Diskuze: Novela zákona o pojišťovacích zprostředkovatelích: pro a proti
Pozdvižení vzbudil ministerský návrh novely zákona o pojišťovacích zprostředkovatelích a samostatných likvidátorech pojistných událostí. Odbornou veřejnost rozdělil na dva tábory. Přinášíme názory pro i proti. Jak se na novelu dívá Klára Król z ministerstva financí a jak Tomáš Prouza z Partners?
Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)
Další příspěvky v diskuzi (celkem 2 komentářů)
10. 8. 2011 17:39 | Vít Suchý
Již v současném znění zákona ( §21(1) zák.) je jasně definováno, jak se musí prodejci pojištění ( rozuměj- finanční poradci) vůči klientům chovat, že jim nesmějí lhát a uvádět dvojsmyslné údaje apod...
Kdopak jste kdy ale doposud slyšel, nebo četl, že by zmíněné státní byrokratické instituce prováděly kontroly, zasáhly a exemplárně nepoctivé poradce a prodejce potrestaly ?
Je morální, omezovat zisky a marže v jednom odvětví ? A co prodejci lokomotiv nebo toaletního papíru ? ( U obou hrozí při jejich liknavosti veřejné ohrožení...)
Je morální, v oblasti pojištění rušit statut presumpce neviny ???
Apropos - co bychom od byrokratického aparátu chtěli, když se obdobně choval doposud např. k zákonu o penzijním připojištění - kdo si pamatujete - tak teprve novelou zák. 42/1994Sb. k 1.8.2009, t.j. po 15 letech fungování systému (!!!) došlo k zákazu uplácení zaměstnavatelů a v přibylém §12 se poprvé po 15 letech (a po nahnání 4,6 milionu klientů do stáda asociace PF) objevilo, že jak prodejci (opět bez jakéhokoli odborného vzdělání, ale budiž), tak i PF se musí ke svým klientům chovat řádně, nelhat jim a nezamlčovat podstatné údaje....
Fakt dobrý...řekl by na to asi můj 15 letý pubertální syn...ale já říkám : Fakt nepřijatelný, mizerná státní byrokracie !!!
14. 7. 2011 4:05 | eda pobíječ much