Škola finanční gramotnosti: hypotéky
V minulém díle naší Školy finanční gramotnosti jsme načali téma hypoték, dnes si vysvětlíme pár dalších důležitých pojmů. Probereme fixační dobu, hypotéky s plovoucí sazbou a refinancování.
Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)
Další příspěvky v diskuzi (celkem 3 komentářů)
21. 12. 2011 15:01 | Laďo
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
14. 11. 2011 8:10 | Slámová Lucie
mám hypotéku 3 330 000 z čehož byla 570 000 neúčelová část s fixací na 5 let. Tu splácím v tuto chvíli 2 roky. Dále jsme před rokem byli nuceni vzít americkou hypotéku 650 000 abychom mohli vyřešit manželovi finanční problémy. Ručíme nemovitostí, která má odhadní cenu přel 7 mil kč. Splátka je celkem dost vysoká a vzhledem k chystané rodinně, jsme chtěli celou částku refinancovat abychom si snížili splátku a já mohla na mateřskou. Bohužel mi bylo řečeno, že kvůli neúčelové části a americké hypotéce není možné refinancovat. Mohu poprosit o radu, jak to udělat abychom si snážli splátky aniž bychom museli radikálně prodlužovat úvěr a tak ho výrazně zdražit. Mnohokrát děkuji
19. 10. 2011 13:11 | Jahoda František