Výpočet životního minima 2024
Rozšířená verze kalkulačky
Další kalkulačky
Interaktivní grafiky
Jakou kartu dostanete? Podívejte se na přehled podle bank
Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více
Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny
Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více
Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla
Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více
Takhle vám vysajou účet. Podívejte se na triky podvodníků
Přijde e-mail, SMS, zpráva na Facebooku. Píše banka, doručovací služba nebo i finanční...více
Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety
Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více
Doporučujeme
Přihlášení k newsletteru
Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.
Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.
Miroslav Pelta
podnikatel, Baumit Jablonec
Zdeněk Jahoda
podnikatel, Emco
51,11 %
z 45 duelů
53,49 %
z 43 duelů
Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů
Diskuze: Vláda má dluhy ráda. „Bojem“ s nimi může ospravedlnit cokoli
Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)
Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy
9. 8. 2011 7:40, Fany
Pane Prouzo, máte tam chybu. V Česku zatím nikdy nevládla pravicová vláda a tato poslední je všechno možné, jen ne zástupce skutečné liberálně konzervativní pravice.
Pokud to nevíte, tak u nás spolu léta soupeří dvě sociálně orientované strany. Jedna občanská a druhá komunistická. Tím pádem by Vás nemělo překvapit zvyšování daní. Dělají to oba levicové směry, jen s tím rozdílem, že ten, kterému říkáte "pravice" to říká naplno a ten druhý, bolševický, to dělá skrytě, pomocí různých minimálních základů daně, zvyšování minimální mzdy, což znamená zvyšování vyměřovacích základů pro odvody zdr. a soc. pojištění (jiný název pro daně).
Na skutečnou pravici si budete muset počkat až za pár generací.
Další příspěvky v diskuzi (celkem 17 komentářů)
10. 8. 2011 10:21 | Karel
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
9. 8. 2011 20:39 | Fany
Docela zajímavý názor. Až na drobné výjimky bych to podepsal. http://www.youtube.com/watch?v=cj8C1plsB08
9. 8. 2011 18:02 | Jirka
Posledním dodatkem na narážku od hodně lidí, co mě píší na idnes. Že někdo nemůže a nemá z čeho šetřit. Ano potkal jsem zrovna včera známého, je to špatné nemám ani na chleba... jo slovo dalo slovo a zjistil jsem mimo jíné, že chodí dvakrát do měsíce do pětihvězdičkového hotelu na jídlo a měsíčně protelefonuje 1500Kč :D. Lidem se nechce šetřit :).
9. 8. 2011 17:52 | chk
9. 8. 2011 16:35 | Libor Kosour
9. 8. 2011 15:26 | Ferdinand Mácha
Čeká snad někdo, že reformy půjdou provést bez konkrétních návrhů zákonů? Jsou snad nějaké návrhy zákonů připravené před volbami?Když jsou vládci na svých pozicích neotřesitelně zasazeni, změny nebo reformy nebudou. Nikdy. Já jsem se přestal bát strašení před neusazenými stranami a nezvyklými tvářemi, ani komunisté mě nestraší. Pokud nás bude více a u voleb vyjádříme svůj názor, nastanou i změny. 20 zkušeností ukazuje, že jiná cesta nepovede k výsledku.
9. 8. 2011 14:31 | Občan vybírající úspory a specificky utrácející
9. 8. 2011 13:56
9. 8. 2011 13:14 | chk
9. 8. 2011 9:52 | Občan vybírající úspory a specificky utrácející
9. 8. 2011 9:15 | Michal Kára
9. 8. 2011 8:30 | Gabriel
9. 8. 2011 8:26 | josef