Pojištěna u České pojišťovny: konec přátelství pro Diamant

Přátelství je někdy víc než láska, zpívá se v dávném šlágru. Pokud se vám kamarád či kamarádka nabídne, že vám domluví pojistku, pořádně si to rozmyslete. Snadno byste se kvůli špatně nastavenému pojištění mohli rozejít ve zlém. Ne každá honba za Diamantem je romantická komedie.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

5. 9. 2011 5:46, Kůža

Ukázal jste nám ten špatný příklad pojištění, ale k porovnání by mne zajímalo, jak by podle vás měla pojistka asi vypadat?

+18
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

6. 9. 2011 20:38, Marek Musil

Tímto článkem jsem zhnusen, nechápu že něco takového tady bylo uveřejněno. Je to jen pouhá kritika uspěšné společnosti, která na trhu působí řadu let. S pojištěním Diamant mám zkušenosti, jde o produkt velice podobný konkurenčním. Má sve výhody i nevýhody to přiznávám ale na druhou stranu od toho je poradce aby klientovi vysvětlil co jej čeká. To že v paní uvěřila kamarádce je věc jina. Kritika společnosti není na místě.

-27
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 34 komentářů)

11. 9. 2011 22:48

Pane Švorbo,pokud jste četl můj přispěvek alespoň z poloviny tak pozorně jako já váš,tak vám jistě neuniklo,že netvrdím nic o tom,že je kientka dostatečně zajištěna,ale že nejsem schopen to posoudit na základě informací,které zde uvádíte a po pravdě asi nikdo,kdo neví o klientce mnohem více než to co tu píšete.Pouze jsem uvedl na pravou míru fakta o pojistných částkách,které jste patrně opomenul v touze napsat něco šokujícího.Po pravdě jsme oba ještě nepsali o dalších 300 na den v případě hospitalizace v ČPZ,což nám dává dalších 9000 měsíčně,ale to je jedno.A s tou blokací to myslím naprosto vážně,protože pokud starší smlouva umožňovala mim.výběr,tak je naprosto standardní postup(pokud není problém např.s daňovým odpočtem),nejprve jej provést a teprve poté smlouvu přepracovat.Pokud se tedy nenajde zachránce od jiné společnosti a nezruší smlouvu s výplatou odbytného,pak o nějaké peníze klientka opravdu může přijít a to všude,i na smlouvě,kterou jste pravděpodobně nabídl.Řekl jste jí to?
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

11. 9. 2011 13:46 | Vít Suchý

Pane Švorbo, článek jsem četl velmi pozorně a pokud dám stranou jeho expresivní sloh, vyplynuly mi z toho otázky, které jsem popsal...Vámi definovaná "past" si myslím že je v souladu s §58(1)zák.37 /2004Sb. O pojistné smlouvě, proto se divím vaší reakci....A na co jsem poukázal jako za druhé - vaše rozčilení nad nemožností předčasných výběrů z životního pojištění - považuji za bohužel rozšířenou "pojišťováckou perverzi" vydávat životní pojištění za něco, kam si odkládám peníze a průběžně si je vybírám...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 9. 2011 16:22 | Vladimír Švorba

Pokud je tedy podle Vás smlouva nastavena podle potřeb klientky, tak si samozřejmě můžete takto pracovat dále. Ale modlete se, aby se klientce nic nestalo, jinak budoucnost klientky po finanční stránce nebude moc slavná. Trvalé následky úrazu na 500.000,- Kč s progresivním plněním až na 2,5 mil je sakra málo pro člověka s příjmem 40.000,- Kč čistého. A to se vůbec nebavíme o invaliditě z důvodu nemoci a zajištění pro případ smrti.
A s tou blokací, to snad nemyslíte ani trošku vážně. Taková klauzule v pojistných podmínkách vyhovuje jen pojišťovně, klientovi vůbec.
Přeji pěkný den.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 9. 2011 9:28 | Amik

Po "revoluci" jsem si sjednal povinné ručení u tehdy nově vzniklé Komerční pojišťovny. Po nějaké době jsem se dozvěděl, že KP končí a že se klienti převádějí do Kooperativy, při zachování všech smluvních podmínek jako u KP. Když jsem měl nehodu při které došlo ke zranění osob, došlo k soudnímu jednání. Musel jsem si vzít advokáta.Ve smlouvě s KP bylo, že do určité částky bude hradit náklady na zastupování u soudu. Jaké bylo moje překvapení, když mi ale Kooperativa odmítla tyto náklady hradit s odůvodněním, že to nemá ve smluvních podmínkách.Následovala dlouhá a nechutná korespondence postupně až s vrcholovými funkcionáři Kooperativy. Až snad po půl roce, když jsem jim oznámil, že jsem jejich postupem zhnusen a ukončím s nimi smluvní vztah a nechám vše přezkoumat soudem, se náhle ledy hnuly a náklady mi proplatili. Závěr: 1)kdo si od pojišťováků nechá nadělat na hlavu toho oškubou jak vánoční stromeček. 2)pro všechny pojišťovny je pojištěnec přítelem až do okamžiku, kdy uplatňuje nějaké pojistné plnění - pak se pojištěnec změní v úhlavního nepřítele pojišťovny.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 9. 2011 0:28

Myslím že pokud se pouštíte do takových soudů,bylo by užitečné uvest na pravou míru pojistné částky,tedy včetně progresivního plnění.Pokud má klientka na pojistné smlouvě 500000 za trvalé následky,je pojištěna na 2500000.Taktéž denní odškodnění narůstá od 250 do 750kč měsíčně.Pokud přičtu pracovní neschopnost300kč,která pravděpodobně vznikne,dostávám se od 16500 měsíčně za prvních 120 dní až na 34500 měsíčně za posledních 120 dní v roce,pokud připočítám nemocenskou...ideál to možná není,ale???Taktéž v hospitalizaci bych neviděl až takový problém.protože pokud bude klientka hospitalizována,je velice pravděpodobné že bude při té příležitosti požadovat i pojistné plnění za denní odškodnění a za cenu cca 2kč nevidím důvod proč ho nemít,ono se také může stát že hospitalizace nebude trvat pět dní. Neznám potřeby,další poj.smlouvy,úspory a ani ochotu platit pojistné,proto nejsem schopen posoudit kvalitu pojištění,ale pokud zde hovoříte o blokaci peněz,považuji za moudré se naopak podívat do starší smlouvy zda vůbec umožňovala mimořádný výběr,protože je docela možné že klientka se naopak dostane tímto krokem k penězům mnohem dříve než by jí to bylo umožněno ve starší smlouvě.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 9. 2011 0:04

Příteli, ta kamarádka je v té úspěšné společnosti zaměstnaná a její profesionalita je vizitkou té firmy.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 9. 2011 20:38 | Marek Musil

Tímto článkem jsem zhnusen, nechápu že něco takového tady bylo uveřejněno. Je to jen pouhá kritika uspěšné společnosti, která na trhu působí řadu let. S pojištěním Diamant mám zkušenosti, jde o produkt velice podobný konkurenčním. Má sve výhody i nevýhody to přiznávám ale na druhou stranu od toho je poradce aby klientovi vysvětlil co jej čeká. To že v paní uvěřila kamarádce je věc jina. Kritika společnosti není na místě.
-27
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 9. 2011 14:01 | Vladimír Švorba

Pane Suchý, stačilo si článek jen pořádně přečíst a nemusel jste sem dávat takový nesmyslný příspěvek. Základem diskuze by vždy mělo být pořádně si přečíst téma, na které chcete reagovat.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 9. 2011 13:53 | Vít Suchý

Nějak jsem vůbec nepochopil pointu článku. Nechci se bavit o konverzích smluv, to, co dělala ČP a nyní Kooperativa je do nebe volající čuňárna, o tom není sporu.
Co jsem ale nepochopil,je to, že se autor zlobí, když u nově uzavřené životní pojistky nechce pojišťovna hned vyplatit odkupné. Přece každý z branže ví, že v souladu se zákonem o pojistné smlouvě má pojišťovna de facto první dva roky právo na nulové odbytné ...
Dále jsem nepochopil , za co dále autor horuje, když se zlobí na chybějící předčasné výběry z životních pojistek. Mám tomu rozumět tak, že jako Partners stále prosazujete životní pojistky jako spořící produkty ? PROBOHA ! Pokud je to ŽIVOTNÍ POJISTKA, musí krýt pouze rizika a ne mít v sobě zakuklenou nějakou netransparentní rádoby spořící složku...!!! Čili pokud je pojistka spojena s krytím rizik, tak přece není co vybírat...Jinak je bouchání investičních životních pojistek jen a pouze staronový podfuck na klienty, nic víc a je jedno, jestli používáte produkty té či oné pojišťovny... :)
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 9. 2011 12:00 | Ježura

Pojistka by měla vypadat tak, že pojištěnému zajistí dostatečné plnění na rizika, která chce mít klient zajištěná. Je to individuální. Potřebuje "kamarádka", která si pojistku koupila pojištění na smrt? Má rodinu? Hypotéku? Jiné závazky? Je na ní někdo finančně závislý? Co se stane, když zemře? Bude to její blízké bolet nebo jim vzniknou i velké finanční potíže? Pojištění neumí krýt bolest (nemírní se ani po vyplacení vysoké sumy peněz), umí ale zajistit, aby její děti mohly dostuovat když už přijdou o maminku nebo se postará o to, aby její manžel měl dostatek času se z nečekané události vzpamatovat a vydělat tolik peněz, aby to dokázal zajistit sám. Vždy je nutno vnímat pojistku jako něco, co se "šije" přesně na míru. Obecný návod, jaká pojistka je nejlepší, prostě neexistuje.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 9. 2011 11:43 | Ježura

Já jsem trošku jiného názoru co se týče pojištění.
Domnívám se, že je lepší nebýt pojištěný vůbec, než být pojištěný špatně. Z řad špatně pojištěných lidí se tvoří masa nespokojených klientů pojišťoven. Klient platí pojištění, za nějaký pátek si už vůbec nepamatuje, co má pojištěné a s jakým plněním, pak se něco stane a výsledek? Klient nikdy neřekne, no však já jsem chtěl aspoň něco, když už to nešlo platit v plné výši. Vždy řekne: "Ti darebáci z pojišťovny mě okradli. Celé věky jim platím hrůzu peněz a když se něco stane, tak mi dají takovou almužnu!" Pokud není pojištěný vůbec, ví, že pojištění odmítl a je klid. Když už pojištěný je, měl by být pojištěný pořádně!
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 9. 2011 9:12 | popi

Konkrétní příkladné nastavení pojištění odráží co je ochoten a hlavně schopen klient zaplatit za pojištění. Z vlastní zkušenosti považuji ceny za rizika v připojištění mezi konkurenty za drobné v řádu desetikorun. A kde jsou popsány výhody produktu, třeba při pojistném nad 1000,-Kč měs. je připojištění smrti následken úrazu v motorovém vozidle za pojistnou částku 1 mil se platí 1 Kč měsíčně.
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 9. 2011 8:27 | Dan Juřík

No pokud by Vám někdo tvrdil, že umí ideální pojistku, aniž by do detailu znal Vaše potřeby, tak je to lhář.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 9. 2011 5:46 | Kůža

Ukázal jste nám ten špatný příklad pojištění, ale k porovnání by mne zajímalo, jak by podle vás měla pojistka asi vypadat?
+18
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 2/2

2

Následující

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Jan Světlík

podnikatel, Vítkovice Holding

Miroslav Motejlek

ekonomický žurnalista

Jan Světlík
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Miroslav Motejlek
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services