Ertrag und Sicherheit: výnos a solidní nejistota

Aleš Tůma | rubrika: Komentář | 23. 5. 2011 | 221 komentářů
Prodejní argumenty poradců společnosti Ertrag & Sicherheit (v překladu výnos a jistota) jsou... opravdu neotřelé. Méně eufemisticky: klientovi nepokrytě lžou.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

25. 12. 2012 22:27, Ondřej Hašek

Autor článku se dotýká problematiky ceny investičních produktů (fondů Franklin Templeton) a tvrdí, že fondy distribuované ES jsou dražší než od Conseq a Atlantik (Partners jsou distributoři Conseq a Atlantik). K tomuto závěru došel porovnáním vstupních poplatků (distributorovi) a ážií (jsou to vstupní poplatky fondu).

Poplatková struktura u Conseq a Atlantik je mnohem složitější, nejenže tam máme vstupní poplatky, ale také poplatky za správu a další poplatky. Je tomu tak proto, že se nejedná jako u ES o přímou investici, ale o polopřímou. Klient posílá peníze společnosti Conseq, nebo Atlantik, a ty to přeposílají na sběrný účet u investiční společnosti. Průběžně si odečítají poplatky z peněz, které vybrali od klientů, ale i z naspořených prostředků. Mohou tak činit, protože majiteli těchto sběrných účtů jsou ony.

Problematika ážia je mnohem složitější. Ážio je vstupní poplatek fondu, který platí každý investor přímo fondu. Nejedná se o poplatek distributorovi. Na druhou stranu je pravda, že ážio fondů zprostředovaných ES je vyšší. Je tomu tak proto, že ES na základě exkluzivní spolupráce s Franklin Templeton se také podílí na řízení investice (poradenstvím a administrativou) a za to jí náleží odměna. Proto část ážia vyplácí společnosti ES.

Takže u ES je to tak, že klient zaplatí vstupní poplatek (poplatek za otevření depozita a poradenství) předem a dál, protože je to přímá investice, kromě poplatků fondu nic neplatí. Mezi poplatky fondu řadíme zmíněné ážio a TER, jehož součástí je i manažerský poplatek.

Aby to nebylo jednoduché, každý fond je rozdělen do podfondů. Poznáme je podle koncovky. ES zprostředkovává podfondy určené pro fyzické osoby (koncovka A acc), které mají lepší podmínky (zhodnocení). Conseq i Atlantik musí využívat podfondy pro korporace, které nemají toto zvýhodnění.

Porovnáme-li celkovou nákladovost investice, vychází nám i přes vyšší vstupní poplatek ES výrazně levnější než zmíněná konkurence (tento rozdíl se v čase prohlubuje).

Cena za službu ale není pro klienta hlavní kritérium, nejdůležitější je výnos, který klient může dosáhnout. A to hlavně záleží na kvalitě poradenství a šíři doprovodných služeb (možností) té které zprostředkovatelské firmy.

+5804
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

24. 10. 2013 14:27, Petr Kovář

Dobrý den,
všem potencionálním zájemcům o investování u ES, tedy potažmo JUNG a tedy potažmo Franklin Templeton to DŮRAZNĚ nedoporučuji. Moje osobní zkušenost je strašná.V červenci jsem zaslal celkem nemalou investiční částku, uhradil nemalou částku na poplatcích nenažraných zprostředkovatelů a dnes na pokraji listopadu i přes všemožné urgence nemám přístup ke svým penězům, nevím, co se s penězi děje a slyším jen samé výmluvy a nezájem. Tak takhle se chová ES, JUNF a FT vážení- zaplať a dál už neotravuj! Ruce od těchto společností pryč.

-280
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 221 komentářů)

24. 10. 2013 14:27 | Petr Kovář

Dobrý den, všem potencionálním zájemcům o investování u ES, tedy potažmo JUNG a tedy potažmo Franklin Templeton to DŮRAZNĚ nedoporučuji. Moje osobní zkušenost je strašná.V červenci jsem zaslal celkem nemalou investiční částku, uhradil nemalou částku na poplatcích nenažraných zprostředkovatelů a dnes na pokraji listopadu i přes všemožné urgence nemám přístup ke svým penězům, nevím, co se s penězi děje a slyším jen samé výmluvy a nezájem. Tak takhle se chová ES, JUNF a FT vážení- zaplať a dál už neotravuj! Ruce od těchto společností pryč.
-280
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

11. 9. 2013 16:53

Já doporučuji ES.....mám osobní zkušenost a jsem nadmíru spokojená
+28
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 8. 2013 4:57 | Petr Fiala

Děkuji Vám za skvělý komentář. Rád bych k němu dodal, že poplatková struktura u Conseq (Partners) je očividně tak složitá, že se jí zde ani nikde jinde nikdo nesnaží rozkrýt. (Dokonce ani pomlouvač Aleš Tůma, jehož pomlouvání konkurence na všemožných serverech pod hlavičkou Partners je dle mého mínění na žalobu.) Na rozdíl od Vámi uvedených transparentních poplatků Ertrag und Sicherheit. Přeji Vám hodně úspěchů.
+54
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 8. 2013 9:26 | Jirka

Dobrý den. Zkuste se na věc podívat prakticky. Když už máte smlouvu (u nás je to na člena rodiny 55.000/4=13.750 korun), můžete investovat do kolika fondů chcete (mělo by to samozřejmě mít nějaký smysl a filozofii). Pouze při každém vstupu do fondu, na kupujete za:
1) 3,00% z investované částky PL dluhopisového fondu např. http://www.fondsprofessionell.at/fonds/fiap/singleview/periode/10Y/fondsID/FU_812925/
2) za 5,25% z investované částky PL akciového fondu např. http://www.fondsprofessionell.at/fonds/fiap/singleview/periode/10Y/fondsID/FU_100024465/
Žádné další poplatky za vámi nejdou, leda tak peníze při zpětném odkupu do 3-5 dní od pokynu. Když o tom nic nevíte a nechcete vědět, vezměte na vědomí, že u investování jde o dlouhodobý proces na jehož začátku jste za nakoupený produkt zaplatili kupní cenu.
Prakticky za vše co nakoupíte, zaplatíte 21% DPH. Zde zaplatíte za PL 3,00% nebo 5,25% a ještě se Vám budou zhodnocovat, aniž byste vyvíjeli jakékoliv překotné aktivity :-)
Řeči se vedou a voda teče... Buď produkt za těchto jednoznačných podmínek akceptuji, nebo produkt neakceptuji a hledám něco lepšího :-). K čemu tedy všechny ty spekulace o nákladovostech pojišťoven tu a tam a další řeči?
Všem diskutérům pěkný den, J.
+113
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

11. 6. 2013 7:50 | Petr Fiala

Pan Aleš Tůma je očividně pilný pomlouvač. A pomlouvá ten, který si není jistý sám sebou, který si pomlouváním druhých zvedá vlastní sebevědomí, potažmo vlastní důležitost. Myslím, že autor by se měl více soustředit na vyzdvihování svých vlastních kvalit, tedy hlavně kvalit firmy ve které je zaměstnán, nebo případně vlastní a ne kydat hnůj na druhé. Přeji mu touto cestou hodně úspěchů, S pozdravem, Petr Fiala
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 5. 2013 21:39 | Petan

Dobrý den,
zajímalo by mě jak je možné že na nézavislém webu je uvedena společnost Jung Dms,Cie v nákladovosti až za pojišťovnami a má kolem 32 % nákladavost. http://www.tankfin.cz/kalkulace-ukazatele-TANK-u-sporeni-do-fondu-a-investicniho-pojisteni/8/
děkuji za vaše názory
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 4. 2013 21:49 | Jura

Taky už investuji s EE a nevidím žádný problém. Mám zatím 2 FT fondy, manželka jeden. Chceme si založit ještě další 2. Jeden účet budeme zakládat synovi. Jelikož jsem už dosáhli maxima poplatku, bude to zadara:-) Oba máme online přihlášení u FT, kde můžeme zkontrolovat zda EE zainvestoval. Shrnuto: žádný problém, chodí nám i papírové výpisy z FT (z německé pobočky FT). Navíc je pro mne důležité, že máme osobní depozita v Lucemburku a ne u nějaké blbé české firmičky. Zdejšímu prostředí po zkušenostech tunel-zlodějů jednoduše již nevěřím. Taky oceňuji, že depozit je mimo jurisdikci zdejšího kocourkova a exekutorské mafie. S pozdravem, Investor.
+66
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

17. 4. 2013 18:34 | Ondra

http://www.tankfin.cz/ Najdete co potřebujete vědět Poplatky a náklady během let
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 3. 2013 21:26 | Pepa

Pane Tůma přiznám se, že pokud Vy jste analytik tak lituji společnost pro kterou pracujete protože tolik blábolu v jednoum příspěvku jsem již dlouho nečetl. Každá společnost musí nějakým způsobem financovat svoji činnost. Pokud máte tak hluboké znalosti o Ertagu tak tady Vy lžete a mlžíte. Ertrag každého klienta informuje o poplatcích s investicí spojených a to po celu dobu trvání investice. Není v Čechách jiná společnost s tak transparentními polplatky. Stačí se podívat na nezávislé stránky buď www.tankfin.cz nebo www.mefin.cz které určitě znáte a tam zjistíte jaká je nákladovost produktů které nabízejí subjekty na českém trhu. Potom zjistíte, že nějakých 55.000 Kč což je strop u Ertrágu je startovací suma u ostatních. Takže pokud se chcete k něčemu vyjadřovat tak by to mělo být objektívní a vyvážené. My z Ertrágu také konkurenci nenasazujeme psí hlavu. Spíš akorát matete ty kteří se v této problematice tak neorientují.
+17
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 3. 2013 22:55 | Ondra

Moc hezky,stručně,věcně a jasně napsáno
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 2. 2013 18:44 | Jan Kolařík

Investice se bát rozhodně nemusíte. Jsem klient téměř půl roku a zhodnocení na fondech u Franklin Templeton mám už přes 15%. Vše je transparentní v češtině a denně mám informaci o stavu své investice. Nic lepšího a hlavně férovějšího mi přímo v ČR nikdo nenabídl.
+44
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 1. 2013 17:11 | S.B.

Milane, garantovat se to úplně nedá, přecijen se jedná o investice. Záleží hodně na složení portfolia. Z dlouhodobého hlediska je 10% p. a. naprosto reálných, já si je sobě také garantuji! Udělal sem teď např. za 4 měsíce zhodnocení 8% svých vkladů a to očištěný o všechny náklady a spořím pravidelně, jinak by to bylo mnohem více! EaS rozhodně doporučuji.
+11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 1. 2013 17:55 | Milan

Byl u mě poradce ES. Z celého setkání si pamatuji jednu hlavní myšlenku, resp. nabídku, kterou mi dal - každý měsíc budu přes ES investovat peníze např. po dobu 10 let. Poradce mi GARANTUJE (!!!) zhodnocení 10% p.a., když si nechá (poradce) všechno, co bude nad "mých" 10%. Prý mi to dá i písemně tuto garanci. Vy, kdo investujete přes ES do nějakých dynamických fondů, máte alespoň 10% p.a.?? Díky.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

6. 1. 2013 20:07 | Žanda

Dobrý den Terezie, poplatek se musí zaplatit hned celý. já mám u EaS otevřený fond a opravdu jsem s tím spokojena. Zatím nejlepší nabídka jakou jsem kdy viděla. Také jsem pořád scháněla něco kam investovat, pak mi známí dal číslo na poradce od EaS. Vše mi několikrát vysvětlily a do ničeho netlačili. Prostě jen chcete, nechcete....Zkusila jsem to jsem spokojená, jen si myslím, že to chce toho zprávného poradce který se Vám bude věnovat. Kdyby jste chtěla tak Vám dám ráda kontakt. Když tak pište na szaneta@email.cz
+12
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 1. 2013 21:54 | Terezie

Dobrý den, mohu se prosím zeptat, zda se poplatek u počátku investice musí platit nebo jej lze strhávat z měsíčních investovaných finančních částek? A ještě jeden dotaz, jestli mohu- vy máte s Ertrag und S. osobní zkušenost? Zvažujeme s manželem,že bychom u nich začali investovat, ale čteme tolik různých názorů, že opravdu nevíme, jak dál. Rádi bychom po delším časovém horizontu penězi umořili aspoň část hypotéky nebo měli něco pro děti. Tak bychom chtěli vybrat co nejlépe..Děkuji
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 12. 2012 22:27 | Ondřej Hašek

Autor článku se dotýká problematiky ceny investičních produktů (fondů Franklin Templeton) a tvrdí, že fondy distribuované ES jsou dražší než od Conseq a Atlantik (Partners jsou distributoři Conseq a Atlantik). K tomuto závěru došel porovnáním vstupních poplatků (distributorovi) a ážií (jsou to vstupní poplatky fondu).
Poplatková struktura u Conseq a Atlantik je mnohem složitější, nejenže tam máme vstupní poplatky, ale také poplatky za správu a další poplatky. Je tomu tak proto, že se nejedná jako u ES o přímou investici, ale o polopřímou. Klient posílá peníze společnosti Conseq, nebo Atlantik, a ty to přeposílají na sběrný účet u investiční společnosti. Průběžně si odečítají poplatky z peněz, které vybrali od klientů, ale i z naspořených prostředků. Mohou tak činit, protože majiteli těchto sběrných účtů jsou ony.
Problematika ážia je mnohem složitější. Ážio je vstupní poplatek fondu, který platí každý investor přímo fondu. Nejedná se o poplatek distributorovi. Na druhou stranu je pravda, že ážio fondů zprostředovaných ES je vyšší. Je tomu tak proto, že ES na základě exkluzivní spolupráce s Franklin Templeton se také podílí na řízení investice (poradenstvím a administrativou) a za to jí náleží odměna. Proto část ážia vyplácí společnosti ES. Takže u ES je to tak, že klient zaplatí vstupní poplatek (poplatek za otevření depozita a poradenství) předem a dál, protože je to přímá investice, kromě poplatků fondu nic neplatí. Mezi poplatky fondu řadíme zmíněné ážio a TER, jehož součástí je i manažerský poplatek.
Aby to nebylo jednoduché, každý fond je rozdělen do podfondů. Poznáme je podle koncovky. ES zprostředkovává podfondy určené pro fyzické osoby (koncovka A acc), které mají lepší podmínky (zhodnocení). Conseq i Atlantik musí využívat podfondy pro korporace, které nemají toto zvýhodnění.
Porovnáme-li celkovou nákladovost investice, vychází nám i přes vyšší vstupní poplatek ES výrazně levnější než zmíněná konkurence (tento rozdíl se v čase prohlubuje).
Cena za službu ale není pro klienta hlavní kritérium, nejdůležitější je výnos, který klient může dosáhnout. A to hlavně záleží na kvalitě poradenství a šíři doprovodných služeb (možností) té které zprostředkovatelské firmy.
+5804
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

27. 11. 2012 9:31 | Jirka

Každý nechť si udělá názor jaký chce. Zaplatil jsem 55.000Kč a depozitní majetkový účet mám já, manželka a každý ze synů. Pořizovací náklady jsou tedy 55.000/4=13.750 což je směšné proti výnosům z fondů, které mají nezanedbatelný výnos, nemluvě o tom, že mezi mnou a mým majetkem nejsou žádní zprostředkovatelé. Zkušenost s investicí u známé konkurence byla tragičtější a hlavně ztrátová. Závěr: řeči se vedou a voda teče, stačí se podívat na dTest a vyhodnocení poplatků u místních investičních společností :-)
+103
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 11. 2012 22:30 | Jan

Lenko, proč byste peníze neposlala? Kvůli sprostým pomluvám od konkurence?
Mně osobně to je jedno, jestli je pošlete nebo ne, ale doporučuji poslat a investici rozjet. Tyhle články píší lidé od konkurence, nikoliv zákazníci. Osobně jsem tenhle hnůj prošel všechen, než jsem si zainvestoval. Jsem plným klientem, od Templetonu mi chodí výpisy, nedávno přišlo i pozvání na valnou hromadu.
Znám i dost "finančních poradců", resp. pojišťováků, kteří soukromě využívají investice od Ertragu a lidem nabízí předražené IŽP proto, že je tam větší "vývar" na provizích. O nákladovosti investic přes mezičlánek, které najdete např. na mefin.cz, ani sami kolikrát nevědí.
Prověřoval jsem ES hodně dlouho, stejně jako mraky jiných nabídek a řeknu vám to takhle: za lidi z této společnosti, které znám, bych dal ruku do ohně. Dlouhodobě se jedná o nejlevnější a pro prodejce pojistek nejvíce nepohodlné investice. Že se někde pohybují diletanti, kteří bez oprávnění a příslušných školení šíří bludy, to je věc druhá, a dá se firmě napsat na daného člověka stížnost.
Přeji dobré pořízení a neunáhlené, objektivní rozhodování.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 11. 2012 16:00 | Petr

Lenko, copak jste nepochopila, že na tomto fóru se nedá ani náhodou zjistit, co je pravda a co ne? Tu se jen ztroskotanci z obou stran snaží na základě svého ubohého intelektu vyjadřovat stylem, který rozhodně nepatří na úroveň finančních odborníků. Prosím, nedělejte žádné rozhodnutí dle názoru takovéto úrovně. Dojděte si osobně nebo se svým známým či kamarádem jak do ES pro informace, tak třeba do společnosti Atlantik. Obě strany Vám podají info, které si vyhodnoťte a rozhodněte se po poradě. Mám zkušenost, že všem společnostem v ČR, se kterými jsem se setkal šlo vzhledem ke klientovi o to poslední, co by je zajímalo. Myslete především sama, svou hlavou a těch zamindrákovaných idiotů se zde prosím na nic neptejte. Pokud chcete informace lidí co již investují, nechejte si jak ze strany ES tak ze strany Atlantiku doporučit lidi, kteří již investují a s těmi poraďte o zkušenosti, které mají. Není to tak těžké je sehanat. Já to tak udělal a dostal jsem se k informacím, které jsem potřeboval. Na to, abych se něco dozvěděl nepotřebuji ztroskotance odsud, kteří toho v hlavě moc nemají. Já už investuji a nebudu se zde vyjadřovat, pro koho jsem se rozhodl. Za to mi tento ubohý web s názory pod jakoukoliv úrovní nestojí.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 11. 2012 2:14 | Lenka

Ja jsem to podepsala ale jeste jsem neposlala penize co mam ted udelat?
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Spočítejte si

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Daniel Beneš

manažer

Tomáš Sokol

advokát

Daniel Beneš
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů
×
Tomáš Sokol
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services