Reklamace novostavby je boj! Jak se vyzbrojit?

Ondřej Tůma | rubrika: Rozhovor | 31. 5. 2011 | 4 komentáře
95 % smluv o nákupu nemovitosti je napsaných tak, že kupující budou mít s reklamací problémy, říká v exkluzivním rozhovoru pro Peníze.cz Petr Němeček, majitel firmy, jež pomáhá čerstvým či budoucím majitelům nemovitostí reklamace u developerů a stavitelů uplatňovat.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 4 komentářů)

7. 8. 2011 21:17 | Josef

Nemožnost uplatnit vzniklé reklamace řeší rádoby podnikatelé elegantněji i jinak. Proč enormně narůstá společností s ručením omezením? Protože mají zákony, které jim kryjí záda, nemluvě o nabalení dalších skupin právníků, soudců a kriminalistů se zajištěným živobytím. Tento postup je hojně využíván také v a.s. a u OSVČ. Bylo řečeno nejvyššími autoritami tohoto státu, že trh vyřeší sám vše a že podnikatelé nesou na trh svou kůži, ale s paragrafovou liancí, že žádný soud neodsoudí podnikatele, měl-li v počátku dobrý úmysl podnikat, ale při krachu mu to nějak nevyšlo. U spol.s r.o. postačí při zahájení složit na několik dnů do banky jednosto nebo dvěstě tisíc Kč. Pak už je nemusí mít a začne hospodařit s půjčenými penězi od bank a u developerů se zálohami na prováděná díla. A kupec je jen v roli přihlížejícího zda např. společnost s r.o. s minimální fysickou zodpovědnosti dílo nedokončí a přivede sám sebe ke krachu nebo ji prodá a ta další ji převede dále. Ztratí se jakákoliv kontrola přenosu zodpovědnosti za nedokončené často vytunelované dílo včetně jakýchkoliv forem reklamace. Těmto podnikatelům zůstanou jen nepřiměřené zisky. Mohu uvést případ jeden z mnoha. Českomoravská stavební společnost s.s r.o., Praha postavila řadové domy v Třeboradicích pro ni ze velmi výhodných podmínek v době ekonomického rozmachu s protiprávně očesanými smlouvami, které vedly k reklamacím děl. Promyšleně firmu vlastníci prodali a jednatelé si zajistili výmazy z rejstříků obchodních i živnostenských. Je to vůbec možné bez osobní odpovědnosti a následnické firmy toto připustit, aby závazky zmizely? A pro dokonalejší zamlžení prodej firmy byl opakován ještě dvakrát. Nemáte šanci legitimně někoho obžalovat s nejistým výsledkem a drahými právníky a nekonečnými soudy. Zvažujete zda se máte pustit do nerovného boje, kde poctivý občan je na posledním místě.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 8. 2011 22:44 | Lubomir

Dobrá služba zvažuji využití. Není nad vlastní zkušenost - od developera bych si již nikdy nemovitost (novostavbu) nekoupil!!! Podívejte se na některé fotografie novostavby, provedené opravy od developera ING a zhotovitele stavby METROSTAV ... otřes a hnus ... mrkněte http://www.luon.wz.cz/ ... plíseň, zateplení fasády na stránky ještě přidám, ceny za nemovitostí rozhodně neodpovídají kvalitě ve spousta projektech, stačí si všímat kdo je staví, třeba Metrostav zaměstnává lidi bez vzdělání v oboru, spousta jich neumí ani česky a pak to má nějak vypadat, vyhranou zakázku rozprodají subdodavatelům a poté nechtějí reklamace uznávat, že špatně užíváte nemovitost! Podával jsem několik reklamací, vždy oprava silikonem, přesně jak to píšete v článku. Poté se nesmíme divit, že za ušetřené peníze na nekvalitně odvedených pracech a materiálu si rozdávají prémie a výplaty kolem v průměru 40.000kč na osobu (stálý zaměstnanci). BOHUŽEL KLIENT JE NEZAJÍMÁ, VLASTNÍ DOLOŽITELNÁ ZKUŠENOST.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 6. 2011 14:06 | Kamil

Hm, to vypadá jako užitečná služba. Vždycky je dost vošajstlich kupovat zajíce v pytli, nota bene, když je to zajíc za několik milionů!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 6. 2011 12:08 | Patrik

Vzhledem k tomu, jak znám některé developery, tak to určitě může být užitečné, na druhou stranu jde taky o to, aby vám tahle služba vůbec pomohla, aby člověk stejně jen nezaplatil za expertízu a pak neměl při sporu smůlu, každopádně, když stavěla moje ségra barák, tak jim tam stavební firma udělala hrozný zvěrstva, takže všechno pořádně zkontrolovat asi není na škodu
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Ivo Valenta

podnikatel, Synot

Petr Chmela

podnikatel, Tescoma

Ivo Valenta
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Petr Chmela
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services