Reforma veřejných financí: jak se změní nemocenská a důchody?

Podle vládního návrhu reformy veřejných financí nebude za první 3 dny nemoci náležet vůbec žádná náhrada platu. Změní se výpočet nemocenské, dávky budou pro mnohé nižší. Do důchodu půjdou ženy i muži v 65 letech, důchodové pojištění si přitom budou muset platit aspoň 35 let. Přilepší si pracující důchodci. Výpočet invalidních důchodů dozná změn. Vznikne Národní úřad pro správu a zaměstnanost. Co vše vláda chystá?

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

25. 12. 2007 22:06

Už jste si jednou vládli a jak to dopadlo?

Zobrazit celé vlákno

+107
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

25. 12. 2007 21:21, Václav

Citace - red-black reality / 20.06.2007 11:30

Na této reformě je krásně vidět dopad kapitalismu na obyčejného člověka...bohatí budou bohatší a ti chudí?Myslím,že mi lidé jsme na tolik inteligentní a schopní,abychom si vládli sami...zamyslete se nad tím....organizujte se,šiřte tyto názory dál mezi lidi.....a nechci slyšet,že se nic nezmění...

Mi inteligentní--to bi to tvoje vládnutí dopadlo,nedouku

Zobrazit celé vlákno

-61
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 33 komentářů)

23. 4. 2007 21:36

A hlavně,nemáš odpovědnost vůbec za nic!
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 4. 2007 10:40 | Arnošt

Zřídí se sociální úřady??!!! Další úředníci a nikdo tam nebude sedět za 6.000,- Kč, měsíčně. Tak se někde na ty úředníky musí peníze sehnat. A co budou dělat sociální odbory městských úřadů?? Pracovníci takových úřadů budou i dále dělat kafe, chodit po nákupech a na dveře dávat: "přijdu hned". V republice je asi 10,000.000 lidí a tolik ministerstev, úřadů a všeho možnýho co normální člověk k životu ani nepotřebuje. Jaden příklad za všechny: máme i ministra bez ninisterstva no to si jen tak někdo dovolit nemůže. Nebo už to není? Nevím na nic ministerstva nepotřebuji. Jak může mít náš stát málo peněz?? Kde jsou peníze za zlikvidovanou armádou, ze zlikvidovaných továren a dalších prodaných podniků???? Lidi dělají čím dál víc a peníze nikde. Když to všechno sečtete tak to hlava nebere v žádném případě. No nakonec: chceš mít dobře? dej se na politiku! Tam potřebuješ jen kulatně mluvit a mluvit a někdy i sprostě co na tom záleží. Však on to někdo zaplatí.
+27
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 4. 2007 22:46 | Janda

Toto není pravicová vláda,toto není reforma pravicové vlády,nevím,co je to za zmetek. Pravicová vláda má být zajímavá pro všechny,tato je jen asi pro pět procent obyvatel.No co jste si zvolili,to máte.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 4. 2007 9:24

Tak to teda dopadlo to cinkání klíčema . co ?? A co udělají se současnýma důchodcema- teda invalidníma - jestli se dožijou. JÁ jsem ivalidní- musí mi píchat injekce, které stojí jedna 42 000,- a musím mít do měsíce 2, tak nevím jak budu PAK živa. Bude lepší ZEMŘÍM, abych se nestyděla za to co jsme dnešním mladým VYBUDOVALI !!!!!!!!!!!
o p r a v d u k p l á č i !!!!!!!!!!!!!!!!!
-7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 4. 2007 8:40 | Pesimista

Nevím, kde jste žil. Mně bude za rok 50 a vzpomínali jsme se sousedama. Pro pivo chodil ten zleva (letos 54), sousedka zprava (61) i další, a to už jako čtyřleté děti. Po cestě jsme upíjeli a upité následně dolévali vodou. Rodiče se tvářili, že o tom neví (nebo to fakt nevěděli? Nevím, rodiče už nežijí). Přesto ani jeden z nás dneska není alkoholik. Nikdo z nás jako dítě neměl cyklohelmu. Přesto nepamatuju, že bychom měli zlámané ruce nebo otřes mozku. Chodili jsme se spolužáky venku a nikdo nás nemusel hlídat do 10 let. pravda, neměli jsme průlezky ani dětská hřiště, odpovídající směrnicím Unie. Lítali jsme po bouračce nebo po parku, lezli po stromech a hráli si na piráty nebo indiány. Stejně tak jsme vlčili na kolech, bez helem a chráničů. Sbírali jsme léčivé byliny a nikdo z nás neměl alergii. Dnešní děti nic sbírat nemůžou - to je tak chráníme, aby se chudinky náhodou neumazaly od práce? Když jsem u té práce, přidám perličku: když bylo synovi 12 let, to už tu byl tento režim. Řekl spolužákům ve škole, že odpoledne nemůže přijít na hřiště, že doma musí pracovat. Druhý den jsme měli doma na kontrole sociálku a baba tam vyskakovala a pindala cosi o nezodpovědných rodičích, co doma nutí dítě pracovat. Měli jsme co dělat, abychom se vyhnuli trestnímu oznámení. A to nešlo o žádnou výdělečnou činnost, jen o běžnou domácí práci. Pak se divíme, že jistá skupina našich spoluobčanů se vyhýbá práci a radši bere sociání dávky?
-6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

17. 4. 2007 16:42

:-)
Ja jsem byl za komousu dite, tata me poslal pro pivo do dzbanku (normalne se to u nas doma nedelalo, ale byla velka neocekavana navsteva, ktera to navrhla, a ja s tim souhlasil) a v hospode mi to pivo hospodsky nenalil (nakonec to dopadlo tak, ze tam byl jeden tatuv znamy, ten me poslal ven, pivo koupil a dzbanek mi donesl ven). Cili ani toto neni pravda. Zbytek nebudu komentovat, je to s nim obdobne.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

17. 4. 2007 9:31 | Petr

Teda, takto bych nechtěl dopadnout. To už je skoro lepší skočit pod vlak, než se takto sžírat.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 4. 2007 22:36 | Pesimista

Mýlíte se. Komunisti věřili, že tu budou na věčné časy, tak tolik nekradli jako ODS, ČSSD a KDU-ČSL a další (ty partaje se měnily, dělily a slučovaly, takže třeba KDU-ČSL už jsou tři nebo čtyři pidistraničky, co se postupně sloučily, aby mohly k lizu). Ti jsou jen od voleb do voleb, na 4 roky, takže korupce, úplatky a rozfrcávání se stalo doslova národním sportem. Nikdo nemá zodpovědnost, žádný politik neodstoupí, i kdyby byl vrahem. To je schopen tvrdit, že od mala trpí somnambulií, on přece za nic nemůže. Za komunstů jsme nadávali na výhody vybraných papalášů, leč dneska jsou výhody ještě větší. Máte-li prachy a kamarádíčky, máte všechno. V čem podstatném se liší komunistický a dnešní režim? Tehdy lezli naši představitelé do zadku Rusákům, dneska Amíkům. Rusáci toužili po světovládě, Amíci taky. Za komančů byla na našem území okupační armáda, pardon, pozvaní naši osvoboditelé od kontrarevoluce, zítra přijdou jiní, co se tu budou roztahovat. Za komančů šly prachy do cizích zemí na "bratrskou pomoc", dneska tam proudí taky, jenže jako dividendy. Tehdy jste musel držet hubu a pindat maximálně doma u televize, dneska sice můžete plkat na netu, ale stejně nic nezměníte. Dřív jse sice nemohl jezdit za hranice, dneska sice můžete, ale nejezdíte, protože na to nemáte peníze. Pokud jste chtěl bydlet, musel jste si vlastníma rukama postavit nebo čekat 20 let, až se na Vás v pořadníku dostane. Dneska Vám bydlení postaví firma, ale Vy se zadlužíte na celý život, přičemž se bojíte, že se Vám narodí dítě a Vy už to neutáhnete. Dřív šlo dítě tátovi pro točené pivo do džbánku a přineslo ho. Uděláte to dneska a máte na krku sociálku i policajty, nehledě na to, že dítěti to pivo nikdo nenaleje. Řekněte mi, co se pro obyčejného člověka změnilo k lepšímu?
-18
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 4. 2007 20:55

To prý ještě budou rušit, nebo výrazně redukovat společné zdanění manželů, jedna z věcí, která byla celkem dobrá.............Co mě nejvíc štvě je právě ta výše kolik si člověk může vymarodit. Mě osobně marodění znamená totální propad a kdybych byl dlouhodobý marod tak to co dostanu mě nevyjde ani na splátky hypotéky, nájmu atd..............Radš i to přecházím nebo když je nejhůř jdu na dovolenou............ .....Zato sociální i zdravotní platím v plné výši, proč tedy není strop i tam, někdě na 16-17 tis hrubého? Takto musím platit dalších 500korun na pojištění, abych v případě nemoci nenechal rodinu na holičkách...... Naše vláda stojí za prd, ale KOHO bychom tam mohli zvolit? Nemám představu
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 4. 2007 18:34

Nová Marie Hlavně by se touto reformou řídit naši dobře placení politici.Je mě velice líto mladých lidí, kteří jsou ve věku kdy zakládají rodiny , berou kolem 11000 hrubého musí každé ráno vstávat v půl paté, půl šesté onemocní jednou za rok chřipkou s teplotou 39 lékař je nechá doma týden (tak se skutečně u nás už lečí) a ještě tři dny nedostane ani korunu, protože nemohl s teplotou do práce. No děs...
-8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

16. 4. 2007 18:14 | Roman

Víte, jenomže to "sorry, rozfcali jsme" provedli právě ti Vaši zlatí komunisté se soukromými penzijními fondy ve 40. letech... Nejsem fanda ODS, ani jsem je nevolil, vlastně jsem volit ani nebyl, přesto si myslím, že v porovnání s Paroubkem a tou jeho bandou nemůžou být horší...
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 4. 2007 17:09 | Pesimista

Když vidím všechny vlády od r. 1989, tak si říkám zlatí komunisti. A peníze na důchody? Pokud mám celý život platit nemalé částky a pak mi někdo řekne "sorry, rozfrcali jsme", tak je fakt lepší je prochlastat rovnou, to z nich aspoň budu něco mít.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 4. 2007 15:18 | Roman

Jsem zvědavý, jakou reformu připravíte Vy, sem s ní, máte možnost. Tahle vláda není ideální, ale v porovnání s tou sebrankou, co tam byla dosud, se to relativně ještě dá. V reformách bychom si měli vzít příklad ze Slovenska, vzhledem k tomu, že jsem skoro na hranici, tak je sleduju, obzvlášť daňovou reformu, co tam provedli. Naše současná vláda je coby jednooká mezi předcházejícími slepými králem...
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Stránka 2/2

2

Následující

Spočítejte si

Výpočet životního minima 2024

Počet členů rodiny

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Eduard Kučera

podnikatel, Avast

Mojmír Čapka

podnikatel, Brisk

Eduard Kučera
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Mojmír Čapka
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 2 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services