Předčasné volby přijdou draho. Ale vyplatí se! Co si o tom myslíte?

Pád koalice a předčasné volby můžou znamenat zastavení rozjetých reforem a výrazný pokles české ekonomiky. Má ale smysl dva roky setrvávat v současném stavu?

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

6. 4. 2012 1:32, Betík

Proč by měly být předčasné volby a nebo i v normálním termínu drahé a placené ze státní kasy?!Stačí aby si každá strana která chce pracovat pro stát a své voliče,dobře a kvalitně,zaplatila volby ze svého!Předem prokázat že jsou bezúhonní, nemají tajné odkloněně křišťálové strýčky i z toskánska.Pokud každá o vládu bojující strana bude svůj volební boj financovat pouze z peněz svých členů a zveřejněných sponzorů,myslím že kampaň bude hodně levná a státní kase se uleví.První schůzí si odsouhlasí průměrný plat v ČR,odměnu pouze za dobré spravování státu.!!Třeba se to někdy stane že si mocipáni sníží veškeré marže které jsou ne do nebe,ale do pekla volající!Jéje já zapoměla nejsem v pohádce ale korupcí vlády projetém státě.

+2
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

5. 4. 2012 17:19, B. Lipovský

Máme první vládu, která pouze nežvaní, ale snaží se řešit problémy, které předchozí vlády (hlavně socialistické) populisticky odsouvali, aby si neuškodily u voličů. Fandím jí a předčasné volby nechci, protože bychom upadli opět do dřívějšího srabu a naše vnoučata by nás v budoucnosti proklela! Vždy se hlásalo, že budocnost národa je v mladých, proto je nutné je podpořit a zajistit jim stejná práva, jako je to běžné v ostatních zemích. Jinak utečou tak, jako utíkají doposud a z našeho státu se stane stát důchodců, tedy bez perspektivy - odsouzený k zániku. Na svá prohlášení starší generace asi zapoměly, nebo byla dobrá jen tehdy, když platila pro ně? Aby mne nikdo nepodezíral, že "nasazuji" na staré a bezbrané, je mi 58 let.

-7
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 27 komentářů)

5. 4. 2012 10:15 | Ota

Ještě drobné doplnění k předchozímu mému příspěvku: Nejhorší je, že ČSSD udělala dluhy z důvodu volebních populismů a ono jim to skutečně vycházelo a dle preferencí u naší populace i vychází. Ve výsledku jejich kroky byly populistické a VELMI ASOCIÁLNÍ, jak ukazuje nutnost vyvolaných škrtů a razantních reforem zasahující jak střední třídu, chudé i důchodce, které (škrty), přiznává i ČSSD. Střední třída, chudí a důchodci by se měli semknout a takovým to populismům dát stop, aby bylo možno ze zisků, ne z dluhů, financovat sociální programy pro ně.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 4. 2012 9:44 | Petr

Nové volby NIC nevyřeší. Opět to dopadně víceméně plichtou a nestabilní vládou. Za stávajícího rozložení nikdo nezíská silnou většinu. A tak je tomu již dlouho. Nejdříve nevypočítatelní Lidovci, pak opoziční smloouva a teď Lidovce nahradili šílení Véčkaři. Takže tudy cesta ven nevede.
Dále, demokracie má mnoho neřešitelných, vrozených chyb, tudíž nelze dosáhnout solidních výsledků, ať jsou výsledky voleb jakékoli:
- voliči: bohužel všichni svépravni lidé nad 18 let mají volební právo. Třetina národa jsou pitomci (cituji psychologa Hubálka), dále důchodvce zajímají je jejich důchody, ať to stojí, co to stojí, nezaměstnané je jejich dávky. Rozumných, poctivých plátců daní (kteří de fakto financují tento stát) je minimum a proto to je taková tragédie.
- politici: kdo jde do politiky - zoufalec chudý jak myš s pokřiveným morálním profilem, jehož jediným cílem je se obohatit. Jejich pohnutky jsou ryze krátkodobé dané čtyřletým volebním systémem (rychle si nakrást a pak získat lukrativní trafiku). Slušný člověk nemá šanci se v politických stranách prosadit.
- politické strany: ideály jsou jen lži pro voliče. Jde o ekonomický vliv skrz politickou moc. Velrybáři, lobysti, mafiálni. Do čelních pozic na kandidátky se dostávají buď loutky (např. Radek John - ikona pro nalákání veřenost známým ksichtem) nebo přímo mafiáni sami (kdo stojí za obrími rozkrádačkami předražených státních zakázek?).
- volební systém neumožňuje sestavení silné vlády.
Abych jen nenadával. Jako mnohem vhodnější (nikoli dokonalý) politický systém se mi jeví monarchie s velkým poradním orgánem složeným ze jmenovaných, uznávaných lidí. Toto heslo to vystihuje zcela jasně: "Stařičký mocnář se celý život snažil spravovat zemi tak, aby ji pak předal svému synovi v lepším stavu, než ji dostal on". Tedy dlouhodobá opatření beze strachu z konce volebního období, kdy je třeba se zalíbit voličům. Stabilní dlouhodobá vize, která se nemění s novou vládou a parlamentem.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 4. 2012 9:31

ty uroky z dluhu neplatite osklivym nenazranym bankam, ale zpravidla mj. fondum, jejichz podilnici jsou take obcane nasi demokraticke republiky.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 4. 2012 9:28

proc ma mit muj hlas vhozeny do urny stejnou vahu jako hlas nezamestnaneho flakace? statisticky oba dva odvedeme na danich velke penize, ale pritom on hazi do urny svoje pohodli, ja hazim do urny osobni zodpovednost. demokracie ma tu nevyhodu, ze rozhoduje vetsina.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 4. 2012 9:04 | Ota

I když se mi nelíbí problémy politických jednotlivců, tak v naší situaci je to menší zlo než změna vlády, protože méně škodlivá kombinace tu reálně není. Za období ekonomického růstu, v době vlád ČSSD, byly vytvořeny obrovské dluhy. Dnes musíme platit úroky z těchto dluhů bankám ve výši cca 100 mld Kč. Kdyby se nyní nemuseli platit úroky nemuseli by jsme podstatně škrtat, byli by peníze na mateřské 1,6 mld, kantory, podporu studentům, hasiče a řadu dalších sociálních programů. Když to sečtete zdaleka to nedosahuje té výše, co platíme na úrocích bankám.
-5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 4. 2012 8:47 | MoB

Já bych si připlatil. Rozhodně souhlasím s nutností provést některé reformy, ale nelíbí se mi způsob, jak na to jde současná vládní koalice. A taky se mi nelíbí, že ČSSD klidně prohlašuje, že všechno po volbách zruší - a že se po volbách (ať už předčasných nebo řádných) s ČSSD bude muset počítat, to je jasné. Vzniká tak brutální nejistota ohledně budoucího směřování vlastně celé ekonomiky, protože všechno souvisí se vším a zásahy do penzijního systému budou masové. A pak se někdo diví, že se do druhého pilíře nikdo nežene - a proč taky, když nejspíš nepřežije příští volby?
Takže souhlasím s autorem: má-li ČSSD potenciál zapůsobit jako betonová zeď na silnici, ať se to stane raději hned, dokud auto jede pomalu. Později by to víc bolelo... a příští reformátoři snad budou dělat svou práci lépe.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 4. 2012 8:43 | Ringo

Těžko říci. Český volič je nevyzpytatelný. Rád bych si připlatil pokud by skončil tento chaos, rozkrádání a zadlužování státu. Ještě víc bych dal za to, aby se začaly prošetřovat všechny ty kauzy zametené pod stůl a odhalila se česká chobotnice. Asi bychom se divili kdo s kým a za kolik. Pokud ovšem český volič opět přejde z jedné strany na druhou, jak bývá jeho zvykem, a vyhrajou volby levičáci /nedej bože komunisti/ radši nic platit nebudu a budu si šetřit na emigraci.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 2/2

2

Následující

Spočítejte si

Výpočet životního minima 2024

Počet členů rodiny

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Miroslav Zámečník

ekonom

Oldřich Bajer

podnikatel, zakladatel NetCentrum

Miroslav Zámečník
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Oldřich Bajer
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services