
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

13. 4. 2012 7:30, T

Konečně se začne šetřit ! Dobře už bylo, žilo se na dluh !!!

-17
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 13 komentářů)

21. 12. 2012 18:54 | Honza Zeman

Líbí se mit to neustálé kňourání a rádoby zasvěcené "počítání", co kdo, kde a jak rozkradl a odklonil, následné už nezajímavé nadáváaní na vládu (samozřejmě pouze tu dnešní....), to až hysterické rozčilování davu typických českých nul na internetu. 60% Čechů jsou líní, závistiví a hloupí lemplové, kteří se mají mnohem, ale mnohem líp než si vůbec zaslouží. A žádné neustálé nadávání na kdekoho, hlavně ovšem an vládu a poslance na tom nic nezmění. Milá paní, ulevilo se vám hodně, když jste sem vypsala ty už trapné bláboly? A že jste takhle vy a vám podobní nepovykolvali stejně vehementně, když ty kauzy vznikaly? Když si tady čtu ty hloupé výlevy, říkám si jenom, dobře vám tak, uduste se vztekem, stejně se nic nezmění a podle úrovně těch příspěvků nemáte ani vy ani ostatní stěžovatelé na to, abyste cokoliv změnili. Začít byste museli totiž sami u sebe. A vy byste u koryta uměli krást, jen nevíte, jak k němu, co?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 6. 2012 11:04 | Robbert

Budeme platit větší daně na to, aby stát ušetšil nějaké peníze, část jich " ODKLONÍ", část zůstane a po volbách je rozdá ČssD na sociálních dávkách utlačované menšině a nemakačenkům a zlodějům... . Ostatně podobný scénář tady již byl v devadesátých letech.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 4. 2012 13:48 | Marketa

Dobré odpoledne paní Jano,
čísla, která uvádíte mě zaujala.:( Chtěla bych znát něco více o těchto kauzách. Řadí se k nim i LTO,nehorázné úvěry podnikatelům od bank(př. Chvalovský, Charouz..), u kterých se neprokázal ůmysl (co je to za hovadinu?), které pak skončily v konsolidační bance a zaplatili jsme je my občané? Jsem neskutečně na....a chci od vlády zúčtování.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 4. 2012 14:26 | Jarouš

Nejsem zámožný, ani nešťastný,chudý důchodce.Z života se raduji i když se dlouhodobě léčím na rakovinu.Není to zadarmo, jsem však rád,že je mi to umožněno.Mám vysokoškolské vzdělání,nebyl jsem však natolik chytrý,abych v životě zbohatl i když jsem zastával velmi odpovědné povolání.Poslouchám televizní zprávy,čtu noviny a sleduji novinky na internetu.Z medií,od ekonomů a ostatních chytrých lidí jsem pochopil,že je třeba šetřit,méně krást a hodně pracovat.Nejhorší je korupce,klientelismus,nadměrná birokracie,chlast a kouření,závist,herny a automaty. Dělejme s tím něco! Nechme vlády vládnout,levou nebo pravou,koalici i opozici. Odbory a manifestace, případně vandalizmus raději ne!
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 4. 2012 10:45 | Jana Maxová

Začnu citátem W. Churchilla , který docela dobře vystihuje situaci " zajistit prosperitu zvyšováním daní to je jako sám sebe zvednou v kýblu ". Řekla bych, že je to velmi výstižné. Důkazem je spotřebitelská turistika již dnes a nákup PHM v zahraničí všemy kteří přes naše území pouze projíždějí. Někdy se opravdu domnívám, že za vším je úmysl a ne zrovna dobrý poškodit tento stát a jeho občany. Místo aby byla ekonomika nastartována vyšší spotřebou tak prostě bude zabržděna. Navíc s ohledem na to, že zvýšené DPH budou platit i státní instituce ( policie, vezeňská služba apod.) tak bude nutné z rozpočtu tyto náklady uhradit.Takže i z tohoto pohledu se jedná o kontraproduktivní jednání. Možným řešením by bylo důsledně vybírat daně. A samozřejmě vyšetřit veškeré kauzy, které poškodily jak stát tak jeho občany a viníky odsoudit k náhradě škody. Nazvučení českého předsednictví 750 000 000 Kč Open CARD 1 000 000 000 Kč Zelená Praha 250 000 000 Kč Bezdrátová Praha (WiFi-Praha) 150 000 000 Kč Arbitráž s CME 10 000 000 000 Kč Aféra Český dům 100 000 000 Kč Diag Human 2 000 000 000 Kč Aktuální kauzy staveb tunelů v Praze 10 000 000 000 Kč Podpora na fotovoltaické elektrárny 900 000 000 000 Kč
Částky jsou zaokrouhlené a uvedené 0 nejsou omyl. .Je tu samozřejmě mnoho dalších ale to by se sem snad ani nevešlo.Otázka je kdo byl a nebo bude někdy odsouzen k náhradě škody. Jana
+43
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 4. 2012 10:32 | pepa

Milá paní Lado, ale jak vy píšete, že se šetřením podetne ekonomický růst, tak o to jim přesně jde, páč na tom oni vydělávají celá jmění a po nich potopa, zvednou kotvy a odletí do teplých krajin. Vy to stále nechápete. Oni nás chtějí zotročit za housku a 2 deci vody na den. Tohle není demokracie , tohle je finanční protektorát, zatímco ten mnichovký z roku 1938 byl proti tomuhle jen procházkou růžovým sadem. Už chápete ?
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 4. 2012 10:25 | Lada

Nevím jak Vy, ale já na dluh nikdy nežila, ač se mi politici už léta snaží namluvit opak. Nechápu, že se najdou lidi, kteří jim to stále věří. Do státní kasy se vybraly haldy peněz, naši milí politici je prošustrovali, případně jim záhadně zabloudily do jejich vlastní kapsy, a když se penízků začalo nedostávat, hnedle se rozkřičeli, že za to můžou lidi, neb si žijí na dluh.
Jistě jsou i takoví, kteří na dluh opravdu žijí. Ale že by to byli všichni obyvatelé našeho státu? Všechny ty řeči o sockách, nemakačencích, důchodcích a jiných pochybných živlech (viz např. maminky na mateřské, tělesně postižení aj.), o kterých nám stále zdůrazňují, jak je živíme z našich daní - tím se akorát rozdmýchává nenávist ve společnosti a odvádí pozornost lidí jinam. Nemyslím si, že by se na ně za ta léta vydalo ze státního rozpočtu více peněz, než kolik jich zmizelo v různých černých dírách typu Promopro. Ti, které dotujeme z našich peněz nejvíc, nejsou nezaměstnaní či nepřizpůsobiví, ale politici - těm platíme majlant, aniž by za to odvedli pořádnou práci a ještě si ulévají miliony bokem.
Tímto takzvaným šetřením se jen ještě víc podetne naše ekonomika - lidé budou mít míň peněz na utrácení, tím pádem si koupí méně zboží, podniky toto zboží produkující méně vydělají, budou muset snižovat mzdy či propouštět, takže budou mít lidi ještě míň peněz na utrácení atd.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 4. 2012 10:22 | eďa

Jo, přítelíčkové. Kde jsou peníze, jsou i zloději a paraziti. Naopak tam, kde nejsou peníze, nejsou ani zloději a pol. tlučhubové. Dokud tedy budou lidé házet perly - peníze voleným sviním a parazitům, líp být prostě nemůže a nebude. Je to tedy na každém jednom ovčanovi, do jaké výše si vykrmuje svého parazita.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 4. 2012 10:05

doporucuji vam se zeptat firem, ktere mely cast zakazek od statu, zda stat setri ci nikoli. oni vam vysvetli o kolik jim klesly tyto zakazky. stat setri, bohuzel ale jeste malo. nicmene vetsi setreni neni politicky pruchodne
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 4. 2012 10:03 | Prototyp

Nu, o tom, jak bude šetřit stát se nepíše ze dvou důvodů: z cizího krev neteče a nikdo tomu nerozumí. Nečas ovšem tvrdí, že v balíku s touhle loupežničinou je skutečně i šetření na straně státu a že to, co vybere od lidí, je v tomhle balíku menší půlka. Tak jsem zvědava.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 4. 2012 9:56 | kroogh

Nikde jsem bohužel nic moc nevyčetl o šetření (krom zrušení jedné dávky), ale spíš pouze o tom jak od lidí (nás) stát vy(o)bere více peněz.
Protože s tím co vybere nyní neumí hospodařit a zbytek nechá rozkrást (nebo obráceně?) Bohužel se na tom rozkrádání státu podílejí přímo sami politici a na ně navázaní "kmotříčci".
Asi se fakt seberu, vezmu rodinu a půjdu do prdele ...(rozuměj kamkoliv do jiné země)
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 4. 2012 9:29

ale to povidejte tem, kteri jsou permanentne prisati na statni davky a podpory. kazdy druhy bere od statu nejakou tu davku. volic vidi jen sebe, sve penize a svuj prospech. levicova klika se nam snazi namluvit, ze pohodli obycejnych lidi musi zaplatit bohati. jeste, ze ty bohate maji. jinak by nemohli sve volice uplacet
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 4. 2012 7:30 | T

Konečně se začne šetřit ! Dobře už bylo, žilo se na dluh !!!
-17
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Milan Teplý

podnikatel, Madeta

Pavel Kohout

ekonom

Milan Teplý
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 2 duelů
×
Pavel Kohout
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services