Dlužím, tedy jsem

Američané žijí na dluh a v podstatě je moc nezajímá, kolik za zboží celkem zaplatí. Stačí, že se splátky vejdou do jejich rozpočtu. Co je ovšem velmi zajímá, je jejich hodnocení v úvěrových registrech. Čím lepší je jejich skóre, tím snadněji mohou dosáhnout na nižší splátky od prodejců a bank.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

7. 9. 2007 7:37, M. Trso

Pani autorko, nesrovnavate primo, ale implicitne. Jenom si prectete predchozich 15 komentaru...Vase argumenty jsou pravidelne vytahovany z kontextu Vaseho clanku, a komentatory aplikovany na Ceske pomery! Hlavni "prohresek" je tedy v tom, ze davate Ceskemu ctenari pouze tzv. snapshot typu reality o niz pisete. Jinymi slovy, nastinujete simplisticky, nevyvazeny obrazek. Zivotni zpusoby, vcetne tech financnich, prece odrazi "vyssi" kulturni hodnoty. A jsou to prave Americane kteri jsou si zjevne jako kultura vice vedomi, ze zivot je setsakramentsky kratky. Kratky na to, aby clovek 25 let sporil na dum a zil v panelaku...ci pet let na auto a jezdil denne v MHD na nakupy. Navic na ukor vlastniho ziti, ci pronasledovani vyssich met v zivote...(Uznavam, ze nas "hogofogo" zivotni styl je 3krat narocnejsi na energii ci suroviny nez treba ve vyspelych zemich EU.) Na tyto velke financni polozky si tedy radsi pujci (a ano, ta pujcka neni "zadarmo"), a jiz od svych -v prumeru- 30 let veku ziji tak, jak by se drtive vetsine Ceskych tricatniku, ctyricatniku, padesatniku ci sedesatniku mohlo jenom zdat. Vzdyt jako dlouhodoby rezident v USA musite vedet, ze toto je opravdova realita, at uz je treba "vykoupena nejakym dluhem ci honenim se za kreditnim skore, nebo ne. S pozdravem,

Zobrazit celé vlákno

+80
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

17. 1. 2008 13:05, czak

tohle tak být u nás, tak se banky předhánějí v sazbách za úvěry, protože by nebyly takové davy žadatelů a bankám by chyběli klienti!!!!!

-29
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 30 komentářů)

3. 9. 2007 7:22 | Pavel

Jezevče, nemáš pravdu. Na geografické dislokací závisí míra buzerace státu, která dále zvyšuje náklady na práci a všechno zdražuje. Pro porovnání - na administrativu zaměstnává naše firma několik desítek lidí, kteří celou buzeraci od státu tak tak zvládají s jazykem na vestě. Administrativu zhruba stejně velké firmy v Americe zvládne jedna (slovy JEDNA) osoba, která má navíc při tom čas ještě doplňovat kafe do automatů ve firmě. A to se musí někde projevit, nebo ne?
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 9. 2007 10:28 | jezevec

"dostupnost" leasingových splátek přece není dané georafickou dislokací plátce, ale jeho pracovním úsilím. velké množství dobře pracujících má v česku stejnou nebo vyšší životní úroveň jako v usa. opakuji tech DOBŘE pracujících. když nemáte po čtyřech letech na revolving auta - kupujte levnější auto nebo ne nové, a nebo víc pracujte.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 9. 2007 0:56 | PlischkeS

Normalni clovek si nekoupi dum za hotove a az bude skolne i na ceskych skolach, tak si asi za hotove ani nevystuduje.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 9. 2007 0:16

Je to tak,jak je to uvedeno v článku,prostě splátky leasingové jsou dostupné,jsou únosné pro americkou rodinu,auto je běžný prostředek pro rodinu,žádná další hodnota na konci splátek není,prostě si vezmou na leasig nové auto.Tady v Čechách JSEM NA splátkách lesingových dost přeplatila,ale o tom jsem byla informována,ale měsíční splátka by tam byla nejvíce kolem 70 -80 dolarů,u nás ,když přišla nemoc,leasingová splátka byla téměř nad možnosti a to se jedná o úplně obyčejné auto,které je konečně zaplacené,4roky staré a na nové není a ani na leasingové splátky na nové auto.To tady nechápu,mě to připadá jako okrádání.Tam jsem to viděla za těch půl roku pobytu,jak to chodí a tady z toho,co je tam nefunguje skoro nic.Na druhoustranu je nutné podotknout,že auto na leasing je možné za výhodných podmínek,ale je obrovský problém s parkováním,to je drahé.
+13
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

31. 8. 2007 23:36 | Luboš

Normální člověk nežije na dluh. Lepší je mít svůj rozum a své peníze !
+14
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

31. 8. 2007 16:32 | louda

No jezevče, oni by Tě zkásli (doprava,clo, daně atd.) takže by si se dostal na podstatně jinou cenu.Ale možná je tam skutečně chyba (co splátka předem tzv, akontace) a co zůstatková hodnota tj.splátka při ukončení leasingu).Kolega se takhle málem nachytal na leasing- nic se neplatí předem, pouze měsíční splátky po dobu 3 let, a až když přišel na to, že zůstatková hodnota je 50 000 Kč t.j. poslední splátka, tak mu bylo jasný, jak je celý leasing výhodný!!!! Jinak k tomu zadlužování, ona žel existuje i druhá stránka věci a to jsou exekutoři, takže bacha na to.
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 8. 2007 15:43 | jezevec

3975 USD je necelé kilo kačen - to mi nepřipadá jako "vysoká" první splátka - to se u nás platí za blbou fabii. Ostatně 21 měsíčních splátek po nějakých osmi českých tisících jako doplatek - to by se skoro vyplatilo dotáhnout vagon tech aut sem :-). Kupátko Infiniti G35 za čtvrt mega v českých . . . . nebude tam někde chybka?
+13
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 8. 2007 14:41 | autorka

Dobrý den,
vysoká je spíš první "splátka" (initial payment), v tomto případě 3 975 USD, pak se již měsíční splátky nemění. Pokud samozřejmě neporušíte splátkový kalendář. "Akční nabídky" pak zní tak, že nemusíte složit nic a začnete rovnou pravidelnými splátkami.
S pozdravem, Simona Ely
+11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 8. 2007 9:01 | comment

Nejsem si uplne jisty, ale mam pocit, ze v Americe je bezne, ze je celkem vysoka "posledni splatka", tzn. kupni cena na konci leasingu. A to ne jako treba 50000 u nas v reklame na Skodu Fabia, ale treba polovina ceny auta. Pocita se totiz proste s tim, ze po ukonceni leasingu stejne auto prodate, cili vlastne misto zaplaceni teto koncove ceny odevzdate auto a koupite si jine.
I tak mi to ale popravde receno prijde nejak dost levne...
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 8. 2007 7:52 | Fana

Mimochodem, zkuste si koupit nové Infiniti G35 Coupe za 230 000,- Kč u nás.
+11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 2/2

2

Následující

Spočítejte si

Výpočet RPSN

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Eduard Kučera

podnikatel, Avast

Karel Schwarzenberg

politik

Eduard Kučera
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Karel Schwarzenberg
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services