Výši zaplacených poplatků u lékaře ohlídá pojišťovna

Když poslanci schválí návrh reformy zdravotnictví, budou zdravotní pojišťovny muset sledovat, kolik každý pojištěnec zaplatil na nově zaváděných regulačních poplatcích. Pokud pacient překročí stanovený limit, pojišťovna mu poplatky zaplacené nad tuto hranici, vrátí.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

20. 8. 2007 20:39, JirkaZ

Průměrný důchod je někde nad 8 tis. Kč a je to čistý příjem. Pracující mají vyšší příjmy (ale ne všichni !!), na druhé straně živí i své děti. Kolik myslíte, že je u nás rodin, kde je čistý příjem na hlavu přes 8 tis. Kč - samozřejmě čistého.

Zobrazit celé vlákno

+48
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

16. 8. 2007 15:04, XXL

Osobně nemám nic proti platbě 30,- Kč u lékaře ani proti platbě 30,- Kč za recept.
Ale v tom případě očekávám snížení plateb zdravotního pojištění.
Zavedení přímých plateb za návštěvu lékaře a zdanění zdravotního pojištění, pardon, zdravotní daně, to nepovažuju za žádnou reformu, ale za prachsprosté zdražení.
Bohužel není 30.4., to by možná tahle srandička prošla.

-5
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 33 komentářů)

16. 8. 2007 17:44 | mirka

proč se nezvedne zdravotní pojištění nemusel by nikdo nic vybírat jestlipak zaplatil matuška za lečení když tak spěchal do státu
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

16. 8. 2007 15:04 | XXL

Osobně nemám nic proti platbě 30,- Kč u lékaře ani proti platbě 30,- Kč za recept. Ale v tom případě očekávám snížení plateb zdravotního pojištění. Zavedení přímých plateb za návštěvu lékaře a zdanění zdravotního pojištění, pardon, zdravotní daně, to nepovažuju za žádnou reformu, ale za prachsprosté zdražení. Bohužel není 30.4., to by možná tahle srandička prošla.
-5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

16. 8. 2007 14:04

A jeste jeden podstatny rozdil jsem zapomel: to pojisteni je proste vztah zakaznik-pojistovna, kazdy si dobrovolne plati co chce. Neni to tahani penez statem, ktere se dle zakona v cele vysi ani nemusi uvadet na vyplatni pasce...
Kazdy si pak rozmysli, jestli si radeji nekoupi lek na nachlazeni bez predpisu a s mozna trosku vetsim doplatkem rovnou v lekarne, ale zase ma jistotu, ze kdyz prijde lecba, ktera by ho zruinovala, ale da se cekat jen vyjimecne, tak to zacvaka pojistovna...
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 8. 2007 14:01

Jen postreh, jak je to jinde (v USA): U lekare se plati vzdy (az na "verejne" nemocnice, kde se v podstate jen snazi, abyste jim nezemreli na jejich pozemku - rozumny clovek, ktery neni zcela bez prostredku, se radeji pojisti na lepsi peci). V ramci (nestatniho) pojisteni ale veskerou peci lekare (resp. dle smlouvy) proplaci pojistovna, nicmene je vzdy treba spoluucast. Par desitek dolaru za navstevu u lekare (predstavte si, ze byste platili 100Kc - to by asi tak odpovidalo prepoctu dle prumerneho platu), ale je tam omezeni na pripad (napr. angina, zlomena ruka, ...) na $100 (nebo opet dle smlouvy - uvadim konkretni priklad) - pokud kvuli stejnemu pripadu navstivite lekare vicekrat, tak zaplatite vzdy maximalne tech $100.
U nas mate limit na rok, jinak snad podstatnejsi rozdil nevidim. Teda az na to, ze v USA ty penize rozhodne nevybira lekar osobne, coz by me u nas ani neprekvapilo...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

16. 8. 2007 13:49

Omlouvám se předchozí příspěvek jsem poslala já a nepodepsala jsem se.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

16. 8. 2007 13:43

S poplatky u lékaře nesouhlasím.Ti kdo si platí pravidelně zdravotní pojištění by měli mít základní (ovšem kvalitní)ošetření Z D A R M A . Pokud někdo chce nadstandard ať si platí navíc. Rozhodně nesouhlasíms tím,aby v této zemi byla poskytována péče lidem bez naší státní příslušnosti.Jedině akutní případy.Ostatní ať jedou tam,odkud přijeli a tam ať jsou operováni , léčeni u nich doma.Kolik je tu lidí načerno?A ty budeme léčit? Dále nesouhlasím s tím když někdo emigroval na 40-50 let do ciziny a nechal si naší příslušnost tak, že po příjezdu sem jej léčíme zdarma.Proč si celá léka nepřipláceli?A nyní to má být výdaj na úkor daňových polatníků.Nemluvě o těch srabech co tu nemohli žít,(nemluvím o intelektuálech stíhaných komunismem) a vrací se na důchody do zdejší země a teď mi jim budeme platit jejich starobu... Co chudáci důchodci a malé děti?To jim ubereme chleba aby dostali všichni očkování a základní dětské ošetření?To je demokracie!!!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

16. 8. 2007 13:17 | Jiří

Obtíženě se hledá větší nesmysl, místo systémového řešení problému zdravotnictví jen řešení hokýnářské.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

16. 8. 2007 13:14 | JAKAAIRU

Jak můžou vyhazovat peníze z plateb zdravotního pojištění pojištěnců na takovéto účely? To snad slouží k něčemu jinému.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

16. 8. 2007 12:09 | Zdeněk

Tak jsme se dočkali, toho že korupce bude ve zdravotnictví ještě větší. No a pacient bude ještě větší rukojmí lékařů než dnes. Děkujeme. Zdeněk
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

16. 8. 2007 11:56 | Jarmila

Začneme sledováním třicetikorun za léky a návštěvu lékaře, za rok přidáme sledování frekvence stolicování, posléze výši plateb za prezervativy, které se od r. 2009 stanou daňově odčitatelnou položkou do výše 721.80 Kč za kalendářní rok s počátkem 28.2. a v přestupném roce od 29.2. ... ... ... Bože, kolik pitomostí ještě vyplodí ty mozky "elity národa"?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

16. 8. 2007 10:35 | bebe

No reakce na zavedení uvedených poplatků je pro mne jako pro starobního důchodce velice jednoduchá. Až budu potřebovat léky, tak se obrátím na ministerstvo o úhradu poplatků neboť výměr důchodu s tímto vydáním nepočítá a prostě na to nemám.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

16. 8. 2007 9:56 | MoB

Na jednu stranu to dává smysl, na druhou stranu to opravdu zatíží pacienty a hlavně lékaře značnou prací navíc. Nejlepší varianta by byla bezhotovostní platby, protože to by se dalo výtečně automatizovat, zúčtovávat, prostě paráda. Průkaz pojištěnce by měl podobu čipové karty, lékaři by měli čtečky, ... ale to by bylo asi ještě dražší, ušetřilo by to jen (sic) čas a námahu s tím spojenou.
Zkušenos t učí, že pokud mají lidé něco zadara, neváží si toho a zneužívají to. A minimálně v ČR to platí na sto procent. Proto jsou poplatky podle mě v pořádku.
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

16. 8. 2007 6:23 | stej

Vypadá to, že se vláda rozhodla definitivně vyřešit nezaměstnanost, protože náklady finanční i množství osob zajišťujících tento nesmysl budou obrovské a zisk minimální. Vybírání poplatků jde na úkor medicínského času zdravotníka, bude ještě více úřadovat než léčit. Mezi lékaři kolovalo rčení : v roce 1992 bylo tajně experimentálně zrušeno české zdravotnictví, a čeká se kdy skončí samospádem. Z průběhu vývoje je patrné, že zřejmě nešlo o vtip.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 2/2

2

Následující

Spočítejte si

Výpočet životního minima 2024

Počet členů rodiny

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Jaromír Šmejkal

podnikatel, Unimex Group

Pavel Bém

politik

Jaromír Šmejkal
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Pavel Bém
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 3 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services