Revizor: když se z povolání stane cejch

Petra Dlouhá | rubrika: Co se děje | 13. 4. 2011 | 30 komentářů
Sotva je zmerčíme, dostáváme osypky. Máme nutkavou potřebu si odplivnout a vulgárně ulevit. Přirovnáváme je k estébákům. Když jim chceme zavřít pusu, natrhneme jim ucho a přerazíme nos. Anebo prostě vytáhneme pistoli. I tak se někteří z nás chovají k revizorům...

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

13. 4. 2011 7:24, Hugo

Ještě by měli revizoři vyfasovat nějaké speciální brýle... Aby pro ně cikáni nebyli neviditelní.

+30
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

13. 4. 2011 12:05, HoK

Je potřeba si uvědomit, že jakýkoliv z těchto "kontrolních" systémů (zvlášť kontrola jízdenek řidičem) neuvěřitelně zpomaluje a není relevantní u tras, kde jsou zastávky po jedné-dvou minutách, protože přidají další jednu-dvě minuty.
Lze použít u metra, kde člověk napřed vstoupí "na zastávku" a teprve potom "do vozu", ale stejně způsobí nával u výstupních dveří z metra při příjezdu.

Kdo někdy jel z Bílovic (běžný cíl výletníků z Brna, ale neplatí již běžná "šalinkarta") zpět do Brna, tak vidí, že pro nastoupení cca 20 lidí v Bílovicích řidič dveře otevírá PĚT MINUT předem (!), aby stihl ZKONTROLOVAT KAŽDOU JÍZDENKU (časovou, předplatní, ...).
Při představě, že se toto děje pro KAŽDOU ZASTÁVKU ve městě, kde na hlavních přestupních/centrálních zastávkách MHD nastupuje ještě více lidí (všemi dveřmi šaliny/tramvaje), mě jímá hrůza.

Jak praví klasik - pro každou otázku existuje jedndoduchá, snadno pochopitelná, nesprávná odpověď.

@ HoK

-1
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 30 komentářů)

13. 4. 2011 12:05 | HoK

Je potřeba si uvědomit, že jakýkoliv z těchto "kontrolních" systémů (zvlášť kontrola jízdenek řidičem) neuvěřitelně zpomaluje a není relevantní u tras, kde jsou zastávky po jedné-dvou minutách, protože přidají další jednu-dvě minuty. Lze použít u metra, kde člověk napřed vstoupí "na zastávku" a teprve potom "do vozu", ale stejně způsobí nával u výstupních dveří z metra při příjezdu.
Kdo někdy jel z Bílovic (běžný cíl výletníků z Brna, ale neplatí již běžná "šalinkarta") zpět do Brna, tak vidí, že pro nastoupení cca 20 lidí v Bílovicích řidič dveře otevírá PĚT MINUT předem (!), aby stihl ZKONTROLOVAT KAŽDOU JÍZDENKU (časovou, předplatní, ...). Při představě, že se toto děje pro KAŽDOU ZASTÁVKU ve městě, kde na hlavních přestupních/centrálních zastávkách MHD nastupuje ještě více lidí (všemi dveřmi šaliny/tramvaje), mě jímá hrůza.
Jak praví klasik - pro každou otázku existuje jedndoduchá, snadno pochopitelná, nesprávná odpověď.
@ HoK
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 4. 2011 11:30 | Matej

Souhlasím. Revizoři rozhodně berou jako smysl své práce hlavně vybrat co nejvíce pokut. Skuteční černí pasažéři je vůbec nezajímají. Normální člověk by revizora dělat nešel, revizoři si léčí mindráky tím, že buzerují slušné lidi a ještě za to berou peníze.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 4. 2011 11:22 | benzin

No tak ja mam na revizory hodne negativni nazor. V podstate pokutji jenom ty, kteri si neuvedomuji ze jednou nacerno (den, dva prosla casova jizdenka - proto se vzdycky vyroji v dobe kdyz konci plastnost). V Brne sem videl dost utikajicich studentu a revizor ani nehnul brvou, ale hned vedle vybral pokutu od nekoho, kdo jel na listek (za 16 Kc - pro pasmo 103 a vice) v pasmu 101 (kde listek stal 18 Kc), evidentne ten clovek byl nejaky Pepik, co nemel sajna jak je to rozdelene a proc druhy listek v poradi na automatu co ma trvani 40 minut se neda v Brne pouzit a musi se kupovat az ten pod tretim tlacitkem.


Mne se stalo a znam i dost dalsich pripadu (a mrknete se na net, kolik lidi si na to stezuje), ze po te co nemohli uhradit pokutu na miste a dali revizorovi svoje osobni udaje, jim bylo nagenerovano mnoho dalsich pokut (o kterych se dozvedeli az pri vyzve exekutora) a pak dokazujte, ze ste tim spojem nejeli (kdyz soudy to navic odsuzuji, bez toho aby Vas vubec vyrozumeli). Mimochodem to se stava i pri kradezich obcanky, ze se pak na ne jezdi v MHD nacernoa revizor se ani neobtezuje kontrolovat fotku.

Revizori tu nejsou od toho (a jsou k tomu i motivovani), aby honili cerne pasazery, ale aby vybrali co nejvice pokut od lidi, kteri neutikaji a nedelaji obstrukce, coz jsou prevazne ti, co si ani neuvedomuji ze zrovna jedou nacerno. Btw. znate nejaky jiny segment, kde je mozne dat prirazku ve vysi 45-ti nasobku zakladni sluzby?
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 4. 2011 10:40 | Matej

Je fakt, že kdyby revizoři neexistovali, jezdila by půlka Prahy bez lístků. Dost revizorů se ale chová jako arogantní blbci. Viděl jsem na vlastní oči několik případů, kdy se chovali fakt hrubě k turistům, kteří vůbec nechápali o co jde. Nemůžeme se pak divit, že v turistických průvodcích o Praze se jako hrozba vedle taxikářů objevují právě revizoři. Manažeři dopravního podniku by měli přemýšlet nejen o výši svých odměn, ale také o tom, jaký dopravní podnik dělá Praze pověst.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 4. 2011 10:39 | Mara

To mi pripada jako velmi logicky navrh! Proc se neco takoveho nezavedlo i u nas? Vztekli pasazeri by si tezko vybijeli agresivitu na elektronickych vratech. Zavedeni takovych zarizeni by si asi zadalo velkou jednorazovou investici, ale za par let by se vratila, kdyz by se nemuseli platit mzdy stovkam revizoru. Nekdy je lidsky faktor spis na skodu nez k uzitku, tady by urcite prospelo ho eliminovat a nechat to na technice.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 4. 2011 10:30 | vladislav skalicky

je nepochopitelné že dopravní podnik nasadil tento nesmyslný systém. At se jedou podívat do jiných měst jak se to má řešit. Třeba LONDÝN. Tam nelze bez platného lístku vůbec vstoupit a i vystoupit z metra. Elektronické vrata kontrolují platnost a není li platný nepustí Vás dovnitř ani ven. U autobusů můžete vstoupit dveřmi jen vedle řidiče a bez lístku Vás tam nepustí zadfní dveře jsou jen na výstup. Vniknete li dovnitř autobusu bez nároku tak řidič oznámí všem pasažerům že jste černý pasasžer že nemůže jet dál a věřte mi že pasažéři sami Vás vykáží. Funguje to spolehlivě. Navíc dotace metra a městké dopravy je celkem minimální , je také mnohem dražší než v Praze. Nechápu proč to není tak zařízeno v Praze kde město dotuje městskou dopravu neslýchaně a neplatící občané si teto dotace neváží. Ptám se kdy se dopravní podnik odhodlá investovat do takového spolehlivého systému.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 4. 2011 9:29 | Mara

Oni pani revizori zase takovy svatouskove nejsou, nemam osobni zkusenost, ze by na me byli nejak vulgarni nebo neprijemni, ale minuly tyden jsem na vlastni oci videl, jak byli naprosto neuravali na nejakyho cizince, kterej jim ani nerozumel, vytahli ho dost nevybirave z tramvaje, skoro by se reklo za fligr, a rekl bych, ze nej byli dost sprosty. dokonce se ho zastavala nejaka pani v tramvaji, ktera na ne pokrikovala, jsetli tohle jednani mysli vazne, ze jim ten clovek nerozumi. Pokracovani na zastavce jsem uz bohuzel nevidel. Ale staci se podivat na netu a clovek tam najde dost videi, kde byli agresivni reizori. Na druhou stranu mam za blbce i pasazery, ktery vyvolavaji zbytecny konflikty, jsou sprosty a agresivni. uklidnit by se meli obe strany.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 4. 2011 8:52 | Andrea

Když se nad tím zamyslím, nesnášim revizory, člověk má fakt skoro osypky, když je vidí postávat v metru. Ale je to asi hodně v naší hlavě. Já je totiž vůbec nemám ráda a kolikrát na ně nadávám, ale vlastně s nimi nemam jedinou negativni zkušenost. Kromě toho že po mně prostě chtěli jízdenku. Je to asi psychologicky, že prostě nesnášíme apriori kontrolory všeho druhu. Hodně lidí s nima ale má blbý zkušenosti, asi je pravda, že si tu práci vybírají lidi, který msji sklon "buzerovat". Nebo je táhne ten plat. Se vší uctou 35000? A kolik má začínající doktor, kterej předtím musel 6 let dřít na škole??? To je trochu moc, ne?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 4. 2011 8:33 | Vláďa

Fandím revizorům!!! Podvádět se nemá!!!
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 4. 2011 7:24 | Hugo

Ještě by měli revizoři vyfasovat nějaké speciální brýle... Aby pro ně cikáni nebyli neviditelní.
+30
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 2/2

2

Následující

Spočítejte si

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Ivan Langer

politik a podnikatel

Miroslav Motejlek

ekonomický žurnalista

Ivan Langer
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Miroslav Motejlek
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services