Za zkušenostmi a výdělkem do zahraničí

Zařídit si letní brigádu v zahraničí lze i na poslední chvíli. Nejlepší práce jsou sice většinou rozebrány už dva až tři měsíce před prázdninami, ale v nabídce jsou stále dobře placená místa jako třeba asistent u starších lidí v Nizozemsku.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

1. 10. 2007 12:04, Gaskonec

Jako země jsou to pěkné, ale víš něco o tom, jaké práva mají v těchto zemích ženy? Myslím, že by jsi o tom měla něco vědět předtím, než odjedeš. Měla by jsi být připravená na to, že tě tam budou obletovat a nemusí to být vždy příjemné.

Zobrazit celé vlákno

+66
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 18 komentářů)

16. 5. 2015 23:48 | Práca a brigády v zahraničí - ponuka práce v zahra

Práca v zahraničí a brigády v zahraničí na leto 2015 Nájsť si prácu je dennodenným problémom tisícok Slovákov. Často až bezútešná situácia núti hľadať rôzne spôsobí privyrobenia. Kvalitná a zaujímavá práca sa skutočne hľadá ťažko. Aj preto sa vďaka otvoreným hraniciam vydáva množstvo Slovákom hľadať prácu do zahraničia. Nástrahy práce v zahraničí Najmä pre ľudí bez skúseností, môže stáť snaha odísť za hranice a hľadať si prácu sám, na vlastnú päsť dosť draho. Prácu sa vám nemusí podariť nájsť hneď, ale vy si musíte platiť prenájom izby, míňate peniaze na vlastnú réžiu. Prácu sa vám môže podariť nájsť, ale môžete mať smolu na neseriózneho zamestnávateľa, ktorý vám nemusí vyplatiť sľúbené, alebo vám vyplatí len malú časť. Najviac zistíte, že ste neboli nikde riadne registrovaný a pri prípadnej kontrole inšpekciou si môžete spôsobiť ešte väčšie problémy. Aký je vhodný spôsob hľadania práce v zahraničí Čoraz preferovanejší spôsob hľadania práce alebo brigády v zahraničí sú sprostredkovateľské agentúry. Tie sú pod drobnohľadom, nakoľko sú prísne registrované a musia mať riadne povolenie na sprostredkovanie práce na Úrade práce a sociálnych vecí. Preto si môžete byť istý ich serióznosťou. Výhodou je tiež, že vám nájdu konkrétnu prácu za ktorú dostanete skutočne zaplatené.
Kde si nájsť dobrú sprostredkovateľskú agentúru Širokú ponuku overenej práce môžete nájsť na stránke www.centrumprace.eu Overená spoločnosť s dobrými recenziami vám ponúka prácu a brigády v zahraničí. Okrem tradičnej práce v zahraničí vám táto firma ponúka aj leasing ľudských zdrojov. Aké sú ponuky práce v zahraničí Aktuálne si môžete vybrať z práce v zahraničí v rôznych krajinách ako napr. Nemecko, Veľká Británia, Holandsko… Veľký výber prác je v skladoch, mäsiarskych pozíciách, ale aj atraktívna práca na výletných lodiach. Záleží len na vašich schopnostiach, ale pri práci v zahraničí je cenené ovládanie jazyka, čo vám pomôže aj pri kariérnom raste. Brigáda v zahraničí Najmä pre študentov, alebo tých čo potrebujú preklenúť krátke obdobie bez trvalého pracovného pomeru sú zaujímavé brigády v zahraničí. S nastávajúcou letnou turistickou sezónou sú veľmi žiadaní animátori, ale tiež práca napríklad na farme. Prostredníctvom http://www.centrumprace.eu/ si môžete vybrať jednoducho overenú a dobre platenú prácu v zahraničí. Tiež je tu široká ponuka brigád v zahraničí.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 12. 2011 18:33 | kristina

jsem starsi zena ahledam pres agenturu slusne placenou praci v nemecku mam zajem o praci nekde vtovarne je nejaka sance ze se my to podari
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 10. 2007 12:04 | Gaskonec

Jako země jsou to pěkné, ale víš něco o tom, jaké práva mají v těchto zemích ženy? Myslím, že by jsi o tom měla něco vědět předtím, než odjedeš. Měla by jsi být připravená na to, že tě tam budou obletovat a nemusí to být vždy příjemné.
+66
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 7. 2007 12:42 | Patrik

S tím, že v české škole se nikdo jazyk pořádně nenaučí, bych nesouhlasil. Já jsem se svojí němčinu (a i ty "základy" angličtiny) naučil práve v české škole. Pravdou je, že to byla jazykovka v době, kdy to tady moc nebylo, a tutíž "výběrová", ale to je jako se vším. U kurzů jsou také různé úrovně.
+41
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 7. 2007 18:43 | pavel

S vetsinou veci bych s tebou asi souhlasil (hlavne s tim vychloubanim "umim 3 jazyky"), jen to podle mne vidis moc cerne. Cesi se v Evrope s jazykama pohybujou urcite ve slusnem prumeru (pozvi si na pohovor Itala nebo Portugalce :-)). Pracuji v IT firme, kde vetsina lidi nenapise cesky odstavec bez peti chyb, ale kdyz k nam prijedou partneri z Nemecka nebo USA, tak se s nimi vetsina lidi (ani VS, ani "jazykovy gympl", jen "prumernou ceskou skolu") k jejich velkemu prekvapeni domluvi. Bez urazky, skoro bych si tipnul, ze vase inzeraty pritahuji spatne lidi,. Lidi bez vetsiho zajmu o tvuj obor a bez touhy myslet trosku dal...
+9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 7. 2007 18:34 | Pavel

Presne tak, Australie zije ze sveho exotickeho nadechu. Jinak jak vzdelani tak prace jsou tam na horsi urovni nez v Evrope. Teda kdyz se nepocita par univerzit, kam se hodne tezko dostanes a nadnarodni firmy. Podepsal bych se 100% pod navrh nahore. Zamakej v Evrope a do Australie si jed treba uzivat, ale nejezdi tam za praci ani za vzdelanim...
+16
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 7. 2007 11:58 | Jarmila

Znám pár au-pairek. Vždycky to byla služka za stravu a byt a kapesné. Jediné, co nemusí, je vařit, to je doména paní domu. Jedna z nich denně kompletně gruntovala jednu místnost v domě, ostatní zběžně uklízela. Za dva měsíce postupně vygruntovala celý byt a jela zase znovu. Žádná práva v cizině neplatila, agentura se k holčinám otočila zády. Pokud chtěly změnit rodinu, musely si pomoci samy a obrátit se na místní agenturu. PS: pokud vím, vyšla o tom i knížka jedné bývalé au-pairky, dělala to dva roky. Jen si nepamatuju jméno knížky ani autorky, ale ta knížka byla nesmírně čtivá a vycházela z praxe v Anglii. Závěrečné motto bylo: všechno, co jsem dělala jako au-pairka za peníze, dělám dneska pro vlastní rodinu. To první bylo za peníze, dneska to dělám sice z lásky, ale úplně zadarno.
+17
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 7. 2007 8:39

Souhlasil bych, pokud by opravdu meli z ceho vybirat. Ono "papirove" by kandidatu bylo dost. V podstate kazde druhej vam napise do CV: AJ aktivne slovem i pismem, NJ pokrocily a jeste jeden dalsi jazyk zaklady. V praxi to znamena, na otazku "Povezte mi neco o sobe" odpovi 1-2 vetami lamanou anglictinou, v nemcine budou te vete pouze rozumet (ale neschopni dat dohromady rozumnou vetu) a ve tretim jazyce se vas zeptaji "coze?", vy zopakujete a oni "nerozumim". Pro me jako personalistu to znamena, ze ty posledni 2 jazyky nemuzu u kandidata pouzit vubec a v anglictine bude schopnej pouzivat nejakej program s AJ rozhranim, pripadne bude potrebovat hodinu, aby v AJ odpovedel kloudne na nejjednodussi email. Ja to nikomu nemam za zle. Ve skole (v prumerne ceske skole) se jazyk nikdo nenauci. Jedini kandidati, kteri se mohou pochlubit rozumnou znalosti jazyka VZDY pracovali/studovali v zahranici (pripadne studovali na jazykovem gymplu - kolik takovych u nas je?).
+14
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 7. 2007 13:17 | Patrik

Dokud budou mít zaměstnavatelé z čeho vybírat (a že budou, protože dnes se na školách běžně učí 2 jazyky, někde i tři), tak co by si nevybrali? Může-li za stejnou cenu přijmout někoho, kdo umí 3 jazyky, proč by bral někoho, kdo umí jenom jeden? Přiznám se, mám tu smůlu, že pořádně umím jenom němčinu. Anglicky spíš tak "počítačovou hantýrku" + můj obor (hodinky). V práci používám oba jazyky (i když hlavně tu němčinu).
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 7. 2007 8:52

Kdo to tady sakra porad pise, ze je nutne umet dobre jeden, druhy, treti... jazyk. Na copk mi asi bude v australii nemcina? Kdo z dnesnich dvacetiletych umi dobre 3 cizi jazyky? Znamena to, ze tedy nemuzou sehnat v zahranici brigadu?
Dnesni pozadavky zamestnavatelu jsou mnohdy smesne. Do inzeratu pisou plynne AJ, NJ, po mesicich hledani konecne najdou holku, ktera ma tlumocnickou zkousku z NJ a mluvi plynne AJ, jen aby pak delala sekretarku v cesky firme a jedinej zpusob jak pouzije svoji AJ je, ze nemaji ve firme lokalizovany Windows do cestiny nebo maji specialni software kterej je proste v AJ/NJ. Jeste vetsi gol je, ze kdyz ji nabiraji, tak ji z jazyka nevyzkousi jinak nez pisemnym testem. Hadejte proc:))) Mnohem rozumnejsi jsou nadnarodni firmy, ktere proste vyzaduji plynnou AJ a hotovo. A pohovor s kandidatem muze udelat kdokoliv ze zamestnancu v AJ.
Naucit se plynne cizi jazyk (ty jednodussi) trva nekolik let plnych odrikani nebo 1-2 roky pobytu v cilove zemi bez moznosti mluvit rodnym jazykem. Pokud to ti sasci z personalniho jsou ochotni zaplatit, tak budiz. Pokud ne, tak at si hledaji a hledaji... a nakonec naberou typka, co byl tyden v Anglii na vylete.
+26
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 7. 2007 0:21 | jezevec

A proč by slečna na hlídání nemohla pracovat i jako služka? Proč by nesměla uklízet a žehlit, a taxl si platit ze svýho? Bilý sahib poručí, bílý sahib zaplatí - bránit se nadstandardní práci za nadstandardní odměnu je blbství.
+63
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 7. 2007 18:02 | Simča

Pokud máš smlouvu se zaměstnavatelem, dbej na to, abys tam měl uvedenu mzdu (denní nebo měsíční) podle dohody. Když ti nebude chtít zaplatit, obrať se na tamní úřad práce, kde jsi registrován.
+21
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 7. 2007 15:27 | Honza

Dík za tabulku, kde píšete, kolik si může v té které zemi vydělat. Ale co když dostanu míň bude se se mnou někdo bavit a kde si mám právo stěžovat?
+12
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 7. 2007 13:11 | Radek

Danielo, počítej s tím, že většinu těchto míst si obsazují hotely ve spolupráci s agenturami dlouho předem. Jedině ti mohu poradit: obrať se přímo na konkrétní hotel, který zaměstnává tzv. animátory. Musíš k tomu ale do Egypta mít vízum, písemné potvrzení od zaměstnavatele u koho chceš pracovat a ten by ti měl taky vyřídit pracovní povolení. Je to dost složité a hlavně to dlouho trvá. Je to sice dobře placená práce s ubytováním a stravováním, ale počítej s tím, že i když se ti to povede, budeš makat od 10 ráno do 10 večer, jen s 2 hodinouvou přestávkou v poledne. taky musíš umět dobře anglicky, německy a rusky. Hodně štěstí.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 7. 2007 12:11 | Daniela

Mohu vyjet taky na brigádu mimo EU? Skončila jsem FTVS a mám trenérské zkoušky na aerobik. Ráda bych pracovala v letní sezóně v něktrém z hotelů v Egyptě nebo Tunisu. Kam se mám obrátit a co k tomu potřebuju?
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 7. 2007 9:20 | Eva z agentury

Práce slečen na hlídání má svá úskalí. Některé rodiny ji považují za služku. Na co si dát pozor: při nástupu sepište s rodinou seznam povinností, v žádném případě nepřistupujte na to, že budete uklízet nebo žehlit. Pokud bydlíte mimo rodinu, a budete hlídat dítko večer, máte po 22.hodině nárok na zaplacení taxi nebo odvoz rodiče. Jestli vás bude rodina nutit do něčeho, co není v náplni vaší práce, obraťe se okamžitě na vysílající agenturu. Ta vám vyřídí změnu zaměstnavatele.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 7. 2007 8:55 | Ondra cestovatel

Ahoj, brigádu v Austrálii bych ti moc neradil, je to většinou práce na farmách a v lese a pro kluky. bydlí se třeba v chajdách přímo na poli. byl jsem tam a vím, o čem mluvím. Zkus radši sehnat něco v Evropě, v přímořských střediscích. Tam je sezóna do konce září, někde do půlky srpna. Super je když chytneš brigádu v hotelu, máš zadarmo bydlení, stravu a ještě dostaneš dýško. Chce to alespoň velice dobrou angličtinu a němčinu. Držím ti palce
+17
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 7. 2007 8:50 | Renáta FFUK

Slyšela jsem, že se dá sehnat dobře placená práce v Austrálii. Poraďte prosím, zda jde taky jen o brigádu nebo dlouhodobý pobyt a kde bych se mohla poradit. Skončila jsem VŠ a mohla bych zůstat i déle.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Lubomír Lízal

ekonom

Miroslav Kalousek

politik

Lubomír Lízal
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Miroslav Kalousek
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services