Ze Slovácka k reprezentaci Zélandu. Češka na cestě za historickou výhrou
Rodačka z Moravan u Kyjova vypráví o svém životě světoobčanky i návratech domů. V sedmačtyřiceti...více
Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)
Další příspěvky v diskuzi (celkem 2 komentářů)
10. 8. 2011 17:39 | Vít Suchý
Již v současném znění zákona ( §21(1) zák.) je jasně definováno, jak se musí prodejci pojištění ( rozuměj- finanční poradci) vůči klientům chovat, že jim nesmějí lhát a uvádět dvojsmyslné údaje apod...
Kdopak jste kdy ale doposud slyšel, nebo četl, že by zmíněné státní byrokratické instituce prováděly kontroly, zasáhly a exemplárně nepoctivé poradce a prodejce potrestaly ?
Je morální, omezovat zisky a marže v jednom odvětví ? A co prodejci lokomotiv nebo toaletního papíru ? ( U obou hrozí při jejich liknavosti veřejné ohrožení...)
Je morální, v oblasti pojištění rušit statut presumpce neviny ???
Apropos - co bychom od byrokratického aparátu chtěli, když se obdobně choval doposud např. k zákonu o penzijním připojištění - kdo si pamatujete - tak teprve novelou zák. 42/1994Sb. k 1.8.2009, t.j. po 15 letech fungování systému (!!!) došlo k zákazu uplácení zaměstnavatelů a v přibylém §12 se poprvé po 15 letech (a po nahnání 4,6 milionu klientů do stáda asociace PF) objevilo, že jak prodejci (opět bez jakéhokoli odborného vzdělání, ale budiž), tak i PF se musí ke svým klientům chovat řádně, nelhat jim a nezamlčovat podstatné údaje....
Fakt dobrý...řekl by na to asi můj 15 letý pubertální syn...ale já říkám : Fakt nepřijatelný, mizerná státní byrokracie !!!
14. 7. 2011 4:05 | eda pobíječ much