Tým odborných poradců je tu pro vás.
Poslední dotaz: Fondy Amundi
Poradna > Investiční poradna > Podílové fondy
Otázka: Dobrý den, Rád bych znal Váš názor na podílové fondy Amundi jež nabízí KB... Rok a půl mám IKS investiční manažer (balancovaná strategie), kde nějaké zhodnocení proběhlo. Bylo mi doporučeno investici... více
- Interactivebrokers
- INVESTOR - kým skutečně jsem?
- Západočeský dřevařský průmysl
- Pomoc. Kdy v ČR začne 21. století?
- Dárek cizím vnoučatům
Fond navázaný na průměr indexu snižuje výnos, ale nabídne vyšší garanci
Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy
25. 4. 2007 12:18, MSpacek
Jen pro zajímavost: tomu průměrování se říká "asian call" (asijská opce) - hlavně proto, že americká, evropská i bermudská opce už pojmenovány byly a nikdo tomu nechtěl říkat australská opce. Asi Vám z čtení článku došlo, že asijské (tj. zprůměrované) opce jsou levnější než evropské (tj. bez zprůměrování) a proto je slíbená participace zpravidla vyšší (do struktury se jich vejde víc) než u evropské opce.
Co z článku už tolik nevyplývá, je fakt, že máte-li garantovaný kapitál, je Vám riziko pohybu dolů ukradené, protože jste ho omezili už koupenou garancí. Průměrování ztrát Vás nezajímá, protože ztráty jdou mimo vás. Vás zajímá pohyb vzhůru a ten je vyšší u nezprůměrované opce. Jinými slovy, je-li participace evropské (bez průměrování) a asijské (s průměrováním) opce stejná, je pro vás, jako kupujícího strukturovaného produktu, evropská opce vždy výhodnější než asijská.
Další příspěvky v diskuzi (celkem 6 komentářů)
26. 4. 2007 8:06 | MSpacek
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
25. 4. 2007 15:48
25. 4. 2007 12:58 | František
25. 4. 2007 12:18 | MSpacek
25. 4. 2007 10:27 | Petr Vaněk
Hlavní věc je k čemu se má takový fond užít. Většina "investorů" se žene za výnosy. Ale pokud se jedná o klienta, jež potřebuje hlavně ochránit majetek před inflací, tak je takový fond příjemným pomocníkem.
Pokud chcete stejné výnosy jako index ... kupte si index a věřte, že si kupujete i riziko, možná větší než si momentálně většina z nás uvědomuje.
Apropo ... Vy nemáte osobního bankéře. To berte jen jako vtip
25. 4. 2007 9:53 | František