Výplaty náhrad mají stále velké zpoždění

Po letech existence bez prostředků se Garančnímu fondu obchodníků s cennými papíry začalo dařit získávat zdroje pro výplatu náhrad poškozeným klientům.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

23. 5. 2007 14:26, jezevec

No dyt povidám.
A pak budeme mít fond na krytí škod krachujících zaměstnavatelů, pak fond na krytí krachujících dlužníků, pak fond na krytí krachujících dodavatelů, pak fond na krytí krachujících prodejen, . . . . a nakonec budeme odevzdávat všechno do garančních fondů - a ty bude spravovat socan.

Zobrazit celé vlákno

+64
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 6 komentářů)

23. 5. 2007 16:28 | Sporic obrazovky

Ne, nepovidals, mluvil o uspesne investici a neuspesne investici, o pravu zbohatnout a zchudnout a o garancnim fondu pro soukrome fondy. Kdybys cetl ten clanek, udelej to prosim jeste jednou, tak by sis vsimnul, ze fondy zadny garancni fond nemaji. Kdyz budes blbe investovat, tak si zchudnes jedna basen, kdyz dobre, zbohatnes.
Nikdo ti v nicem nebrani a nikdo te neokrada. Pokud kupujes u fondu, zadne poplatky se nestrhavaji. Poplatky odvadi borekri, tak je nepouzivej. Odvadi 2% zvybranych poplatku, takze kdyz si koupim ING pres BorkerJet za poplatek 2,5%, tak jde do fondu na pokryti krachu a nelegalniho jednani BorekerJetu 0,025%. To me teda strasne okradli. Ty byt okraden nechces, bez si nakoupit podilove listy primo od ING za 3,8%, joudo. Strasne na tom "vydelas". Je to tva svobodna vule jit pres brokera, nebo primo. Pouzit banku ti taky nikdo nenarizuje a vklady v ni jsou ze zakona pojisteny, proc nenadavas na tohle. Tomu se nevyhnes, vsechny banky to pojisteni mit musi. Ale investice ne. Investuj bez brokera a vyhnes se tomu, bude to sice dvakrat drazsi, ale za to to bude podle tebe nesocanske. (Pozn. Jsem liberal, ne socan, ale ty zvastas strasny ptakarny).
+43
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 5. 2007 14:26 | jezevec

No dyt povidám. A pak budeme mít fond na krytí škod krachujících zaměstnavatelů, pak fond na krytí krachujících dlužníků, pak fond na krytí krachujících dodavatelů, pak fond na krytí krachujících prodejen, . . . . a nakonec budeme odevzdávat všechno do garančních fondů - a ty bude spravovat socan.
+64
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 5. 2007 10:23 | Marcel

Odkud se bere tvrzení, že výplata z Garančního fondu není vyplácena podílníkům podílových fondů? Dle mě to tak bylo v minulosti, ale pak se změnil zákon a ustanovení o výjmutí podílových fondů ze zákona zmizelo. Opravte mě, jestli se mýlím.
+35
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

23. 5. 2007 10:21 | Bořivoj Diviš

Fondy po výplatě odškodnění se málo starají, aby vyplacené peníze poškozeným dostaly od zkrachovalých subjektů zpátky a vrátily tak dluh státu. I když to nesouvisí přímo s pojištěním obchodníků tak jako příklad lze uvést, že třeba v takové Rodinné záložně leží na účtech 300 mil. s tím, že konkurz už trvá pět let a v podstatě se už čeká jen na směšnou částku aby došlo k jeho dokončení. Je zřejmé, že konkurznímu správci to maximálně vyhovuje a zvenku to vypadá, že i soudce má na prodlužování konkurzu zájem. Jak to že nikdo nešetří kam z kampeličky zmizela většina vkladů a proč její představenstvo už nemá zabaven majetek a nebručí alespoň na 10 let v krimu.
+62
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

23. 5. 2007 9:15 | Sporic obrazovky

O cem to mluvis? Kdo bere lidem pravo investovat a zbohatnout nebo zchudnout? Jaky placeni spatnych investic tech neuspesnych z penez tech uspesnych? To je kryje krach borekra a podobny veci, cili prekupnika, pres kteryho investujes. To, ze investujes do OPF, ktery ma po 3 letech hodnotu 20% tve investice, to ti nikdo necvaka, nemuze ani cvakat nebude a zadny uspesny investor ti na to doplacet nebude. Ten fond je na to, ze si koupis OPF pres borkera a ten to zabali a ty se nedostanes ke svym podilovym listum (treba i velmi uspesne zvolenym). Nebo je to pro pripad, ze posles penize na ucet borkera, zadas mu nakupni pokyn a on ti ty money lohne, misto aby cennne papiry nakoupil, a opet zmizi.
Ale zchudnout spatnou investici ti tu veru nikdo nebrani.
+26
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 5. 2007 8:57 | jezevec

Považuji za absurdní, aby soukromé fondy měly vůbec nějaký garanční fond a vůbec nějaké odškodnění. To už můžeme udělat jeden regulováný státní investční fond "Socánkové všem", který bude nakupovat všechno, ručit za něj bude stát, a bude vyplácet dividendu podle indexu. Lidi mají mít právo investivat, a pak podle úspěchu své volby zbohatnout nebo zchudnout. Platit z peněz tech úspěšných špatné investice tech neúspěšných je nehoráznost.
+9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Aleš Michl

ekonom

Leoš Novotný

podnikatel, Leo Express

Aleš Michl
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Leoš Novotný
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services